Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Πιστευετε οτι στα οσα επαθαν οι 12 καρατομηθεντες μητροπολιτες και οι "ευλαβεις" χριστιανοι τα εβλεπαν απαθεστατοι και αδιαφορουσαν, γι αυτην την αδιαφορια τους θα μεινουν απο τον Θεο ατιμωρητοι;
Λεγει ο αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος: Οταν τι αδικον γενηται ΜΗΔΕΙΣ εστω ΝΩΘΕΙΣ.
Παρατηρητεον οτι πανταχου των προφητων ουδεν ουτως ο Θεος επιζητει, ως το τοις αδικουμενοις επαμυνειν
(Ι. Χρυσ. ΕΠΕ.8,28).

Η ιστορια ειναι ζωη. Και οποιος ξεχναει την ιστορια δεν θα επιβιωση, αργα ή γρηγορα, θα πεθανη.
Τα εκκλησιαστικα πραγματα των τελευταιων ετων τα ζησαμε και εμεις απο κοντα,... κολησαν ολα πανω στο πετσι μας και νομιζουμε οτι οφειλουμε να τα καταγραφουμε για τους επιγενομενους, αλλα και για τους λεγομενους πιστους ανθρωπους, που - οι γενναιοι!!!! χριστιανουληδες - εβλεπαν, ακουγαν και εμεναν απαθεστατοι μπροστα στο Εκκλησιαστικο δραμα που εκτυλισονταν μπροστα μας για να ελεγχθουν και να σπευσουν να δηλωσουν την μετανοια τους στο εγκλημα τους αυτο.
Ενω κατασκευαζαμε το βιντεο των επικηδειων και ψαχναμε να βρουμε τις επιστολες του πατρος Χριστοφορου Καλυβα που καταφερονταν εναντιον του Φοβερου Εμπαθεστατου ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΟΥ της Χαλκιδος του Χρυσοστομου του Βεργη, ανακαλυψαμε οτι αυτες εγραφησαν για καποιον σοβαρο και συγκεκριμμενο λογο.
Δεν γνωριζαμε ή και δεν ενθυμουμαστε οτι ο Παναθλιος Βεργης, θρεμμα, γεννημα και ομοιωμα του Βαρβαρου Σεραφειμ Τικα, επαψε το κηρυγμα στον πατερα Χριστοφορο επειδη ωμιλησε κατα την κηδεια του μακαριστου Αγιωτατου Μαρτυρικου μητροπολιτου Χαλκιδος Νικολαου.
Δεν το πιστευαμε αληθεια και δεν θα διναμε πλεον καποια συνεχεια.
Ομως τωρα ανοιγεται ενα νεο κεφαλαιο με τις γενναιες και δυναμικες επιστολες του πατρος Καλυβα, στενου συνεργατου μας και αρθρογραφου του περιοδικου ΦΥΛΑΚΕΣ που εκδιδαμε.
Και εις τιμην και μνημην και αυτου του Παλαιμαχου κληρικου μας, μαζι με τον μητροπολιτη Αγιωτατο ΝΙΚΟΛΑΟ θα συνεχισουμε οσα αφορουν τους δυο αυτους κληρικους, αλλα και του ετερου καλου αρχιμ. Ευσεβιου Κοκκορη που και σημερα ζει και διανυει τα κοντα στα 90 ετη και ενθυμειται και επιβεβαιωνει τα γραφομενα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου