Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Βγήκαν τα μαχαίρια στην Ιεραρχία Απαράδεκτη δήλωση του Ιωαννίνων εναντίον Δημητριάδος και Μεσσηνίας-Ακολουθεί σχόλιο Σωτήρη Τζούμα

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, της ΕΡΤ έκανε ευθεία επίθεση εναντίον των Μητροπολίτων Δημητριάδος και Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είχαμε μια φορά και έναν καιρό τους εργατοπατέρες, τώρα ανακαλύψαμε και δεσποτάδες παπαδοπατέρες και εννοώ τον Άγιο Δημητριάδος, τον Άγιο Μεσσηνίας, που βγήκαν και έκαναν επανάσταση ότι θέλουμε να καταστρέψουμε τις εργασιακές σχέσεις των Κληρικών και ότι αυτοί τάχα τους αγαπούν πιο πολύ από εμάς, δεν μπορώ να δεχθώ κάτι τέτοιο.
Δεν μπορώ να δεχθώ από έναν Μητροπολίτη να λέει ότι η συμφωνία ήταν σικέ. Λέγεται αυτό από έναν Αρχιερέα για τη Σύνοδό του; Αναφέρομαι στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας που το δήλωσε τις προηγούμενες μέρες. Όταν έρχεται ένας Μητροπολίτης που λέει αγαπώ τους κληρικούς περισσότερο από σένα, λέει κάτι που δεν μπορεί να σταθεί», σημείωσε.
Σχόλιο ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ:Θα μας επιτρέψει ο Άγιος Ιωαννίνων να του πούμε ότι μπορεί ένας Αρχιερεύς να τα πει όλα αυτά και πολλά περισσότερα δεδομένου ότι η Εκκλησία μας στηρίζεται στο Συνοδικό σύστημα και έχει ελευθερία του λόγου και όχι περιορισμούς και φιμώσεις. Μήπως και οι Ιεράρχες της Κρήτης με αυτή την μνημειώδη ανακοίνωση που εξέδωσαν ως Επαρχιακή Σύνοδος είναι παπαδοπατέρες;Είναι εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και του κάνουν αντιπολίτευση; Κάθε άλλο. Την αγωνία τους εκφράζουν.
Αλλά όλα αυτά που κατέθεσαν οι Αρχιερείς στους οποίους αναφέρεται αλλά και όλοι οι άλλοι που πήραν θέση για το προωθούμενο σχέδιο δεν τα απευθύνουν προς τη Σύνοδο- αφού η Σύνοδος ως γνωστόν είχε παντελή άγνοια των τεκταινομένων και οι όλοι χειρισμοί έγιναν εν κρυπτώ και ερήμην της Συνόδου. Τα απευθύνουν προς τους πραγματικούς αυτουργούς αυτής της συμφωνίας, προς αυτούς που ποδοπάτησαν την Συνοδικότητα, μεταξύ των οποίων είναι και ο Σεβ. Ιωαννίνων.


Γιατί δεν μας λέει ο Σεβ. Ιωαννίνων Μάξιμος όλα όσα γνωρίζει για τη συμφωνία αφού εκείνος όπως λένε οι πληροφορίες συμμετείχε ως Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής στις συσκέψεις με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και μάλιστα εν τη γενέσει της συμφωνίας αυτής και στην Αρχιεπισκοπή και στη …Ζάλτσα(!!)-την προσωπική θερινή κατοικία του Αρχιεπισκόπου.
Αλήθεια υπό ποία αρμοδιότητα συμμετείχε ο Σεβ. Ιωαννίνων ; Είχε κάποιο θεσμικό Συνοδικό ρόλο; Και ποιός του έδωσε αυτό το ρόλο χωρίς να το γνωρίζει η Σύνοδος;Και ο κ. Δήμτσας, διοικητής του Αγίου Όρους και διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή», που αποτέλεσε τον «κουμπάρο» για το διαζύγιο Εκκλησίας και Πολιτείας ,ως τί συμμετείχε στη σύσκεψη αυτή;
Και έρχεται σήμερα και μέμφεται ανερυθρίαστα δύο Αρχιερείς πρεσβυτέρους στην Αρχιερωσύνη- ο ένας( ο Δημητριάδος) κατά 16 έτη και ο άλλος( ο Μεσσηνίας ) κατά 7 έτη ; Και μάλιστα ο τελευταίος είναι διαπρεπής καθηγητής του Πανεπιστημίου και στις συμβουλές του στηρίχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος πολλές φορές. Λάθος τρόπο βρήκε ο Σεβ. Ιωαννίνων για να πάρει τη ρεβάνς για την εκλογή του Σταγών και να γίνει πάλι αποδεκτός στην Αρχιεπισκοπική αυλή από την οποία εξοστρακίστηκε για την συμπεριφορά του στην εκλογή Σταγών. Και λησμονεί ακόμη ότι ο Σεβ. Μεσσηνίας πήγε κόντρα στο Φανάρι και στην επιλογή του για τα Ιωάννινα τότε, για να στηρίξει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που ήθελε τον Μάξιμο- τον νυν Άγιο Ιωαννίνων που αποκαλεί σήμερα τον Σεβ . Μεσσηνίας …Παπαδοπατέρα! Τότε που πήγαινε κόντρα στην επιλογή του Φαναρίου ήταν καλός;
Κοντολογίς Άγιε Ιωαννίνων αντί να τα βάζετε με τους συνεπισκόπους σας που αγωνιούν για τους ιερείς και τις εξελίξεις από τα ανίερα αυτά σχέδια, ίσως θα ήταν προτιμότερο να προστατεύατε τον Αρχιεπίσκοπο και μέντορά σας από τα πολιτικά παιχνίδια του διοικητή του Αγίου Όρους και των φίλων του στην Κυβέρνηση.

1 σχόλιο:

  1. Της τρελλης το πανυγηρη,ανθρωποι του βαρθολομαιου εναντιων ανθρωπων του ιερωνυμου,οι φαναριωτες-κολυμβαριστες θελουν να ειναι οι ιερεις δημοσιοι υπαλληλοι,και οι "ελλαδιτες"οχι,τι παιζεται αραγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου