Σάββατο 2 Ιουνίου 2018


7 σχόλια:

  1. Τι ντροπης πραγματα είναι αυτά; Μνημονευτες και μη μαζί σε ημερίδα να μας μιλήσουν για ποιο πράγμα; Για τη διγλωσσία και την διπλοπροσωπια η τον οικονομισμό μήπως; Απογοήτευση σκέτη κ.Οδυσσεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως δεν καλεσανε και κανενα καρδιναλιο . δεν ντρεπομαστε λιγο ? απο την μια κανουν συλειτουργο με μη αποτειχισμενο απο την αλλη κανουνε μεριδα με οικουμενιστες . και τους υπολοιπους τους εχουν για σχισματικους.κριμα τους . οικονομιστες εως θανατου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀλλο η αποτείχιση και άλλο η μή μνημόνευση ή η τυπική μνημόνευση, από κάποιον που ανήκει σε παλαιές χώρες όπου μνημονεύεται η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο επίσκοπος του επιτρέπει να μην αναγνωρίζουν την ψευτοσύνοδο, την οποία ιεροκρυφίως ομολογεί ότι δεν αναγνωρίζει και ο ίδιος. Γιατί να μην μνημονεύσουν τον Πειραιώς (αν και μετά τη σὐμπλευσή του με τον Βατοπαιδινό θα είχαν λὀγους) ή τον Πατρών ή τον Αιγιαλείας;

      Διαγραφή
  3. Μέχρι πριν δύο χρόνια κάποιοι "φίλοι" μας έριχναν για χρόνια τον χαρτοπόλεμο στους φιλοοικουμενιστές έως ότου το συνειδητοποίησαν ακόμη και οι ίδιοι. Εδώ και ένα περίπου χρόνο έκαναν ένα βήμα προόδου στον αγώνα τους, μαζί με τον χαρτοπόλεμο πρόσθεσαν και άσφαιρα πυρά. Ας είναι σίγουροι ότι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους θα είναι ακριβώς ή έστω περίπου το ίδιο με αυτό που ήταν πριν τα δύο χρόνια. Των φιλοοικουμενιστών το αυτί δεν ιδρώνει με "καλαμπούρια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορείτε να μας βἀλετε ὀλους στο "τσεπάκι" σας.

    Αντί να επιτίθεστε κατά των Κολυμπαράδων και κατά των Οικουμενιστών, επιτίθεστε κατά αγωνιστών, ομολογητών, αποτειχισμένων, μή μνημονευόντων και μνημονευόντων διότι θα ... συνομιλήσουν. Τουλάχιστον περιμένετε να ακούσετε τι θα ειπωθεί, και έπειτα με επιχειρήματα αντιπαραβἀλλετε τις απόψεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή αδελφέ τί περιμένεις να πούνε, επί της ουσίας, περισσότερο από όσα έχουν ήδη γράψει ή διατυπώσει για τη γνωστή διαφορά απόψεων; Θα τους ακούσουμε και μάλιστα προσεκτικά αυτό σου το υποσχόμαστε, αλλά την στιγμή που έχουν ξεχωρίσει ήδη τις έννοιες Αποτείχιση και διακοπή μνημοσύνου των φιλαιρετικών και θεωρούν ουσιαστικά την Αποτείχιση και διακοπή Κοινωνίας Σχίσμα, αυτόματα κατατάσσουν τους εαυτούς τους στους Αγωνιστές μεν, γιατί όντως και αυτοί είναι αγωνιστές, αλλά όχι στους αγωνιστές με την πλήρη Ορθοδοξη και Πατερική έννοια, αλλά σε εκείνους που παρουσιάζουν σημαντικό έλλειμα. Όσο για το τί πράγματι πρεσβεύουν οι Πατέρες, Θεωρία και Πράξη, για την γνωστή διαφορά αντιλήψεων, όποιος επιθυμεί καλοπροαίρετα, εύκολα το βρίσκει. Την μέθοδο να χρησιμοποιούμε τους Πατέρες αποσπασματικά για να δικαιολογήσουμε την άποψή μας, εμείς οι Ορθόδοξοι, πρέπει να την αποφεύγουμε, αυτά είναι συνήθειες συνήθως των φιλοοικουμενιστών.

      Διαγραφή
  5. Εφ όσον δεν θα είναι ο π. Ευθύμιος τρικαμηνας ουδείς θα είναι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου