Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Εκτρεπόμενος (ξανά)
Ποιος αλλος απο τον πεφιλημενο του Ιερωνυμου Λιαπη...ο Δωδωνης Χρυσοστομος;




Ο αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής και παλιός διάκος του μακαριστού Χριστοδούλου αποδεικνύεται σκληρό καρύδι. Τα βάζει με μεγαλόσχημους κληρικούς και δεν υπολογίζει τίποτα. Ομως στους τελευταίους εορτασμούς για τον Αγιο Διονύσιο στη Ζάκυνθο έβαλε τα γυαλιά στον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο. Ο καημένος πήγε μέσα στο Ιερό για να λάβει αντίδωρο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ηταν ο μόνος τρόπος να τον προσεγγίσει, λένε κάποιοι... Ο Δωδώνης αντιλήφθηκε το σκηνικό και με τον γνωστό του χοντροκομμένο τρόπο ακούστηκε, μου λένε, μέχρι το… Ναυάγιο. «Τι θες εσύ εδώ; Και ποιος σε κάλεσε;» ούρλιαζε μέσα στο Ιερό. «Δεν έχω το δικαίωμα να πάρω την ευλογία του παναγιοτάτου;» απάντησε ο αρχιμανδρίτης. Ο Δωδώνης κινητοποίησε μέχρι και την Αστυνομία για να απαλλαγεί από τον αρχιμανδρίτη και να μην τον αφήσει να κοινωνήσει. Απίστευτα πράγματα και τρομερή εμπάθεια... Ωστόσο ο νεαρός κληρικός όχι μόνο έλαβε την ευλογία του παναγιοτάτου, αλλά και εξασφάλισε το απόγευμα ιδιωτική συνάντηση μίας ώρας μαζί του, συζητώντας θέματα της Αρχιεπισκοπής και όχι μόνο. Με ποιο «αντάλλαγμα», δεν γνωρίζω. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως ο Δωδώνης στο άκουσμα του νεαρού κληρικού βγάζει ακόμη φλύκταινες… Χριστιανικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο!
Τα σέβη μου,
ο Μελχισεδέκ. απο την Δημοκρατια

3 σχόλια:

  1. Δεν ήταν και λίγο αυτό,που είχε κάνει με τις ευλογίες του Χριστόδουλου!!Βέβαια ο Δωδώνης θα έπρεπε να μιμηθεί το παράδειγμα του αγίου Διονυσίου,που συγχώρησε το φονιά του αδελφού του,αλλά γι αυτόν τον χοντροκομμένο άνθρωπο αυτά είναι ψιλά γράμματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο στον αρχιμ ΝΙΚΟΛΑΟ εκ Ζακυνθου το ιερο βημα ασυνετε δεν ειναι το σπιτι σου εκτος εαν ουτως αντιλαμβανεσαι τα ιερα και τα οσια
    ντροπη ασυνετε
    ασε επιτελουες τον μητροπολιτη να διοικησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνετός ο αιώνιος!!!Αντε τον αρχιμανδρίτη τον κατσαδιασε μιας και του θύμιζε τον Χριστοδουλο τον έρμο τον διάδοχο τού τι του κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου