Σάββατο 14 Ιουλίου 2018


Ο Ιγνάτιος Μαδενλίδης:

 για να ειρηνεύσει και  

ουρανοδρομίσει η τοπική 

μας Εκκλησία.






     Ο  Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Μαδενλίδης, χαρισματικός   με τεράστιο πνευματικό έργο εκτός από ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Λαρίσης. ‘Άξιος ιεραπόστολος στην Αφρική   και υπεύθυνος  της ΓΕΧΑ του συλλόγου «ΣΩΤΗΡ» στην Λάρισα,  μετέπειτα εξελέγη Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής  και κατόπιν Πενταπόλεως, αξιώματα που λάμπρυνε θαυμαστά.
     Ο π. Ιγνάτιος Μαδενλίδης  δυναμική προσωπικότητα, ενέπνεε αγωνιστικότητα  και πρωτοστατούσε σε εκκλησιαστικούς αγώνες.   Συμπαραστάθηκε  στην δίωξη του Θεολόγου, πολλά πνευματικά του παιδια αυτοβούλως συμμετείχαν στον  εκκλησιαστικό αγώνα  ο ίδιος συμμερίζονταν το δίκαιο  του Σεβασμιωτάτου Θεολόγου και του αγώνος.  Χαρακτηριστική  είναι  η στιγμή  όταν τα ΜΑΤ προκειμένου να επιβάλλουν δια της βίας τον αντικανονικό δεσπότη  αιματοκύλησαν  δεκάδες από τους Αγωνιζόμενους Χριστιανούς,   έσπευσε πρώτος ιερεύς ως καλώς ποιμήν  όρθρου βαθέως, στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας που γέμισε από τραυματίες Αγωνιζόμενους Χριστιανούς και έκλαιγε βλέποντας το φοβερό θέαμα, η εκκλησία να χύνει αίμα των παιδιών της για να επιβάλει  τον Σεραφειμικό  «Λύκο» και να πατάξει τον εκλεκτό του Θεού και του Λαού, τον Θεολόγο.
     Γνώριζε την κατάφωρη παραβίαση των Ιερών  Κανόνων, τα σκοτεινά κέντρα που αποφάσιζαν για την τύχη της  εκκλησίας της Λάρισας,   τις μυστικές εφορμήσεις, τα έργα και τις ημέρες του επίδοξου μοιχεπιβάτου, ο οποίος   κρυβόνταν   σε βίλες μεγαλοβιομηχάνων  και παπάδων. Γνώριζε και το περίεργο περιβάλλον  του αντικανονικού επιβουλευτού του μητροπολιτικού θρόνου της Λαρίσης Σαλαμίνιου  μωροφιλόδοξου μοχθηρού  αρβανίτη   Ιγνατίου Λάππα.
    Στον επικήδειο λόγο   μετά παρρησίας μεταξύ άλλων  η ευχή του  Ιεροκήρυκος π. Ιγνατίου Μαδενλίδη  ενώπιον του σκηνώματος   του μακαριστού ΘΕΟΛΟΓΟΥ  Μητροπολίτου  Λαρίσης  και του λαού της  Λαρίσης  στον Ιερό Ναό  Αγ. Αχιλλείου, ήταν η εξής:
  «Σεβασμιώτατοι πατέρες και δια των πρεσβειών του εν ουρανοίς, ήδη πιστεύουμε αγίου Λαρίσης Θεολόγου, να αναδείξει  αντάξιον διάδοχο του κεκοιμημένου για να ειρηνεύσει και  ουρανοδρομίση  η τοπική μας Εκκλησία, Αμήν (Ακριβείς απομαγνητοφώνηση από το βίντεο της κηδείας του μακαριστού Θεολόγου Λαρίσης).



   Άλλη φορά δημοσίως σε  δημοσιογραφική ερώτηση για το ποιόν  θα πρότεινε –υποδείκνυε   για Επίσκοπο Λαρίσης; Απάντησε λακωνικά:
    «Πάντως όχι ο συνονόματος μου»  Σαφέστατα αποτρέποντας  μετ’ αποτροπιασμού  τον συνονόματό του κ.  Ιγνάτιο Λάππα ως αντικανονικό.



Πριν αναχωρήσει από τη Λάρισα ο Σεβασμιώτατος Ιγνάτιος Μαδενλίδης – Επίσκοπος Πενταπόλεως - για την τελευταία Ιεραποστολή (μήπως είχε κάποια πληροφορία;) θεώρησε ιερό καθήκον να επισκεφθεί τον Ιγνάτιο Λαππα και να τα πουν τετ-α-τετ – Ιγνάτιος προς Ιγνάτιο.
Είπαν αρκετά, αλλά, με την επίσκεψή του αυτή, ήθελε να ξεκαθαρίσει κάτι που τον απασχολούσε – όπως έλεγε – για χρόνια. Είπε στον Ιγνάτιο Λαππα: «Αδελφέ, βρισκόμαστε στη δύση του βίου μας και νομίζω είναι καιρός να καλέσεις τους «Αγωνιζόμενους» και να αλληλοσυγχωρηθήτε…»
Δεν θέλουμε να περιγράψουμε τη στάση και τις κινήσεις του Ιγνατιου Λαππα, μεταφέρουμε μόνο την απάντηση
«Εγώ! Θα τους πεθάνω όλους αυτούς και μετά θα πεθάνω εγώ…». 
Ο π. Ιγνάτιος Μανδελιδης  έμεινε αποσβολωμένος και άφωνος… και ....αναχώρησε περιλυπος!!!  (Καταγραφή μαρτυρίας του εκδότου Τριαντάφυλλου Τασιόπουλου σε σχετικό δημοσίευμα).

6 σχόλια:

  1. ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΛΗΘΟΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο ΣΕΠΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΛΕΓΩΝ
    ΔΙ ΗΜΑΣ ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ ΚΥΡΙΕ ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ
    ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΔΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ..........π επιφανιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μετάνοια και στον κεκοιμημένο επίσκοπο που κατέλαβε το θρόνο ζώντος του προκατόχου του κατασκανδαλίζοντας τους πιστούς η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν αντίθετη στην επιλογή του να εκλεγεί μητροπολίτης Λαρίσης.
      Πάτερ Επιφάννιε, πολύ όψιμα σε είδα να βγαίνεις στο διαδικτυακό εξώστη. Πού ήσουν όταν αιματοκυλιόντουσαν χιλιάδες πιστοί από τις δυνάμεις καταστολής;
      Πού ήσουν όταν κουρελιαζόταν η κανονική τάξη;
      Υ.Γ. Αποτελεί αφόρητη πρόκληση η "λήθη" μερίδας σχολιαστών, πιθανώς ενός-δύο αυτοεπαναλαμβανόμενων στο παρόν ιστολόγιο εδώ και μέρες. Δεν είναι όλοι λωτοφάγοι κύριοι σχολιαστές.
      Εάν συνεχίσουν κάποιοι να προκαλούν πρέπει όλα τα σχετικά ντοκουμέντα να βγουν στη φόρα.
      ΘΕΣΣΑΛΟΣ

      Διαγραφή
    2. Θεσσαλε πρωτον και ο προκατοχος του Ιγνάτιου ανέλαβε το θρόνο ζώντος του προκατοχου τού.Δευτερον το ποιοι κατασκανδαλισαν είναι γνωστοί ως δήθεν αγωνιστές και τρίτον εσύ τι δουλειά έχεις να παρακολουθεις τον εξώστη? Ακόμη και σήμερα χολή?Ελεος σεβαστείτε τουλαχιστον την μνήμη του προσωπολατρευτικου θανοντος από το 1996 επισκοπου Θεολόγου.

      Διαγραφή
    3. Koιταξε Ψευδοεπιφανιε, καπου αλλου τις εξυπναδες.
      Ουτε Επιφανιος λεγεσαι, ουτε πατηρ εισαι.
      Καποιος δεσποτογατος εισαι και τιποτα περισσοτερο.
      Γραφεις και γραφεις αηδιες πραγματα.
      Εσυ που υποστηριζεις τον θηριωδη πεθαμενο ρασοφορο που στηριζεις την ηθικη του και την δικαιοσυνη του;
      Υπαρχει δικαιοσυνη και ηθικη διαφορετικη απο αυτην που διδασκει το Αγιο Ευαγγελιο;
      Η ηθικη του Λαππα τον οποιον υποστηριζετε που στηριζονταν;
      Τι σχεσι εχει ο αγελαστος με τους αγιους του Χριστου και τους Μαρτυρες του Χριστου;
      Αυτος ηταν ενας αγριος Διωκτης παρομοιος ενος Νερωνα και ενος Καλιγουλα.
      Αυτος εχυσε αιμα χριστιανικο απο τα ΜΑΤ και απο τα ροπαλα των αστυνομικων που εφερε απο ολη τη χωρα για να τον καλυψουν να ενθρονισθη κεκλεισμενων των θυρων, χωρις ντροπη και χωρις τσιπα.
      Ψαχνω να βρω επιθετα και χαρακτηρισμους να σας αποδωσω που να περιγραφουν με τα δυνατωτερα χρωματα το βαθος και το παχος της Κολασεως στην οποια θα πανε οσοι παριστανουν τους δουλους του Χριστου ενω αυτοι ψυχη τε και σωματι ειναι πιστα τσιρακια του Διαβολου.

      Διαγραφή
  2. Παραμύθια...Ουδείς εκ των πνευματικών παιδιών του Μαδενλίδη επιβεβαιώνει τις φαντασιώσεις του ..."εκδότου" και τέως δεσποτόγατου του Επισκοπείου επί Σεραφείμ Ορφανού... Οι Λαρισαίοι ξέρουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου