Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ... ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ

Σεβαστοί Πατέρες,
δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που  ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία και δε λυπάται για τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Παρασκευή.Κι εγώ λυπάμαι πάρα πολύ.
Λυπάμαι που βλέπω το μητροπολίτη κ.Θεόκλητο,να μη θέλει να κατανοήσει τα πρόβληματα που δημιουργεί στην πίστη μας η λεγόμενη σύνοδος της Κρήτης.Ποια προβλήματα;Ένα θα αναφέρω για συντομία.ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ(Σημείωση:Στην σύνοδο της Κρήτης αναγνωρίστηκε,με πονηρό τρόπο,η ύπαρξη πολλών Εκκλησιών.Δηλαδή για πρώτη φορά μια πανορθόδοξη Σύνοδος ονομάζει τις αιρέσεις,Εκκλησίες κι αυτό αντιβαίνει στο ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ στο οποίο ομολογούμε ΜΙΑ,ΑΓΙΑ,ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ).Το λέω εγώ;Το λένε εν ενεργεία μητροπολίτες.Γιατί δεν το καταλαβαίνετε σεβαστοί Πατέρες;Γιατί δε δίνεται σημασία;Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ μήπως συνιστά ΑΙΡΕΣΗ;Ο κ.Θεόκλητος,ο πρωτοσύγκελος π.Νικηφόρος κι όλοι εσείς οι ιερωμένοι μήπως θα έπρεπε να στηρίζεται τον ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΓΝΑΤΙΟ αντί να συμφωνείτε με τη δίωξή τους;Η συμφωνία με την ΑΙΡΕΣΗ ανήκει στην κανονική τάξη της Εκκλησίας μας;
Λυπάμαι που δείχνετε κι εσείς να μη θέλετε να καταλάβετε το πρόβλημα.Η Εκκλησιαστική μας Ιστορία είναι πλούσια σε ληστρικές συνόδους,αιρετικούς Πατριάρχες,αιρετικούς Επισκόπους και ιερείς που δίωκαν τους Αγίους μας.Πιστεύετε πως μόνο ο τίτλος του Πατριάρχη ή του Επισκόπου,μπορεί να πείσει για την ορθότητα μιας απόφασης;Απόφασης του κ.Θεοκλήτου και των συν αυτω να αποδεχθούν δια της σιωπής(δε γνωρίζω να έχει αναφέρει κάποιος,κάτι επίσημα.Γνωρίζετε εσείς;), τη σύνοδο της Κρήτης κι επομένως τη συμπόρευση με τον οικουμενισμό;
Σας παρακαλώ Πατέρες,κατανοήστε επιτέλους το μοναδικό λόγο αντίδρασης των ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΙΓΝΑΤΙΟΥ και ΒΟΗΘΗΣΤΕ στη ΛΥΣΗ.ΛΥΣΗ που θα είναι σύμφωνη με τους ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ και ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.Μην περιμένετε με την τακτική που ακολουθείτε, να ηρεμήσουν οι συνειδήσεις ακόμα κι αυτών που δε μιλούν.Και να γνωρίζετε ότι η ανοχή όλων έχει όριο.        
                                                                                       
Με σεβασμό
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ)
===================
Τα τεσσερα ...νεομπουμπουκια της Φλωρινας που αντι να υπερασπιζονται την Ορθοδοξη Πιστι για την οποια ζουν και υπαρχουν, υπεραμυνονται του δεσποτη τους που αδιαφορει γι αυτην και αποδεχεται αδιαμαρτυρητα οσα υπογραφηκαν στην ΛΗΣΤΡΙΚΗ συναξι του Κολυμπαριου
ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΝΑΧΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΝΑΧΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι αρχιμ. Πρόδρομος Μωϋσίδης, αρχιμ. Κύριλλος Τακίδης, αρχιμ. Χαράλαμπος Ζιώγας και αρχιμ. Τιμόθεος Τσισμαλίδης είμαστε εγγεγραμμένοι κανονικὰ στὸ Μοναχολόγιο τής Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, αλλά διακονούμε σε άλλες διακονίες της Μητροπόλεως. Αυτὸ το γεγονὸς μας δίνει το δικαίωμα να εκφράσουμε τη γνώμη μας και να διαχωρίσουμε τη θέση μας γιὰ τα όσα έγιναν και γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Μονή.
Δυστυχώς οι αδελφοί μας της Μονής διέκοψαν τη μνημόνευση κατά τη θεία λειτουργία του ονόματος του επισκόπου μας π.Θεοκλήτου. Αυτό είναι μια βαριά κανονική αταξία. Αν γίνεται λειτουργία χωρίς μνημόνευση του επισκόπου, τότε μπορεί νὰ γίνει καὶ χειροτονία διακόνου και ιερέως χωρίς τὴν παρουσία επισκόπου! Λυπηθήκαμε πάλι και για τὰ έκτροπα της πανήγυρης. Μάλιστα είδαμε και το πρωτάκουστο, ότι συλλειτούργησαν και με κάποιον καθηρημένο από χρόνια πρώην ιερομόναχο!
Τελευταίος γκρεμός τους ήταν το ότι υπέβαλαν  πολυσέλιδη ΜΗΝΥΣΗ εναντίον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας. Οδυνηρό το γεγονός και μόνο να ακούγεται, και πώς το άντεξε η καρδιά τοῦ αγαθού και σεβαστού Γέροντα π.Μαξίμου; Τι άλλο θα ακούσουμε;
Γράφοντας τα παραπάνω ελπίζουμε και ευχόμαστε οι αδελφοί μας νὰ συνέλθουν, να αντιληφθούν το μέγα λάθος τους και νὰ επανέλθουν στην κανονική τάξη της Εκκλησίας μας.
Πτολεμαΐδα 2.8.2017
Οι υπογράφοντες
1. αρχιμ. Πρόδρομος Μωυσίδης, εφημέριος Φούφα
2. αρχιμ. Κύριλλος Τακίδης, εφημέριος Μαυροπηγής
3. αρχιμ. Χαράλαμπος Ζιώγας, εφημέριος Καρυοχωρίου
4. αρχιμ. Τιμόθεος Τσισμαλίδης, εφημέριος ΙΝ Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδος

4 σχόλια:

 1. Δεν ντρέπεστε να αναφέρετε ότι οι πατέρες συλλειτούργησαν με εναν πρώην ιερομόναχο καθηρημένο, τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά, γιατί ασφαλώς αυτόν εννοείτε. Τον καθήρεσε το ληστρικό στημένο συνοδικό δικαστήριο της Συνόδου που ανήκετε, επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Αφού με την από 21/2/2005 υπ' αριθμ. 2805 εγκύκλιό της η Σύνοδος υποσχέθηκε την κάθαρση από τους σκανδαλοποιούς, πόρνους και καταχραστές κληρικούς όλων των βαθμών, που συντάραξαν τότε το πανελλήνιο, προέβη στην καθαίρεση του π. Ευθυμίου στις 6/6/2006, χωρίς να πειράξει ούτε έναν από τους ξεφωνημένους αυτούς κληρικούς. Έκανε την κάθαρση στο πρόσωπο ενός αγνού και καθαρού κληρικού, γιατί τόλμησε και τα έβαλε με το σάπιο εκκλησιαστικό κατεστημένο το οποίο υπηρετείτε και διέκοψε το μνημόσυνό τους. Αυτός είναι και ο λόγος που θα στείλουν και για καθαίρεση όλους όσους αντιδρούν σήμερα στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Δεν θα δεχθούμε, ο λαός του Θεού καμμία άδικη καθαίρεση από εσάς τους συγχρόνους Άννες και Καϊάφες, Φαρισαίους υποκριτές. Και μη ξεχνάτε τελείτε καθημερινά σχεδόν τη Θ. Λειτουργία που συνέγραψε ένας άλλος καθηρημένος και εξόριστος από το σάπιο κατεστημένο της εποχής του, γίγαντας της Ορθοδοξίας, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Πόσο υποκριτές μπορεί να είστε! Ο Κύριος εγγύς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οδυσσέα δεν κάνεις καλά που τα βάζεις με τους αρχιμανδρίτες και τον καλό μητροπολίτη Θεόκλητο. Άλλαξε πορεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κανονικα μπουμπουκια ομως...Αριστα στις εξετασεις του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.!!! Αλλα βλεπεις, ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ που -κατα δηλωση του -τα παρακολουθει τα ιστολογια ,θα τους βραβευσει καποια στιγμη ..Κι αυτη ειναι η ελπιδα τους...Αιντε κι εσεις με ενα εγκολπιο βρεεεεε!!!!! Οπως ετοιμαζουν τωρα τον ΒΟΛΙΩΤΗ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χωρίς την μνημόνευση του Επισκόπου δεν υπάρχουν Μυστήρια ;
  Η άγνοια σας είναι για κλάματα!
  Πρώην Ιερομόναχος ο Πατήρ Ευθύμιος Τρικαμηνάς;Βρε οικουμενιστικά ανθρωπάκια του Βαρθολομαίου,σας έκαψαν οι αποτειχισμένοι άγιοι κληρικοί μας!
  Για τούτους τους κληρικούς έλεγε ο Προφήτης Κοσμάς.Ξύπνα παπαΦούφα και σία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου