Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

           Τ Α   Ε Σ Χ Α Τ Α

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ, το μοναδικο ελευθεροστομο και ακηδεμονευτο χριστιανικο ιστολογιο, καμνει δύο διευκρινίσεις:
α. Ο Αντιχριστος παντοτε και σημερα σφραγιζει τους δικους του, αλλα και οταν εμφανισθη , δέν ἀποκλείουμε τό σφράγισμα νά εἶναι καί αἰσθητό σε ολους τους δικους του, 
καί β. Βρισκόμαστε στά ἔσχατα δέν τό ἀρνούμαστε, οπως ακριβως τα εβλεπαν και οι Αγιοι Πατερες διαχρονικα. 
Απορρίπτουμε μέν τούς χρονικούς προσδιορισμούς(οπως και ο πατηρ Ευθυμιος) ἀλλά ἡ μνήμη τῆς κρίσεως καί τῆς δευτέρας παρουσίας καί τῶν ἐσχάτων ἦταν πάντοτε διαρκής στούς ἁγίους καί στούς μεγάλους Πατέρες ἀπό πολύ παλαιά. 
Και ο πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας αποδεχεται ακριβως τα ιδια και εμεις εν γενικαις γραμμες συμφωνουμε μαζι του.



Υπαρχουν βεβαια και καποια σημεια που θα μπορει καποιος να εχη αποδεδειγμενα διαφορετικη αποψι. π.χ. αν κηρυχθηκε το Ευαγγελιο "παση τη κτιση". Εδω αν ο αγιος Κυριλλος κανει σωστη εξακριβωσι δεν γνωριζουμε ή αν το πιθανολογει αφου πως θα εκαμνε καποια ερευνα, αφου δεν τον βοηθουσαν τα μεσα της εποχης του (3ος αιωνας μ. Χ; Εμεις θα ρωτουσαμε, οχι για τα αλλα κρατη της γης, οπως η Βορεια Κορεα ή οπου αλλου απαγορευεται με αποκεφαλισμο η διαδοσι του Ευαγγελιου ή στα βαθη της Αφρικανικης ηπειρου που ακομα και σημερα οι ιεραποστολοι συναντουν ειδωλολατρες, οποτε, πως κηρυχθηκε "εν ολη τη κτισει" εκει που δεν κηρυχθηκε; Στην Ελλαδα κηρυχθηκε το  Ευαγγελιο; Κατηχηθε ο λαος της Ελλαδος;΄Η ο λαος βρισκεται σε βαθμο πληρους αγνοιας του Ευαγγελιου; Ειναι δηλαδη με δυο λογια ΑΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; Και ποιοι ειναι οι υπαιτιοι για αυτη την καταστασι; Εσεις τι λετε;
Ενα αλλο σημειο: Το πληθος των αιρεσεων και της σημερινης Παναιρεσης του Οικουμενισμου. Μα κατα την διαρκεια των αιωνων υπηρξε πληθος αιρεσεων και αιρετικων. Ο αγιος Μαξιμος το ομολογει. Παντοτε δεν εχουμε την Αποστασια αυτη; Σημειο αμφισβητησης και αυτο της ακριβους εποχης της Αποστασιας.
Ετερον σημειον: Ο καθωρισμενος χρονος ελευσης του Αντιχριστου. Σε 3,5 χρονια καθοριζεται απο τον προφητη Δανιηλ και αλλους. Επομενως; Αν καθοριζουμε την χρονολογια παρουσιας του Αντιχριστου, προκαθοριζουμε και την Δευτερα Παρουσια του Κυριου μας, γιατι μετα απο την μια, θα ερθη η αλλη.
Στο τελος, λεει ο πατηρ Ευθυμιος, οτι τα σφραγισματα συζητουνται στις μερες μας. Απο ποιους συζητουνται; Ας μην μιλησουμε ποιοι τα συζητουν γιατι τα συζητουν, ποιοι παραγουν τα αντιχριστολογικα βιντεο και ολα τα αλλα ...σκουπιδια του ...σφραγισματος, γιατι θα ανοιξουμε ιστοριες καινουργιες.
Και αν σημερα Σαββατο της εορτης του Αγιου Κυριλλου, δεν ανοιγε το ζητημα ο π. Ευθυμιος δεν σκοπευαμε εμεις να ξαναασχοληθουμε επι του παροντος.
Στο τελος μιλησε και για τις ..."ταχα εσχατολογικες" καρτες του Κρατους. Εδω επειδη σηκωνει μεγαλη συζητησι το ζητημα το αφηνω γιατι εχω διαφωνια στα λεγομενα του π. Ευθυμιου σε πολλα επ΄αυτου. Δεν εχουμε το δικαιωμα τα παντα να τα εσχατολογοποιουμε. Αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα και οχι οπως ερμηνευεται. 

43 σχόλια:

  1. Μετά και το δεύτερο, συμπληρωματικό σας σχόλιο κε Οδυσσέα μου δίνετε το δικαίωμα να συμφωνήσω μαζί σας, αφού παράλληλα διαφωνήσω με την απόφασή σας να σταματήσετε την αντιμετώπιση όσων εκ των αντιχριστολογιών και εσχατολογιών κρίνονται από εσάς και αρκετούς άλλους αγίους πατέρες και ερμηνευτάς της Γραφής παλαιούς και σύγχρονους, ως μη συμβατές με την Αγία Γραφή και την επίσημη διαχρονική θέση της Εκκλησίας.

    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε Ιωαννη Μ.
    σκοπευουμε να δημοσιευσουμε την θαυμασια εργασια και περι τα ΕΣΧΑΤΑ του Πατερικοτατου αγιου Ιγνατιου Μπριατσατσινωφ που ειναι η καλυτερη.
    Δεν νομιζουμε οτι οι σημερινοι Αντιχριστολογοι θα συμμορφωθουν με τιποτα.
    ΚΑΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ.
    Δεν βλεπεις οτι ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΑΔΕΣ;
    Ολα τα επιχειρηματα να παρατεθουν αυτοι ...ντουγρου για τον δικο τους ...Αντιχριστο.
    Ο ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ και ο ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝ ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΙ λαος του Θεου δεν υπαρχει κινδυνος να παρασυρθη απο τα αντιχριστολογικα ...ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που κυκλοφορουν ανεξελεγκτα και εξαπατουν και εξαπτουν.
    Το κειμενο ΘΑΥΜΑΤΑ και ΣΗΜΕΙΑ του αγιου θα βοηθηση ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    Στο μελλον βλεπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε Οδυσσέα, μετά από μια πλέον ψύχραιμη θεώρησι κατάλαβα πως πιθανώς έχετε δίκαιο. Οι παγιωμένως εσχατολόγοι, δεν πρόκειται να αλλάξουν νοοτροπία. Γι' αυτό μάλλον αρκετοί και σπουδαίοι σύγχρονοι Χριστανοί πατέρες, θεολόγοι, λαϊκοί επίσκοποι και κληρικοἰ που συμφωνούν μαζί σας και αρκετούς γνωρίζετε και προσωπικά, είπαν και ελάλησαν και αμαρτίαν ουκ έχουν, δεν συνεχίζουν όμως, τουλάχιστον τακτικά, να χάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους με την αντιμετώπιση της "εσχατολογικής ψυχώσεως" των τελευταίων δεκαετιών.

      Ιωάννης Μ.

      Διαγραφή
    2. Σε γενικές γραμμές έχουμε άπειρες αρχαίες εσχατολογίες προφητείες αναγνωρισμένων Αγίων που φαίνονται να συμφωνούν μεταξύ τους και με την Αποκάλυψη. Σύμφωνα με αυτές είμαστε στην εποχή της προετοιμασίας του γενικού πολέμου (3ΠΠ - χωρίς να ξέρουμε ποσό θα διαρκέσει αυτή η προετοιμασία), μετά τον οποίο θα ακολουθήσει μια γενιά διάδοσης του ευαγγελίου στα πέρατα της γης. Μετά μας περιγράφουν επακριβώς τι θα ακολουθήσει με τα άκρως ασεβή βασιλεια που θα επιβάλουν το σοδομισμο ακόμα και ενδοοικογενειακα πρώτου έρθει ο τελικός Αντίχριστος. Σήμερα όπως είπε ο Άγιος Παΐσιος ειναι μια πρόβα. Οι Εβραίοι νομίζουν ότι τώρα ειναι η ώρα (δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ναού των Ιεροσωλυμων - μέχρι και τα σκεύη έχουν ήδη έτοιμα) αλλα γέλιου ναι είσαι τον κύβο (Ιωσηφ Βατοπεδινος). Σήμερα ειναι μια μικρογραφία των χρόνων του τελικού Αντίχριστου. Τα τσιπ και οι κάρτες ειναι πρόδρομοι του τελικού σφραγίσματος. Ειναι λάθος να πούμε ότι αφου δεν ειναι το τελικό σφράγισμα τα δεχόμαστε ολα αδιαμαρτύρητα. Επίσης ναι μεν δεν ξέρουμε την ημερομηνία / χρονολογία των τελικών εσχάτων, ξέρουμε ´ομως τι πρεπει να προηγηθεί. Προς το παρόν επείγει να αγωνιστούμε εναντίον της παναιρεσης του οικουμενισμού, η οποία ´ομως ξέρουμε ότι δεν θα καταδικαστεί επίσημα πριν την τελευταία οικουμενική που θα ακολουθήσει ευθύς αμέσως του γενικού πολέμου...

      Διαγραφή
    3. ".. Μετά μας περιγράφουν επακριβώς τι θα ακολουθήσει με τα άκρως ασεβή βασιλεια που θα επιβάλουν το σοδομισμο ακόμα και ενδοοικογενειακα πρώτου έρθει ο τελικός Αντίχριστος. Σήμερα όπως είπε ο Άγιος Παΐσιος ειναι μια πρόβα. Οι Εβραίοι νομίζουν ότι τώρα ειναι η ώρα (δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ναού των Ιεροσωλυμων..."

      Μην είστε τόσο εύπιστος σε μπούρδες και ψευδοπροφητείες ανθρώπων μετά Χριστόν, σε φαντασιώσεις, σε διαδόσεις ότι δήθεν τα είπαν και σε αυθαίρετες ερμηνείες. Γιατί δεν περιορίζεστε στις έγκυρες Προφητείες της Αγίας Γραφής και γιατί αναφέροντας για το τί είπε ο ένας αγιοποιηθείς, δεν μας λέτε και τις απόψεις του άλλου αγιοποιηθέντος, ήτοι του Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου; Σας διαψεύδει γι΄ αυτό από τα "χριστιανικά" ιστολόγια και τα βίντεο, όλο και περισσότερο εξαφανίζονται τα κείμενά του, που τα είχαμε διαβάσει. Τα εξαφανίζουν διότι δεν τους συμφέρει! Θέλουν τον λαό τρομοκρατημένο.

      Διαγραφή
  3. Ὁ π. Εὐθύμιος ἀνέφερε πὼς στὸν 4ο μ.Χ. αἰῶνα, τὰ τότε ἰσχύοντα περὶ κακῶν ἐπισκόπων, διαδόσεως Εὐαγγελίου, μισαδελφίας, σχισμάτων, ἀποστασίας, τὰ ἐξέλαβε ὁ ἅγιος Κύριλλος ὡς "τὰ ἔσχατα σημεῖα τῶν καιρῶν" διδάσκοντας στοὺς κατηχουμένους ὅτι ἐγγίζει στὶς ἡμέρες τους ἡ Δευτέρα Παρουσία τοῦ Κυρίου καὶ ὁ πρὸ αὐτῆς τελευταίος Ἀντίχριστος! Δὲν συνέβη ὅμως τότε ἡ Συντέλεια τοῦ κόσμου. Διαψεύστηκε ὁ ἅγιος Κύριλλος Ἱεροσολύμων. Οὔτε ἕως σήμερα ἦλθε τὸ τἐλος, παρὰ τὰ 1.600 χρόνια ποὺ πέρασαν!

    Θὰ ἔδει, συνεπῶς, ἐμεῖς νὰ μὴν ἐπαναλάβουμε ποτὲ τὸ ὀλίσθημα τοῦ ἁγίου Κυρίλλου περὶ προσδιορισμοῦ "ἐτῶν καὶ ἡμερομηνιῶν". Διότι ὁ ἴδιος μὲν διαψεύστηκε παταγωδῶς, παραπλάνησε ὅμως καὶ τοὺς κατηχουμένους, καὶ διεσύρθη τὸ ὄνομα τοῦ Κυρίου καὶ τοῦ Χριστιανισμοῦ τοῖς ἔθνεσι, ὅπως ἀκριβῶς σὲ ἑπόμενες ἐποχὲς ἡ Πίστις μας διεσύρθη ἀπὸ τὶς ἀλλεπάλληλες ψευδεῖς "διαγνώσεις" περὶ ἐλεύσεως τῆς Συντελείας τοῦ Αἰῶνος, ὅπως ἀκόμα διακωμωδοῦνται οἱ Χιλιασταὶ γιὰ τὸν ἴδιο λόγο.

    Κανένας δὲν γνωρίζει ἡμέρες καὶ χρόνους. Μπορεῖ νὰ ἔχῃ προσωπικὴ ἄποψι, νὰ τὴν διατυπώνῃ εὐθαρσῶς, ἀλλὰ ὁπωσδήποτε ἀναφέροντας ὅτι αὐτὴ δὲν ἀπηχεῖ τὴ θέσι τῆς Ἐκκλησίας ἡ ὁποία εἶναι μία καὶ μόνη καὶ διαχρονική: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πότε θὰ ἔλθῃ ὁ Κύριος στὴ Δευτέρα Του παρουσία, ζοῦμε ὅμως στὶς ἔσχατες μέρες διότι ἔτσι λέγεται ὅλη ἡ περίοδος τῆς Καινῆς Διαθήκης, διότι γιὰ τὸν καθένα εἶναι ἄδηλη ἡ ἡμερομηνία τοῦ θανάτου του, ὁ ὁποῖος γιὰ ὅλους μας εἶναι ἐγγύς, καὶ διότι ὀφείλουμε κθημερινὰ νὰ εἴμεθα ἕτοιμοι ὡσὰν νὰ συμβῇ σήμερα ἡ Δευτέρα Παρουσία, ποὺ μπορεῖ μὲν καὶ νὰ γίνῃ, μπορεῖ ὅμως καὶ ὄχι καὶ νὰ γίνῃ σὲ ἀρκετοὺς αἰῶνες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητε φιλε,
      ειναι αληθεια οτι ο Αγιος Κυριλλος προσδιορισε τα ΕΣΧΑΤΑ στις μερες του και ο πατηρ Ευθυμιος δεν ειπε τιποτα γιο αυτο δημοσια ειναι αληθεια.
      Θελω να ελπιζω οτι το εκανε σκοπιμα για να μην εκθεσει τον Αγιο Κυριλλο και τον χαρακτηρισουν οι σημερινοι ....Αντιχριστολογοι Πλανεμενο.
      Δυστυχως και το ιστολογιο Πατερικη Παραδοσι που ασχοληθηκε λιγο περισσοτερο με τα εσχατα του αγιου, το αποσιωπησε και λυπηθηκαμε γι αυτο.
      Γιατι το εκανε;
      Ρωτειστε το να σας πει, οφειλει να σας πει.

      Διαγραφή
    2. Ας προσέχουμε να μην γινόμαστε αγιομάχοι γιατί ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων ουσιαστικά δεν προσδιόρισε ημερομηνία ή χρονολογία για τα Έσχατα λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ" και επομένως δεν "διαψεύσθηκε": "Σε διαβεβαιώνει για όλα αυτά η Εκκλησία τώρα, μπροστά στον ζωντανό Θεό, και σου προαναγγέλλει τα σχετικά με τον Αντίχριστο πριν να έρθει. Αν αυτό θα γίνει όσο ζεις εσύ, ή μετά από εσένα, δεν το ξέρουμε. Είναι όμως καλό, γνωρίζοντας αυτά, να ασφαλίζεσαι από πριν" (Κατηχήσεις αγίου Κυρίλλου, Τόμος Β, Γ. Μαυρομάτης, σελ 393-394).

      Το επίμαχο απόσπασμα από τις κατηχήσεις του αγίου Κυρίλλου: Κατήχηση ΙΕ (15) για τους Φωτιζομένους:
      "Και τι γίνεται μετά από αυτόν; Λέει στη συνέχεια "Όταν λοιπόν, δείτε το βδέλυγμα της ερημώσεως, (για το οποίο μίλησε ο προφήτης Δανιήλ), να στέκεται στον άγιο τόπο -ο αναγνώστης ας εννοήσει’’. Και παρακάτω "Τότε, αν κάποιος σας πει: "Να, εδώ είναι ο Χριστός ή εκεί", να μην πιστέψετε’’. Το μίσος, λοιπόν, μεταξύ των αδελφών δίνει τόπο στον Αντίχριστο. Δηλαδή ο διάβολος, προκαλεί τις διαιρέσεις των λαών, για να γίνει ευπρόσδεκτος ο ερχόμενος Αντίχριστος. Μακάρι κανένας δούλος του Χριστού, που βρίσκονται εδώ, ή και σε άλλα μέρη, να μην ακολουθήσει τον εχθρό. Για το θέμα αυτό γράφοντας ο Παύλος, έδωσε φανερό σημείο λέγοντας ότι "αν δεν έλθει πρώτα η αποστασία, και δεν φανερωθεί ο άνθρωπος της παρανομίας, ο υιός της απωλείας, ο αντίπαλος, αυτός που υπερυψώνει τον εαυτό του επάνω από κάθε άλλον, που θα φέρει το όνομα Θεός, ή προσκυνείται με σεβασμό, και εγκατασταθεί στον ναό του Θεού δείχνοντας ότι αυτός είναι θεός. Δεν θυμάστε ότι σας τα έλεγα αυτά, όταν ήμουν ακόμη μαζί σας; Και τώρα γνωρίζετε εκείνο που τον συγκρατεί να φανερωθεί πριν από τον καιρό του, διότι η ανομία ήδη ενεργεί μυστικά, μέχρι να φύγει από τη μέση εκείνος που τώρα εμποδίζει. Και τότε θα φανερωθεί ο άνομος τον οποίο ο Κύριος Ιησούς θα καταστρέψει με ένα φύσημα του στόματος Του και θα τον εκμηδενίσει με την εμφάνιση της έλευσής Του. Η παρουσία του ανόμου θα γίνει με την ενέργεια του σατανά με κάθε δύναμη και με ψεύτικα σημεία και τέρατα και κάθε άδικη απάτη ανάμεσα στους ανθρώπους που χάνονται’’. Αυτά, λοιπόν, λέει ο Παύλος, και υπάρχει ήδη η αποστασία στην εποχή μας, διότι έφυγαν οι άνθρωποι από την ορθή πίστη, και άλλοι μεν διακηρύττουν ότι ο Υιός είναι και Πατέρας, άλλοι πάλι τολμούν να λένε, ότι ο Χριστός ήλθε στην ύπαρξη εκ του μηδενός. Και προηγουμένως, τουλάχιστον οι αιρετικοί ήταν φανεροί, ενώ τώρα είναι γεμάτη η Εκκλησία από κρυφούς αιρετικούς. Οι άνθρωποι έφυγαν δυστυχώς μακριά από την αλήθεια, και ευχαριστιούνται να ακούνε λόγια ευχάριστα. Προσφέρεται λόγος αληθοφανής και όλοι τον ακούνε ευχάριστα. Διδάσκεται λόγος μετανοίας, και όλοι κλείνουν τα αυτιά τους. Οι περισσότεροι έφυγαν μακριά από τα ορθά λόγια και έργα και προτιμούν μάλλον να φαίνονται παρά να είναι. Αυτή, λοιπόν, είναι η αποστασία, και πρέπει να περιμένουμε τον εχθρό. Τελευταία μάλιστα άρχισε κάπως αμυδρά να στέλνει τους προδρόμους του, για να έλθει έτοιμος για τα θηράματά του. Γι' αυτό πρόσεχε τον εαυτό σου, άνθρωπέ μου, και ασφάλιζε την ψυχή σου. Σε διαβεβαιώνει για όλα αυτά η Εκκλησία τώρα, μπροστά στον ζωντανό Θεό, και σου προαναγγέλλει τα σχετικά με τον Αντίχριστο πριν να έρθει. Αν αυτό θα γίνει όσο ζεις εσύ, ή μετά από εσένα, δεν το ξέρουμε. Είναι όμως καλό, γνωρίζοντας αυτά, να ασφαλίζεσαι από πριν (Κατηχήσεις, Τόμος Β, Γ. Μαυρομάτης, σελ 393-394)".

      Διαγραφή
    3. Ἅγιε άδελφὲ Ἡλία Θεόφιλε, εὐχαριστοῦμε. Ὑπήρξαν τρισχειρότερες ἐποχὲς ἀπὸ τὴ δικὴ μας γιὰ τὴν Ἐκκλησία ὁπως αὐτὴ ποὺ ἀναλύει ὁ Ἅγ. Κύριλλος διακρίνοντας τὰ "σημεῖα ἐπαληθεύσεως τῆς Προφητείας τῆς Κ.Διαθήκης περὶ Ἀντιχρίστου". Καὶ δὲν ἦλθε ὁ ἀντίχριστος οὔτε τὸ τέλος. Σἠμερα ἔπεσαν τὰ ἀθεϊστικά καθεστῶτα, στὰ 2/3 τῆς Ὀρθοδοξίας γίνεται έπανευαγγελισμός, στὶς Ἀνατολικὲς τ. Σοβιετικὲς χῶρες, ἀκόμα καὶ στὴ χώρα τοῦ Ἐμβὲρ Χὀτζα, ὅπου κάποτε ὅποιος ἔκανε τὸ σταυρὸ του πήγαινε στὰ γκουλάγκ, στὰ ψυχιατρεῖα, στὴ φυλακή καὶ ἀπεκλείετο ἀπὸ τὴν ἀνώτερη ἐκπαίδευσι καὶ τίς δημόσιες θέσεις. Σήμερα έπικρατεῖ καὶ στὴν Ἑλλάδα ἀνεξιθρησκεία. Κανένας δὲν ὑποχρεώνει τοὺς ὄντως πιστοὺς Χριστιανοὺς νὰ ἁμαρτήσουν, νὰ προδώσουν τὴν Πίστι. Μόνο στὴ φαντασἰα τῶν ἐσχατολὀγων. Εὐκαιρία γιὰ τὴ διάδοσι τῆς Ὀρθοδοξίας, καὶ τὴν κατήχησι τοῦ λαοῦ τὴν ὁποία ἀποποιούμεθα, ἐξευτελίζοντας τὴν Πίστι μας μὲ τρομοκρατίες γιὰ σφραγίσματα.

      Γράφει τὸ 350 μ.Χ. ὁ ἅγιος Κύριλλος: "Αν αυτό θα γίνει όσο ζεις εσύ, ή μετά από εσένα, δεν το ξέρουμε".

      Εἶναι ὅμως ἀσαφὴς ἡ μεμονωμένη φράση. Τί καταλαβαίνουμε ἀπὸ τὰ συμφραζὀμενα ποὺ παρατίθενται;
      Ὅτι ὁ ἅγ. Κύριλλος ἐννοοῦσε τὸ α΄ ἢ τὸ β΄ ;;;

      α) "ἄν αὐτὸ θὰ γίνῃ ὅσο ζῇς ἐσὺ ἢ σὲ 2.000 ἔτη, δὲν τὸ ξέρουμε"
      β) "ἂν αὐτὸ θὰ γίνῃ ὅσο ζῇς ἐσὺ ἢ στὴν ἀμέσως ἑπόμενη γενεά, δηλ. σε 5,10, 20, 30 χρόνια, δὲν τὸ ξέρουμε".

      Ἀπὸ τὰ συμφραζόμενα τοῦ κειμένου ποὺ παραθέσατε, ὅπου προσδιορίζει τὰ "σημεῖα" τῆς ἐποχῆς του ὡς δῆθεν "τὰ σημεῖα τῶν πρὸ τῆς Δευτέρας Παρουσίας καιρῶν" εἶναι προφανὲς ὅτι ἐννοεῖ τὸ β΄!
      Καὶ γιὰ νὰ μὴν εἲμαστε θεομάχοι, (χωρὶς ἀσφαλῶς νὰ εἴμαστε ... "ἁγιομάχοι", ἄνθρωποι σὰν ἐμᾶς εἶναι οἱ ἅγιοι, δὲν εἶναι θεοὶ ἢ ἡμίθεοι) μποροῦμε πλέον καὶ μὲ ντοκουμέντα νὰ ἀναγνωρίσουμε ὅτι ὄντως ἐσφαλε στὸ συγκεκριμένο θέμα ὁ ἅγιος Κύριλλος῎ δὲν εἶναι ἁγιομαχία νὰ τὸ ποῦμε, θὰ ἦταν ὁμως θεομαχία ἐὰν κατὰ τὸ "μνήμη ἁγίου μίμησις ἁγίου" νὰ μιμηθοῦμε τὸ σφἀλμα του στρεφόμενοι κατὰ τοῦ λόγου τοῦ Θεού, μὲ τὸ ἒπιχείρημα: ἐπειδὴ τὸ διέπραξε ἅγιος μποροῦμε νὰ τὸ μιμούμαστε. Ὀφείλουμε νὰ τὸν μιμούμαστε ὅμως στὸ "Είναι όμως καλό, γνωρίζοντας αυτά, να ασφαλίζεσαι από πριν". Διὸτι καὶ δὲν γνωρίζουμε μήπως καὶ τώρα θελήσῃ ὁ Θεὸς νὰ γίνῃ ἡ Δευτἐρα Παρουσία, οὔτε τὸ ἐὰν ἐμεῖς θὰ ζοῦμε στὰ ἑπόμενα πέντε λεπτά.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Θεόφιλε,η αποστασία είναι ο ίδιος ο Αντίχριστος.Αυτό είναι η αποστασία.Ξύπνα Ηλία!

      Διαγραφή
    5. Ηλια Θεοφιλε
      με το αμφισβητουμε καποιο ερμηνευτικο προβλημα ενος αγιου δεν γινομαστε αγιομαχοι.
      Σταματειστε να βλακευετε.
      Αυτα τα γραφει ο Μεθυσμενος οταν νομιζει οτι θιγεται ο λατρευτος του Παισιος.
      Οταν εκεινος υβριζει χυδαια τον αγιο Θεοδωρο τον Στουδιτη, ο παληανθρωπος ποιει την νησσαν ο ασεβεστατος.

      Διαγραφή
  4. Δὲν ὑπάρχει ἀλάθητος “δίκην πάπα” στὴν Ὀρθοδοξία, οὔτε καὶ ὁ σεβαστὸς π. Εὐθύμιος, οὔτε καὶ ὁ ἅγ. Κύριλλος Ἱεροσολύμων ὡς μεμονωμένος ἅγιος καὶ αὐτὸ φαίνεται ἀπὸ τὸ ὅτι, ἀπὸ τοὺς δύο πρόσφατα ἁγιοποιηθέντες ὑπὸ τῶν Οἰκουμενιστῶν γέροντες, ὁ ἕνας ἔλεγε τὰ ἀντίθετα ἀπὸ τὸν ἄλλον ὡς πρὸς τὰ σφραγίσματα, τὰ ἐσχατολογικά, τὸν τελικὸ Ἀντίχριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τὶς θέσεις ποὺ διατυπώνει ὁ ἱστολόγος κος Ὀδυσσέας, πρεσβεύουν καὶ διετύπωσαν ἅπαξ καὶ δὶς ἀρκετοὶ σύγχρονοι ἅγιοι πατέρες, ἱερεῖς, ἑρμηνευταὶ, θεολόγοι, ποὺ ὅμως, ὅπως καὶ ὁ κύριος Ὀδυσσέας καλῶς ἀπεφάσισε, δὲν ἐπιθυμοῦν πλέον τὴν συνέχισι τῶν νουθεσιῶν των διότι πιθανῶς θεωροῦν τὸ ἐκ περισσοῦ ὡς "χάσιμο χρόνου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ὡς πρὸς τὴ σύγχρονη ἀποστασία, τὴν παγκόσμια ἢ μὴ διάδοσι τοῦ Εὐαγγελίου, τὴ μισαδελφία, τὶς αἱρέσεις, τὰ σχίσματα, τοὺς κακοὺς ἐπισκόπους, εἶναι μὲν δύσκολη ἡ ἐποχὴ μας, ἀλλὰ ὑπῆρξαν τρισχειρότερες ἐποχὲς γιὰ τὸν Χριστιανισμό. Τὶς ξεχάσαμε, εἶναι ὅμως καταγεγραμμένες στὴν Ἐκκλησιαστικὴ ἱστορία. Ποιὸς ἄλλωστε μᾶς βεβαιώνει ὅτι στὸ ἀπώτερο μέλλον δὲν θὰ ὑπάρξουν τρισχειρότερες τῆς σημερινῆς καὶ τῶν τρισχειρότερων καταστάσεων τοῦ παρελθόντος, ὥστε τότε νὰ ἐπαληθεύονται πληρέστερα τὰ "σημεῖα τῶν καιρῶν" καὶ πάλι νὰ μὴν τολμᾶ κανείς νὰ προσδιορίζει ὅτι ἦλθε τὸ τέλος; Ὅταν ἄλλοι προϋποθέτουν (ἀνακριβῶς βέβαια) ἀνοικοδόμησι του Ναοῦ τοῦ Σολομῶντος, ἀποδοχὴ τοῦ Χριστιανισμοῦ ἀπὸ τοὺς Ἑβραίους, καὶ ἄλλες προϋποθέσεις γιὰ τὴν ἔλευσι τῆς Δευτέρας Παρουσίας ἐνῷ ἄλλοι τὴν προσδιορίζουν ἐπακριβῶς γιὰ τὸ 2018, τότε ὑπάρχουν ἀφορμὲς γιὰ νὰ γελοιοποιεῖται καὶ βλασφημεῖται ὁ Χριστιανισμὸς τοῖς ἔθνεσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ὡς πρὸς τὴν κάρτα καὶ τὸν Α.Φ.Μ.: Ὁ Κύριος Ἰησοῦς Χριστὸς ἔδωσε τὸ παράδειγμα, ἀπογραφόμενος στὸ Κράτος, πειθόμενος στὶς Κοσμικὲς ἐξουσίες μάλιστα κράτους κατακτητοῦ, διδάσκοντας νὰ ἀποδίδουμε "τὰ τοῦ Καίσαρος τῷ Καίσαρι", τὸν νόμιμο φόρο στὸ Κράτος, καὶ τὴν ὑπακοὴ σ' ἐκεῖνον τὸν τοπικὸ ἄρχοντα ποὺ εἶχε τὴν κοσμικὴ ἐξουσία ποὺ τοῦ τὴν ἔδωσε ὁ Πατήρ Του! Καὶ τὶ ὑπακοή! Μέχρι Σταυρικοῦ θανάτου, ἐνῶ μποροῦσε νὰ τοὺς συντρίψῃ ὡς σκεύη κεραμέως. "Ἐξουσίαις ὑπερεχούσαις ὑποτασσέσθω", "δέεστε ὑπέρ Βασιλέων καὶ τῶν ἐν ὑπεροχῇ ὄντων ἵνα ἡσύχιον βίον διάγωμεν" προστάζει ἡ Ἁγία Γραφή! Καὶ μάλιστα ἐπὶ Νέρωνος! Τὸ Κράτος ἀναγνωρίζει τὶς νόμιμες δωρεές ἀπὸ ἕνα πρόσωπο σὲ ἄλλο πρόσωπο, καὶ ἡ Πίστις μας πουθενὰ δὲν ὑποννοεῖ ὅτι θὰ πρέπει οἱ Χριστιανοὶ νὰ ζοῦν σὲ ἕνα Κράτος, χωρὶς νὰ καταγράφωνται, χωρίς νὰ δηλώνουν τὰ εἰσοδήματά τους. Δὲν ζοῦμε σὲ Κράτος ποὺ διώκεται ἡ Πίστις. Τὸ Κράτος καλῶς πράττον, ἐπιτρέπει ἀνεξιθρησκεία. Μᾶλλον οἱ κακοὶ ἐπίσκοποι εἶναι ἐκεῖνοι ποὺ διώκουν Τρικαμηνᾶδες καὶ ἀφορίζουν Σωτηρόπουλους καὶ ὄχι τὸ Κράτος. Ἑκατομμύρια ἄνεργοι Χριστιανοί μὲ οἰκογένειες καὶ παιδιὰ ποὺ πεινᾶνε, καὶ δὲν ἔχουν εἰσοδήματα, κανονικὰ ὑπόκεινται στὸν ΑΦΜ, μὲ ταυτότητες, μὲ ΑΜΚΑ, μὲ τεκμήρια, μὲ φορολογία. Τὶ σχέση ἔχει ἡ "κάρτα τοῦ Πολίτη" μὲ τὴ Δευτέρα Παρουσία!

    Ποιὰ παγκοσμιοποίησι βλέπουμε στὴν ἐποχὴ μας πλὴν τῆς ἀναμενομένης λόγῳ τῆς ἐξελίξεως τῆς τεχνολογίας τῶν ἐπικοινωνιῶν, τοῦ διαδικτύου, τῶν μέσων μεταφορᾶς ὥστε ὅλος ὁ πλανήτης ἔγινε ἕνα χωριό, ὅταν ὅμως διαλύεται ἡ Ε.Ε., ὅταν οἱ μεγάλες δυνάμεις δὲν μιλιοῦνται! Καὶ πόθεν προκύπτει ὅτι ἡ σημερινὴ παγκοσμιοποίησι ἔχει σχέσι μὲ τά ἔσχατα ἢ μὲ τὸν Ἀντίχριστο καὶ δὲν εἶναι μὶα μεγάλη εὐκαιρία διαδόσεως τοῦ Εὐαγγελίου καὶ τῆς Ὀρθοδοξίας! Παγκοσμιοποιήσεις, ἐπὶ Μ. Αλεξάνδρου, Ῥωμαϊκῆς Αυτοκρατορίας, Βυζαντινῆς Αὐτοκρατορίας, θέλησε το Σχέδιο τοῦ Θεοῦ νὰ ὑπάρχουν γιὰ τὴν διάδοσι τοῦ Χριστιανισμοῦ (Ἑλληνικὴ Γλῶσσα, ἀσφάλεια μετακινήσεων, ἐλεύθερες μετακινήσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σεβαστές οἱ προσωπικὲς ἀπόψεις. Γιὰ τὰ ἔσχατα ὑπερισχύει ἡ διαχρονικὴ θέσις τῆς Ἐκκλησίας καὶ τῆς συμφωνίας τῶν Πατέρων - καὶ ὄχι μεμονωμένου τινὸς πατρὸς, ἑρμηνευτοῦ, ἁγίου! Ἐξ ἄλλου, ἐπὶ τῶν ἐσχατολογικῶν θεμάτων διαφωνούν οἱ δύο προσφάτως ἁγιοποιηθέντες γέροντες!

    Ἡ διαφορά μεταξὺ τῶν δύο ἀντικρουόμενων ἀπόψεων, ποὺ δὲν τὴν "ἔπιασε" ὁ π. Εὐθύμιος καὶ διατύπωσε ὡς νὰ ἐπρόκειτο γιὰ μιὰ διαφωνία ἰσοτίμων μερῶν, εἶναι ἡ ἑξῆς:

    -Οἱ μὲν φρονοῦν, καὶ αὐτὸ λένε, ὅτι στὶς μέρες μας ἐπίκειται ἡ ἔλευσις τοῦ Ἀντιχρίστου καὶ τῆς Δευτἐρας Παρουσίας τοῦ Κυρίου, ἅρα ἡ συντέλεια τοῦ Κόσμου καὶ τοῦ αἰῶνος καὶ ἡ μέλλουσα Κρίσις, ἅρα ζοῦμε στὶς ἔσχατες τῶν ἐσχάτων ἡμέρες.

    -Οι δέ, δέν γνωρίζουν! Καὶ αύτὸ λένε! Δὲν λένε (ὅπως διατύπωσε ὁ π. Ευθύμιος) ὅτι, ἀποκλείεται νὰ συμβῇ στίς μέρες μας ἡ Δευτέρα Παρουσία. Λένε ὅτι, αὐτὴ μπορεῖ μὲν νὰ συμβῇ καὶ αὔριο, μπορεῖ ὅμως καὶ σὲ 10.000 ἔτη. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, λένε, καὶ αὐτὴ εἶναι καὶ ἡ διαχρονικὴ θέσις τῆς Ἐκκλησίας. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ χρόνους και καιρούς. Μόνο ὁ Θεὸς γνωρίζει. Ἀλλὰ ζοῦμε στὶς ἔσχατες μέρες διότι ἔτσι λέγεται ὅλη ἡ περίοδος τῆς Κ.Διαθήκης, διότι γιὰ τὸν καθένα ὁ θάνατος ἄδηλον πότε καὶ πάντως ἐγγὺς καὶ διότι, ἐπειδή μπορεῖ νὰ ἔλθῃ καὶ σὲ 1000 ἔτη ἀλλὰ ἴσως καὶ αὔριο, ὀφείλουμε νὰ γρηγοροῦμε, νὰ εἴμεθα πάντοτε ἕτοιμοι ὡς νὰ εἶναι ἡ ἐσχἀτη ὥρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εν πρώτοις η αποκάλυψη είναι γραμμένη έτσι ώστε όλοι να αναγνωρίζουν την έλευση του αντιχρίστου στην γενιά τους, και αυτό για να μην κοιμόμαστε....για την ωφέλεια των ψυχών μας.
    Κατά δεύτερον Ο Χριστός όμως είπε και αυτό:
    τα σημεία του ουρανού τα γνωρίζετε, τα σημεία των καιρών δεν τα γνωρίζετε;
    Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο αντίχριστος θα εμφανισθεί στις μέρες μας ούτε οτι η κάρτα πολίτη ειναι σφράγισμα για πολλούς λόγους

    Το σχέδιο όμως των σκοτεινών δυνάμεων περί σφραγίσματος προχωρά. Και πως θα σφραγιστεί ο άνθρωπος εαν δεν υπάρχει ενας προπλασμός επ’ αυτού;
    Οπως σήμερα όλοι έχουμε κινητό.... ετσι και αυριο όλοι θα έχουμε τα ανάλογα τσιπαρίσματα, είτε με κάρτες είτε με εμφυτεύματα...
    H ανθρωπότητα θα μεταβληθεί σε μάζες ανθρωποειδών

    Η αντζέντα της λαθρομετανάστευσης γίνεται απο χόμπυ, η κάτι άλλο σοβαρότερο κρύβεται;
    Μέσα απο την υποχρεωτική επιμιξία της λευκής φυλής...θα έρθει η επόμενη γενιά της γκρίζας φυλής και των σύγχρωνων σκλάβων του Φαραώ. Τούτο σημαίνει μηδέν θρησκευτικές αντιστάσεις... [ εαν σήμερα ειναι ελάχιστες, φαντάσου τότε]

    κατόπιν ποιος θα αντισταθεί στο κυριολεκτικό σφράγισμα;;
    Εν κατακλείδι με τα τσιπαρίσματα, τις υποχρεωτικές επιμιξίες την υποχρεωτική διδασκαλία της ανωμαλίας στα σχολεία και της διαστροφής της πίστις αλλά και την νομιμοποίηση του Σοδομισμού ανοίγει όντως το εσχατολογικό κεφάλαιο για την ανθρωπότητα.
    Τα τσιπαρίσματα είναι ένα μέρος του πίνακα και όχι όλο το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σφράγισμα και το χάραγμα είναι τεχνικός όρος της Αγίας Γραφής, που χρησιμοποιείτο στην εποχή των Αποστόλων αντί του "ανήκειν". Τόσο απλά. Αντί να πούν αυτός ανήκει στον Χριστό, είναι δούλος του θεού, έλεγαν "αυτός είναι σφραγισμένος τη σφραγίδα του θεού". Κι έτσι γράφουν. Διαβάστε π.χ. το χωρίο Εφεσ. δ΄20. Κι εσείς έχετε αυτό το "σφράγισμα" του θεού. Ψάξτε το σώμα σας, το μέτωπο, το χέρι, και δεν θα δείτε κανένα σφράγισμα. Για ποια εμφυτεύσιμα τσιπάκια λοιπόν μιλάτε και πώς προκύπτει αυτή η ερμηνεία παρά μόνο από αυθαιρέτους και Ρελφιστές;

      Σεβαστές οπωσδήποτε οι προσωπικές σκέψεις σας και οι απόψεις σας, αλλά τουλάχιστον δεχθείτε και πως μπορεί άλλοι να έχουν διαφορετικές. Αυτό όμως είναι το σύγχρονο πρόβλημα: Διαδίδουν οι "γεροντάδες" για "666 στα barcode", για "αντίχριστο στην κάρτα του Πολίτη" και όποιος εκφράζει αμφιβολίες ή δεν τα αποδέχεται, είναι κατά τους "σούπερ ορθοδόξους" "αιρετικός" και "νεοεποχίτης" ενώ οι διαψεύσεις των ψευδοπροφητειών τους, των τελευταίων δεκαετιών, άλλα αποδεικνύουν. Ως προς τα σημεία των καιρών, υπήρξαν πολύ χειρότερες περίοδοι στην εκκλησιαστική και παγκόσμια ιστορία και δεν ήρθε το τέλος. Τότε που οι Χριστιανοί έπρεπε δημοσίως να προσκυνήσουν στα είδωλα αλιώς ριχνόταν στα θηρία. Τότε που οι Χριστιανοί ήταν ελάχιστοι και οι Αιρετικοί κυριαρχούσαν στην Εκκλησία και βασάνιζαν τους Ορθοδόξους. Τότε που τέως πόρνες συγκαλούσαν συνόδους και δογμάτιζαν και Σύνοδοι αναιρούσαν συνόδους. Ἀγιοι εξορίζονταν και δολοφονούνταν, οι διώκτες τους αγιοποιούνταν. Τότε που μεγάλο μέρος της Ορθοδοξίας ήταν σκλαβωμένο, επί 5 και 6 αιώνες υπό Μουσουλμανικό Κράτος. Τότε ... τότε... Και τότε υπήρχαν άνθρωποι που σκεπτόταν σαν εσάς. Σε ..7 ή σε 19 αιώνες μπορεί να υπάρξουν πολύ χειρότερες καταστάσεις. Η γραμμή της Εκκλησίας είναι πως ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Ποτέ εκ των προτέρων. Τα τσιπάκια δεν έχουν καμμιά σχέση με τα σφραγίσματα.

      Διαγραφή
    2. Γράφετε: "Μέσα απο την υποχρεωτική επιμιξία της λευκής φυλής...θα έρθει η επόμενη γενιά της γκρίζας φυλής και των σύγχρωνων σκλάβων του Φαραώ".

      Αυτά είναι σοβαρά τώρα; Νομίζετε ότι οι ξανθοί αρχαίοι Ἐλληνες δεν έχουν επιμιχθεί με τους νοτιοανατολικότερους λαούς ώστε οι σύγχρονοι να είμαστε καστανομελαχρινοί; Ἠ θεωρείτε πως οι εξ επιμιξιών είναι κατώτερα όντα ή ότι δεν Αναστήθηκε και για αυτούς ο Χριστός; Ουκ έστι Ἐλλην ή Ιουδαίος ή βάρβαρος...

      Θα γνωρίζετε φυσικά το "ουκ έστι Έλλην ή

      Διαγραφή
    3. Εμείς κάτι άλλο γράψαμε, και οχι οτι δεν υπήρξαν επιμιξίες ανα τους αιώνες η οτι οι μαύροι και οι ασιάτες δεν είναι πλάσματα του Θεού κλπ και ο εωσφόρος πλάσμα του Θεού είναι αλλά προτίμησε να γίνει εχθρός του θεού.

      Γράψαμε τα σχέδια της ΝΤΠ βλέπε και σχέδιο Καλέργι..
      και τότε για ποιον λόγο ξεφωρτώνουν εκατομμύρια λαθρο στην Ευρώπη αλλα μόνο άντρες;;; 1+1 πόσο μας κάνει;

      Τέλος για το κυριολεκτικό σφράγισμα που θα γίνει κάποια στιγμή [ Κύριος γνωρίζει το πότε] είναι εύκολο να το στηρίξω - αποδείξω.
      Η δαιμονισμένη πλέον κοινωνία δεν θα εχει καμία αναστολή προκειμένου να σφραγιστεί και κυριολεκτικά, και κατά δεύτερον αυτό ακριβώς θέλει και οδιάβολος.
      Δηλαδή Συνειδητά ο άνθρωπος να Αρνηθεί τον Χριστό.
      Οπως και στην αρχαία Εκκλησία συνειδητά θυσίαζαν στα είδωλα οι αποστάτες, έτσι και στα έσχατα συνειδητά θα αρνηθούν τον Χριστό, για να μην εχει δικαιολογία κανείς.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ 19 Μαρτίου 2017 - 7:46 μ.μ.

      Η Νέα Τάξι Πραγμάτων αν υπάρχει, κι η παγκοσμιοποίηση αν γίνει (που δεν το βλέπω διότι χθες δεν έδωσαν το χέρι οι ηγέτες δυο υπερδυνάμεων, η Βρετανία φεύγει από την ΕΕ, Κίνα και Ρωσία έχουν αντιπαλότητα και στα στρατιωτικά με τις χώρες της Δύσης, κ.λπ. κ.λπ.) δεν θα είναι κάτι το διαφορετικό από την Παγκόσμια Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που εδίωκε τους Χριστιανούς κι όμως μέσα σ' αυτή γεννήθηκε ο Κύριος και την αξιοποίησε για να διαδοθή η Εκκλησία Του, την Παγκόσμια Αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου (που τη χρησιμοποίησε το σχέδιο του θεού για τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας της καταλληλότερης να γραφτεί η Καινή Διαθήκη και να μεταφραστεί η Παλαιά), την Παγκόσμια Βυζαντινή Αυτοκρατορία που διέδωσε τον Χριστιανισμό, την Οθωμανική Αυτοκρατορία που το σχέδιο του θεού ανέχθηκε να ισχύσει για να προστατευθεί η Ορθοδοξία των Ελλήνων από τους Λατίνους, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, της ΕΕ, που άλλοτε πολύ άλλοτε λίγο μέσα σε αυτά ζήσαμε. Γιατί η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η Παγκοσμιοποίηση (που δεν έρχεται είπαμε, η ΕΕ διαλύεται) κατά τη φαντασία των συνωμοσιολόγων έχουν κάποια σχέση με τον Αντίχριστο τον προ της Δευτἐρας παρουσίας!!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Κάνετε λογικό άλμα. Απεναντίας, μπορεί να επακολουθήσουν 34 παγκοσμιοποιήσεις και διαλύσεις τους και ο Αντίχριστος να μην έλθει ούτε ο Κύριος στη Δευτέρα Του παρουσία.

      Ούτε οι λαθρομετανάστες ή οι πρόσφυγες έχουν κάποια σχέση με τον Αντίχριστο και με τη Δευτέρα Παρουσία. Αν υπάρχει κάποιο σχέδιο αλώσεως του Χριστιανισμού έτερον εκάτερον. Πάντοτε υπήρχε από την εποχή του Νέρωνα. Εμείς οι Χριστιανοί, αν είμαστε Χριστιανοί, ὀχι μόνο δεν θα υποκύψουμε αλλά θα εκχριστιανίσουμε τους διώκτες μας. Έχουμε τα κότσια ή εμωράνθημεν ως άλας ανάλατο; Η Τουρκία φιλοξενεί 20.000.000 πρόσφυγες. Και αυτή θέλουν να την κάνουν μουσουλμανική χώρα;

      Οι πρόσφυγες και οι οικονομικοί μετανάστες - λαθρομετανάστες, δεν έχουν καμιά σχέση με τον Αντίχριστο και με τους έσχατους καιρούς. Τους άνδρες πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες στην Δυτική Ευρώπη (Γερμανία) φυσικά τους θέλουν. Τους θέλουν για φθηνά εργατικά χέρια στις βιομηχανίες τους. Η "χριστιανική" Ευρώπη πάσχει από υπογενννητικότητα, ναρκωτικά, αλκοόλ, διαφθορά, οι νέοι δεν κάνουν οικογένειες, η κοινωνία γερνάει. Αυτά δεν τα βλέπετε; Οι ξένοι σας φταίνε; Είναι αναγκαίο κακό. Στην Ελλάδα ποιοι νομίζετε ότι δουλεύουν στα χωράφια, στη συγκομιδή φρούτων και ελιών, στα ψαροκάικα, στους στάβλους και στα κοπάδια των ζώων, στα γιαπιά και στα εργοτάξια; Αν έφευγαν αυτοί τους οποίους περιφρονείτε και υποπτεύεστε, που είναι όλοι άντρες και νέοι και εργατικοί, θα πεθαίναμε από την πείνα οι "Χριστιανοί". Παρά την ανεργία δεν κάνουμε τέτοιες ταπεινές εργασίες. Υποθέτω ότι στην Δ.Ευρώπη επέλεξαν για ανανέωση της ράτσας τους τους Σύριους, μεταξύ των οποίων και Χριστιανούς διότι είναι ευγενικοί και πολιτισμένοι άνθρωποι, καθαροί, εργατικοί, πολύτεκνοι, γαλουχημένοι με την Ελληνική του Μ. Αλεξάνδρου και τη Βυζαντινή παράδοση. Αν η Ορθοδοξία ήταν ακμαία θα μπορούσε να διαδώσει τις αλήθειες της και στους Λατίνους και στους πρόσφυγες.

      Και η Ελλάδα λόγω υπογεννητικότητας, και ελλείψεως εργατικού δυναμικού, αφού όλοι ήθελαν τα παιδιά τους επιστήμονες και υπαλλήλους, πριν από μερικές δεκαετίες επέλεξε να δεχτεί ομογενείς είτε Βορειοηπειρώτες είτε εκ Σοβ. Ενώσεως.

      Ως προς το σφράγισμα, έτσι είναι. Αν συνειδητά ο άνθρωπος αρνηθεί τον Χριστό, τότε θα έχει το σφράγισμα εκείνου στον οποίο υποδουλώνεται, ήτοι του διαβόλου και, στα έσχατα και του αντιχρίστου. Αυτό λέμε και οι δύο. Αλλά δεν προκύπτει ότι ήλθαν οι έσχατοι των εσχάτων καιροί. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Δεν γνωρίζουμε.

      Διαγραφή
  10. Το τσιπάρισμα απο μόνο του δεν είναι κολάσιμο.
    Κόλαση γίνεται για τον λόγο που θέλουν να σε τσιπάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοί θέλουν να σε τσιπάρουν! Μάλλον δεν θα πάς καλά! Δεν θέλει να σε τσιπάρει κανένας.

      Το υποθετικό "τσιπάρισμα" σε ανθρώπους εδώ και 30 χρόνια το έχω διαβάσει μόνο σε κείμενα νοσηρής φαντασίας κάποιων γεροντάδων και στα προτεσταντικής προελεύσεως βίντεο, που αυτοί οι ορθόδοξοι αναπαράγουν. Πουθενά αλλού.

      Εξ άλλου, εάν δεν ήταν ανθυγιεινό και αντιαισθητικό, θα ήταν μια καλή μέθοδος ταυτοποίησης από το Κράτος μας και την παγκόσμια πολιτισμένη και συνεργαζόμενη κοινωνία. Όπως είναι και εφαρμόζεται η ιριδοσκόπηση, η ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος και η βιομετρία. Δεν διαφέρει σε τίποτε το τσιπάκι ως προς την ουσία.

      Εάν λοιπόν κάποτε, έρθει στην πραγματικότητα κάποια σκέψη για "τσιπάρισμα" σε ανθρώπους, τότε και μόνον το ξανασυζητάμε. Όχι βέβαια ως ... σφράγισμα αντιχρίστου (άπαγε της ανοησίας), αλλά ως τυχόν ανθυγιεινό και αντιαισθητικό.

      Διαγραφή
    2. Ποιος θελει να σε τσιπαρη;
      Μηπως εισαι στη δουλεψι τους και μας τα αποκαλυπτεις απο μεσα;
      Ο καθενας λεει οτι θελει.
      Και μετα οταν σας χαρακτηριζουμε χαλβαδες παρεξηγειστε και μεταφερετε τα παραπονα σας στους γεορνταδες σας.
      Παντου βλεπουν καποιοι νοσηροι σκιες και φντασματα. Σε τετοια μαλλον μονο πιστευουν οι σημερινοι χριστιανοι και οχι στον Ιησου Χριστο τον Ναζωραιο.
      Αρρωστοχριστιανοι των σκιων και των φαντασματων.

      Διαγραφή
  11. Υπάρχει έστω ένας μα ΕΝΑΣ άγιος μετά τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό {μετά δυλαδή το 1779 που μαρτύρησε ) να αμφισβητήσει όσα είπε ? Οπως λέει ο ιδιος ο Αγιος δεν τα λέει απο μόνος του ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ του Παναγίου Πνεύματος , του 3 Προσώπου δηλαδή της Αγίας Τριάδος .
    Οχι μόνο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εστω ένας Αγιος που να αμφισβητεί όσα είπε αλλά και οι ματά απο αυτόν ΣΥΜΦΩΝΟΎΝ και κάνουν αναφορές στην Αγιότητα του αλλά και στις προφητείες του . Λοιπόν εγώ δεν ΘΕΛΩ , δεν ΕΠΙΛΕΓΩ να έχω προσωπική άποψη και γνώμη αλλά ότι είπε ο Πατροκοσμάς .Δεν ΘΕΛΩ , δεν ΕΠΙΛΕΓΩ να προσθέσω η να αφαιρέσω τίποτα σε όσα ο Πατρικοσμάς είπε . ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ . Τίποτα περισσότερο . Τίποτα λιγότερο . Δεν περιμένω το λοιπόν μήτε άλλον Ηλίά μήτε ΑΛΛΟΝ Αντίχριστο από εκείνον που ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΘΕΟΫ μας φανέρωσε ο Πατροκοσμάς .Οσο για την σφραγίδα .... Οπως με όλα τα μυστήρια της εκκλησίας σφραγίζεται ο χριστιανός με την σφραγίδα του Χριστού και επισφραγίζεται με την εν Χριστώ Ζωή έτσι και με τα τα μυστήρια της <> της αποστασίας ,με τα τα μυστήρια της σατανικής συναγωγής των αποστατών σφραγίζεται ο ατίχριστος <> (αν είναι πχ παπικός ή οικουμενιστής ) , ο αντίθεος << πιστός του Θεού>> αν είναι Μωαμεθανός ή Εβραίος κτλ με την σφραγίδα τους και επισφραγίζεται με την αντίχριστη εν "Θεώ" ζωή τους.
    Τα περι "προ σφραγισματων " , καρτών , ταυτοτήτων τσιπ κτλ είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ που παραπλανούν τους ανθρώπους για να μη δουν οτι μετέχοντας στα μυστήρια ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ σφραγίζονται με την σφραγίδα της απώλειας . Ο ΚΟΙΝΩΝΩΝ ΤΗ ΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΒΙΏΣΑΣ ΑΠΩΛΕΙΤΑΙ και ακόμα και το να κάνει χριστιανός το μνημόσυνο ανθρώπου που απεβίωσε με την κοινωνία των ασεβών είναι ΥΒΡΙΣ τω Θεώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σωτηρη βιαζεσαι πολυ και αποφαινεσαι με σιγουρια.
    Περιμενε να δουμε και τις θεσεις του αγιου Ιγνατιου και μετα θα τα πουμε.
    Ο αγιος Ιγνατιος γεννηθηκε το 1807.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς για τον Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ Οδυσσέα . Δεν είπε κάτι διαφορετικό και αλληλοσυμπληρώνονται με όσα λέει ο Πατροκοσμάς στο http://katohika.gr/nea-taksi-pragmaton/papas-fragkiskos-i-goiteia-tis-planisvinteo/ Γράφει ο Μ. Ν. Χειλαδάκης " ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ... "Σε μια τελευταία εμφάνιση του ο Πάπας Φραγκίσκος επικαλείται την Οικολογία, αυτό το «όμορφο» και συνάμα πονηρό επιχείρημα της Παγκοσμιοποίησης για την αναγκαιότητα της έλευσης της Πανθρησκείας και της Νέας Τάξης.«Η αιτία της μεγάλης επίδρασης του αντιχρίστου θα έγκειται στην σατανική δολιότητα και υποκρισία.
      Ο αντίχριστος τότε θα εισηγηθή στην ανθρωπότητα την δημιουργία μιας ανώτατης παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας.
      Θα ιδούν σ’ αυτόν ένα αντιπρόσωπο και υπέρμαχο της αληθινής θρησκείας! Και θα πάνε με το μέρος του. Θα σαλπίση. Και θα ονομάση τον εαυτό του επηγγελμένον Μεσσίαν.
      Και θα υποταχθούν σ’ αυτόν, εξ αιτίας των υψίστων αρετών του, όλοι εκείνοι που φαντάζονται, πως αλήθεια είναι η «αλήθεια» του πεπτωκότος ανθρώπου, και γι’ αυτό ούτε καν σκέπτονται να την ξεπεράσουν για να γνωρίσουν την αλήθειαν του Ευαγγελίου.», από το βιβλίο: «ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ», του Αγίου Ιγνάτιου Μπριαντσιανίνωφ Επισκόπου Σταυρουπόλεως.

      Αν ο ρόλος του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου δεν είναι αυτός του Ψευδοπροφήτη της Βίβλου, οι πράξεις του και οι λόγοι του στρώνουν το χαλί για αυτό το τρομακτικό πλάσμα.."

      Φίλτατε Οδυσσέα στον καιρό του Πατροκοσμάς Παπισμός - Μωαμεθανισμός ήταν 2 φαινομενικά αντίθετα πράγματα . ΣΗΜΕΡΑ βλέπουμε να συνκλείνουν στα πλαίσια της ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ . Ναι αλλά ο Πατροκοσμάς προσδιόριζε τον ΕΝΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ σε αυτά τα 2 !!!

      Ο Πατροκοσμάς υποδεικνύει κατ ΕΝΤΟΛΗ ΘΕΟΥ την "πικρή ρίζα" Ε ! Αμα ξέρεις την ρίζα δεν αγνοείς το δένδρο ..

      Ενα άλλο στοιχείο είναι οτι μετά τον Πατροκοσμά οι πατριάρχες μας στέλνουν μια απανταχούσα που λίγο πολύ λένε οτι η Θεία Αποκάλυψη , η απο τον Θεό παραδοθείσα πίστη πεπλήρωκε και απαγορεύουν κάθε ΝΕΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΊΑ . Ναι αλλά ο Κύριος μας είχε υποσχεθεί ότι θα έρθει ο Ηλίας για να μας αποκαλήψει ΤΑ ΠΑΝΤΑ . Εγώ δέχομαι τα λόγια του ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ που προσδιορίζει στο άτομο του τον ΗΛΙΑ και μας λέει να μην καρτερούμε άλλον .
      Με το που μας αποκάλυψε και αυτό λέω ότι όντως πληρώθηκε και ότι ήταν σε εκκρεμότητα άρα τέρμα οι αποκαλύψεις και δικαιολογώ την απανταχούσα των πατριαρχών .
      Οσοι όμως περιμένουν Ηλία ... για πέστε μου τι θα παραβεί την απανταχούσα για να κάνει αποκαλύψεις ?
      Τώρα θα μου πείς τι μας λές ! Εδώ ο κάθε ένας προσθέτει και αφαιρεί κατα το δοκούν ... και συ μας λές ότι υπάρχει κώλυμα ?
      Ε ! Και όμως υπάρχει !!! Οι Αγιοι Πατριάρχες σωστά έκαναν και έκλεισαν για να προφυλάξουν τον κόσμο απο τους ψευδοπροφήτες .
      Και ο Θεός δεν αντιφάσκει . Αν βγεί κάποιος και διδάσκει ΝΕΑ πράγματα ξέρουμε και απο την απόφαση των Πατριαρχών ότι είναι του σατανά. Αρα ? Οτι είπε ο Πατροκοσμάς ....η μάλλον το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ δια στόματος Πατροκοσμά . -

      Διαγραφή
  13. Εαν δεν πήρατε χαμπάρι την εκστρατεία τσιπαρίσματος η οποία ξεκίνησε απο τα υλικά, συνεχίστηκε με τα τρόφιμα, προχώρησε στα ζώα, και επεκτείνεται στους ανθρώπους, τότε εσείς δεν πάτε καλά.

    Με τις υγείες σας, και όποιος θέλει να σφραγιστεί σαν σκύλος η κονσέρβα, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Εμείς δεν θα πάρουμε, μας αρκεί η σφραγίδα του χρίσματος, δεν θέλουμε άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ανθρωπε σε ζητησε να τσιπαρισθης και το λες με τοση σιγουρια;
      Υπαρχει καποια αρχη και εξουσια, ακομα και ΑΘΕΗ, (ενω βλεπεις εμεις ειμαστε κοντα στο Θεο!!!!) που σου ζητησε να κανεις κατι τετοιο;
      Τι φανταστικα πραγματα ειναι αυτα που πλάθετε και δεν ντρεπεστε σαν χριστιανοι που ειστε;
      Τι να φοβηθω καποιον που δεν με φοβισε και κατι που δεν με φοβιζει;
      Παλαβωσατε τελειως φαντασιοπληκτοι;
      Χρειαζεστε μαλλον και αλλου ειδους γιατρο.
      Τωρα με τετοια ψευδη που διακηρυττεις αμφιβαλλω και εαν εχεις σφραγιστη απο την Εκκλησια, ή εαν εμεινες σφραγισμενος, αφου οι ΨΕΥΤΕΣ Βασιλειαν Θεου ου κληρονομησουσιν.

      Διαγραφή
    2. Στο εξωτερικό το τσιπάρισμα στο χέρι είναι στην καθημερινότητα. Αυτό δεν το ξέρετε;
      Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα κάποια στιγμή.

      Διαγραφή
    3. Ανθρωπε μου
      και σε ΚΑΡΟ μπορει καποιοι να σε καλεσουν για να σε ζεψουν, οπως τα αλογα.
      Εσυ θα πας;
      Ολα ειναι ζητημα ελευθερας επιλογης.
      Και η Πιστι ζητημα ελευθερας επιλογης ειναι.
      Ολα γινονται γιατι το θελουμε.
      Τιποτα δεν μπορουν να μας εξαναγκασουν να κανουμε αν εμεις δεν θελουμε.
      Αυτο δεν σου το εμαθαν ΠΟΤΕ ΕΣΕΝΑ;
      Υπαρχει το ΝΑΙ, αλλα υπαρχει και το ΟΧΙ.
      Το περιεχει η Αγια Γραφη αυτο, βρεστο και διαβασε το πολλες φορες.
      Οπου ανηκει ΑΠΟ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, εκει και θα καταληξη.

      Διαγραφή
    4. Εμείς γράψαμε τι στόχους έχουν οι Μασόνοι και οχι τι θα κάνουν οι αληθινοί χριστιανοί.

      Διαγραφή
  14. Προφανώς ζούμε σε διαφορετικές χώρες... Ποιος επέξεξε να δεχτούμε στην Ελλάδα όλους αυτούς που γράφετε; έγινε δημοψήφισμα;
    Πριν έρθουν οι μετανάστες πως ζούσαμε στην Ελλάδα, και πως ζούμε σήμερα;
    Οι μάζες χειραγωγήθηκαν δεκαετίες ώστε να γίνουν τεμπέληδες κλπ

    Σίγουρα Οι λαθρο δεν έχουν σχέση με τον Αντίχριστο. Σχέση έχουν αυτοί που τους χρησιμοποιούν, εναντίον των Χριστιανών.

    Για ποια φθηνά εργατικά χέρια μιλάς;
    Ξέρεις οτι οι λάθρο ζουν ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ για όσα παιδιά κάνουν;;;;;;;;;;;
    Γιατί κόβονται να πάνε Γερμανία Σουηδία κλπ
    Το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα πλεον.
    Διάβασε το αρθρο του Παπαζήση για τις συντάξεις των μεταναστών με μια δράκα ένσημα.....

    Δεν αντιληφθήκατε ότι δίκην Μουσουλμάνων κατεβάζουν εικόνες και Σταυρούς απο Δημόσιες υπηρεσίες;Σταμάτησαν οι προσευχές στα σχολεία ενω διδάσκεται η δαιμονολατρεία δίκην μεταναστών;;

    Με τα τζαμιά που άρχισαν να χτίζονται θα αποκτήσουν και τον νόμο της Σαρία στα διπλανά τετράγωνα, αυτός είναι ο νόμος των Μουσουλμάνων.
    Αυριο θα μπουν στην Βουλή....
    Δεν ειμαστε εμεις οι κυνηγοί φαντασμάτων, εσείς δεν μπορείτε να δείτε αυτά που γίνονται μπροστά στα μάτια σας.
    Και όλα τα παραπάνω είναι στο σχέδιο της Μασονίας, αυτό σας λέμε.
    Οπως και το τσιπάρισμα για πολλούς λόγους... προκειμένου ο άνθρωπος να γίνει σαν τα τσιπαρισμένα κατοικίδια. Μετά για ποιά αντίσταση μιλάμε;
    Τέλος θα ερθει και το κυριολεκτικό σφράγισμα
    Δεν ξέρουμε με ποια μορφή θα γίνει, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι καθαρό το σημάδι του αντίθετου για να αρνηθεί ο άνθρωπος συνειδητά τον Χριστό, και να μην εχει καμία δικαιολογία.
    π.χ. η κάρτα του πλαστικού χρήματος, να εχει επάνω καθαρά το 666


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λένε οι άγιοί μας: πρόσεξε μην σε τσιπάρει την ψυχή σου ο Αντίχριστος. Εσύ λες: Στο σώμα με ενδιαφέρει να μη με τσιπάρει ο Αντίχριστος και δεν με ενδιαφέρει η ψυχή.
      Η κάρτα του πλαστικού χρήματος έχει καθαρά το 666; Και εσύ πού το ξέρεις; Έχεις δει καμιά κάρτα να γράφει 666 ή υποθέτεις, ότι θα εργάζεται με το 666. Ξέρεις, ότι το 666 είναι στο δεκαδικό σύστημα; Ξέρεις, ότι η κάρτα δουλεύει με το δυαδικό σύστημα αρίθμησης, που έχει μόνο δυο αριθμούς, το 0 και το 1 και ποτέ το 6; Αν δεν το ξέρεις, να πας να το μάθεις, για να μη γράφεις αυτές τις αρλούμπες!

      Διαγραφή
    2. Βγάλτε το γράσο απο τα μάτια και διαβάστε καλά τι γράφω,
      Το έφερα ως υποθετικό παράδειγμα
      Και που εγραψα εγω οτι δεν μας ενδιαφέρει η ψυχή, αλλά μόνο να μην μας τσιπάρουν στο σώμα;
      Το ακριβώς αντίθετο έγραψα, οτι επειδή η κοινωνία θα ξεπέσει πνευματικά... τότε θα ερθει και το κυριολεκτικό σφράγισμα και δεν θα ενδιαφέρεται κανείς.

      Διαγραφή
    3. Το κυριολεκτικό σφράγισμα δεν θα έλθει ποτέ. Το μεταφορικό σφράγισμα να μην έρθει. Πάντως, επί του προκειμένου, τσιμουδιά.

      Διαγραφή
    4. Η κοινωνία έχει ξεπέσει προ πολλού πνευματικά. Βλέπεις κανέναν Χριστιανό πλήν ίσως 0,5 ως 2%; Υπήρξαν όμως πολύ χειρότερες εποχές Χριστιανισμού, θα υπάρξουν πιθανώς και επόμενες, και δεν θα έρθη ακόμα το τέλος.

      Διαγραφή
    5. και ποιος εγραψε οτι ηρθε το τέλος με την κάρτα πολίτη;
      γράψαμε οτι ανοίγει το κεφάλαιο του τέλους με τα τσιπαρίσματα και το πλαστικό χρήμα.
      Οσο για το κυριολεκτικό σφράγισμα θα ερθει να εισαι σίγουρος και στο ξαναγράφω,
      επειδή ο διάβολος θέλει να αρνηθεί ο άνθρωπος συνειδητά τον Χριστό.

      Διαγραφή
    6. Το τσιπάρισμα της ψυχής έχει σημασία και όχι του σώματος. Με το τσιπάρισμα της ψυχής γίνεσαι δούλος του Αντιχρίστου και όχι με το όποιο αναγκαστικό του σώματος.

      Διαγραφή
  15. Μπορει καποιος να μου πη, γιατι ψαχνουμε τους ενοχους που η Κοινωνια δαιμονοποιειται ολο και περισσοτερο;
    Ποτε εγινε χριστιανικη η κοινωνια και ζητουμε απο αυτην να ζη σαν τους αγγελους;
    Ποιοι φταινε που καταντησε οπως καταντησε αφου δεν κατηχηθηκε ποτε αυτος ο αμοιρος λαος;
    ΣΤαματηστε επιτελους τα βελη σας εναντιον των ανευθυνων και πιαστε απο τα μαλια τους υπετυθυνους.|

    Ποιοι ειναι αυτοι;
    ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΙ.
    Χιλιαδες παπαδες και χιλιαδες θεολογοι.
    Και χιλιαδες δεσποταδες που εχουν και την ΠΡΩΤΗ ΕΥΘΥΝΗ.
    Μαθετε επιτελους να κανετε ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ και ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και ΕΥΘΥΝΩΝ και ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.
    Μπαφιασα με τις ηλιθιοτητες του καθενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από το περιεχόμενο αρκετών σχολίων μπορεί κάποιος να κατανοήσει, γιατί οι σοβαροί άνθρωποι όταν ακούν για Εκκλησία και θρησκευόμενους χαμογελούν συγκαταβατικά και στρίβουν με αγωνἰα για να φύγουν επειγόντως μακρυά, πολύ μακρυάααααααααα!!!

    Πολλά παραμύθια και ιδεοληψίες αδελφοί ... τσιπαρίσματα, παγκοσμιοποιήσεις, σφραγίσματα, δαίμονες, ... μόνο τα UFO και την κοίλη γη ξεχάσατε.

    Αν είμαστε εμείς σωστοί Χριστιανοί τότε ο Διάβολος ο ίδιος δεν έχει καμμιά εξουσία πάνω μας. Όχι ο ... αντίχριστος που θα είναι ένας άνθρωπος. Όχι ένα τσιπάκι, μια κάρτα, ένα γραμμικό που είναι ένα υλικό αδιάφορο πνευματικώς! Ο Θεός δεν επιτρέπει σε κανέναν διάβολο ή αντίχριστο να βλάψη την ψυχή μας χωρίς τη θέλησή μας, εκτός εάν εμείς το επιτρέψουμε κι εμείς φοβόμαστε μια ἀψυχη κάρτα, ένα τσιπάκι, ένα μπαρκόουντ. Τι είμαστε... ειδωλολάτρες, παράνομοι ή αναρχικοί που δεν θέλουν την καταγραφή και σήμανση από το Κράτος τους;

    Ιδέα δεν έχουμε πως αν φύγουν οι μετανάστες (που πλέον έγιναν μέλη της κοινωνίας μας κι αρκετοί Χριστιανοί, πολύτεκνοι) δεν θα υπάρχουν εργατικά χέρια. Θα σαπίσουν τα φρούτα, δεν θα έχουμε γάλα, δεν θα φάμε αρνί το Πάσχα, δεν θα φάμε ψάρια. Δεν θα έχουμε τουρισμό, δεν θα έχουμε οικοδομική δραστηριότητα και δημόσια έργα. Οι Ἐλληνες θέλουν τα παιδιά τους γιατρούς, πολιτικούς μηχανικούς και δικηγόρους, άντε και υπαλλήλους, όχι ... βοσκούς, εργάτες, ψαράδες, οικοδόμους, εργάτες αγροτικής παραγωγής. Βρίζουμε την παγκοσμιοποιηση ενώ απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της παγκοσμιοποίησης: διαδίκτυο, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητα, ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, μετρό, αεροπλάνα, κομπιούτερ, GPS, ρολόγια, μηχανάκια... Τίποτε από αυτά δεν κατασκευάζεται στο Ελλαδιστάν (των σκ--οχριστιανών, κατά τον Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο)!

    Ουκ ένι Ιουδαίος ή Έλλην. Και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος Σὐριος ήταν από την Αντιόχεια, και ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός Σύριος από την Δαμασκό της Συρίας, και ο Μέγας Αθανάσιος Αιγύπτιος από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Δεν φοβόταν να κηρύξει στα έθνη ο Απ. Παύλος και οι Απόστολοι, δεν είναι ο Χριστιανισμός μόνο για τους καθαρόαιμους Ἐλληνες. Δεν περικλείεται μόνο στην Ελλαδίτσα των 10 εκαττομμυρίων ο Χριστιανισμός, ώστε ... η παρουσία κάποιων προσφύγων να είναι το "σημείο των καιρών" ότι δῆθεν επίκειται η Δευτέρα Παρουσία! Και εν πάσει περιπτώσει, τα κοσμικά θέματα, όπως οι πρόσφυγες, το μεταναστευτικό και η παγκοσμιοποίηση δεν έχουν ουδεμία σχέση με την Χριστιανική Πίστι. Οι θρησκευόμενοι και Εκκλησία να κοιτάνε τα του οίκου τους, ήτοι το 0,5% των εκκλησιαζόμενων (με παραχωρήσεις το 2% του Ελληνικού λαού) και να αφήσουν τις τακτικές να θέλουν να επιβληθούν στο υπόλοιπο 98% και στις Κυβερνήσεις που το 98% ψηφίζει (το 2% είναι αμελητέα ποσότητα).

    Γι΄ αυτό και σουλατσάρουν οι ενωτικοί οικουμενιστές, διότι οι θρησκόληπτοι Χριστιανοί έγιναν ... μέντιουμ, αστρολόγοι, καφετζούδες, εθνοπατέρες, τρομολάγνοι, γεροντόπληκτοι, μελλοντολόγοι, προφήτες, εθνοσωτήρες, μόνο Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν έγιναν ποτέ. Πλην εξαιρέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η αποκάλυψη αναφέρει ένα ΑΝΆΘΕΜΑ σε όποιον προσθέτει ή αφαιρεί .
    Βέβαια ΑΝΆΘΕΜΑ επικρέμαται επι της κεφαλής οποιουδήποτε προσθέτει η αφαιρεί και λέει τα δικά του ...
    Πάντα θεωρούσα και Θεωρώ ΑΣΦΑΛΕΣ να πιστεύω και να ακολουθώ την γνώμη των Αγίων . Τώρα θα μου πείτε μα εδώ έχουμε τόσους και τόσους Αγιους να λένε επι του θέματος ... τι μας λές ?
    Ε είπε κανένας απο αυτούς οτι ο Πάπας και ο Μουσουλμάνος δεν είναι ο αντίχριστος ?
    Λοιπόν ο Κύριος μας υποσχέθηκε οτι ο Ηλίας θα μας τα ΠΑΝΤΑ θα μας τα εξηγήσει . Και ο Πατρπκοσμάς μας λέει οτι αυτός είανι ο Ηλίας και ότιο Παπας και ο Μωαμεθανός είναι ο Αντιχριστος και αλλον Ηλία ή αλλον Αντιχριστο να μην περιμένουμε .Και είναι ο μοναδικός Αγιος που μιλά με αυτόν τον τρόπο ξεκαθαρίζοντας οτι όσα λέει είναι του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και κατ εντολή τα λέει και αν δεν τα πεί έχει να λάβει τιμωρία . Και υπάρχει αγιοπατερική συμφωνία γιατί τα ίδια λένε και αγιοι πρίν τον Πατροκοσμά πχ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ και άγιοι μετά τον Πατροκοσμά πχ ο Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος
    Ξέρετε κανένα Αγιο ΜΕΤΑ τον Πατροκοσμά που να διαφώνησε με αυτόν ?
    Αν λέει ψέματα ο Πατροκοσμάς πως είναι Αγιος ?
    Ξέρετε κανένα Αγιο ΜΕΤΑ τον Πατροκοσμά που να αμφισβήτησε την αγιότητα του Πατροκοσμά ?
    Λοιπόν μέχρι αποδείξεως του εναντίον εγω ασπάζομαι ΟΣΑ ΕΙΠΕ ο Πατροκοσμάς όπως τα είπε και οχι ότι λέει ο ένας και ο άλλος και ειδικά αν είναι προτεστάντες ήόσους που αναμασάν τα λόγια προτεσταντών ... Τώρα για το τι είπς ο γέροντας Παϊσιος ? Στο http://thriskeftika.blogspot.gr/2010/07/blog-post_109.html διαβαζω Η αντιμετώπιση των Προτεσταντών από τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη .... πηγή: Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, εκδ. Ι. Ησυχαστηρίου «Ευαγγ. Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή1999, σελ. 39-40 Και απορώ με αυτούς που λένε οτι ο γέροντας είχε ένα εσχατολογικό βιβλίο μιας προτεστάντισσας και αναμασούσε τις διδασκαλίες της και τις άφησε παρακαταθήκη στους επόμενους και οτι αγίασε πλασάροντας τις ανοησίες της . Αν είναι έτσι μπορεί για τους οικουμενιστές να είναι " πρότυπο αγίου ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ " αλλά να με συμπαθάτε δεν θα πάρω απο την πραμάτεια τους .
    Γιατί να αφήσω τα δικά μας για τα εισαγόμενα ? Επειδή τα διαφημίζουν ο Βαρθολομαίος και τα κοπέλια του ? Δεν κατάλαβα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ταπεινῶς παρατίθημι, εἰς τὴν ἀγάπην τοῦ ἀδελφοῦ καὶ πατρὸς Εὐθυμίου τὴν γώμην μου, διὰ τὴν ἐξάπλωσιν τοῦ Λόγου τοῦ Κυρίου ................
    Πάντως, μὲ τὴν ἔκδοσιν τοῦ Εὐαγγελἰου,( βιβλίον-ἀνάγνωσις ) δὲν ἐννοεῖται τὸ κήρυγμα, τὸ ὁποῖον εἶναι λογος - ἔλεγχος, διὰ ζῶσης φωνῆς !
    Ἡ άνἀγνωσις ἄλλωστε, εἶναι ἀποτέλεσμα θελήσεως πρὸς ἔρευναν, ἐνῶ τὸ κήρυγμα ἀγγίζει ἐκεῖνο τὸ Δεσποτικὸν ρῆμα, τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ, << ἀνάγκασον αὐτοῦς είσελθεῖν .....είς τοὺς γάμους = είς τὴν ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ .
    Διὰ τοῦ κηρύγματος, δηλαδὴ, ὺπἀρχει ἀναγκαστικὴ ἀκρόασις - <> ,ἔτσι ὥστε ἔσονται οἱ ἄνθρωποι ἀναπολόγητοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου