Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Κρινουμε σκοπιμο να ξαναδημοσιευσουμε το σημαντικοτατο αρθρο του ηγουμενου π. Παϊσιου Παπαδοπουλου το οποιο περιγραφει μια καταστασι πραγματικης αθλιοτητας που δημιουργουν καποιοι στον χωρο των Αποτειχισμενων. Ο διαβολος εφθονησε και καταφερε να κατευθυνει καποιους να δημιουργησουν προσκομματα και μειζονα αλλα προβληματα που διχαζουν και ανατρεπουν την ειρηνευτικη διαθεσι των πολλων. Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ θελει και επιθυμει την ειρηνευσι ολων και την ενοτητα των Αποτειχισμενων τηρουντες απαντες την Πατερικην γραμμην της ακριβειας. Η οικονομια αφορα τους πνευματικους πατερες οι οποιοι και ειναι οι κυριως υπευθυνοι της ορθης τροχιοδρομησης των λιποψυχων ή των διστακτικων να προβουν στο σωτηριο αλμα της Ιερας Αποτειχισεως. Το ενδιαφερον των πιστων ειναι μεγαλο αρκει να δη κανεις τον αριθμο των πολλων δεκαδων σχολιασμων.


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ 
ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΜΟΣ


Θα μπορούσαμε ανεπιφύλακτα να παραλληλήσουμε απο την μία την πλάνη του οικουμενισμού με τη Σκύλλα και από την άλλη την έτερη πλάνη του να οικονομούμε τα ανοικονόμητα ως προς την πίστη με την Χάρυβδη. 
Πολλά έχουν γραφτεί για τον Οικουμενισμό και οι περισσότεροι πιστοί που ζουν ενσυνείδητα την εν Χριστώ ζωή τους, γνωρίζουν σχετικά με την παναίρεση της εποχής μας τον Οικουμενισμό. 
Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι πιστοί είναι ότι στον αντίποδα του Οικουμενισμού ανδρώνεται μια άλλη αίρεση η οποία τρέφεται απο το φοβικό σύνδρομο για αγώνα γι'αυτό και καλλιεργεί την δικαιολογία άχρι  καιρού. 
Οι περισσότεροι από τους προασπιστές της πίστεως  που δεν θέλουν την διακοπή κοινωνίας με τους αιρετικούς  πλέον επισκόπους,  επειδή ψάχνουν το βόλεμα μιλούν για οικονομία, πρώτον μη γνωρίζοντας τι σημαίνει και δεύτερον μη συνειδητοποιόντας ότι την σχετίζουν με θέματα πίστεως. 
Για να είμαστε πιο σαφείς θέτουμε ένα ερώτημα: Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει οικονομία σε αυτό που γενικεύεται και ανακοινώνεται απ Εκκλησίας και δημόσια όταν κηρύττουμε, αρθρογραφούμε ή δίνουμε συνέντευξη; 
Το οικονομηταίο δεν το καθιστούμε κανόνα όταν το κοινοποιούμε; 
Μήπως όμως έτσι ο κανόνας τελικά καταντά εξαίρεση και η εξαίρεση γίνεται κανόνας; 
Αν σε θέματα βιωτής δεν είναι θεμιτό  να οικονομούμε χωρίς μέτρο και αδιάκριτα, σε ζητήματα  πίστεως  πόσο πιο τραγικό είναι να λέμε ότι μπορεί να γίνεται  οικονομία η οποία καταλήγει στον συμφυρμό με την αίρεση; 
Υπάρχει περίπτωση να τελεσφορήσει η αποτείχιση όταν παρέχουμε στους πιστούς την άνεση να εκκλησιάζονται όπου τους είναι βολικό; 
Γιατί οι χριστιανοί να μπουν σε μια περιπέτεια εφόσον υπάρχει ο εύκολος δρόμος στο να τους οικονομίσουμε χωρις κοστος αγώνα; 
Είναι λοιπόν σαφές και μόνο με την απλή λογική ότι βρίσκονται σε πλάνη όσοι θέλουν να οικονομούμε σε ζήτηματα της πίστεως, επειδή  “Οὐ χωρεῖ συγκατάβασις εἰς τά τῆς Πίστεως”. 
Αν τώρα πνευματικοί μας αδελφοί θεωρούν εαυτούς αλαθήτους και όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με τα  προηγούμενα αγιοπατερικά παραδεδομένα παραδείγματα αλλά μας εγκαλούν για πρεσβυτεριανή αίρεση σαφώς είναι αντικείμενοι και επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε την αποτείχιση να ναυγήσει εξ αιτίας της μεσοβέζικης στάσης τους θα περάσουμε στην αντεπίθεση διότι υπάρχει το στρατηγικό δόγμα που ορίζει ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Επειδή τώρα κρίνεται και ως αδόκιμος από πολλούς ο όρος 《Αντιοικουμενισταί》 αλλά και δεν  ταιριάζει σε όσους θέλουν να κάνουν διαρκώς οικονομία και σε θέματα που δεν επιτρέπεται οικονομώντας στην πραγματικότητα όχι τους πιστούς αλλά τον Οικουμενισμό να πορεύεται ακάθεκτος, αντί του όρου 《Αντιοικουμενισταί》θα άρμοζε σε αυτούς περισσότερο ο όρος 《Οικονομισταί》ο οποίος και θα απέδιδε χαρακτηριστικά το ποιόν τους. Κάθε αίρεση έχει το όνομά της είτε από τον αρχηγό της είτε από την δόξα που πρεσβεύει. Λέμε Αρειανισμός
από τον Άρειο αλλά και Μονοφυσιτισμός απο την μια φύση που παραδέχεται η αίρεση τους. Οταν μια δόξα, γνώμη υπερεκφράζεται αλλωτριώνοντας την αλήθεια καταντά ή θρησκεία ή σύστημα ή αίρεση χωρίς να διασώζει το ορθό περιεχόμενό της πίστεως και τον σωστό τρόπο διαφύλαξης της. 
Ο νέος όρος 《Οικονομισμός》 από την χωρίς μέτρο οικονομία και μάλιστα σε ζητήματα πίστεως είναι ο πιο κατάλληλος για να αποδώσει την πλάνη των μη ορθά αποτειχισμένων που δεν αφήνουν να ξεμπλοκάρει το χριστεπώνυμο πλήρωμα απο την σύγχυση που του δημιούργησαν. 
Οι Οικονομισταί οικονομούν τους δεσποτάδες να συνεχίζουν το βαρούχιο ύπνο τους και τους δειλούς κληρικούς να επαναπαύονται στην καλοπέραση. Νομίζουν ότι οικονομούν τους πιστούς ενώ στην πραγματικότητα τους δένουν με την απραγεία των αχρικαιριτών. 
Δίκαιο είναι λοιπόν  να ονομάζονται 《Οικονομιστές》προκειμένου να τους ξεχωρίζουμε από τους οικουμενιστές και από τους Αχρικαιρίτες και τους Ζηλωτές.
 Έτσι θα μπορούν οι μετέπειτα να καταλάβουν ότι τους απεδόθη η προσωνυμία αυτή επειδή την οικονομία την έκαναν λάστιχο και έχασε την πραγματική της έννοια. 
Διότι η οικονομία γίνετε κατ'άτομο, κατω από ιδιαίτερες συγκεκριμένες συνθήκες τις όποιες έχει υπόψιν του ο πνευματικός πατέρας και προτείνει συγκεκριμένη λύση η οποία βοηθά το πνευματικό του τέκνο όχι να απεμπολήσει την πίστη του αλλά να μπορέσει να σταθεί πνευματικά. 
Η οικονομία που δεν διασώζει την ακεραιότητα της πίστεως συνιστά προδοσία! 
Αν θέλουν οι Οικονομισταί να μας κατηγορούν τάχα ώς πρεσβυτεριανούς, μολονότι εμείς θέλουμε και ψάχνουμε επισκόπους που θα υπερμαχήσουν για την ορθόδοξη πίστη ας γνωρίζουν ότι σφάλουν διότι δεν αποστασιοποιηθήκαμε από τους επισκόπους αλλά από εκείνους τους επισκόπους που πρόδωσαν την ορθόδοξη πίστη.

19 σχόλια:

  1. Αξιος!ευγε πατερ πολυ σωστα τα λες ο Θεος μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας παραπέμπω εν είδει παραδείγματος περί βαπτίσματος και ποδόλουτρου προκειμένου να πάρετε μια ιδέα
    για το που σας έχει φέρει σήμερα η απεραντολογία της οικονομίας.
    Ποιός είναι ο νόμος της ακρίβειας των αποστόλων και ποιός ο νόμος των οικουμενικών συνόδων που οριοθέτησαν την οικονομία,
    και που βρίσκεται ο πάσα ένας σημερινός άσχετος κληρικός της διοικούσας εκκλησίας που προφανώς έχει άποψη για τα ψιλά νοήματα
    [ πατήστε στο λογότυπο ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πο πο εγωισμός Καλή μετάνοια αδερφέ Βασίλη κατηγορείς τον πατερ Παΐσιο για την ακρίβεια που εχουν μιλήσει οι άγιοι πατέρες γιατι εχεις απωθημένο που σε μαλωσε γιατι ηθελες να τον συμβουλεψεις;;;; και ποιος εισαι εσύ ο πνευματικός του;;;; οσο για τα λογια σου πολυ σάλτσα βάζεις ο πατερ εχει άψογες σχέσεις με τους μοναχούς της Αγιας Παρασκευής και τοτε με το
    mail μας ανακατεψες και τωρα αυτο προσπαθεις να κάνεις. Μετανοησε αδερφε Βασίλη εχουμε αγώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια κύριε Κερμενιώτη δεν ντρέπεστε;
    Δεν ντρέπεστε,να είστε φερέφωνο αρρωστημένων αδελφών,που δεν έχουν το σθένος να βγούν μπροστά και να πουν συτά που θέλουν να πουν και βάζουν εσάς;
    Αδελφών, που ο εγωισμός και η έπαρση τους δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω απο το γλυκανάλο και ταπεινό τους ύφος.
    Αντιλαμβάνεστε ασφαλώς που αναφέρομαι,έτσι δεν είναι;
    Λοιπόν, ας σταματήσει ΤΩΡΑ,αυτός ο πόλεμος λάσπης γιατί θα ανοίξουν και άλλα στόματα και τότε να δούμε που θα πάνε να κρυφτούνε οι αδελφοί ή η αδελφή που κρύβεται πίσω από σας.
    Εύχομαι ο Θεός να σας λυπηθεί και να σας ελεείσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πεσμου για τι δεν απορώ για όλα αυτά που λες .Όμως απορώ πως κατάλαβε τι εμπαθείς άνθρωπος είσαι εσύ και κάποιοι άλλοι και σας απομακρυνε διότι δημιουργούσατε αναστάτωση μεν αλλά εδώ μιλάμε για το άκρον άωτον πού εγωισμου .Επιτέλους έβγαλες τη μάσκα ξεσκεπάστηκε εντελώς κρίμα γιατί σε σιμπαθουσα δεν ήξερα πόσο εγωηστης και εμπαθής είσαι και αλαζόνας πραγματικά ποιος χαρακτιρισμος σου τεριαζη καλντέρα πραγματικά σε μιλάμε είμαι 6 χρόνια στο μοναστήρι κοντά στον πατέρα παισιος. Συγνώμη πάτερ για αυτά που θα πω ξέρω ότι δεν θέλετε να σας ε επαινούν . Πριν από έξι χρόνια με τη χάρη της Παναγίας και για μεγάλο διάστημα ζητούσα να με βοηθήσει, έτσι βρέθηκα στο μοναστήρι του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά κατεστραμμένοι Ψυχικά και σωματικά και οικονομικά. Ο πατέρας Παΐσιος λεφτά δεν έχει όμως έχει πολλή αγάπη μεφρόντισε με με στήριξε έπαιρνε τηλέφωνο μου έλεγε κανε ,προσευχή και και μη φοβάσαι η Παναγία θα σε βοηθήσει και οι άγιοι. Έχει βοηθήσει οποίον του ζητήσει βοήθεια Έτσι είναι ο πατέρας Παΐσιος μόνο κάποιοι βοηθήθηκαν κατά καιρούς όπως και ο κύριος που μιλάει με τα χειρότερα λόγια για τον πατέρα Παΐσιο γιατί τον ταπεινός επειδή τον μάλωσε όπως μάλωσε και εμένα και την Ευαγγελία και πάρα πολλά παιδιά με τα παιδιά του και όχι αλλά ο εγωισμός περίσσεψε του κερμελιωτη να είναι καλά Θα προσευχόμαστε να τον φωτίσει Ο κύριος να μετανοήσει είναι πολύ βαρύ αυτό που είπε και αυτά που είπε ο Θεός να σε συγχωρήσει Βασίλη από μένα η συγχωρεμένος καλή μετάνοια. Το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω ταπείνωση, που έχεις εσύ Βασίλη Κερμενιώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι και πνευματικός και απευθύνεις και πνευματικές συμβουλές!!Και κακώς που δεν πειθαρχούν στις συμβουλές σου Άγιε Βασίλειε Κερμενιώτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος είναι ο Κερμενιώτης που θα μιλήσει για τον Γέροντα Παίσιο;Ήθελε πάντα άβουλα όντα ο Κερμενιώτης να του βαράνε παλαμάκια. τώρα που αναδείχτηκε μπροστάρης ο πατήρ παίσιος ζηλεύει και βγάζει όλη του την κακία. ξέρουμε βέβαια και με ποια συνεργάζεται και αποφασίζουν ποιον θα σπιλώσουν. Κύριε κερμενιώτη ΝΤΡΟΠΗ! καλίτερα φύγε από την αποτείχιση και βγάζε βόλτα τον σκύλο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε κερμενιώτη δεν το βλέπετε ότι γελοιοποιείσται είστε σαν κάποιον Πού τον φτύνουν και αυτός λέει βρέχει σταματήστε επιτέλους.Αρκετα δεν γελοιοποιειθηκατε πόσο ακόμα όλη σας κράζουν τη περιμένετε χειροκρότημα για όλο το δηλητήριο που βγάλατε από μέσα σας .Όταν μας μαλώνει ο πάτερ νιώθουμε ότι το κάνη από αγαπη να μάθουμε τη σημενη ταπείνωση όχι στα λόγια αλλά στην πράξη είθε να σου βάλει κανόνα πνευματικό σου βαρη μήπως και σε φώτιση ο καλός Θεός και σε συγχώρεση .στο δύσκολες στιγμές μας είμαστε εκεί και εσύ και εγώ και άλλοι Πως λέγεται η αχαριστία εσύ ξέρεις ότι και να πω ελπίζω να προσευχηθείς απόψε και αύριο να ξημερώσει μια καινούργια μέρα μετάνοιας, αγάπης, ταπείνωσις αμην

    ία μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τόση προσωπολατρεία κ. Κερμενιωτη! Τόση που δεν βλέπετε που έχετε φτασει.Διασυρετε αδιάκριτα πατέρες που αγωνιζονται και διώκονται, παρουσιάζεσθε σα να γνωρίζετε τα ιερά γράμματα με παρρησία και ύφος υπεροπτικό, τολματε να ειρωνευεσθε και να ελέγχετε γέροντες που έχουν γεράσει μέσα στον αγώνα και δεν συναισθανεσθε καν τι κάνετε. Συνέλθετε επιτέλους. Λίγη μετάνοια χρειάζεται κι αυτοκριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ κ. Τσολογιάννη,
    Το θέμα που θέτει ο κ. Κερμενιώτης στο σχόλιό του 14 Φεβρουαρίου 2018 - 11:29 π.μ. είναι άκρως σοβαρο και θέλει πολύ προσοχή διότι υπάρχουν και αυτοί που κάνουν τον αγώνα για το ΕΓΩ τους και όχι για το καλό της Εκκλησίας. Είχα και εγώ μια τέτοια εμπειρία όταν λαïκός που ακολουθεί την ακρίβεια μου έλεγε πράγματα για ένα υπεύθυνο πρόσωπο της Εκκλησίας τα οποία ήταν σκέτο ψέμα (όπως έμαθα από γραπτά στοιχεία). Και όταν του επεσήμανα ότι γνωρίζω τα πράγματα, απάντησε ότι δεν πρέπει εγώ να τον ελέγξω διότι έχει πνευματικό που εξομολογείται. Πέρασαν δέκα όλοκληρα χρόνια και καμμία αλλαγή δεν έγινε.

    Γι΄αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Κερμενιώτη που λέγει
    «Και αυτοί οι άνθρωποι, τώρα, θα μας μιλήσουν για "ακρίβεια", για Ορθοδοξία και Αγώνα κατά της αίρεσης! Ας γίνουν πρώτα σωστοί χριστιανοί και μετά να παραστήσουν τους προμάχους της Ορθοδοξίας.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παναγιωτης Ανθοπουλος
    Λίγο πνευματικότητα δεν βλάπτει. Τα περισσότερα σχόλια ειναι γραμμένα απο ένα χέρι, πού έχει εμπάθεια και κακία. Αν ετσι νομίζουμε ότι θα ευλογήσει ο Θεος τον 'αγώνα μας, βρισκόμαστε σε λάθος δρόμο. Η αποτείχισι μόνη της, χωρίς τις αρετές των αγίων Πατέρων, μόνο έπαρση και εγωϊσμό μπορει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο θεος θα ευλογήσει τον αγώνα για το αντίθετο απο αυτο που υποστηρίζετε!τα σχόλια είναι απο ανθρωπους που γνωρίζουν τον πατερ δεν ειναι υποχρεωμενοι να βαζουν το ονομα τους μην βιάζεστε να βγάζετε συμπεράσματα ας κοιτάξουμε ολοι την καμπουρα μας και ας σταματησουμε αυτο το πράγμα εδω πέρα. Υπαρχουν άνθρωποι που προσεύχονται για την ενότητα της πίστεως μας επιτέλους μην δίνετε αλλο χώρο στον διάολο προσευχηθητε να γινει αυτος ο αγωνας με αρχηγό την παναγια μας και αφηστε τους εγωισμούς στην άκρη ολα αυτα τα γεγονοτα δεν θα χαροποιουν τον Χριστό μας. όλοι οσοι λαϊκοί θελετε να βοηθήσετε στον αγώνα προσπαθήστε να είστε πίσω απο τους ιερείς που κανουν αυτον τον αγώνα οχι μπροστά, και οσοι ιερείς κάνετε αυτον τον αγώνα κόψτε την Οικονομία οι άγιοι μας μαρτύρησαν για την ορθοδοξία δεν κανανε οικονομία.
      μια απλή ορθόδοξη χριστιανή που αυτές τις μερες πληγώθηκε από ολο τον σαματά που υπεύθυνος ειναι ένας......ο διάολος χόρεψε καλα πολλούς ανθρώπους

      Διαγραφή
  13. Αγαπητοί μου αδελφοί όλο αυτό που συμβαίνει συμβαίνει Επειδή έχουμε ξεφύγει έχουμε απομακρυνθεί από τον Θεό για αυτό είμαστε σε μία κατάσταση ειρωνείας αλαζονείας κυριαρχεί παντού το εγώ μας Δεν καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε τίποτα ο Θεός Μας έπλασε να έχουμε αγάπη κι αν δεν μάθουμε να Αγαπάμε τον αδερφό μας πως θα αγαπάμε το Θεό καιρός για αληθινή μετάνοια σεβασμός στον αγώνα στους πατέρες που αγωνίζονται πραγματικά και διώκονται και περνάνε δύσκολα τους βγάζουν από τα μοναστήρια τους κόβουν τους κόβουν μισθούς τους απομονώνουν τους απειλούν με έμμεσο και άμεσο τρόπο οι δικαστικοί σταλμένη από τη Μητρόπολη πάνε και έρχονται οι άγνωστοι γνωστοί νύχτα και μέρα παρακολουθούν το μοναστήρι ένας ψυχρός πόλεμος όμως Να είναι ευλογημένο από τη στιγμή που αποφασίζει να μπει στον αγώνα ένας ιερέας απλός ιερομόναχος που Εδώ και 20 χρόνια αγωνίζεται να κτίσει το μοναστήρι στο οποίο δεν βοηθήθηκε από τη Μητρόπολη Αλλά μόνο από τους πιστούς και με προσωπικά δάνεια με προσωπική εργασία με πάρα πολλά εμπόδια έγινε το ευλογημένο μοναστήρι έχει ακόμα για να τελειώσει δόξα τω Θεώ έχουμε το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ πιο κάτω όμως κάθε μέρα ζούμε με την αγωνία ότι κάποια στιγμή θα ρθούνε για να το πάρουν όμως εμείς οι αληθινοί Ορθόδοξοι χριστιανοί μαζί και το ποίμνιό του Αγίου Ραφαήλ του Πατρός Παϊσίου δεν παραδίδουμε το μοναστήρι μας αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και όσα επιτρέψει ο κύριος η αποτειχιση και ο αγώνας γίνεται για να διώξουμε τον οικουμενισμό και την Πατρίτσια δεν γίνεται για προσωπική προβολή όπως Σχολίασε κάποιος και κατηγορείς τον πατέρα Σάββα ο αγώνας είναι προσωπικός και γενικώς όλοι πρέπει να αγωνιστούμε αλλά με ταπείνωση προσευχή νηστεία αγάπη για να έρθει πιο κοντά μας ο κύριος και να μας στηρίξει στον αγώνα για να σωθούμε δεν χαιρόμαστε να γίνεται καυγάς και να δημιουργείται ένταση για αυτό Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ στο όνομα του κυρίου αντί να καταφέρεται κατά των Πατέρων και του Πατρός Παϊσίου φροντίστε με προσευχή και μετάνοια και αγάπη να μπείτε στον αγώνα τον αληθινό όχι όπως τον λέει ο καθένας Αλλά όπως το παραλάβαμε από τους πατέρες τους Αγίους μας οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για την αγάπη του Χριστού και εμείς ελαφρά την καρδία από τον καναπέ προσπαθούμε να κάνουμε τους έξυπνους με χαρτοπόλεμο να νιώθουμε ότι γνωρίζουμε πράγματα και να προσπαθούμε να αυτό προβληθούν με χωρίς να σκεφτόμαστε ότι αυτά δεν χωράνε μέσα στον αγώνα όλα για να μπούμε στην οδό της Σωτηρίας με τη χάρη του Θεού στηρίξτε τους πατέρες θα μπορούσαν και αυτοί να κάθονται στο σαλόνι τους στα μοναστήρια τους να έχουν τον μισθό τους και οι πατέρες του Αγίου Όρους και οι πατέρες μες στον κόσμο αλλά από την αγάπη τους για το Χριστό μας και επειδή έχουν υποχρέωση να προχωρήσουν στον αγώνα κατά των εχθρών Αυτός είναι ο ρόλος τους να πεινάσουν το ποίμνιό του Χριστού για αυτό αξίζουν κάθε σεβασμό και στήριξη πρώτα με τις προσευχές μας την αγάπη μας και μετά με ότι χρειαστεί Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να κάνουμε τον αγώνα όλοι μας Είμαστε στα σημεία των καιρών όλα προδίδονται η κυβέρνηση αλλού Ο Βαρθολομαίος αλλού ο κλήρος μπερδεμένος η ας προσευχηθούμε να φωτίσει ο Θεός στον καθένα μας με αγάπη ταπείνωση και συγχώρεση να κάνουμε τον αγώνα όπως θέλει ο κύριος όχι όπως θέλουμε εμείς σας εύχομαι καλή μετάνοια σε όλους μας καλή προσευχή και όλοι μαζί στον αγώνα Κανείς δεν περισσεύει όλους θέλει να μας σώσει ο Θεός Αμήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο σας κύριε Τσολογιαννη που δεν φοβάστε να ομολογήσετε την αλήθεια και να ελέγξετε τους πάντες για τα ψεύδη και τις συκοφαντιες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τον αδελφό 552 Εχεις δικιο για το Πατρίτσια Έγινε τυπογραφικό λάθος πανθρησκεία οικουμενισμός και πανθρησκεία ήθελα να γράψω Καλό βράδυ καλόν αγώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κλασική νεοελληνική φαγομάρα που δεν οδηγεί πουθενά. Κάποιοι χαίρονται να βλέπουν να σπαταλάτε την ζωή σας σε διχόνοιες. Αυτοί συνεχίζουν το έργο τους ανεμπόδιστα. Αλλάξτε νοοτροποία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου