Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

To Aγωνιστικο ΚΑΛΑΜΙ απο την Αμερικη γραφει:


H ''χλιδάτη'' ενθρόνιση του ''archbishop Elpis''
Θριαμβευτική είσοδος στο Hilton (Μανχάτταν), πάνω σε γάϊδαρο, όπως ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα


H Εκκλησία μας στις ΗΠΑ, την τελευταία 25ετία, μετατράπηκε σε καθαρά εμπορική επιχείρηση, με ''δόλωμα'' τον Χριστιανισμό γιά προσέλκυση ''πελατών''. Γιά την ακρίβεια, σε θυγατρική εμπορική επιχείρηση του πατριαρχείου. Ουδεμία σχέση έχει με την αποστολή της: Κοινωνική, φιλανθρωπική, θρησκευτική, ιεραποστολική κλπ. Γι' αυτό, η Ομογένεια, ''της γύρισε την πλάτη'', αηδιασμένη με τα ''ρασοφόρα αρπακτικά''.
Eτοιμάζεται ''ενθρόνιση'' (22 Ιουνίου '19), του ''νέου αρχιεπίσκοπου'' (που επιβλήθηκε από το Φανάρι), απουσία λαού, αλλά τι σημασία έχει; 'Αλλο ''λαοπρόβλητος'' αρχιεπίσκοπος και άλλο χριστιανέμπορας, δολαριοπρόβλητος, αφεντικό της εμπορικής επιχείρησης ''Αρχιεπισκοπή Αμερικής, υποκατάστημα Βαρθολομαίου''. Και με δεδομένο ότι ο λαός, δηλ. το ''ποίμνιο'', τους έχει ''γραμμένους'', με αποτέλεσμα να αδειάζουν οι εκκλησίες και να μειώνονται τα μέλη των ενοριών, τα βρίσκουν μεταξύ τους αρχιεπίσκοποι, πατριάρχες, νεολεφτάδες, επειδή έχουν κάτι κοινό: Το χρήμα. Η Εκκλησία γι' αυτούς είναι, γιά τις δουλειές τους, γιά φοροδιαφυγή και ''ξέπλυμα χρήματος''. Μην ξεχνάμε, όπως είπε και ένας σοφός, ότι ''ο Χριστός έδιωξε τους έμπορους από τον ναό, αλλά αυτοί έγιναν πιό έξυπνοι και φόρεσαν ράσα''.
Ετοιμάζεται και ''χλιδάτο'' γεύμα ($250 το άτομο) στο Hilton (Μανχάτταν), αμέσως μετά την ''ενθρόνιση'', μόνο με την παρουσία νεολεφτάδων. 


Δείγμα, του πως βλέπουν η Αρχιεπισκοπή και η ''μητρική επιχείρηση'', το πατριαρχείο, την...''αποστολή'' τους στην Αμερική. Δηλαδή, βλέπουν ΜΟΝΟ το χρήμα. Φυσικό και επόμενο, αφού η Αρχιεπισκοπή είναι ''members only'' (μόνο μέλη). Αν δεν είναι κάποιος μέλος σε ενορία, με πληρωμένη την συνδρομή του, δεν μπορεί, π.χ., να βαπτίσει το παιδί ή το εγγόνι του, να τελέσει γάμο κλπ. Γι' αυτό οι Ομογενείς, αναφερόμενοι στην Εκκλησία, την αποκαλούν...''εκκλησιαστική μαφία''.
Σε ότι αφορά την ''ελληνική'' Αρχιεπισκοπή Αμερικής, αυτό ανήκει στο παρελθόν. Τώρα είναι ''πατριαρχική Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ'', διαιρεμένη σε 6+1 μητροπόλεις, που λογοδοτούν απευθείας στον πατριάρχη, με την αγγλική ως βασική γλώσσα στα Μυστήρια, Λειτουργίες κλπ, ενώ η ελληνική σημαία έπαψε να κυματίζει έξω από τις εκκλησίες, όπως πριν. Τυπικά, εκκλησιαστικά, είμαστε ''υπόδουλοι'' ενός ''θρησκευτικού Ιδρύματος'', με νεο-γενίτσαρους, στην Τουρκία
Βρέθηκε και ο γάϊδαρος, με τον οποίον θα εισέλθει, καθήμενος πάνω του, ο ''archbishop Elpis'' (κατά το Elvis) στο Hilton, όπως ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα. Αντί γιά βάγια, θα έχουν στρωθεί μονοδόλαρα. Γιά να μην γίνει κανένα ατύχημα με τον γάϊδαρο, όταν θα αντικρύσει τους ''συγγενείς'' του νεολεφτάδες μέσα στην αίθουσα, αρχίσει να γκαρίζει, να τινάζει τα πίσω πόδια και πετάξει κάτω τον archbishop Εlpis, το τετράποδο θα το κατευθύνει ο ''άρχοντας παγκαρίων και ταμείων'', Νίκος Ανδριώτης. Χορωδία ''φιλόπτωχων'' κυριών, θα ψάλει το τροπάριο ''ιδού ο Νυμφίος έρχεται, ετοιμάστε επιταγές''. Δεξιά και αριστερά του διάδρομου, μέσα στην αίθουσα, ευτραφείς ''άρχοντες σφογγοκωλάριοι'' και λοιποί, με επικεφαλή τον ''μπακαλόγατο'' Cats, θα αποδίδουν τιμές, κρατώντας το ''λιλί'' τους, όταν περνά ο γάϊδαρος με τον Elpis πάνω του.
'Οταν ο ''νέος μεσίας'' κατευθύνεται, ''επί όνου'', προς την ''εξέδρα επισήμων'' (στην πίστα), η ορχήστρα θα παίζει το βασικό μουσικό θέμα από την κινηματογραφική επιτυχία ''O Nονός'', ενώ οι ευτραφείς νεολεφτάδες φιλέλληνες ελληνικής καταγωγής, θα φωνάζουν ''άξιος'' και θα πετούν 30 μονοδόλαρα o καθένας, ελλείψει 30 αργυρίων.
Τον ''archbishop Elpis'' θα τον ξεπεζέψει ο άτυπος αρχιεπίσκοπος ''deputy godfather 'Αλεξ''. Στο ευγενές τετράποδο, ως ανταμοιβή, θα προσφερθεί ''κουτόχορτο'', από την φυτεία του ''Εθνικού Κόρακα''.
Μετά τις διθυραμβικές ομιλίες ''παραγόντων'' αλα John Cats & Mike Psaros, που ουδεμία σχέση έχουν με τα συμφέροντα της Ομογένειας, θα λάβει τον λόγο ο Elpis. Ο ''archbishop Elpis'', θα εστιάσει στο θεάρεστο έργο της Εκκλησίας στις ΗΠΑ, δηλ. το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων και το ξεπούλημα κτιρίων και οικοπέδων εκκλησιών, θα τιμήσει τους ''άρχοντες'' που έχουν δώσει περισσότερα από 100 εκατ. δολ. και αναπαύονται στα ''πατριαρχικά ταμεία'' στις ΗΠΑ, υπό την επίβλεψη του ''φάδερ 'Αλεξ'', ενώ η Αρχιεπισκοπή έχει χρεοκοπήσει, θα τονίσει την ανάγκη γιά ολοκλήρωση ανοικοδόμησης αγίου Νικολάου, αλλά γιά τα 10 εκατ. δολ. που δόθηκαν στον Βαρθολομαίο, χρήματα δωρητών γιά άγιο Νικόλαο, δεν θα πει τίποτα. Στο τέλος, θα ζητήσει από όλους να τιμήσουν χειροκροτώντας τον πατριάρχη μας, ο οποίος παρέλαβε Εκκλησία και την κατάντησε ''χαβούζα χριστιανέμπορων απατεώνων'', με τον Elpis υπαρχηγό του, ο οποίος έχει την φήμη του ''ψεύτη - πολιτικάντη'', εντός και εκτός Φαναρίου.
Μετά, οι ευσεβείς νεο-ραγιάδες, θα περνούν μπροστά από τον Elpis και θα του φιλούν την δεξιάν, όπως φιλούσαν την δεξιάν του ''νονού'' στην κινηματογραφική επιτυχία. Και φυσικά, η ορχήστρα θα παίζει πάλι την μουσική από το ''Godfather'', επειδή η ''εκκλησιαστική μαφία'' ζει και βασιλεύει.
Θα ακολουθήσει γλέντι, όπως αρμόζει σε τέτοιες λαμπρές τελετές. Δεν μάθαμε αν οι 3 μητροπολίτισες που έχουμε στις ΗΠΑ, θα χορέψουν και ''τσιφτετέλι''. Αν ήταν στην τελετή και η ''Εμμανουέλα Παρισίων'', σίγουρα θα χόρευαν όλες μαζί και οι νεολεφτάδες, ''άρχοντες του πατριαρχείου'', μερακλωμένοι, θα έσπαγαν πιάτα και θα γέμιζαν την πίστα με ''χαρτούρα''.
Θα είναι μία ''χλιδάτη'' τελετή, αντάξια των αξιών και αρχών του Χριστιανισμού, της Ορθοδοξίας, που πρεσβεύει το ''σεπτόν'' πατριαρχείο του μεγαλοεπιχειρηματία Βαρθολομαίου Αρχοντόνη. Το έγραψε και ο Νίτσε: «Η λέξη ''χριστιανισμός'' έχει παρανοηθεί, γιατί στην ουσία υπήρξε ένας μόνο χριστιανός, που πέθανε πάνω στον σταυρό».
Από κοντά στα ''γλέντια'' και τα ΜΜΕ Ομογένειας -μία ημερήσια (Εθνικός Κήρυκας) και μία εβδομαδιαία (GreekNews)- με έδρα Αστόρια Νέας Υόρκης, που διαπρέπουν σε εκκλησιαστική προπαγάνδα (''μπράβο'' και ''ζήτω'' με ανάλλαγμα καταχωρήσεις) και παραπληροφόρηση (ουδέποτε έγραψαν ΜΙΑ λέξη γιά την απάτη με χρήματα γιά ανοικοδόμηση άγιου Νικόλαου, που κατέληξαν στον πατριάρχη, ''δολοφονώντας'' έτσι κάθε έννοια δημοσιογραφίας). Ταυτισμένες με νεο-γενίτσαρους, νεο-ραγιάδες, εις βάρος των συμφερόντων της Ομογένειας, καλούν την πελατεία άσχετων και γραφικών νεολεφτάδων, να κάνει ''καταχωρήσεις'', ολοσέλιδες ή μισές, με ''μπράβο'' και ''άξιος'' γιά τον Elpis και τιμές ''τσουχτερές'', εντυπωσιακά δυσανάλογες με την χαμηλή κυκλοφορία τους, αφού η ημερήσια έχει κυκλοφορία 3.000 φυλ. και η εβδομαδιαία 500 φυλ. 'Oλα γιά το χρήμα, στο όνομα της Ομογένειας και της Εκκλησίας. Οι δύο εφημερίδες, είναι αυτές που λαμβάνουν και χορηγίες από το διεφθαρμένο υπουργείο Τουρισμού, μέσω ΕΟΤ, γιά να... ''προβάλουν τουριστικά την Ελλάδα'' στους... 'Ελληνες Νέας Υόρκης!!!
Για να δούμε... Θα γίνει ενθρόνιση;;; Και αν γίνει, θα αναλάβει καθήκοντα ο Elpis ή θα ''σέρνεται'' σε Δικαστήρια;;; ''Κοντός ψαλμός, αλληλούϊα''...
Yπογραφή: + Ο Αμερικής ΚΑΛΑΜΙΟΣ
Ελέω προεδρο-παραγόντων, ποιμεναρχών, ποίμνιου και λοιπών, υπέρτιμος και έξαρχος ωκεανών, Ειρηνικού τε και Ατλαντικού. (9 Ioυνίου '19)

Και γραπτά η ημερήσια εφημερίδα της παραπληροφόρησης και ''αρπαχτής'', μας πληροφορεί ότι η κυκλοφορία της είναι...40.000 φύλλα καθημερινά!!! Με αφορμή την ''ενθρόνιση'' Ελπιδοφόρου, βρήκε ευκαιρία να ''αρμέξει'' αφελείς, μετατρέποντας έτσι, με το ''καλημέρα'', τον Ελπιδοφόρο σε... ''καραγκιόζη'', δηλ. δόλωμα γιά χρήμα. Γι' αυτό και το εμμετικό ''γλύψιμο'' με δημοσιεύματα. Τι μας λέγει με το κάλεσμα γιά ακριβές καταχωρήσεις απευθυνόμενη σε άσχετους ή αφελείς;;; 'Οτι τυπώνει (κάτι παραπάνω από) 40.000 φύλλα ημερήσια. Αλλά με τέτοια υπερβολική ψευτιά, κάνει και το λάθος να... αυτοδιαψεύδεται. Πως;;; Προσέξτε τι γράφει: Από τα 40.000 φύλλα κυκλοφορία, τα 22.000, λέγει, διανέμονται στα σπίτια των συνδρομητών. Και άλλα 15.000 πάνε ταχυδρομικά σε συνδρομητές. Τι μένουν; 40.000 μείον 37.000 (22.000 + 15.000) μας κάνουν 3.000 φύλλα που ''πωλούνται σε 1.000 και πλέον περίπτερα''. Δηλαδή...3 (τρία) φύλλα ανά περίπτερο, συμπεριλαμβανόμενων και των περίπτερων στην Αστόρια Νέας Υόρκης!!!
Κύριε Αντ. Διαματάρη, εκδότη του ''Εθνικού Κήρυκα''...Στα σοβαρά τυπώνεις πάνω από 4.000 φύλλα (και όχι 40.000) καθημερινά;;; Στα σοβαρά έχεις... 37.000 ''συνδρομητές'';;;
Είπαμε να κάνεις υπερβολές, αλλά όχι και υπερβολικές ψευτιές σε βαθμό αηδίας, νομίζοντας ότι απευθύνεσαι σε ηλίθιους.
Σημ.: Ακόμα και το προσωπικό του τυπογραφείου, γελά με τα... 40.000 φύλλα. Ε, κάτι θα ξέρει. Κόψε ένα μηδενικό, γιατί με τέτοια χαζά, θα γελά και ο...Κούλης.
Ο αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ εκπροσωπεί την Ομογένεια ΗΠΑ, ούτε είναι ''αρχηγός'' της
Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), εκπροσωπεί ΜΟΝΟ, τυπικά και ουσιαστικά, ποσοστό (περίπου) 17% της Ομογένειας, όσα δηλαδή είναι τα μέλη -με πληρωμένες συνδρομές- των ενοριών της, ανά τις ΗΠΑ. Η Εκκλησία μας, στις HΠΑ, είναι ''members only'', ΜΗ κερδοσκοπική εταιρία [501 (c)(3)], που πρέπει να λειτουργεί με τους νόμους των ΗΠΑ και όχι με...''συνοδκές αποφάσεις'', που λαμβάνονται αυθαίρετα σε άλλη χώρα. 'Eτσι και ο (κάθε) αρχιεπίσκοπος, που κουτοπόνηρα-παραπλανητικά εμφανίζεται ως δήθεν ''αρχηγός της Ομογένειας'' ΗΠΑ, εκπροσωπεί ΜΟΝΟ το 1/6 της ελληνικής Ομογένειας και μπορεί να ομιλεί ΜΟΝΟ γιά το ποσοστό αυτό. Τα υπόλοιπα 5/6, ΔΕΝ τον εξουσιοδότησαν να ομιλεί γιά λογαριασμό τους, ΔΕΝ τον εξουσιοδότησαν να τα εκπροσωπεί. Και καλά θα κάνουν ''ιεράρχες'', επιτήδειοι, παραπληροφορούντες, άσχετοι με Ομογένεια 'Ελληνες πολιτικοί, ΜΜΕ και λοιποί, να μην αγνοούν την παραπάνω πραγματικότητα. Αρκετά υποτίμησαν την νοημοσύνη των Ελλήνων στις ΗΠΑ.

Θέλετε φοροαπαλλαγή γιά ''ξέπλυμα χρήματος''; Θέλετε να νομιμοποιείτε ''ρευστό''; Θέλετε να εξαπατείτε το αμερικάνικο κράτος ''νόμιμα''; Θέλετε να σας θεωρούν ''σπουδαίους'' και ''καλούς χριστιανούς''; Θέλετε να δίνετε π.χ. 50.000 δολ., να παίρνετε απόδειξη γά 100.000 και ουσιαστικά να μην δίνετε τίποτα, εξαπατώντας το IRS;
Κανένα πρόβλημα... Γιά ενδιαφερόμενους νεο-λεφτάδες, υπάρχει το καλύτερο ''πλυντήριο'', η ''Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής'', θυγατρική επιχείρηση του Βαρθολομαίου. Λειτουργεί αποτελεσματικά στις ΗΠΑ, υπό την ''υψηλή επιμέλεια'' του ειδικού, ''φάδερ 'Αλεξ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου