Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

 Ιλαρίωνας: «Οι ΗΠΑ θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσική Εκκλησία»




Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείο Μόσχας, πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ενδιαφέρονται για την αποδυνάμωση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
«Η Αμερική ενδιαφέρεται για την αποδυνάμωση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, διότι, όπως έχει πει κι ένας Αμερικανός αναλυτής, σύμβουλος προέδρων των ΗΠΑ, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η κύρια δύναμη την οποία οι ΗΠΑ πρέπει να καταστρέψουν είναι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό συμβαίνει τώρα», δήλωσε ο Ιεράρχης στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.
Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας τόνισε επίσης πως είναι απολύτως προφανές ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται πίσω από τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσέθεσε: «Ο Αμερικανός πρεσβευτής συνεχώς προσφέρει συμβουλές στον Πέτρο Ποροσένκο, κι ένας άλλος πρεσβευτής των ΗΠΑ επισκέπτεται συχνά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο».
Προς το παρόν δεν υπάρχουν θρησκευτικοί ηγέτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενώσουν τους Ουκρανούς εκτός από τον Μητροπολίτη Ονούφριο», δήλωσε επίσης ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου