Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ. ΟΙ ΑΦΡΟΝΕΣ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. Το Άγιο Φως σε αργή κίνηση. Ίσως το καλύτερο βίντεο

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ.
ΟΙ  ΑΦΡΟΝΕΣ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.

Το Άγιο Φως σε αργή κίνηση. 

Ίσως το καλύτερο βίντεοΤο Άγιο Φως σε αργή κίνηση-ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης με την συνοδεία του - αρχιερείς, ιερείς και διακόνους - αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη μπαίνει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα....
Πριν από την είσοδο του Πατριάρχη ο Σκευοφύλακας του Ιερού Ναού φέρει την ακοίμητο κανδήλα, σβηστή εκείνη την ημέρα, για να αναφτεί με το Άγιο Φως.
 Από την εσωτερική είσοδο του Ναού του Αποστόλου Ιακώβου μπαίνει ο Πατριάρχης στο Ιερό Βήμα του Καθολικού και κάθεται στον πατριαρχικό θρόνο.
Από αυτό το σημείο περνάνε και ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη οι εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Αράβων, των Κοπτών και άλλων για να τους δοθεί το Άγιο Φως.
Αμέσως μετά αρχίζει η Ιερή Λιτανεία η οποία περιφέρεται τρεις φορές γύρω από τον Πανάγιο Τάφο και μετά ο Πατριάρχης σταματάει μπροστά στον Πανάγιο Τάφο όπου βρίσκονται και οι επίσημοι.
Ίσως το καλύτερο βίντεο που έχουμε με το Άγιο Φώς
Δείχνοντας το θαύμα σε αργή κίνηση, παγώνει την ώρα πού εμφανίζεται ένας άκτιστος Γαλάζιος φωτεινός ρόμβος.
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 
                     ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

3 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη . Το Φώς της αναστάσεως Του ας μας φωτίσει σε ανάσταση Ζωής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα καλύτερα θα ήταν, όπως εκτός κουβουκλίου υπάρχουν κάμερες, ζωντανές τηλεοπτικές συνδέσεις και πολλά βίντεο, έτσι να υπάρχουν κάμερες, (μια δυο μικρές κάμερες και μόνον και όχι δημοσιογράφοι) και εντός κουβουκλίου ώστε η όλη τελετή της αφής να αναμεταδίδεται τηλεοπτικώς online. Ώστε "να πεισθούμε και οι δύσπιστοι, να πιστούν και οι άπιστοι, να αποστομωθούν και οι αλλόθρησκοι", εφ όσον βέβαια όντως το φως είναι εξ ουρανού καταβαίνον. Και ας μην ισχυριστή κάποιος ότι δεν επιτρέπεται κάμερα στο θαύμα, διότι κάθε Κυριακή σε δεκάδες Εκκλησίες είναι παρούσες οι τηλεοπτικές κάμερες και αναμεταδίδουν εικόνες εκ της αγίας Τραπέζης όπου συντελείται Μυστήριο και θαύμα απείρως ανώτερο από του "αγίου φωτός" εἀν βεβαίως είναι φως αληθώς καταβαίνον εξ ουρανού φως, άκτιστο ή κτιστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πλάνη το "πιστεύω στο Άγιο Φώς" και γενικά στα θαύματα τού Αγίου Θεού. Εμείς πιστεύουμε, όπως ομολογούμε στο Άγιο Σύμβολο της Πίστεως. Πιστεύω εις ένα Θεό Πατέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου