Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία





 

Σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία

Σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία, 
και στήτω μετά φόβου και τρόμου 
και μηδέν γήινον εν εαυτή λογιζέσθω, 
ο γαρ Βασιλεύς των βασιλευόντων, 
και Κύριος των κυρευόντων, 
προσέρχεται σφαγιασθήναι, 
και δοθήναι εις βρώσιν τοις πιστοίς, 
προηγούνται δε τούτου, 
οι χοροί των Αγγέλων, 
μετά πάσης Αρχής και Εξουσίας, 
τα πολυόμματα Χερουβείμ, 
και τα εξαπτέρυγα Σεραφείμ, 
τας όψεις καλύπτοντα, 
και βοώντα τον ύμνον, 
Αλληλούια, 
Αλληλούια, 
Αλληλούια.

9 σχόλια:

  1. Ὁ τὰ σύμπαντα, ἐν τῇ δρακὶ περιέχων, καταδέχεται, ἀναρτηθῆναι ἐν ξύλῳ, τοῦ σῶσαι τὸν ἄνθρωπον.

    Καλή Ανάστασι κύριε Οδυσσέα. Ευχαριστούμε για την προσφορά σας στην Εκκλησία.

    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, αυτό το ξύλο, που έχουν για σύμβολο οι Μάρτυρες του Ιεχωβά! Όπου υπάρχει η λέξη Σταυρός, την μεταφράζουν σε Ξύλο στη δική τους μετάφραση του Νέου Κόσμου και αυτό σύμφωνα με το Δευτερονόμιο που λέει: "Καταραμένος ο επί ξύλου κρεμάμενος".

    Καλή Ανάσταση πάντοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά δεν λένε "σταυρός" διότι θεωρούν ότι δεν είναι σταυρός αλλά ένα κάθετο ξύλο.

      Διαγραφή
  3. Η λέξη "ξύλο" αναφέρεται και στην Καινή Διαθήκη, αντί της λέξης "σταυρός" αρκετές φορές και μάλιστα από τους ίδιους τους απόστολο Πέτρο, απόστολο Παύλο και τους άλλους αποστόλους του Χριστού σε ομιλίες τους σε διαφορετικές τοποθεσίες και στις επιστολές: του Απ. Παύλου προς Γαλάτας όπου αναφέρεται το χωρίο της Π.Δ. και στην Α΄Πέτρου.

    Μερικά παραδείγματα:

    "ὃς τὰς ἁμαρτίας ἡμῶν αὐτὸς ἀνήνεγκεν ἐν τῷ σώματι αὐτοῦ ἐπὶ τὸ ξύλον" (Α΄Πέτρου 2,24).

    "ἀποκριθεὶς δὲ Πέτρος καὶ οἱ ἀπόστολοι εἶπον· πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις. ὁ Θεὸς τῶν πατέρων ἡμῶν ἤγειρεν ᾿Ιησοῦν, ὃν ὑμεῖς διεχειρίσασθε κρεμάσαντες ἐπὶ ξύλου"(Πράξ.5,29-30).

    "᾿Ανοίξας δὲ Πέτρος τὸ στόμα αὐτοῦ εἶπεν·... καὶ ἡμεῖς ἐσμεν μάρτυρες πάντων ὧν ἐποίησεν ἔν τε τῇ χώρᾳ τῶν ᾿Ιουδαίων καὶ ἐν ῾Ιερουσαλήμ· ὃν καὶ ἀνεῖλον κρεμάσαντες ἐπὶ ξύλου" (Πράξ.10,34 10,39).

    "ἀναστὰς δὲ Παῦλος καὶ κατασείσας τῇ χειρὶ εἶπεν...καὶ μηδεμίαν αἰτίαν θανάτου εὑρόντες ᾐτήσαντο Πιλᾶτον ἀναιρεθῆναι αὐτόν. ὡς δὲ ἐτέλεσαν πάντα τὰ περὶ αὐτοῦ γεγραμμένα, καθελόντες ἀπὸ τοῦ ξύλου ἔθηκαν εἰς μνημεῖον.(Πραξ.13,16 13,28-29).

    "Χριστὸς ἡμᾶς ἐξηγόρασεν ἐκ τῆς κατάρας τοῦ νόμου γενόμενος ὑπὲρ ἡμῶν κατάρα· γέγραπται γάρ· ἐπικατάρατος πᾶς ὁ κρεμάμενος ἐπὶ ξύλου·(Γαλ.3,13)

    Η λέξη Σταυρός, σταύρωση ασφαλώς χρησιμοποιείται κυρίαρχα στα Ευαγγέλια από τον ίδιο τον Κύριο για να προφητεύση τα πάθη και την Σταύρωσή Του, από τους Ευαγγελιστές για να περιγράψουν την σταύρωση του Κυρίου αλλά επιπλέον από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό με την έννοια που ορίζει και το πραγματικό διαχρονικό νόημα του Σταυρού για τους Χριστιανούς της Εκκλησίας, που δεν είναι κάτι το "φυλακτό" ή "μαγικό" που σώζει ως τοτέμ ή ξόανο, αλλά είναι ένα ιερό Σύμβολο Πίστεως και ετοιμότητος για μαρτύριο, θυσία, ομολογία, κάτι που ομολογούμε ποιώντες το σημείο (σύμβολο) του σταυρού ή προσκυνώντας τον σταυρό: "καὶ ὃς οὐ λαμβάνει τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθεῖ ὀπίσω μου, οὐκ ἔστι μου ἄξιος". "Τότε ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπε τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ· εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι". "ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἐμβλέψας αὐτῷ ἠγάπησεν αὐτὸν καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἕν σε ὑστερεῖ· εἰ θέλεις τέλειος εἶναι, ὕπαγε, ὅσα ἔχεις πώλησον καὶ δὸς πτωχοῖς, καὶ ἕξεις θησαυρὸν ἐν οὐρανῷ, καὶ δεῦρο ἀκολούθει μοι, ἄρας τὸν σταυρόν σου".

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και έκτοτε παραμένει αναστημένος.
    Καλή ανάστασι σε εμάς.

    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λέξη "ξύλο" αναφέρεται 5 φορές στην Κ.Δ. ενώ η λέξη "σταυρός" 27 φορές. Αυτοί προτιμούν τις 5, παρά τις 27 και με αυτό προσπαθούν να παραπλανήσουν τους αδαείς.

      Ανάσταση σε όλους τους ανθρώπους επί της γης, καλούς και κακούς, φίλους και εχθρούς.

      Διαγραφή
    2. Αμήν. Με την υποσημείωση ότι δεν θα πρέπει να μας αναγκάσουν οι αιρετικοί, να μην χρησιμοποιούμε την ορολογία της Βίβλου και της υμνολογίας ,έστω στην αναλογία 5:27 επειδή την καταχράστηκαν εκείνοι.

      Διαγραφή
  4. Ο Χριστός πήρε το Σταυρό μαζί Του στον Ουρανό. Πρώτα θα έρθει ο Σταυρός Του με τους Αγγέλους και μετά ο Κύριος για να δικάση τους ανθρώπους .
    Καλή Ανάσταση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το λένε τρεις Πατέρες: Ο άγιος Ι. Χρυσόστομος, ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων και ο άγιος Εφραίμ ο Σύρος.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν το λέει η Αγία Γραφή, οι αυτόπτες και αυτήκοοι Απόστολοι, ό,τι και να λένε οι Πατέρες κατ΄ οικονομίαν και αγανάκτηση, καταλαβαίνουμε γιατί αναγκάστηκαν να το πουν στους τότε θρησκευόμενους που προφανώς είχαν αναγάγει την τιμή στο Σταυρό σε ειδωλολατρεία ή φετιχισμό. Αν ζούσαν σήμερα οι Πατέρες αυτοί, δεν θα ήραν απίθανο κάτι το ανάλογο, να έλεγαν, υποθέτω, και για το "άγιο φώς". Το "εξ ουρανού καταβαίνον" κατ' έτος ως θαύμα κατά παραγγελίαν.

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου