Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΑΛΗΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΥΣΣΟΜΑΝΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΖΕΙ: Πολάκης: Ναι, ο κοροναϊός μεταδίδεται από το κουτάλι της θείας κοινωνίας, να το πει ο ΕΟΔΥ

Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΑΛΗΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΥΣΣΟΜΑΝΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΖΕΙ:

Πολάκης: Ναι, ο κοροναϊός μεταδίδεται από το κουτάλι της θείας κοινωνίας, να το πει ο ΕΟΔΥ


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν έχει βγει σχετική ανακοίνωσι.

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να βγει από τον ΕΟΔΥ ανακοίνωση, για την μετάδοση του κοροναϊού από το κουτάλι κατά τη θεία κοινωνία, κάνοντας λόγο για «χριστιανοταλιμπανισμό».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

«Είδα τον παλιό μου συμμαθητή τον Ηλία Μόσιαλο, καθηγητή οικονομικών Υγείας, που μάσαγε τα λόγια του αν μεταδίδεται από μετάληψη, Έλεος! Φοβάται μην του πουν κουβέντα», είπε ο κ. Πολάκης. «Βγείτε και πείτε καθαρά, ειδικά τώρα μετά τον κακό και λάθος χειρισμό στην Πάτρα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ομάδα εκδρομέων από την Αχαΐα, που μολύνθηκαν από τον ιό.
«Αυτός είναι χριστιανοταλιμπανισμός, σοβαρευτείτε, δεν είναι θέμα μη μουτρώσουν οι ιερωμένοι, άλλες εκκλησίες το έκαναν αυτό, βάλτε τον ΕΟΔΥ να βγάλει ανακοίνωση. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ αναβάλαμε εκδηλώσεις που μαζεύουν κόσμο να μην έχουμε συνωστισμό και δεν τολμάτε να βάλετε τον ΕΟΔΥ να πει ναι μεταδίδεται (ο κοροναϊός) από το κουτάλι, σταματήσαμε το καρναβάλι και δεν μπορούμε να σταματήσουμε συγκεντρώσεις στις εκκλησίες», συνέχισε ο Παύλος Πολάκης.

12 σχόλια:

  1. Α) Σκέψεις ως προσωπική αδελφική και πρόχειρη τοποθέτηση:
    Η Ιατρική οφείλει να είναι αντικειμενική Επιστήμη και αυτό σημαίνει "τεκμηρίωση". Η Ιατρική είναι διεθνής Επιστήμη, είναι η ίδια Επιστήμη που εμπεριέχεται σε Επιστημονικά περιοδικά και σε Συγγράμματα Ιατρικής για τους αθέους, για τους Χριστιανούς, για τους Ρωμαιοκαθολικούς, για τους Βουδιστές, για τους Μουσουλμάνους. Ο κάθε Ιατρός μπορεί ως άτομο να διατυπώνει προσωπικές απόψεις, δεν έχει όμως η Ιατρική ως Επιστήμη καμμία υποχρέωση μάλλον κανένα δικαίωμα να διακηρύσσει κάτι που συμβαίνει εκτός του πεδίου ερευνών και διαπιστώσεών της, ούτε όμως και το αντίθετο, αν πρώτα ο,τιδήποτε δεν τεκμηριωθεί πολλαπλώς προηγουμένως, με παρατηρήσεις και πειράματα.
    Η Εκκλησία, η αληθινή Εκκλησία, είναι Πίστις, είναι η Βασιλεία του Θεού, είναι ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας. Έχει τις δικές της αρχές, πεποιθήσεις, Πίστη, που για κάθε αληθινό Πιστό υπερισχύουν και της Ιατρικής υπό την προϋπόθεση να είναι Θεόσδοτες διδασκαλίες και δόγματα της Πίστεως και όχι παραδόσεις ανθρώπων ἐστω μακραίωνες αλλά όχι παραδοθείσες υπό του Κυρίου και των αποστόλων.
    Συνεπώς, κατά την ταπεινή μου γνώμη:
    Έχει τα δίκαιά του και ο Πολάκης, ως ιατρός υπεύθυνος για την υγεία άλλων ανθρώπων εφ΄όσον δεν υπάρχουν σχετικές Επιστημονικές καταγεγραμμένες έρευνες, γνωρίζοντας πιθανώς και ο ίδιος την παρούσα εν Ελλάδι εκκλησιαστική αναρχία. Έχουν τα δίκαιά τους όμως και οι Εκκλησιαστικοί παράγοντες που διατυπώνουν την πεποίθηση πως δεν μεταδίδεται ουδεμία νόσος κατά την Θεία Μετάληψη, διότι εκτός της ασφαλούς Πίστεώς των ότι πρόκειται για Σώμα και Αίμα Χριστού, παρατήρησαν ως εν μακροχρονίω πειράματι ότι ουδείς ΚΛΗΡΙΚΟΣ ασθένησε εκ της Θείας Μεταλήψεως καίτοι οι ιερείς καταλύουν μετά την μεταλαβή και ασθενούς νοσούντος υπό μεταδοτικού νοσήματος.
    ΣΚΕΨΕΙΣ:
    Ας μην παρεξηγηθώ επαναλαμβάνω για τις σκέψεις που διατυπώνω για να βοηθήσω το διάλογο. Επί μισό αιώνα μελετώ τα ιερά κείμενα (ΘΕΌΠΝΕΥΣΤΗ Αγία Γραφή), τα κείμενα της Ιεράς Παραδόσεως (κανών, ερμηνεία Αγίας Γραφής διά Συνόδων και ομοφωνίας των Πατέρων) και μερικώς γνωρίζω κάποια τεκταινόμενα και διατυπούμενα σἠμερον, υπό ποικίλων μερίδων της θρησκευομένης Ελλαδικής κοινότητος ενώ ως σχετικός επιστήμων είμαι γνώστης αρκετών στοιχείων περί μεταδόσεως των νόσων, μικροβίων κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Β)
    ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΙΑΤΥΠΏΝΩ, ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
    α) Ο μετουσιωμένος άρτος και οίνος της Θείας Μεταλήψεως είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. Είναι αντικειμενικά, είτε το πιστεύει κάποιος είτε όχι.
    β) Η Εκκλησία μας είναι κοινώς "πάνχαλο", (μπάχαλο), υποτίθεται ότι υπάγεται πνευματικώς σε ένα φανάρι που αποδεικνύεται σβηστό και ετερόφωτο, ως σκλαβωμένο υπό καθεστώς αλλόθρησκο και ανελεύθερο, αλλά και ως περιέργως ερωτευμένο με άλλην "έδραν", δηλαδή τω όντι τα 10 εκατομμύρια του λαού της Ελλάδος, ακατήχητοι, αλειτούργητοι, νεοειδωλολάτρες, καρναβαλισταί, που καθημερινώς μελετούν τα άστρα και τις καφεμαντείες, που περιοδικώς συμμετέχουν σε καρνιβαλικάς φαλληφορίας και βορβόλεια οργίων και φανούς αισχρολογιών, τουτέστιν αναβιώσεις Διονυσιακών ειδωλολατρικών τελετών, που κατά περίπτωσι διατηρούν πορνικές, εξωγαμιαίες, προγαμιαίες, ομοφυλοφιλικές, οργιαστικές, σαρκικές σχέσεις με τις επακολουθούσες εκτρώσεις, με αποφυγή τεκνογονίας, που βλαστημούν, είναι μασόνοι δεδηλωμένοι, που ομολογούν ανεπισήμως και επισήμως αιρέσεις, υλισμό, απιστία, που κλέβουν το Κράτος διά της φοροκλοπής, που αδικούν τους συνανθρώπους των με την επιβαλλόμενη κομματικοκρατία, αναξιοκρατία, που ως και ένιοι επίσκοποι εκλέγονται ᾧ τρόπῳ επιλέγονται, κ.α., οι νεοέλληνες, λοιπόν, θεωρούν εαυτούς ως τους καλύτερους Χριστιανούς Ορθοδόξους, διότι πιστοί σε παραπλανητικές δοξασίες, προηγουμένως άναψαν μια λαμπαδούρα σε ένα προσκύμημα, λιτανεύθηκαν μετά μιας "θαυματουργού εικόνας" (συνήθως αντιγράφου) κι άφησαν κι ένα ποσό στο πανέρι δίπλα της, φορούν κομποσχοίνιον το "σεπτόν"στον καρπό ακόμη κι όταν οργιάζουν διονυσιακώς, προσκυνούν αμφιβόλου γνησιότητης εξ Εσπερίας μετακινηθέντα "λείψανα" ενίοτε εντός αγαλμάτων -λειψανοθηκών, κ.α. Θα μας εμέσει ο Κύριος αηδιασμένος από την υποκρισία και πάντων και πασών (πλην του ελαχίστου ποιμνίου των νεομαρτύρων, που υποφέρουν εν μέσω παντστρατιάς απιστίας και κακοδοξίας, νεοειδωλολατρείας και αιρέσεων, ψευδοπροφητειών και ειδωλολαγνείας). Άρα είμαστε πλην ενός ποσοστού 2-3% μαϊμού -Χριστιανοί και μαϊμού -Ορθόδοξοι.
    γ) Ο λόγος του Θεού διδάσκει ότι ακόμη κι οι πιστοί Χριστιανοί, οφείλουν αξίως να μεταλαμβάνουν του Σώματος και Αίματος του Κυρίου Ιησού Χριστού, διότι από την εποχή των Αποστόλων, "πολλοί που κοινώνησαν αναξίως ασθένησαν και κάποιοι πέθαναν", όχι διότι η Θεία Κοινωνία είχε μολυνθεί από προηγούμενο ασθενούνα, μη γένοιτο, αλλά διότι μεταλαμβάνοντες Σώμα και Αίμα Χριστού αναξίως, αμαρτωλοί αμετανόητοι αιρετικοί αντίχριστοι κ.α. όντες υπέστησαν τα επίχειρα της ασεβείας των. Αυτό αναφέρει η Καινή Διαθήκη, ο λόγος του Θεού. Ποίος μπορεί να το αρνηθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γ)
    δ) Και ο μέγιστος Ερμηνευτής της Καινής Διαθήκης ο ιερός Χρυσόστομος ερμηνεύει ότι πολλές σωματικές ασθένειες οφείλονται στις αμαρτίες "τα πλείονα των νοσημάτων εξ αμαρτημάτων εισί των ψυχικών" αλλά και πάσας μορφής νόσοι σωματικές και υλικές, στους Χριστιανούς, οφείλονται στο ότι κοινώνησαν ενώ δεν έπρεπε, "Ιερόν ... σῶμα τοῦ Κυρίου" γράφει, "διὰ τοῦτο ἐν ὑμῖν πολλοὶ ἀσθενεῖς καὶ ἄρρωστοι καὶ κοιμῶνται"(ἱερὸς Χρυσόστομος Ἰωάννης)
    ε) Η Εκκλησία ως ο Χριστός παρατεινόμενης εις τους αιώνας υποχρεώνει όποιους προσέρχονται στη Θεία Μετάληψη να γνωρίζουν τι πάνε να κάνουν, ομολογούντες "πῦρ γὰρ ὑπάρχεις τοὺς ἀναξίους φλέγον". Φωτιά που καίει τους αναξίως προσερχομένους είναι η θεία Κοινωνία. Για το λόγο αυτό και ο π. Αυγουστίνος ως αρχιμανδρίτης δεν εξομολογούσε τακτικά και ως επίσκοπος έδινε αυστηρότατες οδηγίες στους πνευματικούς.
    στ) Ασφαλώς το οινόπνευμα που περιέχεται στον οίνο, και το μέταλλο των κοχλιαρίων (χρυσός ή ασήμι) είναι αντιμικροβιακά, συνεπώς δεν συντηρούν τους ιούς και τα βακτήρια. Αυτό όσον αφορά την υλική και μη πνευματική διάστασι του θέματος. Αλλά, ποιος ιατρός και πιστός ταυτόχρονα μπορεί να βεβαιώσει ότι ο μεταλαμβάνων δεν υπάγεται στις κατηγορίες γ , δ και ε; Και χωρίς μικρόβια, ο πολύτιμος μαργαρίτης προκαλεί ασθένειες και θανάτους σε όσους τον προσεγγίζουν ασεβώς. Και είδαμε ότι ...ποιος είναι άξιος; Ελάχιστοι...
    ζ) Γι αυτό φρονώ ότι και περίσσεψαν οι ασθένειες, που δεν είναι πάντοτε υλικές αλλά και ψυχικές και δαιμονοπληξίες, που δεν διαγιγνώσκονται στην εποχή μας ούτε από τους ιατρούς ούτε από κάποιους υποτιθέμενους πνευματικούς -γεροντάδες διότι συμβαδίζουν με την παρούσα κοσμική αλλά και εκκλησιαστική νόθον κατάστασιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δ)
    η) Δεν απαξιώ την κακοδοξία και το αιρεσιολογείν (για να μη γράψω το αιρετίζειν" που επιβαρύνουν τη σημερινή εκλησιαστική κατάσταση με τον οικουμενισμό, την πανθρησκεία, τη γεροντολαγνεία, την προφητολογία, τις φαντασιώσεις και εσχατολογίες, τη μαριολατρεία, την εικονολατρεία, την περιφρόνηση της Αγίας Γραφής χάριν παραδόσεων ανθρώπων, που αντί του Κυρίου λατρεύουν έκαστος τον "άγιο γέροντά" του, που αντί να διατυπώνουν "είπεν ο Κύριος" διατυπώνουν αενάως "είπεν ο τάδε διορατικός γέρων ο και αγιοποιηθείς υπό εκείνων που αφώρισαν Νικόλαον Σωρτηρόπουλον και διώκουν κάθε αποτειχισμένο από τας αιρέσεις (κι όχι από την Εκκλησία)
    θ) Δεν θα ανέφερα το ζ) αλλά είναι σημαντικότατο και καἰριο ζήτημα χρἠζον διευκρινίσεως διά Οικουμενικής Συνόδου῎ (όχι ψευδοσυνόδου στυλ Κολυμβαρίου αλλά αντιπροσωπευτικής όλων των ελευθέρως ψηφιζόντων επισκόπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας ανά την υφήλιον). Τι είναι το θ; Μα η αμφισβήτησις των ιερών Μυστηρίων υπό μιάς ή άλλης μερίδος των Πιστών. Η Εκκλησία όμως είναι Μία, διότι Ένας είναι ο χριστός Ιησούς ο Κύριός μας και Θεός μας. Αλλά οι πιστοί παραπαίουν, μεταξύ παλαιοημερολογιτών του Πατρίου, ομολογητών ευθαρσών και ταπεινών ενίων, μεταξύ οικουμενιστών, μεταξύ "φιλόπρωτων", μεταξύ αποτετεισμένων Ομολογητών της Ορθοδοξίας, μεταξύ μή επισήμως αποτειχισμένων αλλά έργοις και Πίστῃ αποτειχισμένων, μεταξύ ... αφορισμένων πλην αγίων και Ομολογητών (περίπτωση Νικολάου Σωτηρόπουλου), και μεταξύ ποικίλων άλλων διαιρέσεων, του φαναρίου εσβεσμένου αναγκαστικά ως σκλαβωμένου υπό αλλοφύλου και αλλοθρήσκου ανελευθέρου και εχθρικού προς την Ελλάδα Κράτους (δεν υπήρξε, ουδεμία ανακοίνωση συμπαραστάσεως, ευχής, ενισχύσεως υπέρ των Ορθοδόξων παιδιών και λαού της Ελλάδος που επί μια εβδομάδα υπεραμύνονται στα σύνορα δεχόμενα επιθέσεις επιχειρήσεων εισβολής υπό στιφών αλλοθρήσκων εξαπολυόντων ύβρεις, βόμβας χημικών και καπνογόνων, λίθους, μέταλλα, εφοδιασμένοι με ελικόπτερα τηλεκατευθυνόμενα και ηλεκτρικά εργαλεία κοπής μεταλλικών φρακτών κ.α. Φαίνεται ότι οι ξεβράκωτοι Ορθόδοξοι δεν είναι Μουσουλμάνοι που εφορμούν ειρηνικώς, ώστε η εθναρχική θεωρούμενη αρχή της Ορθοδοξίας να εκδηλώση το πατρικό ενδιαφέρον και τη συμπάθεια άν όχι την ενίσχυσί της).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε) ι) Παραπαίει ο λαός της Ελλάδος ακατήχητος, ακαθοδήγητος, υπό τουλάχιστον 3 εκκλησιαστικά καθεστώτα, υπό τις καθοδηγήσεις αναρμοδίων συνωμοσιολόγων και προφητολάγνων γεροντάδων,,,, ποιος μπορεί να πάρει την ευθύνη και ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ και να διαβεβαιώσει τι περί θείας Κοινωνίας;
    ια) Πλην της στιγμής της θείας Κοινωνίας, ουδείς πνευματικός πατέρας και ουδεμία Εκκλησία μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι ο ιός, δεν μεταδίδεται από ασθενούντος εις υγιή κατά τον συγχρωτισμό στον εκκλησιασμό. Μπάχαλο η Εκκλησία, δεν γνωρίζει τα πιστά μέλη της, κι ένας βουδιστής κι ένας μουσουλμάνος ευπρεπώς ενδεδυμένος μπορεί να εισέλθει και να εκκλησιαστεί σε μια μεγάλη πόλη. Το εκκλησίασμα και οι υπερήλικες ας προσέχουν. Αλλά πώς θα κοινωνήσει κάποιος αν δεν εκκλησιαστεί; Οι πρώτοι Χριστιανοί που εκκλησιάζονταν, δεν συμμετείχαν πρώτα σε καρναβάλια, ούτε υπήρχαν τότε αστικά λεωφορεία και αεροπλάνα ώστε να μολυνθούν, όπως μολύνθηκαν από τον ιό οι πιστοί που είχαν μεταβεί με ευσεβή διάθεση στους αγίους Τόπους. Κι όμως κόλλησαν την ασθένεια... ας μην είμεθα επιπόλαιοι.
    ιβ) Ο Κύριος παρέδωσε το Μυστήριο κατά συγκεκριμένο τρόπο: Χωριστά έκοψε το ψωμί και το μοίρασε κομμάτι κομμάτι και χωριστά τον οίνον, λέγοντας: Αυτό είναι το Σώμα μου και το Αίμα μου, ... αυτό να κάνετε στην δική μου ανάμνησι. Εμείς το κάνουμε; Όχι! Εμείς παίρνουμε ένα κουταλάκι και αναμιγνύουμε Σώμα και Αίμα. Παράδοση ναι, ιερά Παράδοση όχι... Ασφαλώς και στο Ποτήριο και στο κοχλιάριο της Θείας μεταλήψεως είναι Σώμα και Αίμα Χριστού! Αλλά, δε φοβόμαστε μήπως μας ερωτήσει ο Κύριος: Γιατί το πράττετε τοιουτοτρόπως; Εγώ αλλιώς σας το παρέδωσα! - Μα, για τα νήπια, θα του απαντήσουμε! Και τί θα μας απαντήσει πιθανώς, αν όχι "ποιος σας είπε να βαπτίζετε με το ζόρι νήπια που δεν μποιρούν να εκφέρουν το "Πιστεύω"; Εντάξει, μεταλάβετε εσείς οι ενήλικες με τον τρόπο που σας παρέδωσα εγώ το Μυστήριο και με το κοχλιάριο κοινωνείστε τα μωρά. Εκτός αν είσθε μωροί οι ίδιοι...
    ιγ) Συμπέρασμα: Είχα την υποχρέωση να μεταφέρω ορισμένες σκέψεις προς τους κατηχημένους τουλάχιστον αδελφούς. Ο Θεός και η ψυχή εκάστου. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κουταλάκι σε πείραξε;
    Αυτό σε πείραξε ανώνυμε 11:39 πμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ορθολογιστικά τα βλέπεις ανώνυμε με τα μακρυά σχόλια τα πράγματα.
    Η αναφορά σου στον οίνο ως αντιμικροβιακό, αντί να σταθείς στο ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού δεν μεταδίδει μικρόβια, δεν είναι φορέας μικροβίων είναι το πιο εμφανές του ορθολογισμού σου.
    Πιθανόν και γι' αυτό βλέπεις φαινόμενα εικονολατρείες, μαριολατρείες, προφητολογίες, κτλ.
    Ενώ δεν βλέπεις φαινόμενα ορθολογισμού, προτεσταντισμού, αγιομαχίας, θαυματομαχίας, και άλλα παρόμοια...

    Σωστά έθιξες την υλιστική και σαρκολατρική ζωή και το ζήτημα της ανάξιας θ. Κοινωνίας. Ομως και αυτοί που μεταλαμβάνουν ανάξια Σώμα και Αιμα Χριστού και αρρωσταίνουν απο την ανάξια προσέλευση, το μεταλαμβάνουν χωρίς μικρόβια, αφού το Σώμα και το Αίμα του Χριστού δεν μεταδίδει μικρόβια, όπως πολύ σωστά είπε ο θεολόγος-ψυχίατρος π. Στυλιανός Καρπαθίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν από ευσεβείς πνευματικούς καθοδηγητές διαφόρων μερίδων ή τάσεων εντός της Ορθοδοξίας (επισήμου κρατικής εκκλησίας, α μερίδος αποτειχισμένων, β, γ τάσεως αποτειχισμένων, Εσφιμενιτών, οικουμενιστών, αντιοικουμενιστών, α ή β ή γ μερίδος των του "πατρίου" ημερολογίου, α ή β αναγνωρίσεως ή μη αναγνωρίσεως νέων αυτονόμων εκκλησιών κ.α.) ακούγονται θέσεις όπως: τα μυστήρια των τάδε είναι άκυρα, διότι είναι Οικουμενισταί αιρετικοί, τα μυστήρια των άλλων είναι ακυρα διότι μνημονεύουν οικουμενιστήν αιρετικόν, τα μυστήρια των άλλων είναι ακυρα διότι ΔΕΝ μνημονεύουν τον επίσημο επίσκοπο αλλά πάσης Επισκοπής Ορθοδόξων, τα μυστήρια των άλλων είναι άκυρα διότι ΔΕΝ έχουν διαδοχή ως προς την ιεροσύνη...κλπ κλπ ....Και όταν ο ένας αναφέρει πως ο άλλος έχει ΆΚΥΡΑ μυστήρια, κι όταν παλαιοημερολογίτης μιας μερίδος θεωρεί άκυρη την ιεροσύνη ή τα μυστήρια άλλης συνόδου του πατρώου και των νεοημερολογητών ακόμα και ο πλέον θρησκευόμενος μπερδεύεται και στιγμιαία αμφιβάλλει... Μήπως... Αν δεν είναι έγκυρο το μυστήριο... χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου χάος αν έχεις ορθή κρίση, υπακοή στους αγίους και ταπείνωση.
      Πολύ ξεκαθαρισμένα τα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Τόσο πολύ "ξεκαθαρισμένα" που δεν τολμάτε να πάρετε την ευθύνη (και ίσως κι άλλες ψυχές στο λαιμό σας) και να σημειώσετε: Εδώ κι εδώ κι εδώ τελούνται έγκυρα μυστήρια, εκεί κι εκεί κι εκεί τελούνται άκυρα. Ας τολμήσει να συγγράψει κάποιος ένα κατάλογο με ολες τις ορθόδοξες περιπτώσεις εκκλησιών παλαιού και νέου και αποτειχισμένων ιερέων εντός του Ελλαδικού χώρου αναφέροντας που είναι έκυρα κσι που άκυρα κσι ποια μυστήρια. Ν.Η. Π.Η. σχίσματα. Παρατάξεις.Π.Η. Εσφιγμενίτες. ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ομάς Α ομάς Β. Ιερεύς Α ιερεύς Β. Επίσημη οικουμενιστικη Εκκλησία. Επίσημη αντιοικουμενιστικη Εκκλησία μνημονευόντων. Ποιοι μεμονωμένοι ιερείς τελούν έγκυρη θ. Κοινωνία αλλά δεν έχουν πλέον ανάθεση πνευματικού. Κλπ κλπ.



      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ 4:45 μμ αν εσείς έχετε μπερδευτεί δεν σημαίνει πώς είναι μπερδεμένα τα πράγματα.
      Στον παλαιοημερολογιτισμό συμφωνώ είναι πολύ μπερδεμένα. Αλλά στην Εκκλησία της Ελλάδας είναι πολύ ξεκαθαρισμένα.
      Τα ιερά Μυστήρια ισχύουν.

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου