Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

 ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΩ 
ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
 

Συνέρχεται σήμερα η ολομέλεια του Σώματος των Ἰεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε έκτακτη Συνεδρία, προκειμένου να ενημερωθούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες για τις εξελίξεις πάνω στο καυτό θέμα: «αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών».
Ένα θέμα, που όχι μόνο έχει ενοχλήσει την Εκκλησία, αλλά και είχε οδηγήσει στην βίαιη απομάκρυνση του κ. Νικ. Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας.
Για πρώτη φορά στα σαράντα χρόνια της ποιμαντικής μου και αρχιερατικής πορείας αρνήθηκα να παραστώ στις εργασίας του Σώματος. Το ερώτημα, το οποίον ανακύπτει είναι «Γιατί;».
Αρνούμαι να συμμετάσχω στην παρούσα Σύνοδο της Ιεραρχίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας! ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!
 
Φρονώ, ότι η σήμερον συνερχομένη Σύνοδος των Ιεραρχών σκοπό έχει να καλύψει όλες τις υποχωρήσεις και τις παραχωρήσεις, οι οποίες έγιναν από μέρους της Εκκλησίας στη μεικτή Επιτροπή Διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αποφασίσουν για ένα καινούργιο σύστημα διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Χώρας.
Ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου με πρόσφατη Ανακοίνωσή του ανήγγειλε, ότι κατήργησε όλες τις Αποφάσεις του κ. Φίλη (διά των δημοσιευθέντων Φ.Ε.Κ. υπ’ αριθμ. 2104 & 2105). «Δεκτές έκανε ο Γαβρόγλου τις θέσεις της Εκκλησίας για τα Θρησκευτικά» καί μάλιστα «με εντολή του Τσίπρα» (βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, σελ. 10), έγραψαν οι Εφημερίδες.
Ακριβώς αυτό είναι και το σημείο της ανησυχίας μας! Δεν πιστεύουμε στα λόγια του Υπουργού κ. Γαβρόγλου! Δεν εμπιστευόμεθα τον ίδιο τον Υπουργό! Ταπεινά φρονούμε, ότι εξαπατά την Εκκλησία!
Πολύ δε φοβούμεθα, ότι η Ιεραρχία σήμερα ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗ στις μεθοδεύσεις του κ. Υπουργού!
Η αθεϊστική Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει το μάθημα των Θρησκευτικών σε μάθημα Θρησκειολογίας, δηλ. ισοπεδώνει τον Χριστιανισμό με τον Μουσουλμανισμό, τον Ινδουϊσμό, τον Βουδδισμό κλπ. Μακάρι οι σεπτοί
Ἀδελφοί Ιεράρχες σήμερα να ξεσκεπάσουν την συντελούμενη εξαπάτηση της Εκκλησίας! Μακάρι νά προστατεύσουν την αγία Ορθοδοξία μας! Πλην όμως δεν το πιστεύω!
Σπεύδουμε, λοιπόν, να γνωστοποιήσουμε προκαταβο-λικώς την αντίδρασή μας, ώστε η ιστορία να κρίνει την στάση μας.
Σταθερά φρονούμε, ότι ο μάγκας και μουστακαλής κ. Γαβρόγλου, δηλ. ο Υπουργός της Παιδείας, δεν έχει αλλάξει το σύστημα!
Απλώς ρίχνει «στάχτη στα μάτια» της Ιεραρχίας, ώστε οι Ιεράρχες να μη κατανοήσουν την συντελουμένη μεγάλη προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως!
Με μεγάλη, λοιπόν, αγωνία θα περιμένουμε να δούμε σήμερα τη στάση της Ιεραρχίας. Εύχομαι να έχω πλανηθεί στις σκέψεις και τις θέσεις μου. Εάν έχω αδικήσει την Ιεραρχία, θα πέσω στο έδαφος και θα ζητήσω δημοσίως συγγνώμην!
Όμως η παρούσα Ανακοίνωσις-Δήλωσίς μου καταδεικνύει το μέγεθος της απογνώσεώς μου!
Το απαντητικό έγγραφό μου προς την Ι.Σ.Ι. τελειώνει με την εξής αποστροφήν:
Μακαριώτατε Άγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αδελφοί και Πατέρες,
Έως χθες εκ μέρους της Εκκλησίας κατά κόρον ελέγετο, ότι ο διάλογος θα αρχίση από «μηδενικήν βάσιν»!
Ο τέως Υπουργός κ. Φίλης ισχυρίζεται, ότι «η επιτροπή της Εκκλησίας τελικά δέχθηκε ο διάλογος να μη γίνει από μηδενική βάση, όπως στην αρχή εζητείτο και υπήρξε η αφορμή της έντασης, αλλά με βάση τα νέα προγράμματα»!
Ø Με όλον τον σεβασμόν Σας ερωτώ , τι εκ των δύο ισχύει;
Ø Διάλογος εγένετο από μηδενικήν βάσιν;
Η με βάσιν τα νέα Προγράμματα;
Με όλον τον σεβασμόν και πάλιν Σας ερωτώ:
Ποίος εμπαίζει, ποίον;
Η Επιτροπή Διαλόγου την Ιεραρχίαν;
Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Λαόν;
Ο κ. Φίλης τους Δημοσιογράφους;
Ή μήπως όλοι Ημείς εμπαίζομεν εαυτούς και αλλήλους;
Ταύτα πάντα μας εξαναγκάζουν, ίνα μη προσέλθωμεν εις τας εργασίας της ατύπως συγκαλουμένης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της προσεχούς Τρίτης 27ης Ίουνίου μόνον και μόνον δια να μη συμπράξωμεν εις την συντελουμένην προδοσίαν της αμωμήτου Ημών Πίστεως, της αγίας Ορθοδοξίας μας.
Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Καλά κάνετε και στηρίζετε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγειαλείας Αμβρόσιο στα καλά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου