Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Ο μοναχος Αρσενιος εχει αποτειχισθη απο την Παναιρεσι του Οικουμενισμου ή παραμενει και κοινωνει μαζι της; Και μια ακομα ερωτησι: δεν γνωριζει οτι ο πατηρ Εφραιμ εχει μεγαλο προβλημα και δεν επικοινωνει πλεον με το περιβαλλον του; Και γιατι να χρειαζομεθα τον καθε πατερα Εφραιμ; Δεν εχουμε τους Αγιους Πατερας, που εχουν καταγραψει το τι δεον γενεσθαι σε περιοδο Αιρεσεως, για να τους συμβουλευθουμε και να μας κατευθυνουν σωστα και ορθοδοξα; Tι ειναι εκεινο που μας αποτρεπει να δεχθουμε και να υποταχθουμε στην ζωη και στην πρακτικη των Αγιων μας και να θελουμε την συμμαρτυρια απο τους ετι ζωντας γεροντας; Αυτους τους εχουμε περισσοτερη εμπιστοσυνη απο τους δικαιωθεντας και αναχωρησαντας στα Θεια Δωματα και συνδοξαζοντας μετα των Αγιων Αγγελων τον Υπερυψιστο Κυριο και Θεο μας; Μηπως ....χωλαινουμε αμφοτεροις ταις ιγνυαις;;;

ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

  Επιτέλους λοιπόν, έδωσε ο Θεός μας, έναν μπροστάρη, έναν κατά Θεόν καθοδηγητή, στον αναμενόμενο αγώνα εναντίον της παναιρέσως του Οικουμενισμού. Ένας καθοδηγητής ηγέτης, με πλούσια την δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Είναι ο σεβάσμιος γέρων της Αριζόνας στην Αμερική, Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης. Ένας σεβάσμιος γέρων που δεν έμαθε ποτέ να κλίνει, μήτε δεξιά μήτε αριστερά, αλλά πάντα την μεσαία και βασιλική οδό, που μόνον σε αυτήν περπάτησαν και αγωνίστηκαν όλοι οι Άγιοί μας. Είναι ένας πολυσέβαστος γέρων, που βγήκε από τα σπλάγχνα του μεγάλου ησυχαστού, Αγίου Ιωσήφ του σπηλαιώτου. Εκεί σε αυτόν τον μεγάλο Άγιο ησυχαστή, γαλουχήθηκε ο γέρων Εφραίμ της Αριζόνας, που μετέπειτα, με αριστοτεχνικό τρόπο, συνεργεία του Αγίου Πνεύματος, μετέτρεψε την έρημο της Αριζόνας σε επίγειο Παράδεισο. Αφού, περισσότερα από είκοσι Μοναστήρια, με δική του έμπνευση και πρωτοβουλία, κτισθήκανε. Έπρεπε να πραγματοποιηθεί και για την πλεονάζουσα σε αμαρτία Αμερική, το περίσσευμα της χάριτος Χριστού, κατά τους λόγους του Αποστόλου. Αφού πέρασε ως ηγούμενος, από το μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Άγιον Όρος, πήρε αμέσως την σκυτάλη, από τον άγιο της ιεραποστολής και πήγε στην Βόρειο Αμερική να στηρίξει τους ομογενείς, και όχι μόνον, που ήτανε πρόβατα μη έχοντα ποιμένα.Καθ’υπερβολήν ευλόγησε ο Χριστός μας, την ιερά αποστολή του σεβαστού γέροντος. Δεν θα παρουσιάσω αυτά τα μεγάλα που επετέλεσε, διότι είναι όλα και σε όλους μας γνωστά. Ένα όμως, που δεν σκέφθηκε ποτέ κανείς πως θα συμβεί, τον φθόνο και τον κίνδυνο από τους ψευδαδέλφους του σεβασμίου γέροντος.


Πρόσφατα διάβασα πρωτοσέλιδο άρθρο του κυρίου Χρήστου Λιβανού, δημοσιευμένο στην έγκριτη εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος, με ημερομηνία 22/12/17. Ο τίτλος του άρθρου λέγει: «ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ «ΗΡΩΔΟΥ» Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ!». Μέσα σε αυτό το κείμενο αντικρύζουμε έναν λυσσαλέο πόλεμο από Ορθοδόξους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εναντίον του σεβαστού γέροντος. Αδυνατούμε να το πιστέψουμε και όμως είναι αληθινό. Βλέπουμε δηλαδή εδώ, έναν πόλεμο, παρόμοιο με αυτόν που διεξήγαγε ο αιρετικός Βαρλαάμ προς τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά. Το κείμενο είναι θαυμάσιο και μπορεί όποιος θέλει να το αναζητήσει στην εφημερίδα του Ορθοδόξου Τύπου. Εγώ, θα επαναλάβω πάλι και θα πω, πως εξαιτίας της λαίλαπας του Οικουμενισμού, που «τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά», βγήκε ένα πνευματικό ανάστημα και ύψωσε τα Ορθόδοξα λάβαρα, ο σεβαστός γέρων Εφραίμ της Αριζόνας. Χαιρόμαστε όλοι μας πάρα πολύ για αυτό. Διότι έχουμε έναν πνευματικό πατέρα, που μας λέει ξεκάθαρα την αλήθεια του Χριστού μας.
Δεν έχει ανακατέψει την φιλαλήθεια του Χριστού, με τις πλάνες και τις αιρέσεις, όπως κάνουν οι ασυνείδητοι Οικουμενιστές. Ίσως, να είναι από τους πολύ λίγους, που κράτησαν την παρακαταθήκη από τους Αγίους Γέροντες. Μετά λύπης το λέμε, πως το ορθόδοξο Πνεύμα του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, δεν βλέπουμε αν υπάρχει, έστω και ένας από τους μαθητές του που να το κρατάει. Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, είναι από τους μεγάλους πολέμιους του Παπισμού και του Οικουμενισμού. Έτσι λοιπόν, ενώ διάβαζα το κείμενο για τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας και τον φοβερό πόλεμο από τους ψευδαδέλφους του, πρώτον, λυπήθηκα πολύ που υπάρχουν τέτοιου είδους Ορθόδοξοι άνθρωποι, ώστε να μην θέλουν να βλέπουν την πρόοδο του ομοδόξου πλησίον τους και δεύτερον χάρηκα πολύ διότι επιτέλους φάνηκε ένας ποιμένας που τολμά να λέει ξεκάθαρα την αλήθεια του Χριστού. Έτσι λοιπόν, όλοι εμείς, που αγαπάμε να είμαστε στην ανόθευτη πίστη, συμφωνούμε και θα στηρίξουμε την προσπάθεια και τον αγώνα που κάνει ο σεβάσμιος γέρων προς δόξαν του Αρχηγού και Κεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, Ιησού Χριστού, στον οποίο ανήκει πάσα δόξα τιμή και προσκύνησις εις τους αιώνας. Αμήν.
ἍγιονὌρος

17 σχόλια:

  1. Η οδός του Κυρίου δεν είναι Βασιλική ,είναι τεθλιμμένη.Ο ηγέτης του Αγώνα είναι ο Αρτέμιος.Ξύπνα Μ. Αρσένιε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ο π. Εφραίμ ποιά οδό βάδισε νομίζεις ανώνυμε;
      Δεν βάδισε την τεθλιμμένη οδό του Κυρίου;
      Πρώτα να σκέφτεσαι και μετά να γράφεις.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 3:41 μ.μ. εσύ γιατί δεν σκέφτεσαι πρώτα και μετά να γράφεις!

      Διαγραφή
  2. Οι παλαιοί άγιοι και πατέρες της Εκκλησίας δεν έπιασαν τα χέρια του πιλότου που είχε χάσει τις αισθήσεις του και προσγείωσαν με ασφάλεια κάποιο αεροπλάνο. Ούτε οι οπαδοί τους διέδιδαν τέτοιες μυθοπλασίες.
    http://elderephraimarizona.blogspot.gr/2017/10/tus-air.html

    (Το ψεύτικο θαύμα διέψευσε η Αεροπορική Εταιρεία)
    http://ellinikahoaxes.gr/2017/10/19/elder-efrem-miracle-hoax/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνομιλήτρια: Γέροντα, όταν πάτε στον παράδεισο και έχετε αυτήν την επικοινωνία με τον Κύριο, δεν του μιλάτε και για μας τους μοναχούς σας και τις μοναχές και για τους ανθρώπους που θέλουν την βοήθειά σας;
    Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Βεβαίως του μιλάω.
    Συνομιλήτρια: Τι σας απαντά;
    Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Εντάξει. Θα φροντίσω. Ο.Κ.

    ΤΕΤΟΙΑ θέλουμε να ακούμε!!! Όχι Βασιλείους, Χρυσοστόμους, Γρηγορίους, που ούτε πετούσαν ούτε μπαινόβγαιναν στον παράδεισο ούτε στνομιλούσαν με τον Κύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι γκεμπελισμός! Ντροπή σου ανώνυμε 6,25μμ που δεν φθάνεις ούτε για αστείο στο παραμικρό τις μεγάλες αρετές του π. Εφραίμ και θα τον κρίνεις απο ένα αμφιλεγόμενο διάλογο.
      Ντροπή σου!

      Διαγραφή
    2. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και δεν είμαι ούτε Γκαιμπελιστής ούτε Εφραιμίτης. Δεν κατηγόρησα κανέναν, απλά αντιγράφω από το διαδίκτυο. Υπερπτήσεις σε 3 μέτρα, συνομιλίες με τον Θεό, μελλοντολογίες (προφητείες) και ισόβιο μάντρωμα εκατοντάδων νέων. ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΑ; Διέψευσέ με αν είναι ψέμματα. Εσύ όμως μάλλον είσαι Εφραιμίτης και περαστικά σου. Αν όμως θέλεις να μου απαγορέψεις να έχω άποψη και να τη διατυπώνω ελεύθερα, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος, τότε είσαι και Γκαιμπελιστής.

      Για να μη με κατηγορείς εμένα, διάβασε εδώ http://www.kathimerini.gr/833638/article/epikairothta/kosmos/skandalo-me-ierea-sth-nea-yorkh

      "Τονίζεται ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια μια κάστα κληρικών αλλά και λαϊκών “νεοσυντηρητικών φονταμενταλιστών” σε ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι οποίοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον Εφραίμ της Αριζόνας, που ασκεί πάνω τους τρομακτική επιρροή, ενώ οι ίδιοι έχουν τυφλή υπακοή σ’ αυτόν και στους οποίους έχει αποδοθεί η ονομασία “Εφραιμίτες”», αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας»..."

      Διαγραφή
    3. Όποιος λέει τα σύκα σύκα και αναγνωρίζει τις αρετές και τα πνευματικά κατορθώματα του Γέροντα Εφραίμ που είναι γνωστά σ'΄ολο τον ορθόδοξο κόσμο δεν είναι Εφραιμίτης.
      Εσύ είσαι Γκαιμπελιστής που προσπαθείς να πιαστείς από ένα διάλογο 2-3 λέξεων και παραγνωρίζεις τόσο αμέτρητο πνευματικό έργο που έχει κάνει ο Γέροντας Εφραίμ.

      Ούτε με ενδιαφέρει τί λένε οι γνωστοί Οικουμενιστές της Αμερικής εχθροί του Γέροντα Εφραίμ.

      Κατάλαβες γκεμπελίστα 4:35 μ.μ.;

      Δεν τρώμε κουτόχορτο.

      Πιστός Ορθόδοξος

      Διαγραφή
  4. Εσείς έχετε λάθος, ο π. Εφραίμ της Αριζόνας μια χαρά τα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα λέει μια χαρά.

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά τα λέει ο π. Εφραίμ της Αριζόνας
      Εσύ ο ανώνυμος δεν ξέρουμε ποιός είσαι, τί πιστεύεις και τί έργο έχεις κάνει!

      Διαγραφή
    3. Θετουμε τον αγιο εφραιμ σαν πρωτυπο εφαρμογης της ελευθερης εκφρασης θυσιαδτικης σγαπης του κυριου

      Διαγραφή
  5. Ειναι αληθεια οτι αυτο το φαινομενο των ...φωτισμενων γεροντων αποτελει παραδοξοτητα.
    Γιατι μεσα στα Πατερικα κειμενα δεν εχουμε παρομοια;
    Ειναι γνωστον οτι ...ο διαβολος μετασχηματιζεται σε αγγελον φωτος.
    Αυτο και μονο τα λεει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλανάσαι πλάνην οικτράν αν νομίζεις πώς οι φωτισμένοι γέροντες είναι απατηθέντες από τον διάβολο!

      Διαγραφή
    2. Δεν ειπα κατι τετοιο αγαπητε.
      Δεν γενικοποιησα τιποτα.
      Εγω τον π. Εφραιμ τον γνωρισα ακομα και απο την νεοτητα του οταν ασκητευε στην Νεα Σκητη.
      Και παρολιγον να γινω ...καλογερι του με το ονομα Παντελεημων διοτι ημουνα μικρος τη ηλικια.
      Ομως ο Θεος αλλως ηθελε.
      Ειναι ομως αληθια οτι καποια σημερινα φαινομενα στην πολλαπλοτητα τους με οραματα και οραματισμους προκαλουν προβληματισμον.
      Τιποτα αλλο προς το παρον.

      Διαγραφή
  6. «Πρόσεξε την πανουργία του Διαβόλου. Μ’ εκείνους, που ο Θεός επεδίωκε να καθαρίσει την οικουμένη απ’ την ασέβεια, μ’ εκείνους θέλησε αυτός (ο σατανάς) να εισαγάγει την ασέβεια, πείθοντας ξανά να θεωρούνται άνθρωποι ως θεοί, κάτι που είχε καταφέρει και στα προηγούμενα χρόνια».

    Ιερός Χρυσόστομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο συγκεκριμενος ανθρωπος εχει μιλησει με τη Παναγια και τον Χριστο..!!!αυτο για μενα δεν τα λεει ολα αλλα λεει πολλα...μακαρι να μπορουσαμε να τον φθασουμε στη πνευματικη αρετη και στους ασκητικους του αγωνες..γι αυτο και ο Θεος του εχει δωσει τοσα χαρισματα..ελεος με τα Πατερικα Κειμενα..ο αγιος Πορφυριος που δεν ειχε διαβασει τοσο τους Πατερες δεν ειναι αγιος;δεν ειχε Αγιο Πνευμα;οταν εισαι ενωμενος με τον Θεο οπως ελεγε τα χεις ολα μπροστα σου,βλεπεις και τον εαυτο σου και τον αλλον και κοντα και μακρυα και εχεις διακριση γιατι εχεις ταπεινωση...μη γινουμε σαν τους Φαρισαιους που πηγαιναν στον Κυριο και ελεγαν μα οι παραδοσεις μας,μα οι πατερες μας,μα Σαββατο,μα ειναι αμαρτωλοι και ενα σωρο αλλα,με το βιβλιο στο χερι, χωρις ομως τον Κυριο που ηταν μπροστα τους..θυμηθειτε τι ειπε στον γερ.Αγαθωνα τα αδερφια σου δεν θα σε ακολουθησουν,αρα βλεπει,ξερει τι γινεται..μη σκληραινει η καρδια μας,υπαρχει και η οικονομια,η συγκαταβαση..μα θα μου πειτε στα της πιστεως δεν χωρει συγκαταβαση,σωστα,ομως το πεδιο ειναι πολυ θολο και εριδες δημιουργουνται καθε τοσο σε αποτειχισμενους,νεοημερολογιτες,παλαιοημερολογιτες..ενοτητα πιστεως αδερφοι,με ειρηνη και αγαπη ομως,Καλη και Ευλογημενη Χρονια,σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου