Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

«Στο πόδι» πάλι η βόρεια Ελλάδα για το όνομα της Μακεδονίας





·        ·         
1
Μορφή... χιονοστιβάδας έχουν πάρει τα συλλαλητήρια στη βόρεια Ελλάδα -και όχι μόνο- από πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Χθες τα Γιαννιτσά... σηκώθηκαν στο πόδι, σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, αλλά και φορείς του Δήμου Πέλλας.
Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στις 6.30 το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, ενώ λίγο μετά τις 7 άρχισε πορεία με κατεύθυνση προς τον πεζόδρομο της πόλης, όπου αναγνώστηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στον δρόμο, όμως, βγήκαν και οι κάτοικοι της Δράμας. «Η Δράμα αντιστέκεται! Η Δράμα είναι Μακεδονία και η Μακεδονία είναι Ελλάδα» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε. Και στη Θεσσαλονίκη, όμως, πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία ενάντια στην ονομασία των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία.

Στο μεταξύ, ήρθε η ώρα και της Βεργίνας για να ξεσηκωθεί. Εκεί προετοιμάζεται μεγάλο συλλαλητήριο για την προσεχή Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα, από πολιτιστικούς φορείς. «Επειδή η Ιστορία δεν παραχαράσσεται, όλοι εκεί!» λένε οι διοργανωτές. Στο συλλαλητήριο της Βεργίνας θα βρίσκεται ως προσκεκλημένος ο Μιχάλης Πατσίκας, εκ των διοργανωτών των μεγαλειωδών συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

«Στη Βεργίνα θα δώσω κι εγώ το “παρών”» λέει στη «
δημοκρατία» ο κ. Πατσίκας, ο οποίος μίλησε και για την ανάγκη καλύτερης περιφρούσης των συλλαληλητρίων. Στο συλλαλητήριο της Βεργίνας ομιλητής θα είναι ο διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ενωσης Ακαδημαϊκών για τη Μέλετη των Γενοκτονιών, Θεοφάνης Μαλκίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου