Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

ΟΥΚ ΕΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΙΣ ΝΑΟΙΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Ο ΘΕΟΣ

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ.
Ας καθρεπτισθουν οι δικοι μας  καθωσπρεπιστες πολυτελειας, που δεν βρισκουν χωρους και τοπους λατρειας, αλλα θελουν ναους με παγχρυσους τρουλλους και επαργυρα ή φιλντισενια τεμπλα!!!!
Αυτος ειναι ο λαος του Θεου, εδω κατοικει ο Θεος, στα αντισκηνα και στις αχειροκαλυβες  και εδω αναπαυεται το Εσφαγμενον Αρνιον του Θεου.

2 σχόλια:

  1. Εμείς κύριε Οδυσσέα δεν αξιωθήκαμε ούτε ενός επισκόπου "τρελλού" δια Χριστόν, να κραυγάσει "έως εδώ αδελφοί" (όχι μόνο για τον οικουμενισμό αλλά για όλα τα δεινά και στραβά).

    Εμείς κύριε Οδυσσέα είμαστε ανάξιοι τέτοιας ομονοίας μεταξύ αδελφών. Ακόμα και στις κατακόμβες ο ένας θα ήθελε να διαφοροποιηθεί από τον άλλον, ακόμα και στις κατακόμβες θα ίσχυε η Δεσποτοκρατία κι ελλείψει επισκόπων ο γεροντισμός, εφόσον κάναμε πίστι μας τα στερεότυπα γεροντάδων πρόσφατων και παλαιότερων, ημερολογίων, καταστάσεων, εθελοθρησκείας.

    Κάπου το υποννοεί ο π. Ευθύμιος στην σημερινή του ομιλία῎ Μας λείπει η Χάρις του Θεού. Δεν έχουμε την συνειδητή Πίστι. Δεν έχουμε ιδέα τι είναι εκκλησία και τι διδάσκει το Ευαγγέλιο. Σήμερα τόλμησε ο π. Ευθύμιος να διατυπώσει το μέγιστο Δόγμα της Πίστεως ότι για κάτι που το λέει ξεκάθαρα η Αγία Γραφή δεν χρειάζονται Κανόνες και ...Σύνοδοι! Αν για το κάθε τι το αυτονόητο που ξεκάθαρα διατυπώνεται στο Ευαγγέλιο κι έχει ξεκαθαρίσει στην εκκλησία περιμέναμε ... Οικουμενική Σύνοδο για να το ... επιβεβαιώσει, τότε αυτοδίκαια θα ακυρώναμε όλες τις επιστολές των Αποστόλων (και οι Πράξεις και τα 4 Ευαγγέλια έχουν τον χαρακτήρα επιστολών). Δηλαδή θα ακυρώναμε όλη την Καινἠ Διαθήκη πλην της Αποκαλύψεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι συγκηνητικο!Η ομορφια του αληθινου χριστιανισμου!Απλα και ταπεινα,με ομονοια και αγαπη αναμεσα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου