Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Ο συμβολισμός πίσω από τα συγχαρητήρια Βαρθολομαίου σε Κασσελάκη.



Είχε αγωνία κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ για το γράμμα του Πατριάρχη;

Προκάλεσε εντύπωση η αμεσότητα με την οποία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αντιμετώπισε την εκλογή του νέου αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση. Επέδειξε αξιοζήλευτα αντανακλαστικά και έσπευσε να συγχαρεί τον πρώτο αρχηγό κόμματος στην Ελλάδα που συστήθηκε ως παθητικος ομοφυλόφιλος και που, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ οφείλει την εκλογή του. 

Στο σύντομο συγχαρητήριο γράμμα του, ο Βαρθολομαιος εκφράζει την έκπληξή του για το πολιτικό φαινόμενο Κασσελάκη, και κατά τα ειωθότα συγχαίρει και εύχεται και επικαλείται την χάρη και το έλεος του Θεού.

Είναι να απορεί κανείς με τη στάση των ταγών της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στην αμαρτία του κιναιδισμου και της ομοφυλοφιλίας. Η διδασκαλία της είναι ξεκάθαρη, η στάση της απέναντι στον κάθε αμαρτωλό είναι δεδομένη στάση αποδοχής, αγάπης εν αληθεία και αγώνα για το έλεος του Θεού.

Η διαφήμιση όμως ενός πάθους, η διαφήμιση της αμαρτίας είναι μια κατάσταση που χρήζει ελέγχου και διαφορετικής ποιμαντικής αντιμετώπισης. Η εκλογή του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει χαρακτηριστικά έμμεσης διαφήμισης της ομοφυλοφιλίας. Θα μπορούσε, λοιπόν, να το καθυστερήσει, να επικαλεστεί το βαρύ του πρόγραμμα εν πάση περιπτώσει. Δεν ξέρω και αν κανένας από το επιτελείο του νέου αρχηγού ή και από ολόκληρη την εκλογική βάση του Σύριζα είχε κάποια πρεμούρα για το συγχαρητήριο γράμμα του Πατριάρχη. 

Παραμένει, λοιπόν, αναπάντητο το μεγάλο γιατί, η σκοπιμότητα πίσω από μια φαινομενικά συνηθισμένη πράξη εθιμοτυπίας. 

Ο Πατριάρχης στο νέο εκκλησιαστικό έτος, μετά από την Φινλανδία, την Εσθονία και την Ουγγαρία, βρέθηκε στο Βατικανό να συμπροσεύχεται με τον αιρεσιάρχη Πάπα Ρώμης και όλο τον συρφετό των αιρετικών.

Ο αγαπητός αδερφός όμως έχει προβλήματα, διότι στο Βατικανό για ένα σχεδόν μήνα ξεκίνησε μια σύνοδος στην οποία θα συγκρουστεί ο Πάπας ως κύριος εκφραστής της οικουμενιστικής ατζέντας των παπικών με τους συντηρητικούς Καρδιναλίους του.

Διαβάζουμε σχετικά: “Οι πέντε καρδινάλιοι, όλοι τους συντηρητικοί ιεράρχες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική, είχαν προκαλέσει τον Φραγκίσκο να επιβεβαιώσει την εκκλησιαστική διδασκαλία για τους ομοφυλόφιλους, τη χειροτονία των γυναικών, την εξουσία του Πάπα και άλλα ζητήματα με επιστολή τους. Δημοσίευσαν το υλικό δύο ημέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης συνόδου, διάρκειας τριών εβδομάδων στο Βατικανό, κατά την οποία οι ΛΟΑΤΚΙ+ καθολικοί και η θέση τους στην εκκλησία είναι στην ημερήσια διάταξη.

Πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για μια σύνοδο “επισκόπων” που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην Καθολική “Εκκλησία”. Θα διαρκέσει σχεδόν έναν μήνα και αναμένεται να μεγαλώσει το χάσμα ανάμεσα στον Πάπα και τους συντηρητικούς καρδιναλίους, καθώς μπορεί να ανάψει το πράσινο φως για γυναίκες διακόνους, παντρεμένους ιερείς και την ευλογία της “Εκκλησίας” για τους γάμους ομοφύλων ζευγαριών

Μετά το θόρυβο από τα ανοίγματα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τη βάπτιση του παιδιού ενός ζεύγους ομοφυλοφίλων στην Αθήνα, έρχεται ο μαρτυρικός Πατριάρχης του Φαναρίου να στείλει το μήνυμα με κάθε επισημότητα και να ανοίξει με τη σειρά του διάπλατα το δρόμο για τη θετική στάση της διοικούσας Εκκλησίας στο μείζον θέμα πίστεως, του γάμου μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών.

Ο συμβολισμός είναι έντονος, ποδοπατεί τους Ιερούς Κανόνες σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Οι “καυτές πατάτες” που έχει στα χέρια του ο Πάπας Φραγκίσκος (χειροτονία γυναικών, γάμος ομοφυλοφίλων, συμπερίληψη, ανοιχτότητα, ανοχή στη διαφορετικότητα) είναι καθ’ οδόν τάχιστα και προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, γιατί είναι η ατζέντα που προωθούν στις θρησκείες οι παγκοσμιοποιητές, μέσω της παναίρεσης του Οικουμενισμού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του συγχαρητήριου Πατριαρχικού Γράμματος:

Ἐξοχώτατε,

Ἐντός μόλις ἑνός μηνός ἀπό τῆς ἐμφανίσεώς σας εἰς τήν πολιτικήν σκηνήν τῆς Ἑλλάδος κατωρθώσατε νά καταγάγετε περιφανῆ νίκην ἀναδειχθείς ἀρχηγός τοῦ κόμματος τῆς ἀξιωματικῆς ἀντιπολιτεύσεως αὐτῆς.

Ἐκ μέρους τῆς Μητρός Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Μεγάλης Ἐκκλησίας, τῆς τροφοῦ καί τιθηνοῦ τοῦ Γένους, καί προσωπικῶς σᾶς συγχαίρομεν καί εὐχόμεθα ἡ ἡγεσία σας ἐπί κεφαλῆς τοῦ ΣΥΡΙΖΑ καί ἡ ὅλη πολιτική σας δρᾶσις νά προάγουν τά συμφέροντα τῆς Ἑλλάδος καί τοῦ προσφιλοῦς εἰς ἡμᾶς λαοῦ της καί νά εἶναι συμβολή εἰς τήν σταθερότητα ἐν τῇ περιοχῇ καί εἰς τήν ἐπικράτησιν τῆς εἰρήνης ἐν τῷ κόσμῳ, ὑπέρ τῆς ὁποίας ἀδιαλείπτως εὔχεται ἡ Ἐκκλησία.

Ἐπί δέ τούτοις, συγχαίροντες καί αὖθις τῇ ὑμετέρᾳ Ἐξοχότητι, ἐπικαλούμεθα ἐπ᾿ αὐτήν καί ἐπί τούς συνεργάτας αὐτῆς τήν χάριν καί τό ἄπειρον ἔλεος τοῦ Θεοῦ. 

  ,βκγ´ Σεπτεμβρίου κς´

Τῆς ὑμετέρας ἐριτίμου Ἐξοχότητος
διάπυρος πρός Θεόν εὐχέτης

+ Ὁ Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαῖος

1 σχόλιο:

  1. Ο Τσίπρας πήγε και προσκύμησε τον Πάπα και τον Βαρθολομαίο ...
    και ο Κασσελάκης? Τι λέει ? Πρώτα ο Θεός… θα προχωρήσουμε στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας ..
    Λποιπόν Θα γίνει της Φιλανδίας ? Μα τι έγινε στην Φιλανδία θα μου πείτε ! Διαβαζω: " Έτσι μετά την συστηματική προπαγάνδα υπέρ του γάμου των Ομοφυλόφιλων και το σταδιακό πέρασμα ΟΛΩΝ των σημαντικών θέσεων της Μητρόπολης σε άτομα που είτε προβάλουν δημοσίως την ομοφυλοφιλία τους (ο υπεύθυνος νεότητας και παιδικών κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως είναι «Ορθόδοξος» gay ακτιβιστής, ενώ εκδότης του «Ορθόδοξου» περιοδικού Aamun Koitto είναι ομοφυλόφιλος ακτιβιστής ο οποίος σε ΚΑΘΕ τεύχος προβάλλει την ομοφυλοφιλία, κι’ ενώ έγραψε στο παρελθόν βλάσφημους υπαινιγμούς ότι ο Χριστός είχε «ιδιαίτερη» σχέση με τον Ευαγγελιστή Ιωνάννη, παρ’ όλα αυτα παραμένει σε διευθυντική θέση) είτε στηρίζουν την εκκλησιαστική αποδοχή της ομοφυλοφιλίας, (όπως ο Γ.Γ. του Οικουμενικού Συμβουλίου της Φινλανδίας π.Θεόδωρος Huttunen ή ο νεοεκλεγής πρωτοπρεσβύτερος της Μητρόπολης π. Μάρκος Salminen.)" Πηγή : https://theoprovlitos.wordpress.com/2009/05/05/%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%83-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%89/
    Σας θυνίζω : Μητροπολίτης Νεοϊωνίας Γαβριήλ: Η Εκκλησία πρέπει να αποδεχθεί την επιλογή των ομοφυλόφιλων
    https://gr.rua.gr/2022/04/20/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%8A%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%AE%CE%BB-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA/
    Σας θυμίζω : Ὁ Ἐπίσκοπος Κάλλιστος Ware ἀμνηστεύει μέ ἄρθρο του τό πάθος τῆς ὁμοφυλοφιλίας!
    http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2018/06/ware.html
    Σας θυμίζω : Ο ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ GAY ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟ-VIDEO)https://tire-mile3.rssing.com/chan-3462570/article43904-live.html
    Δέστε επίσης https://www.lifo.gr/lifoland/mikropragmata/dexios-omofylofilos-kai-hristianos-orthodoxos και

    https://tire-mile3.rssing.com/chan-3462570/article43904-live.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου