Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΤΑΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΕΝΑ ΔΟΛΙΟ, ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΛΑΨΗ

Ο ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ.
 
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟνήσου ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

“Ιατρεύσαμεν την Βαβυλώνα και ουκ ιάθη. Εγκαταλίπωμεν αυτήν και απέλθωμεν έκαστος εις την γην αυτού ότι ήγγισεν εις ουρανόν το κρίμα αυτής εξήρεν έως των άστρων" (Ιερεμίου 28:9).

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μετά την ανάρτηση της πρώτης ανοιχτής επιστολής μου, ο Σεβ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟνήσου άφησε για λίγες ώρες ανενεργό το ηφαίστειο της κακοήθειάς του. Μετά, από λίγο, όμως, επανήλθε "επί το ίδιον εξέραμα". “Η Βαβυλὼν ἡ μεγάλη, ἡ μήτηρ τῶν πορνῶν καὶ τῶν βδελυγμάτων τῆς γῆς” Αποκ. 17,5, ως “ο παράνομος Ιούδας ουκ ηβουλήθη συνιέναι”. Γι’ αυτό και επανήλθε δριμύτερος επειδή "ουκ ιάθη".

Ίσως από τον παφλάζοντα εγωισμό, που τον διακρίνει, ίσως επειδή νόμισε ότι μπλοφάρω όταν τον προειδοποίησα ότι θα αρχίσω τις αποκαλύψεις των ραδιουργιών του, αν συνεχίσει τις ασχημίες, ίσως επειδή είναι από τη φύση του ανακατώστρα σιδεροκουτάλα και το ρουφιανιό είναι δεύτερη φύση του, το οξυγόνο της ιδιοπροσωπίας του.

Ότι και να συμβαίνει, με τη δημοσίευση της παρούσας δεύτερης ανοιχτής επιστολής, ο Σεβ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟνήσου θα αποκτήσει απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν μπλοφάρω. 

Είπαμε ότι αρχή των αποκαλύψεων θα κάνουμε με την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Αμερική.

Πριν μερικά χρόνια κύκλοι Νεορθόδοξων Οικουμενιστών προσκάλεσαν στην Βοστώνη τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να τον τιμήσουν στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Δεδομένης της μεγάλης αντίθεσης που έχω προς την ποιμαντική διακονία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου άσκησα δριμεία κριτική για την ατυχή πρόσκληση προς τον Μακαριώτατο από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

Εκεί, λοιπόν, που έγραφα διάφορα άρθρα για να στηλιτεύσω την τιμητική πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, μου τηλεφώνησε -εξ ιδίας φυσικά πρωτοβουλίας- ο Σεβ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟνήσου για να εμπλουτίσει το οπλοστάσιό μου κατά του Αρχιεπισκόπου. 

Και τι μου απεκάλυψε; Ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βραβεύτηκε αντιδεοντολογικά από την Ακαδημία Αθηνών, για το αρχαιολογικό συγγραφικό του έργο, επειδή είναι λογοκλόπος σχετικής εργασίας Καθηγητή της Βυζαντινής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μου είπε, μάλιστα, ότι το θεολογικό περιοδικό “Κληρονομία” είχε πολύ υλικό που απεδείκνυε ότι ο Αρχιεπίσκοπος ήταν λογοκλόπος.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ;
_________

Παράλληλα με πληροφόρησε ότι ο Αρχιεπίσκοπος ζει με ψυχοφάρμακα και ότι έχει ιδίαν πείραν της αποχαύνωσης που τον χαρακτηρίζει εξαιτίας της φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθεί.

Προσέθεσε μάλιστα την πληροφορία ότι, επειδή η ψυχοπαθολογική κατάσταση του Αρχιεπισκόπου είναι πολύ επισφαλής, ο θεράπων ιατρός του, ψυχίατρος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, συνοδεύει πάντοτε τον Μακαριώτατο στα ταξίδια του.

Των πληροφοριών αυτών έκανα χρήση στα άρθρα που έγραφα εναντίον της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. 

Όχι, βέβαια, την πληροφορία ότι έχει ψυχοπαθολογικά προβλήματα ο Μακαριώτατος, αλλά ότι καταγγέλθηκε σε επιστημονικό θεολογικό περιοδικό ως λογοκλόπος. 

Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος τέλεσε δύο φορές τη Θεία Λειτουργία στη Νέα Υόρκη: Στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και στο ναό των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν. Παρεβρέθηκα και στις δύο περιπτώσεις. Αντελήφθηκα ότι, ναι μεν ο Αρχιεπίσκοπος ήταν πολύ κατεβεβλημένος, αλλά κάθε άλλο παρά σχημάτισα τη γνώμη ότι είναι αποχαυνωμένος και ψυχοπαθής.

ΑΝΕΝΤΙΜΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΝΗΣΟΥ
_________

Θα αντιτείνετε, ίσως, ότι ο Σεβ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟνήσου δεν έκανε τίποτα επιλήψιμο με το να μου δώσει πληροφορίες για την λογοκλοπή, αφού είναι ανέντιμη πράξη και γι' αυτό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι άξιος κριτικής για το ατόπημα.

Σωστά! Με την εξής διαφορούλα! Ο Σεβασμιώτατος δεν έγραψε ενυπόγραφο άρθρο για να κάνει την καταγγελία, αλλά μου τηλεφώνησε -εξ ιδίας πρωτοβουλίας- για να εκθέσει τον Αρχιεπίσκοπο. Το κυριώτερο! Πληροφορούμαι εγκύρως ότι όταν ο Σεβ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟνήσου συναντά τον Μακαριώτατο είναι γεμάτος προσποιητή ευλάβεια και ευγένεια.

Οπότε...

Ταύτα τα λίγα για τον Σεβ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟνήσου και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΑΝΩΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟνήσου Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ
___________

Συνειδητοποιώ, βεβαίως, ότι η αποκάλυψη του περιεχομένου του τηλεφωνήματος για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δεν είναι οδυνηρή για τον Σεβασμιώτατο, επειδή ο ίδιος μεν θεωρεί ψυχοπαθή και αποχαυνωμένο τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι ο πονηροαρβανίτης δεν τρώει κουτόχορτο και έτσι ξέρει πολύ καλά με ποιον έχει να κάνει. Οπότε δεν κάνει μεγάλη διαφορά η αποκάλυψη που κάνω.
Αν, όμως, ο Σεβ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟνήσου δεν συνετιστεί και συνεχίσει τις ασχημίες, σαν δεύτερο βήμα, θα αναφέρω ορισμένα σαφή και συγκεκριμένα αναφορικά με όσα μου είπε για τον κ. Νικόλαο Μαγγίνα. Η αναφορά στο θέμα αυτό θα τον πονέσει, επειδή τυγχάνουν στενοί συνεργάτες και θα μείνει πολλαπλά εκτεθειμένος με όσα διαδίδει εις βάρος του.

2 σχόλια:

  1. Πωπωπω τι ρουφιάνος είναι αυτός! Τύφλα να χει ο Αρτέμης Μάτσας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχως η στενη φιλια και των δυο ιωσηφ και τελεβεντου κατεληξε
    διοτι ητο φιλια προσκαιρη επιπολαιη κουτσουμπολιστικη και τωρα
    αρχιζει τα κρυφα να βγαινει ο οχετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου