Κυριακή 2 Απριλίου 2023

60 ημέρες κατ΄οικον περιορισμό με βραχιόλι στον Ηγούμενο της Λαύρας του Κιέβου

Μια απόφαση που θα βάλει κατά της Εκκλησίας και γενικά κατά της Ορθοδοξίας έλαβε σήμερα, Σάββατο 1 Απριλίου 2023 το Δικαστήριο "Σεφτσένκο" του Κιέβου.

Συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας επέβαλε στον Μητροπολίτη Βίσγκοροντ κ. Παύλο, Ηγούμενο της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου 60 ημέρες κατ΄οίκον περιορισμό με προληπτικό μέτρο το ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Ο Μητροπολίτης Παύλος θα παραμείνει σε κατ΄ οικον περιορισμό στα περίχωρα του Κιέβου, ενώ του απαγορεύθηκε να μεταβεί στην Λαύρα των Σπηλαίων και να λειτουργήσει.

Η απόφαση ελήφθη όταν μετά από έρευνα που διαπιστώθηκε ότι ο Μητροπολίτης Παύλος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε, προσπάθησε να δικαιολογήσει την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Εισαγγελέας στην ανάφορά του, τονίζει ότι όλες οι συνομιλίες του Μητροπολίτη Παύλου υποβλήθηκαν σε εξέταση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας και επιβεβαιώθηκε "η δικαιολόγηση από την πλευρά του, της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας".

Επίσης το δικαστήριο απαγόρευσε στον Ηγούμενο Παύλο «να καταγράφει βίντεο με δημόσια έκκληση προς τους πολίτες της Ουκρανίας και να τα δημοσιεύει στα κοινωνικά δίκτυα και στο Διαδίκτυο».

Τέλος ο Καθηγούμενος της Λαύρας του Κιέβου, αμέσως μετά την τοποθέτηση του ειδικού βραχιολιού, δήλωσε στις κάμερες τα εξής:

"Αγιώτατοι και Μακαριώτατοι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, Σύνοδοι και Επίσκοποι της Ορθοδοξίας.... αυτά κάνουν στην χώρα μας οι απαράδεκτοι αυτοί άνθρωποι! Ο Θεός να τους ελεήσει! Σας ευχαριστώ όλους! Δεν θα κλάψω για μένα, αλλά για όλους αυτούς και θα προσεύχομαι στο Θεό να δίδει φώτιση για όλα αυτά που πράττουν..." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου