Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου απαγορεύει την κυκλοφορία του βιβλίου «Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός»

Nicosia
Ανακριβή στοιχεία σχετικά με την περίοδο παραμονής του γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και της συνοδείας του στην Κύπρο αλλά και στοιχεία και θέσεις του γέροντος «που απάδουν της γνήσιας χριστιανικής διδασκαλίας» περιέχει το βιβλίο, το οποίο απαγόρευσε να κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της η Αρχιεπισκοπή Κύπρου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Romfea.gr, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία και πώληση του προσφάτως εκδοθέντος βιβλίου του Αρχιμ. Εφραίμ Βατοπαιδινού με τίτλο «ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ (1.7.1921 – 1.7.2009)» στο κεντρικό βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.
Ο λόγος απαγόρευσης είναι, επισημαίνουν κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, καθώς περιέχει πολλά ανακριβή στοιχεία σχετικά με την περίοδο παραμονής του Γέροντος με την συνοδεία του στην Κύπρο κατά την δεκαετία του 1970-1980 και αφετέρου, πολλά στοιχεία και θέσεις της διδασκαλίας του Γέροντος, όπως έχουν κυκλοφορήσει από επίσημα διαδικτυακά ιστολόγια, απάδουν της γνήσιας ορθόδοξης χριστιανικής διδασκαλίας.

2 σχόλια:

  1. Ποιος νοιάζεται για την "γνήσια ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία" στην εποχή μας! Μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ είχα πολύ διαφορετική γνώμη για τον γέροντα Ιωσήφ της Μονής Βατοπαιδίου, αλλά τελικά όταν άκουσα να μιλά για τον νου ότι είναι υπεράνω της Θείας Χάριτος λυπηθηκα γιατί είναι κακοδοξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου