Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017




2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια. Στην εποχή μας δεν ακούμε τέτοιου είδους και ορθοδόξου ύφους ομιλίες και ιερά κηρύγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέα Νομοθεσία για Συναινετικό διαζύγιο. ΦΕΚ 201 Τεύχος Α 22- Δεκεμβρίου 2017. Στον Συμβολαιογράφο, λύεται ο γάμος με συναίνεση των συζύγων και στέλνεται στο Ληξιαρχείο η Συμβολαιογραφική Πράξη.

    "Σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου, παραγγέλλεται
    η λύση αυτού από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών,
    ύστερα από αίτηση του έχοντος έννομο συμφέρον η οποία
    συνοδεύεται από αντίγραφο της συμβολαιογραφικής πρά-
    ξης. Η αίτηση με την παραγγελία συνυποβάλλονται στην
    Ιερά Μητρόπολη στην οποία ανήκει ο ιερός ναός όπου
    τελέστηκε ο γάμος. Η πνευματική λύση του γάμου είναι
    υποχρεωτική".

    ...Δηλαδή είναι "υποχρεωτική" η συμμόρφωση της Εκκλησίας προς την απόφαση των κοσμικών Υπηρεσιών ή είναι υποχρεωτική η απόφαση της Εκκλησίας για να εκδοθεί από τις Υπηρεσίες του Κράτους (Πρωτοδικείο) το αστραπιαίο συναινετικό διαζύγιο;

    Και ανεξάρτητα από την ερμηνεία του Νόμου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τι θα κάνει; Ο,τι κάνει ως σήμερα;

    Το περίεργο είναι ότι, ενὠ στο Ευαγγέλιο το "μυστήριο" ανάγεται "εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν" η Εκκλησία παρερμηνεύουσα θεωρεί μυστήριο την ιερολογία, τόσο εύκολα όσο ακολουθώντας τους εκάστοτε εντολές της Κοσμικής Εξουσίας αναγνωρίζει διαζύγια και για άλλους λόγους "παρεκτός λόγου πορνείας".

    Τι σχέση έχουν με τις ομιλίες; Έχουν. Οι Πεντηκοστιανοί της "Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής", δεν υπογράφουν πνευματική λύση του γάμου των μελών της ομολογίας τους "παρεκτός λόγου πορνείας". Εκείνοι όμως είναι αιρετικοί, εμείς είμαστε Ορθόδοξοι και δικαιολογούμαστε. Κατά τα άλλα, εστιάζουμε -και καλώς- στον αντιοικουμενισμό, αλλά κακώς μόνο στον αντιοικουμενισμό. Πρέπει να ξεχωρίσει η Ορθόδοξη Εκκλησία ποιοι είναι μέλη της και ποιοι είναι απλώς "με το στανιό" βαπτισμένοι, να ερωτηθούν ποιοι θέλουν να είναι μέλη της και έπειτα να αρχίσει να εφαρμόζει το Ευαγγέλιο, επί παντός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου