Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΛΟΙ τους ηταν υπερ της ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΣ. Και ΟΥΔΕΙΣ εναντιον. Η Εκκλησια της Ελλαδος κατηντησε ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΗ Εκκλησια. Φυσικον επομενον. Μια Αιρετικη, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ εκκλησια, ετσι θα καταντουσε.
Ημερίδα για τη δωρεά οργάνων

στη Μητρόπολη Μεσσηνίας


Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Η δωρεά οργάνων και ιστών – Το ερώτημα για τις μεταμοσχεύσεις», πραγματοποιήθηκε απόψε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συνδιοργανωτές τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πελοποννήσου, τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν, μεταξύ αυτών αρκετοί Ιερείς και
εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων. 
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην εισήγησή του με θέμα: «Μεταμοσχεύσεις ιστών και οργάνων – Η θέση της Εκκλησίας», υποστήριξε ότι η Εκκλησία δέχεται τη δωρεά οργάνων ως μία πράξη αγάπης και αυτοθυσίας με την οποία προσφέρεται ζωή, κάτι το οποίο πραγματοποιείται στα πλαίσια της ελευθερίας και του αυτεξουσίου του ανθρώπου, «είναι κίνηση ζωής και σεβασμού της υπάρξεως του κατ᾿ εικόνα και ομοίωση Θεού πάσχοντος συνανθρώπου μας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τους Καθηγητές Ιατρικής Α. Καραμπίνη, Μ. Α. Δημόπουλο, Θ. Ψαλτοπούλου, Στ. Γραφάκο, Π. Τσιριγώτη, Η. Τσαγκάρη, Ι. Μπολέτη, Γ. Παπαθεοδωρίδη και Π. Χαλβατσιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου