Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

''Θερμοπύλες'' ΔΕΝ φυλάσσονται με ''εφιάλτες''«Από θαμπούς δερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους / κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους Αρλεκίνους! / Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, / ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς γιά το χαράτσι.
Κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα / των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι / και Μαμμωνάδες βάρβαροι και χαύνοι λεβαντίνοι.
Λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι / και οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!»

(Κωστής Παλαμάς, ''Γύριζε'', 1908)

''Τα κάστρα πέφτουν από μέσα'', ανοίγοντας ''κερκόπορτες''. Και ''Θερμοπύλες'' δεν φυλάσσονται με ''εφιάλτες'', τους οποίους ο αποκαλούμενος... ''σοφός λαός'' Ελλάδας, επιλέγει και στέλνει στην Βουλή και στην Κυβέρνηση. Ας πρόσεχε, επειδή «η ψήφος είναι πιό δυνατή από την σφαίρα. Με την σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις έναν εχθρό, με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον της χώρας σου και των παιδιών σου», όπως είπε ο Αβραάμ Λίνκολν.
'Ενα νέο 'Εθνος-Κράτος δημιουργήθηκε στα Βαλκάνια 17 Ιούνιου 2018. Η (βόρεια) ''Μακεδονία''. Με όνομα γλώσσας ''μακεδονική'', άσχετα αν είναι σλαβο-βουλγαρική και με ιθαγένεια γιά τους πολίτες του, ''Μακεδόνας/ Βόρειας Μακεδονίας''. Με την σύμπραξη, επιθυμία, υπογραφή ελληνικής κυβέρνησης, που την στηρίζει, ''διαμαρτυρόμενη'' και η διπρόσωπη αξιωματική αντιπολίτευση. Ο προσδιορισμός ''βόρεια'' είναι μεγάλο λάθος, επειδή παραπέμπει και σε ''νότια''. Γιά σύνθετη ονομασία, η επιλογή θα έπρεπε να είναι ''Νέα Μακεδονία'', που παραπέμπει και σε παλιά, δηλ. αυθεντική. Αν και είχε επιλογή μεταξύ ''νέας'' και ''βόρειας'', η ελληνική κυβέρνηση προτίμησε την ''βόρεια''.
Είναι θέμα χρόνου το νέο 'Εθνος-Κράτος στα Βαλκάνια, να επιδιώξει μετατροπή του σε ''Μακεδονία του Αιγαίου'', με την βοήθεια ''υπερδυνάμεων''. Γνωστή, δοκιμασμένη η πρακτική τους γιά διαμελισμό κρατών, στα Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή.
Αλλά ποιός νοιάζεται; Θα υπάρχει Ελλάδα, όπως την γνωρίζουμε, σε 30-40 χρόνια; Η (εθνική) αποδόμηση του χρεοκοπημένου ''προτεκτοράτου'', πολιτιστική, γλωσσική, οικονομική, εκπαιδευτική, ιστορική, εδαφική κλπ, είναι σε εξέλιξη, είναι γεγονός.
Ο τιμημένος με ''Νόμπελ'' ποιητής μας, Οδυσσέας Ελύτης, έγραψε: «'Ελληνας είναι αυτός που αναγνωρίζει τον εαυτό του και ζει με ελληνικό τρόπο. Δηλαδή, ορθώς και όρθιος». Οι κυβερνώντες την Ελλάδα, από τα 'Ιμια, ίσαμε τώρα με όνομα Μακεδονία, με ενδιάμεσο μνημονιακό ξεπούλημα και φτωχοποίηση του λαού, επέλεξαν να ζουν και να πορεύονται, ως μικροί νεο-έλληνες, δηλ. σερνόμενοι, στα 4.
Η κατάντια του σάπιου-διεφθαρμένου κράτους της Ελλάδας, πιστοποιείται από τις χαμηλού επίπεδου ''οπαδικές'' συζητήσεις στην Βουλή, γιά σοβαρά, υποτίθεται, θέματα (''εθνικά'' κ.ά.), αλλά και από τις -χαμηλού επίπεδου- ''δηλώσεις, κοκορομαχίες'' Ελλήνων πολιτικών, που ζημιώνουν την Δημοκρατία και βασανίζουν την χώρα, διαβιώνοντας κρατικοδίαιτα, παρασιτικά, διαπλεκόμενα, εις βάρος της. Οι οποίοι, ως ευθυνόφοβοι, εκφράζονται με...''κύκλους'' και... ''πηγές''!!! Τα δε ''τιτιβίσματά'' τους (στο twitter), πιστοποιούν το χαμηλό τους επίπεδο.
Οι σημερινοί μικρο-μέτριοι πολιτικοί Ελλάδας των κρατικοδίαιτων ''κομμάτων εξουσίας'', της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας, αδυνατούν να ασχοληθούν με το σήμερα και ειδικά το αύριο, γεγονός που πιστοποιεί την αχρηστία τους. Γι' αυτό, μόνιμα ασχολούνται με το διχαστικό χτες.
Μία λεπτομέρεια: Θα έπρεπε να γνωρίζει ο πρωθυπουργός Ελλάδας, ότι μετά το ''στύψιμο λεμονιού'', η ''λεμονόκουπα'' πετιέται στα σκουπίδια. Πάγια πρακτική των ''μεγάλων''. Κι εκεί θα οδηγήσει η δουλική-άφρονη ''υποταγή'' στις επιθυμίες ΗΠΑ-Γερμανίας γιά να τελειώνει η υπόθεση ''Μακεδονία-Σκόπια'', με πρόσκαιρα μικροανταλλάγματα, γιά λίγους μήνες κυβερνητικής ''εξουσίας''.
Σημ.: Η κατάντια των ''γηπεδικού επίπεδου'' με δόση ''μποξ-πάλης'', διαπλεκόμενων ΜΜΕ Ελλάδας, πιστοποιείται από την ακόλουθη ανάρτηση-διαφήμιση εκπομπής σε ''τηλεοπτική χαβούζα'' (16 Ιουνίου '18): «Ο Νίκος Φίλης (μοιάζει ολίγον με Βούδα, αλλά πρόκειται περί σουπιάς με δηλητηριώδες μελάνι), αντιμετωπίζει τον (γνωστό τοις πάσι -κι άνευ ετέρου σχολίου) Αδωνη Γεωργιάδη στο "Ακραίως" (ΣΚΑΙ). Διαιτητής (FIFA και FIBA μαζί) ο Τάκης Χατζής. Πολύ δυνατό ματς».

απο το Καλαμι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου