Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Γερμανοί, Αριστεροί, Μακεδονία, Μετανάστευση Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*




Κάποιες συγκυρίες, να τις πούμε ασύνδετες, αλλά οπωσδήποτε διδακτικές.
Το 1941 οι Γερμανοί, δια της τότε Γιουγκοσλαβίας:
--διέσπασαν την Ελληνική αμυντική Γραμμή και
--ακολούθησε η Γερμανική Κατοχή και μετά
--το Ελληνικό κομμουνιστικό πολεμικό παράλογο και τέλος
--η αμφισβήτηση της Μακεδονίας.

Τώρα, πάλι οι Γερμανοί:
--Κατοχή οικονομική και μείωσης της εθνικής κυριαρχίας,
--μετά πάλι οι Αριστεροί,
--και τελευταία τώρα η Βαρντάρσκα.

Μια κατοχή, μια εσωτερική επιβολή, ένα γειτονικό παράσιτο, οι ίδιες τρείς ενεργούσες οντότητες.
Ο ίδιος τόπος, η ίδια καταστροφή, η ίδια εξαθλίωση και απέναντι ο Ελληνικός Λαός, να υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες.
Και πάντα «ως μη όφειλε» στο προσκήνιο, η Μακεδονία μας.

Τι σχέση έχουν οι ολοκληρωτισμοί με την κακοτυχία μας;
Πόση Ιστορία πρέπει να διαβάσουμε, για να μην κοιμόμαστε αποχαυνωμένοι;

Ποια επιβολή κατοχής είναι χειρότερη; Η πολεμική ή, η χωρίς αντίσταση οικονομική;
Νικημένος χωρίς να ηττηθείς, χαμένος χωρίς να αντισταθείς. Υπόδουλος, χωρίς να αγωνιστείς.

Πόσοι από εμάς έπρεπε, «αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ού φεισόμεθα της ζωής ημών», για να μην υποστεί η πατρίδα μας, το γένος, τα παιδιά μας, τέτοιον εξευτελισμό;

Μας φλομώσανε, με την ιδεοληψία περί ΤσοΛΑΚογλου.
Και μας εξουθενώσανε, με την ιδεολογία του ΤσοΓΛΑΝολγου. Νενέκιδες….

Και πάντα ακολουθούσε, παλιότερα σκλαβοπάζαρο, εξανδραποδισμός, μετά παιδομάζωμα και πρόσφατα μετανάστευση.
Πόσος κεφαλικός φόρος πληρώθηκε, από αυτή την φυλή και αυτή την Χώρα; Πόσες  «Αναγεννήσεις και μπολιάσματα», κάναμε σε όλη την Οικουμένη.
Η Χώρα αυτή γεννά, μεγαλώνει, ανατρέφει, μορφώνει, σπουδάζει, δλδ μια πανάκριβη μακρόχρονη και μακρόπνοη επένδυση και οι ξένοι, παίρνουν έτοιμη την παραγωγική περίοδο της ζωής των νέων μας.
Και το χειρότερο σκλαβοπάζαρο είναι, όταν επιλέγεις την πώληση της ανθρωπίνης ύπαρξής σου, της σκλαβιά σου, σαν επιλογή υψίστης ευκαιρίας, κίνηση τόλμης, οξυδέρκειας, δυναμισμού και δημιουργίας.
Μοντέρνοι εθελόδουλοι. Ή για μια φανταχτερή οικονομική προσδοκία ή από τον φανατισμό μιας ιδεολογίας.
Πόσος κόπος, πόσος πόνος, πόσο δάκρυ, πόσο αίμα, πόση μοναξιά, πόση καρδιά, πόσο συναίσθημα;
Πώς, όλα τα παγκόσμια και τοπικά γεγονότα καταλήγουν, σε ξεκλήρισμα της μικρής αυτής κοινωνίας, με τεράστιους αριθμούς νεκρών και μεταναστών.
Πόσο παγκοσμιοποίηση μας επιβάλλανε και πόσο οικουμενικότητα τους χαρίσαμε..;
Και τι χάσμα-άβυσσος υπάρχει, μεταξύ της παγκοσμιοποίησης και της οικουμενικότητας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Όση απόσταση υπάρχει, μεταξύ του «πάρε βίαια» και του «δώσε απλόχερα», όση διαφορά υπάρχει μεταξύ του κατακτητή ή αποικιοκράτη και του εκπολιτιστή.
Τελικά, ο προορισμός του Έλληνα, τότε και πάντοτε, σε κάθε εποχή, παραμένει ο εκπολιτισμός της Οικουμένης;
Και τα ερωτήματα παραμένουν:
Τι σχέση έχουν οι ολοκληρωτισμοί με την κακοτυχία μας;
Πόση Ιστορία πρέπει να διαβάσουμε, για να μην κοιμόμαστε αποχαυνωμένοι;
*Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

5 σχόλια:

  1. Δε θα διαφωνήσω εντελώς με το άρθρο του κ. ΣΧΗ,αλλά θα του υπενθυμίσω ότι εθνικές καταστροφές ΟΦΕΊΛΟΝΤΑΙ και στη δεξιά!!Μικρασιατική 1922 και Εισβολή στην Κύπρο και δη,όταν κυβερνούσε η πιο στυγνή ακροδεξιά χούντα του Ιωαννίδη και ίσως ο κος επιτιμητής να ήταν τότε και στο στρατό!!Δε μπορώ βέβαια να το ξέρω,γιατί,για να φύγει ως σχης, μπορεί να ξεκίνησε κι από υπαξκός!!Λοιπόν πίσω από κάθε καταστροφή του Ελληνισμού εντέχνως,υπούλως και υπογείως κρύβονται οι Σιωνιστές και όχι οι διάφορες ιδεολογίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το σχόλιο σας. Το άρθρο αναφέρθηκε σε δύο χρονικές περιόδους, που εμφάνιζαν κάποια κοινά χαρακτηρίστηκα και κυρίως συνέπειες. Δεν ήταν ανάλυση όλων των εθνικών καταστροφών, των οποίων τα συμπεράσματα είναι πολυποίκιλα. Το 1973 δεν ήμουν στον Στρατό, ..ήμουν στο Δημοτικό… Και δεν προέρχομαι από την ΣΜΥ. Αλλά δεν είμαι άμοιρος ευθύνης, διότι την εποχή των μνημονίων ήμουν ψηφοφόρος και ενεργός πολίτης. Πράγματι στις καταστροφές μας συνέβαλαν πολλοί εμφανώς και αφανώς. Αλλά οι κυρίως υπεύθυνοι είμαστε εμείς που με τις ιδεοληψίες μας, δεν αντιληφθήκαμε και δεν αντιταχθήκαμε σε αυτούς που κρύβονταν εντέχνως, υπούλως και υπογείως.

      Διαγραφή
  2. Επί αιώνες Γερμανικά και άλλα φύλα ἐκαναν επιθέσεις στην Ελλάδα και στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Γότθοι, οστρογότθοι, βάραγγοι, βησιγότθοι, βάνδαλοι και καταστροφείς, σύμμαχοι έπειτα του Μωάμεθ του πορθητή, σύμμαχοι μετέπειτα του Κεμάλ στη Μικρασιατική καταστροφή κατά των Ελλήνων, Ιερά (=ανίερη) συμμαχία κατά των επαναστατών του 1821, καταστροφείς της Ελλάδας στον Β'Π.Πόλεμο, και στην κατοχή 1941-1945. Και οι "Σλάβοι" της περιοχής μας κατά ιστορικές αναλύσεις, είναι Γερμανικὀ φύλο, εξ ου το διαχρονικό ενδιαφέρον Γερμανίας και Αυστροουγγαρίας. Της Ουγγαρίας ο πρωθυπουργός είναι που έστειλε εχθές ανθελληνικό βίντεο συμπαράστασης στους εθνικιστές "Μακεδόνες" των Σκοπίων, ενώ προχθές η καγκελλάριος της Γερμανίας Μέρκελ δήλωνε "Κυρίες και κύριοι σήμερα υποδέχομαι τον "Μακεδόνα" πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ στο Βερολίνο" αποκαλώντας συνεχώς τη χώρα του: "Μακεδονία και όχι ΦΥΡΟΜ. Ποιοί στράφηκαν διπλωματικά κατά των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, και ποιοί προκάλεσαν τη "Βοσνία Ερζεγοβίνη";

    Διαχρονικά οι Ἐλληνες τους συγχωρούσαμε. Τους συγχωρήσαμε και για τις καταστροφές, τους βανδαλισμούς, τα ολοκαυτώματα των πόλεων και χωριών. Γίναμε αιμοδότε της Γερμανίας, χαρίζοντάς της τα χρεωστούμενα του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Εξ άλλου, όπως και για τη Μικρασιατική καταστροφή, έτσι και για την τραγωδία της Κύπρου, ευθύνονται πρώτα οι Έλληνες και έπειτα όλοι οι άλλοι. Αλλά, να μη βρεθεί μια Κυβέρνηση απὀ το 1946 ως το 2018 να διεκδικήσει από τους Γερμανούς και να πετύχει να πάρει το Κατοχικό Δάνειο; Τις πολεμικές επανορθώσεις; Τις αποζημιώσεις για τις ζημιές λόγω ΕΕ; Τα σκάνδαλα Ζήμενς που έμειναν ατιμώρητα;. Εμάς εγκαλούν οι Γερμανοί, αλλά εκείνοι είναι που δεν μας πληρώνουν τα δανεικά από το Κατοχικό δάνειο και άλλα που μας οφείλουν και παραβαίνουν συστηματικά τα καταστατικά της ΕΕ έχοντας υπερκέρδη και μεγάλη διαφορά ισοζυγίου εξαγωγών προς εισαγωγές, εκμεταλλευόμενοι την καλή προαίρεση ή μάλλον μπουνταλοσύνη των χωρών της ΕΕ ιδίως του Νότου. Και καλά, σήμερα κυβερνούν οι "κουμουνιστές" (τρόπος του λέγειν βέβαια, διότι ο πραγματικός κομμουνισμός είναι ο Χριστιανισμός) αλλά τόσες δεκαετίες οι δήθεν "εθνικόφρονες" γιατί δεν διεκδίκησαν κατοχικό δάνειο, επανορθώσεις των καταστροφών της Κατοχής, γιατί δεν τιμώρησαν όσους έκλεψαν Δημόσιο Χρήμα με τα τόσα σκάνδαλα (μόνο ο Τσοχατζόπουλος ήταν το εξιλαστήριο θύμα);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σας ευχαριστήσω για το ενημερωτικό σχόλιο.
      Για τη σχέση των Σλαβικών φύλων με τους Γερμανούς δεν έχω κάποια τέτοια γνώση. Οι φιλικές σχέσεις και το ενδιαφέρον των Γερμανών για την περιοχή είναι Ιστορικά διαχρονικά βεβαιωμένη. Η Γερμανία σαν «χερσαία δύναμη» (σε αντιδιαστολή με τις «θαλάσσιες» δυνάμεις), έχει γεωπολιτικά ενδιαφέροντα και συμφέροντα στον «δρόμο του μεταξιού». Διαχρονικές φιλίες. Να τα λαμβάνουμε υπόψη στους σχεδιασμούς και στις αναλύσεις μας.
      Δυστυχώς νομίζω ότι οι εκάστοτε Κυβερνόντες μας είναι δέσμιοι των ξένων. Το ποιο πρόσφατο παράδειγμα. Η NOVARTIS. Όλα τα κράτη πήραν αποζημιώσεις από την εταιρία. Εμείς το μετατρέψαμε σε εσωτερική πολιτική διαμάχη, και αποζημίωση δεν πήραμε. Και το θέμα θα κλείσει έτσι. Τυχαίο; Ανικανότητα; ή κάτι άλλο.

      Διαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ κ.Αθανασιάδη για την πράγματι ωραία απάντηση στο σχόλιό μου!!Πάντως κι εγώ δεν είμαι άμοιρος ευθυνών,όπως άλλωστε και ΌΛΟΙ οι Έλληνες για το ΤΙ επιλέγουμε εκάστοτε!!Να είστε πάντα καλά,αλλά λυπάμαι ΠΟΛΎ,γιατί οι"άρχοντες" ημών ΔΕΝ σας σεβάστηκαν ούτε σας ούτε και ΌΛΟΥΣ τους συν/χους και μας ΈΦΑΓΑΝ τον κόπο τόσων χρόνων!!Κύριε Συνταγματάρχα τα μετοχικά Ταμεία σας ΕΣΕΙΣ δεν τα πληρώνατε;;Προς τι λοιπόν οι περικοπές από αυτά;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου