Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ορθοδοξία 


στα Θρησκευτικά

Ήττα για τους χριστιανομάχους αθέους, τους υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης και τους οπαδούς της Νέας Τάξης σηματοδοτεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει δεκτή την προσφυγή που κατέθεσαν ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων κατά της γραμμής Γαβρόγλου στα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, το οποίο διαμορφωνόταν ως «θρησκειολογικό».

Ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος πρέπει να παραμείνει και αυτά τα περί «θρησκειολογίας» είναι αντισυνταγματικά. Η μνεία για τον εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης είναι σαφής στο Σύνταγμα της Ελλάδος (στο άρθρο 16.2): «H Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έγινε γνωστή σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση των υπουργικών αποφάσεων για την απαλοιφή των στοιχείων ιθαγένειας και θρησκεύματος από τα απολυτήρια των μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Από τη μια υπενθυμίζεται από τη Δικαιοσύνη ότι η Παιδεία υπηρετεί το έθνος και πρέπει να προάγει τη θρησκευτική συνείδηση και από την άλλη έχουμε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία έσπευσε να... «συμμορφωθεί» με τις νεοταξικές ντιρεκτίβες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την αφαίρεση του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από τα πιστοποιητικά σπουδών των μαθητών.
Φυσικά, επειδή η πολιτική ασκείται για τη δικαίωση του παρελθόντος αλλά κυρίως για τη βελτίωση του παρόντος και την εξασφάλιση του μέλλοντος, η κυρία Κεραμέως οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες για τις άμεσες ενέργειές της. Εφόσον πλέον υπάρχει και τέτοιας ισχύος δικαστική απόφαση για τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, πρέπει στις επόμενες ώρες να αποκατασταθεί η νομιμότητα στα σχολεία. Σε περίπτωση που η κυρία Κεραμέως επικαλεστεί προφάσεις και αναβάλει για τις καλένδες τις δέουσες αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, θα δείξει ότι επέλεξε να μην υπηρετεί τον νόμο αλλά τη Νέα Τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου