Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ... ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΪ́ΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ...  

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΪ́ΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μολονότι είναι καιρός νηστείας και προσευχής για την Εκκλησία και οι πιστοί άνθρωποι το διάστημα αυτό τον νου τους τον έχουν στραμμένο στην Κυρία Θεοτόκο να την παρακαλέσουν θερμά για τα αιτήματά τους, μάλιστα σε μια φάση που η πατρίδα μας οδυνάται, εν τούτοις ορισμένοι στην διοίκηση της Εκκλησίας μας στέλνουν στα μοναστήρια δικαστικούς επιμελητές για να μας ταράξουν και να χάσουμε την λίγη προσευχή που προσπαθούμε να βρούμε μέσα στην όλη σύγχυση που δημιούργησε η αίρεση του Οικουμενισμού. 
Χθές έλαβα έγγραφο δια του οποίου με καλεί η Μητρόπολις Φλωρίνης να απολογηθώ εντός τριών ημερών. Δεν θα απαντήσω όμως τώρα μολονότι μου γράφουν ότι αν δεν απολογηθώ εντός τριών ημερών θα διακοπεί η μισθοδοσία μου τον επόμενο μήνα.
Στην Εκκλησία αυτός που ορίζει δεν είναι ο καθείς αλλά ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός αφού αυτός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας και οι πιστοί, κληρικοί και λαϊκοί, είμαστε σώμα Χριστού. Τα σώμα δεν άρχει της κεφαλής αλλά η κεφαλή ορίζει το σώμα. Η ιεροσύνη δόθηκε ως χάρισμα στους πιστούς που χειροτονούνται για να είναι μόνο διαχειριστές της Χάριτος του Θεού και όχι κοσμικοί εξουσιαστές. Ο χαρακτήρας της διοίκησης μέσα στην Εκκλησία δεν είναι τίποτε περισσότερο από διακονία προς διευθέτηση και τακτοποίηση των πιστών στα ποιμαντικά ζητήματα. Αν όσοι έχουν μπει στην ιεροσύνη δεν έχουν αντιληφθεί ότι διακονούν την σωτηρία των πιστών μέσα στην Εκκλησία δεν είναι άξιοι της ιεροσύνης και πρέπει να σταματήσουν να ασκούν το λειτούργημα! 
Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε αυτά πού είπε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός επειδή κάποιοι δεν κατάλαβαν τον ρόλο της διακονίας τους στο σώμα του Χριστού και να ακολουθούμε αυτούς. «Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις»!
Η πειθαρχία με την στρατιωτική σημασία της δεν ισχύει για την Εκκλησία. Στην Εκκλησία υπάρχει η υπακοή στο θέλημα του Θεού. Όταν οι πνευματικοί προϊστάμενοι, οι ποιμένες τηρούν τον λόγο του Θεού που υποσχέθηκαν ενώπιον Θεού την ώρα της χειροτονίας τους τους υπακούμε, όταν όμως μας διδάσκουν αντίθετα απ’ αυτά που μας δίδαξε ο Κύριος μας δεν υποχωρούμε μήτε σπιθαμή!

Το να αλλάξουμε την πίστη μας έπειτα από 2017 χρόνια μ.Χ. επειδή το θέλει ο Βαρθολομαίος δεν θα γίνει! Το να προσπαθείτε να μας βγάλετε από την διοίκηση των μοναστηριών μας στα οποία μάλιστα είμαστε κτήτορες επειδη κρατούμε όσα είπαν οι άγιοι Πατέρες είναι εκβιασμός. 
Τώρα που φύγατε από την Εκκλησία, αφού αναγνωρίσατε ως επίσκοπος αποφάσεις που δεν είναι σύμφωνες με όσα διαχρονικά κράτησε η Εκκλησία οδηγώντας της το Πνεύμα το Άγιο εις πάσαν την Αλήθειαν, έχουμε όλο το νόμιμο πνευματικό δικαίωμα να έχουμε διακόψει το μνημόσυνό σας. 
Αν εσείς διακόψετε το μνημόσυνο του αιρεσιάρχη Βαρθολομαίου τότε την επομένη κιόλας θα σας μνημονεύμε εν όσω ορθοδοξείτε. 
Το να μας απειλούν πρόσωπα που τους δώσατε εξουσία να διακονούν μέσα στην Εκκλησία δεν σας τιμά. Μην δυσκολεύετε τα πράγματα περισσότερο διότι καθώς γνωρίζετε βγήκαμε σε αυτό τον αγώνα έχοντας υπολογήσει όλο το κόστος. 
Μάλλον εσείς δεν αντιληφθήκατε που μπορούν να φτάσουν τα πράγματα. Και βέβαια εννοώ τις πνευματικές προεκτάσεις. Έχετε υπ’ όψιν σας ότι όσο πιέζετε, υπάρχουν πιστοί που παίρνουν ανάποδες, και αυτές τις ψυχές τις απομακρύνετε τόσο που με καμμία ποιμαντική μέθοδο δεν θα τις πείσετε ξανά ότι ορθοτομείτε τον λόγο της αληθείας. 
Όποιος ορθοτομεί δεν κυνηγά τους ορθοδόξους. 
Καθ’ στιγμή διώκετε τους ορθοδόξους φανερώνετε ότι τελικά δεν είστε ορθόδοξος. Διαφορετικά πώς εξηγείται
Την ώρα που ο Οικουμενισμός εξαπλώνεται και σεις δεν αντιδράτε δεν είστε ορθόδοξος! 
Τώρα περνάτε και στις διώξεις των πατέρων και προσπαθείτε να μας πάρετε τα μοναστήρια και να τα δώσσετε σ’ αυτούς που τόσα χρόνια μας πολεμούσαν;
Σχετικά με τον μισθό που θα μου κόψετε βρείτε στην συνέχεια τα χρήματα τα οποία θα μου διαθέσετε, διότι έχω πάρει δύο δάνεια το ένα αφορά την ιερά μονή με το οποίο πλήρωσα δια ιδίων τον εργολάβο δια τα μπετά. Το άλλο βέβαια δάνειο αφορά το αυτοκίνητό μου, το οποίο όμως δεν θα χρειαζόταν αν το προηγούμενο αυτοκίνητο δεν είχε αχρηστευθεί μετά από τόσα χιλιόμετρα που έγραψε τον καιρό που έκτιζα την μονή. 
Όσον αφορά τα εφημεριακά καθήκοντα του Αγίου Ιωάννου Πτολεμαϊδας ενθυμούμαι ότι όταν αντέδρασα δια τον διορισμό εκεί μου απαντήσατε ότι είναι τυπικός. Στην ουσία, γνωρίζετε ότι παντός περοσσότερο εκοπίασα και νύχτα και ημέρα χωρίς να έχω τα γεύματα που έχουν οι παχουλοί αρχιμανδίτες σας που έχουν καταλάβει ενορίες και γραφεία. Λοιπόν, μη με απειλείτε γιατί αν ότι κάνω είναι σύμφωνο με τον Θεόν δεν σας φοβούμαι!

4 σχόλια:

 1. ΑΞΙΟΣ!ΑΞΙΟΣ!ΑΞΙΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχως απο την πολλη φορα και την ελλειψη ταπεινωσης ξεφυγε ο πατερ. Μακαρι να τον συνετισει ο Θεος πριν να ειναι αργα, ωστε να συνεχισει τη μαχη κατα της παναιρεσης κατα Θεον. Αν και οταν καποιος πιστευει σε ορασεις κλπ δυσκολα επανερχεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς εσείς έχετε ξεφύγει και μπερδεύεται τους ιερείς. Ο π.παισιος για κάθε του κίνηση προσεύχεται Και νυστευει το ίδιο και το ποίμνιό του και σε κάθε εμπόδιο μας ανοίγει το δρόμο ο Θεός.εσεις άραγε κάνετε το ιδιο; Όσο για την τελευταία σου πρόταση θα το αφήσω ασχολίαστο.....αλλοι ιερείς θα επανέλθουν δύσκολα γιατί Το παίζουν ορθόδοξοι και έχουν ξεφύγει τελείως από την εκκλησία και το δρόμο του Θεού με αυτά που κάνουν.εχει ξυπνήσει ο Κόσμος έχει καταλάβει το θέμα είναι εσείς να καταλάβετε.....αυτο είναι πρόβλημα δικό σας όχι δικό μας.

   Διαγραφή
  2. Αλήθεια; τι μας λες; ξεφυγε ο πάτερ γιατι παλεύει για την Αλήθεια;και οι υπόλοιποι της μητρόπολης δεν έχουν ξεφυγει;είναι στο σωστό δρομο; προσευχηθητε με τα μυαλα που έχετε να συνετίσει εσας ο θεος και Αφήστε ήσυχο τον πατερ Παΐσιο που το μόνο σίγουρο είναι ότι κάνει σωστά την δουλειά του.κοιταξτε οι υπόλοιποι μην σας λείψει κανένα αξίωμα και μην χάσετε κανέναν μισθό γιατί κρίμα είστε σας λυπάμαι. Όταν κάποιος πιστεύει σε ορασεις κτλ δύσκολα επανέρχεται;;;;; εσείς γνωρίζετε πολλά!!!!.... βάλτε το μυαλό σας σε λειτουργία και συνέλθετε σας παρακαλώ. Θα προσευχόμαστε για όλους εσάς που το παίζετε ότι είστε σωστοί τόσο πολύ ώστε να το πιστεψετετε κιόλας....εύχομαι ο Θεός να σας ανοίξει τα μάτια σας το νου σας και τα αυτιά σας μπας και ξυπνήσετε από τον ύπνο του δικαίου.....

   Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου