Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σεβαστοι Νεοαποτειχισμενοι Πατερες της ημεριδας του Ωραιοκαστρου, αλλα και σεις οι Παλαιοαποτειχισμενοι, γιατι κανατε περα αυτον τον Αγιωτατο επισκοπο ΑΡΤΕΜΙο, που διωχθηκε και διωκεται για την Πιστι του Κυριου; Γιατι; Σας τιθεται το ερωτημα και οφειλετε να απαντησετε.



Σεβαστοι Νεοαποτειχισμενοι Πατερες της ημεριδας του Ωραιοκαστρου, αλλα και σεις οι Παλαιοαποτειχισμενοι, γιατι κανατε περα αυτον τον Αγιωτατο επισκοπο ΑΡΤΕΜΙO, που διωχθηκε και διωκεται για την Πιστι του Κυριου;
Γιατι;
Σας τιθεται το ερωτημα και οφειλετε να απαντησετε.
Ακομα και αν παραδεχθουμε οτι εκαμε καποια υπερβασι (για το ζητημα των χωρεπισκοπων  που σηκωνει πολυ συζητησι το ζητημα, στη σημερινη εποχη της φοβερης εξαπλωσης της Σατανικης Παναιρεσης του Οικουμενισμου) αυτο νομιζουμε ειναι ζητημα θεραπευσιμο και ου προς θανατον και χρειαζεται απο την πλευρα σας να καμετε την δικη σας παραβλεψι.
Ειναι κριμα παντως που, απο μια τετοια μοναδικη στην ιστορια εκδηλωσι, να απουσιαζει ο πρωτος Ομολογητης Επισκοπος που εδω και πολλα χρονια καταταλαιπωρειται, οσον ουδεις αλλος για την Ορθοδοξη Πιστι απο τους Αναισχυντους Οικουμενιστες Πανθρησκειαστες της Σερβικης ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.
Στη συνεχεια δημοσιευουμε επιστολη του πατρος Γεωργιου Μεταλληνου για να ελεγχθειτε ΟΛΟΙ ΣΑΣ, για την ασυγχωρητη αυτη παραλειψι σας.


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ



ΕΝΑΝΤΙΟΝ 

ΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΟΣ


Εχω μελετήσει και εχω διαπιστώσει ότι πρόκειται περί εγκλήματος εναντίον ενός Ορθοδόξου πατρός που αποδεικνύει ότι ο π. Αρτέμιος Ραντοσλάγιεβιτς είναι πραγματικά Πατερικός και επειδή είναι Πατερικός και στηρίζει την Ορθόδοξη Πίστι και Παράδοσι γι’ αυτό το λόγο και πολεμείται.

Ο Οικουμενισμός είναι από πίσω.

Και όταν ο όσιος πατήρ Ιουστίνος Πόποβιτς εδιώκετο και ήταν έγκλειστος στη Μονή Τσέλιε, κάποια πνευματικά του παιδιά - το λέγω με μεγάλη λύπη - φαίνεται ότι δεν ήσαν κοντά του( ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Ο π. Γεωργιος εννοει τους υποκριτικους συμμοριτες Μπουλοβιτς, Γιεφτις και Ραντοβιτς) αλλά ήσαν κοντά σε άλλους παράγοντες, όπως αποδεικνύουν σήμερα οι παπικες συναναστροφές, οι τελετές, αρτοκλασίες και άλλες μυστηριοειδείς πράξεις, ευτυχως δεν είναι μυστήρια ακόμα, αλλά πράξεις με παπικους επισκόπους κλπ 
Δεν είναι πάθος και μίσος αυτό που λέμε αλλά είναι αγάπη και πόνος για το έργο των Αγίων Πατέρων μας.
Αγαπάμε όλους όπως αγαπάμε τους ασθενείς αλλά όχι την αρρωστεια.

Αντί λοιπόν να βοηθούμε τους ανθρώπους αυτούς να βρούν το δρόμο της Αληθείας, που δεν είναι η Ορθοδοξία η δική μου, προς Θεού, εγώ είμαι χειρότερος πάντων και το πιστεύω δόξα τω Θεώ, αλλά είναι η Ορθοδοξία των Αγίων μας, της Θεοτόκου, του προστάτου μου από τα παιδικά μου χρόνια του αγίου Σπυρίδωνος, του αγίου Γερασίμου, αυτή  είναι Ορθόδοξια.

Αν δεν βρεθούν όλοι εκείνοι, ένωσι και ενότητα δεν μπορεί να υπάρξη.

Για όλα αυτά διώκεται για την Ορθοδοξία του ο π. Αρτέμιος και όλα τα αλλα είναι μωρίες και συκοφαντίες και κατάχρησι δεν εκανε ο καλόγηρος π. Αρτέμιος για να φάη και να πιή και να κλέψη.

Και από την άλλη πλευρά που πρέπει να τονίσω διώκονται διότι είναι ο πρωτος και μόνος αυτή τη στιγμή Σέρβος επίσκοπος ο οποίος υπέγραψε την Ομολογία Πίστεως κατά της Παναιρεσης του Οικουμενισμού.

Όπως εδώ ο άγιος Πειραιώς, ο αγιος Αιτωλοακαρνανίας, ο Κυθηρων, καποιος άλλος συνάδελφος τους που μετα ανήρεσε την υπογραφή του, ο Θεός να τον φωτίση να επιστρέψη, και ξέρετε ξαπλώθηκε η Ομολογία Πίστεως στη Ρουμανία, με έχουν καλέσει και με καλούν πάλι τώρα για συνέδρια κλπ κυρίως για ομιλίες μαζί με τον κ.Τσελεγγιδη, με τον π. Θεόδωριο Ζήση, οπότε βλέπετε ότι ο λόγος του Θεού ου δέδεται.

Αυτός είναι ο λόγος, μάλλον ο διπλός λόγος που διώκεται ο πατήρ Αρτέμιος και ας ευχόμεθα ολοι να τον βοηθησουμε και ο Θεός να τον βοηθήση αλλα και εμείς να τον συμπαριστάμεθα  διότι βοηθώντας τον π. Αρτέμιο βοηθούμε ην Ορθοδοξία εν Σερβία.


19 σχόλια:

  1. ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΑΓΙΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
    χθες δωρο στον πατριαρχη σημερα εναντιον του
    katanixis. gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεεεεε !!! Αν ενας καλός σου φίλος είχε την ευγενή καλοσύνη να σου χαρίσει μια ψηφιδωτη πολυτελή εικόνα του Πατριάρχη για τους δικούς του λόγους τι θα την έκανες? ? Στόχο για βελάκια? ?? Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Βαρθολομαίου τω Βαρθολομαίω. Σολομοντιος λύση. Ναι ξέρω ούτε Καλημέρα στους αιρετκούς ... οχι στις διαπροσωπικες σχέσεις με αιρετικους ...κτλ λοιπον αμα δεις ενα αδελφό να τον εχει καβαλησει και να τον παιδευει ο διάβολος ... με τον αδελφό θα τα βαλεις η με τον διαβολο??? Εεεε τον μεν Βαρθολομαίο έχει σε περιποιηση τον δε Διάβολος που τυραννα εχει σε αντιπαράθεση. Οσο για τον αλλο που τον κατηγορισε γιατι ειχε το θάρρος ,μονος αυτος να υπερασπιστεί δημόσια ενα πορνο.... ε και ο Κύριος μου υπερασπισε μια πόρνη. Αν δεν τεριαζει στα χριστιανικα σας πρότυπα τι να κανουμε? Ισως θα έπρεπε να δείτε ξανά τα Χριστιανικά σας πρότυπα. Ναι είναι στρουθοκαμηλος ο Πειραιώς ναι είναι τούτο ναι είναι εκείνο ... αλλα εντάξει καταντα υπερβολη η κατακριση και για τι δώρο εκανε.. πάλι καλα που δεν δώρισε κανένα Κοράνι...

      Διαγραφή
  2. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιος ειναι ο πνευματικος σας πατερας και τι μνημονευει, ειναι σε αυτον εντεταγμενος;

      Διαγραφή
    2. Ὄχι ὁ Πνευματικὸς μας Πατέρας, δὲν εἶναι σὲ Αὐτὸν ἐντεταγμένος,εὑρισκόμεθα ἐκτὸς Ἑλλάδος, καὶ μᾶς ὁδήγισε εἰς τὴν ΑΠΟΤΕΙΧΗΣΙΝ ΜΑΚΡΑΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ, ἄλλὰ εἰς τὴν προσκομιδὴν, μνημονεύει τὸν ἅγιον καὶ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΥΤΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ.
      Καθῶς ἐπίσης, συγκεντρώνει ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ, ΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ, ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ, καὶ μάλιστα διὰ κάθε εξέληξιν ἐπὶ τῶν ἐν τῆ Ἐκκλησια συμβαινὀντων μας ἐνημερώνει κάθε Κυριακὴ ἀλλὰ και εὶς τὰ πολύωρα κυρήγματἀ του .....
      Ἄλλωστε ὁ ΙΕ᾿.Κανῶν τῆς ΑΒ᾿.Συνόδου, δὲν ἐπιτρέπει τὴν Μνημόνευσιν,ἄλλου ἐπισκόπου εἰς τὴν ἐπισκοπῆν ὑπάρχωντος ἐπισκόπου!
      Κλείνοντας τὴν παροῦσαν μου ἀναφορᾶν,θὰ σιωπήσωμεν πρὸς πᾶσαν ἐρώτησιν, κατόπιν ἐντολῆς τοῦ Πνευματικοῦ ἡμῶν πατρὸς + Α..
      Εἴμαστε ἡμεῖς καὶ ὑμεῖς, πάντες ἀδέλφοὶ κατὰ τὴν ΠΙΣΤΗΝ ΗΜΩΝ Καὶ κατὰ τὴν ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΕΤᾺ ΤΩΝ ἉΓΊΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΑΠΟΤΕΙΧΗΣΙΣ ΔΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΤΟΥ .

      Εὐλογεῖτε, πάτερ Εὐθύμιε,μέγιστε ΟΜΟΛΟΓΗΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ,
      καὶ ἀγωνιστᾶ Ὀδυσσεῦ, σὺν πᾶσιν τοῖς ἐκλεκτοῖςς ἀδεφοῖς τοῖς ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΜΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ.ΤΟΙΣ ΑΝΕΥ ΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΔΙΑΓΟΥΣΙΝ.
      ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ....ΟΤΑΝ ΕΛΘΗ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΨΟΜΕΘΑ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΝ.ΩΣΤΕ
      ΕΞΑΛΗΦΘΗΣΕΤΑΙ ΠΑΣΑ ΛΥΠΗ,ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ .......

      Ὅσα ἔγραψα,πρωτίστως τὰ ἔδειξα εἰς τὸν ὁδοδείκτην ἡμῶν Πνευματικὸν ΠΑΤΈΡΑ, ἔτσι ὥστε καὶ κατὰ τὴν ὑπακοὴν ἀλλὰ και κατὰ τὴν ΠΙΣΤΗΝ νὰ εἶμαι ἐν ἀσφαλῆ πορεία
      πρὸς τὴν σωτηρἰαν τῆς ψυχῆς μου καὶ τῆς διωκομένης ἡμῶν ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

      Ἔχετε τὴν ἀγάπην καὶ τᾶς προσευχᾶς ἡμῶν μετᾶ θευμασμοῦ καὶ ἐπικροτήσεως, διὰ τὴν ἐργασίαν ὐμῶν καὶ τὴν καλὴν πληροφορίαν πρὸς πᾶσαν κατεύθηνσιν, διὰ τῶν ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΣΑΣ .

      Διαγραφή
    3. ΕΡΩΤΩΜΕΘΑ :ΤΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΕ ;

      Μνήσθητι Κύριε πᾶσης ἐπισκοπῆς Ὀρθοδοξων τῶν ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΩΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΣΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ .......

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή ο πνευματικός σου δεν μνημονεύει τον Αφρικής στα κρυφά;Παίζει κρυφτό;;Κρυφτούλι ;;;Θέλει να είναι μακάριος και να έχει και μισθό;;;;Τι φρούτο είναι τούτο;;;;;Ας έρθει στην καταδίκη της ψευδοσυνόδου στο Ωραιόκαστρο,θα είναι και ο π. Ε. Τρικαμηνάς.

      Διαγραφή
    5. Ο Αρτέμιος δεν έχει Σύνοδο. Οι Χωροεπίσκοποι, τους οποίους έχει χειροτονήσει (κάτι που προβλέπουν οι Κανόνες) δεν αποτελούν Σύνοδο.

      Διαγραφή
  3. Αντίθετα με εσάς που επισημαίνετε την απουσία κάποιου προβεβλημένου επισκόπου, εγώ διαφωνώ με τον έναν από τους εισηγητές της Ημερίδας για κάποιες απόψεις του.

    Δεν τον θεωρώ πρόσωπο ικανό να με καθοδηγεί πνευματικώς και για να τον επιλέξουν, παρακάμπτοντας άλλους, σημαίνει ότι συμφωνούν μαζί του εις άπαντα.

    Να παρευρεθώ ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι να παραβρεθουμε και μετα ....βλεπουμε.
      Γιατι η μισοβεζικη Αποτειχισι ειναι απαραδεκτη και κατακριτεα.
      Θα δουμε το πραμα θα δειξη.
      Δεν ειμαστε προβατα προς σφαγην.
      Για κανενα.
      Εδω δεν ειναι τα πραγματα τοσο αστεια.
      Εγω δεν εκκλησιαζομουνα και δεν κοινωνουσα 1 ολοκληρο χρονο.
      Οποιοι γυριζουν στο ιδιο εξεραμα δεν αποτελουν υποδειγματα, αλλα παραδειγματα προς αποφυγην.
      ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΩΣ ΑΠΟ ΟΦΕΩΣ.
      Και τους ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
  4. Ωραίος ο παπα - Γιώργης ο Μεταλληνός... Μετά από τα μεταπτυχιακά του και τα δοκτοράτα του στα οικουμενιστικά (προτεσταντικά) Πανεπιστήμια της Γερμανίας που του έδωσαν τη θέση του καθηγητού στη Θεολογική Αθηνών, ...ανεκάλυψε ότι είναι αντίθετος στον ..οικουμενισμό και θυμήθηκε (ο διπλωματούχος της οικουμενιστικής Εσπερίας) τις Σερβίες, τους Αρτέμιους και τους Ζήσηδες... Ουαί υμίν...

    ΔΙΟΓΕΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξερω ποιος Διογενης ψευδωνυμος εισαι και ευκολος ανωνυμος και ανευθυνος ελεγκτης.
    Αν εχεις κοτσια χριστιανου βγαλε στη δημοσιοτητα το ονομα σου.
    Κανετε τους νταηδες κρυπτομενοι πισω απο την ανωνυμια σας.
    Αντι να επαινεσης εναν που, οπως εσυ λες, σπουδασε στη Γερμανια και αναγνωριζει την Πατερικοτητα του Αγιωτατου Αρτεμιου και καταφερεται κατα του Οικουμενισμου, εσυ τον κατακρινεις και δεν ντρεπεσαι.
    Γιατι ουαι υμιν;
    Τι δυτερη ανοησια ειναι αυτη απο την πλευρα σου;
    Ξερεις οι ανωνυμοι υβριστες μου καθονται στο στομαχι και εκτραχηλιζομαι λεκτικα.
    Επανω σου το αμαρτημα.
    Εδω μεσα υπαρχουν μονο λεβεντες επωνυμοι.
    Ακομα και υβριστη να με χαρακτηρισεις εγω δεν ειμαι υβριστης, ακριβως επειδη ειμαι επωνυμος.
    Και ο Ιησους Χριστος αν ζουσε σημερα στη γη και εκφραζονταν με καποιους χαρακτηρισμους της εποχης τυ θα καταδικαζονταν απο τον σημερινο ποινικο νομο..
    Δεχομεθα αντιρρησεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Οδυσσέα, γιατί σας πειράζει τόσο η ανωνυμία;
    Εσείς είστε επώνυμος και με διεύθυνση και τηλέφωνο καί τα άλλα σας στοιχεία, αλλά ολοι γράφουν ανώνυμα και υπάρχει σωρεία ιστολογίων και μάλιστα χριστιανικών, που είναι ανώνυμα. Μήν φωνάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειμαι εναντιον της καθε ανωνυμιας και του καθε ανωνυμου.
    Ειπαμε δικαιολογω μονο κληρικους επειδη καιροφυλακτει η αθλια δεσποτοκρατια.
    Η δαμοκλειος σπαθη.
    ΟΣΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ δεν εχουν ονομα και αλλα στοιχεια ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.
    Νταηδες εκ του ασφαλους.
    Τι χριστιανισμος ειναι αυτο;
    Ο Θεος θα τους φτυση αυτους τους ....ρεμπεληδες.
    Αυτο πισετυω.
    Ναι ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ.
    ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ οι χριστιανοι.
    Κυριοι αν δεν μας στοιχιζει καθολου η χριστιανικη μας ιδιοτητα να ...ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ.
    Σημερα τρεμουμε και την σκια μας.
    Τετοια ειναι η καταντια μας.
    Για αυτο γεμισαμε και με 3εξαρηδες,, οι ανθρωποι ειναι αρρωστοι και στην ψυχη και στο μυαλο.
    Δεν σας κανω τον εξυπνο.
    Περασα 20 ποινικες διωξεις.
    Εφτυσα κυριολεκτικα αιμα.
    Και τι με αυτο;
    Εχω σημερα λευκο ποινικο μητρωο.
    ΔΙΗΛΘΟΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ.
    Και απλα ...τσουφλιστηκα.
    68 ολοκληρα χρονια.
    Γεγονα αφρων καυχωμενος συγχωρειστε με.
    Και δυστυχως με ....ΜΗΔΕΝ ΑΡΕΤΕΣ.
    Πριν φυγω θελω ο Θεος να μου δωση λιγα δακρυα.
    ΛΙΓΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εγωλάτρες δεν έχουν δάκρυα και δεν θα αποκτήσουν αν δεν ταπεινωθούν.Υπακοή σε άγιο ποιμένα θέλεις!Ξύπνα φίλος.-

      Διαγραφή
    2. Εισαι Ευαγγελικοτερος του Ευαγγελιου εσυ και Πατερικοτερος των Πατερων;
      Που τα βρηκες αυτα που λες, γραμμενα;
      Βλεπεις σε μενα εγωλατρεια;
      Ειμαι πολυ που να με παρη, το ξερω.
      Αρεσομαι στο τελειο, ειμαι τελειομανης ακομα κια για τους ανθρωπους γυρω μου.
      Οι φανεροι προβληματικοι με ενοχλουν.
      Εσυ εισαι εγωλατρης;
      Αφου το βλεπεις σε μενα τον ταλα, αρα ξερεις τι ειναι η εγωλατρεια.
      Ψαξε καλυτερα τον εαυτο σου ανωνυμε ευκολοκριτα.
      Θα σε βοηθηση αυτο.
      Εσυ κανεις υπακοη σε ποιμενα;
      Υπαρχουν καλυτεροι Ποιμενες απο τους Αγιους Πατερες;
      Αυτοι δεν μας φτανουν;
      Διαβαζε τους στο συνιστω.
      Ο Αγιος Μαξιμοβιτς προβλεπει για τις εσχατες μερες οτι δεν θα υπαρχουν οιμενενες αλλα λυκοι και οι πιστοι θα καταφευγουν στους Αγιους Πατερες μονο.
      Εσυ τον ποιμενα σου, μηπως τον ρωτας και για να πας στην τουαλεττα;
      Ξερω κατι τετοιους νοσηρους.
      Ο Θεος να μας φυλαξη.
      Εγω θεωρω τους Αγιους Πατερες ως τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ. Ρους τελειους Ποιμενες.

      Διαγραφή
    3. Βέβαια, είναι ασυγκρίτως καλλίτερο το ποιμαίνειν, δηλ. το οδηγείν εις την σωτηρίαν, παρά το πημαίνειν, δηλ. το οδηγείν εις την καταστροφήν, όπως γίνεται σήμερον, όπου δεν έχουμε ποιμένες, αλλά πήμονες:

      «Διατί του έλειψαν από μιας οι ποιμένες, οι αληθινοί ποιμένες εκείνοι, οι οποίοι δια σημείον της τελείας αγάπης, όπου είχον προς τον κοινόν δεσπότην, και ποιμαντικήν προστασίαν εδέχθησαν, και την ψυχήν τους εθυσίαζαν υπέρ των προβάτων, κατά μίμησιν του αρχιποίμενος Ιησού Χριστού, και τον καιρόν όλον της ζωής των, άλλο δεν έκαμναν, και εις άλλο τίποτες δεν εκαταγίνοντο, και διενυκτέρευον, πάρεξ ή μυστήρια να διδάσκουν, ή θείας γραφάς να εξηγούν, ή λόγους ηθικούς να κάμνουν, προς ωφέλειαν και σωτηρίαν των λογικών προβάτων, όπου εμπιστεύθησαν. Επειδή ήκουσαν τον κοινόν δεσπότην, και πρώτον διδάσκαλον όπου λέγει εις τον Πέτρον, ει φιλείς με Πέτρε, ποίμαινε τα πρόβατά μου. Ποίμαινε ουχί άμελγε, ή κούρευε, ή κατάτρωγε τα πρόβατά μου. Ότι το τοιούτον δεν είναι ποιμαίνειν, αλλά πημαίνειν (βλάπτειν) τα πρόβατα». (αγίου Αθανασίου Παρίου. Περί της αληθούς φιλοσοφίας. Κεφ. Γ΄).

      Ποιμήν = πνευματικός ηγέτης
      Ποιμένες = πνευματικοί ηγέτες
      Ποιμαίνω = οδηγώ στη σωτηρία
      Ποιμαίνειν = οφελείν

      Πήμων = καταστροφέας
      Πήμονες = καταστροφείς
      Πημαίνω = οδηγώ στην απώλεια
      Πημαίνειν = βλάπτειν

      Διαγραφή
  8. σεβ πειραιως οταν ο επισκοπος ειναι ασταθης σε θεματα πιστεως αλλα την μια μερα αλλα την αλλη, πως μπορεις να εισαι ποιμην ψυχων
    τι θα διδαξεις το ποιμνιο σου μελος του οποιου ειμαι και εγω
    τιουτος ημιν επρεπεν αρχιερευς τσαρλατανος..... αυστραλιας στυλιανος ειπε σιμωνιακος ο αειμνηστος αττικης
    τι τελικα πιστευεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΝ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ
    ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΙΕ ΙΩΣΗΦ ΧΑΡΚΙΟΛΑΚΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου