Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Οφειλετε να απολογηθειτε, κυριοι ιστολογοι, πως δικαιολογειτε και τις δικες σας ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ να προβαλετε προφανως διαβεβλημενους;.

               Ω ΚΑΙΡΟΙ! Ω ΗΘΗ!

 
Aυτος ειναι ο ....θεολογος μητροπολιτης σας.
Εσεις που τον εκθειαζετε ή προβαλετε  κειμενα του απο τα ιστολογια σας, δεν σας ενοχλουν καθολου οι κακοηθειες του και οι εμπαθειες του που εδω και πολλα χρονια σκανδαλιζουν κληρο και λαο; Πως ερμηνευετε ευαγγελικα τις δικες του, αλλα και τις δικες σας πραξεις; Δεν νομιζετε οτι δεν  δικαιολογουνται οι  διαβεβλημενες πραξεις του, που εδω και πολλα χρονια καταταλαιπωρουν την Εκκλησια και την τοπικη κοινωνια της Ναυπακτου, αλλα και απο την πλευρα σας η προβολη ενος προφανως φθονερου και διαβεβλημενου; Και συμφωνουν κατα παντα μαζι σας και οι πνευματικοι ή οι γερονταδες σας, με αυτην την μορφη ....ηθικης;


Ο αγιος Θεοδωρος ο Στουδιτης γραφει: Το γαρ κοινωνειν (ΟΜΟΛΟΓΙΑ: ή προβαλειν ή εκθειαζειν) αιρετικους ή προφανως διαβεβλημενους κατα τον βιον, αλλοτριοι Θεου και προσοικειοι τω Διαβολω.(P.G.99,α668C).

Στην Μητρόπολη Ναυπάκτου ήταν χθες το προγραμματισμένο  επισκοπικό δικαστήριο, εναντίον του πατρος Θεολόγου Μακρή, μοναχού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου. Ο «κατηγορούμενος» κληρικός δεν εμφανίστηκε, και η διαδικασία προχώρησε κεκλεισμένων των θυρών! Ο λαος της Ναυπακτου αντεδρασε και εσπευσε να δωση στον μητροπολιτη, ψήφισμα.  Το ψήφισμα αρνηθηκε να το παραλαβη ο δημοκρατικος και ...σοφος ...θεολογοτατος μητροπολιτης και τελικα θυροκολλήθηκε στην εισοδο των γραφείων της μητρόπολης. Το κτίριο ηταν περικυκλωμένο συνεχεια απο περιπολικά της αστυνομίας.
Μολις βλεπουν τα σκουρα οι μητροπολιτες της Κρατικης "εκκλησιας", ζητουν την συμπαραστασι και προστασια των ΜΑΤ και των ΡΟΠΑΛΩΝ, αφου ειναι η κρατικη εκκλησια των ΜΑΤ και των ΡΟΠΑΛΩΝ και των ΟΠΛΩΝ. Μπορουν να σταθουν αλλλοιως οι δεσποταδες εστω και για μια στιγμη;

Δείτε αναλυτικά το ψήφισμα που υπογράφουν οι Ενεργοί Πολίτες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί:


Ψήφισμα Ενεργών Πολιτών Ναυπάκτου
Ναύπακτος 28 Μαρτίου 2017
Προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου          {Κοινοποιούμενο Δημόσια, και στις Αρχές}.
Έχοντας έννομο συμφέρον, για τα όσα δημόσια γίνονται που μας αφορούν, ως χριστιανούς και πολίτες, υποβάλλουμε δημόσια το παρόν Ψήφισμα:
Ζητούμε, όπως σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια πειθαρχικής δίωξης που στρέφεται εναντίον του ναυπάκτιου Αρχιμανδρίτη κ. Θεολόγου Μακρή.
Διαμαρτυρόμαστε για την συνεχιζόμενη συστηματική τακτική της πειθαρχικής δίωξης των ιερομονάχων του μοναστηριού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Ναυπάκτου, εκ μέρους του μητροπολίτη. Η τακτική αυτή, προσβάλλει τον ναυπακτιακό λαό.
Ζητούμε τον σεβασμό του θεσμού του αυτοδιοίκητου για όλα τα κοινόβια μοναστήρια της περιοχής μας. Τα Μοναστήρια δεν είναι Ενορίες.
Κάθε Κοινοβιακή Ιερά Μονή, όπως και η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου είναι διακριτά Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου. Ζητούμε να σταματήσει η παρενόχληση των μοναχών, και να σταματήσει η τακτική – «εφεύρεση κανονικών παραπτωμάτων», από μέρους του μητροπολίτη Ναυπάκτου.
Το παρόν να επιδοθεί και στη συνεδρίαση του επισκοπικού δικαστηρίου, στη Μητρόπολη Ναυπάκτου, ώρα 5μμ


Ενεργοί Πολίτες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί Το επισκοπικό δικαστήριο της ντροπής, στη Μητρόπολη Ναυπάκτου. 28 Μαρτίου 2017.


 Τα συμφέροντα και το "Δίκαιο του ισχυρού", καλά κρατούν στην αυλή του μητροπολίτη Ναυπάκτου.

Το
 μοναστηριακό αυτοδιοίκητο, ως προαιώνιος θεσμός, ταράσσει τα λιμνάζοντα νερά, και είναι δυσβάστακτο για την ασύδοτη εξουσία.

Δεκάδες τα αστυνομικά όργανα (με τίνος εντολή άραγε
; και με τίνος δαπάνη;) στην απόλυτη υπηρεσία ενός κληρικού, για να "κοιμάται" ήσυχος, όταν ασύστολα, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Φοβήθηκαν οι
 "ιεροδικαστές" του μητροπολίτη,  5 η ώρα, το απόγευμα, (28 Μαρτίου) και αρνήθηκαν να παραλάβουν το "ψήφισμα", μια κόλα χαρτί, που έλεγε τα αυτονόητα και για ένα μαθητή του γυμνασίου!

Ένα είναι σίγουρο, πως όπως πάει το πράγμα, θα γράψει μελανή ιστορία ο μητροπολίτης, που θέλει να βάζει το μακρύ χέρι του, εκεί που δεν του επιτρέπει ούτε η νομοθεσία, ούτε οι ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας, αλλά ούτε και η χριστιανική ηθική.
 

-Η υπάρχουσα φασιστική τακτική των εκκλησιαστικών ιεροδικείων, βασίζεται στο νόμο 5383/του 1932, που τον κρατούν ακόμα ζωντανό, τέτοιες προβληματικές προσωπικότητες στη δημόσια ζωή του τόπου μας.

Απ' ότι φαίνεται
 μοναδική ελπίδα είναι, ο Χωρισμός Κράτους Εκκλησίας, στην Ελλάδα της παρακμής, που η κρατική εκκλησιαστική διοίκηση με τέτοιες μεθόδους κρατάει τον κοσμάκη στο σκοτάδι, και κυνηγάει ιερείς λεβέντες και άμεμπτους, όπως ο Αρχιμ. κ. Θεολόγος Μακρής, (ναυπάκτιος κοινοβιάτης ιερομόναχος, που εγκαταβιώνει στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος, Σκάλας Ναυπάκτου). 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ δημόσια
 την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου και τα όργανά του, κατά την διαδικασία των "ιεροδικείων" που στήνουν, που δεν έχουν δικονομία, αλλά κάνει ο καθένας ότι θέλει, χωρίς έλεγχο. 

Που δεν έχουν δικάσιμους, και που ότι ώρα και μέρα ή νύχτα αποφασίζουν, συνέρχονται
 για να "δικάσουν" όποιον επιλέξουν ως κατηγορούμενο, γινόμενοι οι ίδιοι καταγγέλλοντες και δικαστές.

Που έχουν αναλφάβητους περί τα νομικά, ιερείς,
 για να παριστάνουν τον δικαστή.

Που δεν δέχονται μάρτυρες υπεράσπισης, αλλά μόνο μάρτυρες κατηγορίας, που είναι συνήθως αδαείς, και επιλεγμένοι και "στημένοι" απ το ίδιο το σύστημα.

Που συνεδριάζουν χωρίς ακροατήριο, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Που χρησιμοποιούν τα χρήματα των πιστών πολιτών,
 για να πολεμήσουν ένα κληρικό που δεν έχει χρήματα λόγω του ότι είναι εθελοντής, άμισθος ιερομόναχος, χωρίς να του παρέχουν καμιά νομική υποστήριξη!

Που στήνουν κατηγορίες ψευδείς, αβάσιμες, αναιτιολόγητες, και δεν προσφέρουν καμία εγγύηση στους κατηγορουμένους, περί
 μιας δίκαιης δίκης.

Καταγγέλλω τέλος, τα ελληνικά εκκλησιαστικά "δικαστήρια", ως αναχρονιστικά, και ως επικίνδυνα για την ελληνική Δημόσια Τάξη.
 

Κατήντησαν να εξαιρούνται από την ευρωπαϊκή φιλελεύθερη νομική παράδοση και έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με το σύγχρονο φιλελεύθερο Σύνταγμα της χώρας, που εγγυάται
 μια δίκαιη δίκη και ισονομία για όλους τους πολίτες. Και επίσης έρχονται σε σύγκρουση και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου