Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Προβολες σελιδων της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ χθες 20 Μαρτιου 2017 4995 επισκεψεις. Ελπιζουμε να βοηθουμε τους φιλους και τους αδελφους, ακομα και τους φανερους ή αφανεις εχθρους μας. Λεγει ο Μεγαλομαρτυρας Χρυσοστομος: ΠΟΙΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ.

Προβολες σελιδων της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ 
χθες 20 Μαρτιου 2017


4995 επισκεψεις.
Ελπιζουμε να βοηθουμε τους φιλους μας και τους αδελφους μας, ακομα και τους φανερους ή αφανεις εχθρους μας.
Λεγει ο Μεγαλομαρτυρας Χρυσοστομος: ΠΟΙΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ. 

1 σχόλιο:

 1. Θέλει αρετήν και τόλμην, σε κάθε εποχή, να ελέγχης τους ασεβείς διότι συσχηματίζονται με τις εγκόσμιες αρχές και εξουσίες. Και εάν η ανθρώπινη δικαιοσύνη τους αθωώνει, υπάρχει και η δικαιοσύνη του Θεού. Και εάν οι κοσμικοί άρχοντες υποκύπτοντας στις θελήσεις των θεομπαικτών ασεβών διώκουν τους ευσεβείς, υπεράνω όλων των κοσμικών εξουσιών είναι ο Κυρἰαρχος του Σύμπαντος ο οποίος υπερασπίζεται τους αγίους Του στην παροὐσα ζωή και θα τους απονείμη το στεφάνι της αγιότητος στην αιωνιότητα, ενώ θα πατάξη τους προσωρινά ενδόξους εκκλησιαστικούς και κοσμικούς ως σκεύη κεραμέως.
  ==================
  Παρ. 9,7 Ὁ παιδεύων κακοὺς λήψεται ἑαυτῷ ἀτιμίαν· ἐλέγχων δὲ τὸν ἀσεβῆ μωμήσεται ἑαυτόν.

  Παρ. 9,7 Εκείνος που θα θελήση να παιδαγωγήση τους αμετανοήτως κακούς, θα εξευτελισθή και θα υβρισθή από αυτούς. Εκείνος που θέλει να υποδείξη τα σφάλματα και να ελέγξη τον κακόν, θα επισύρη συκοφαντίας και αδίκους κατηγορίας εναντίον του.

  Παρ. 9,8 μὴ ἔλεγχε κακούς, ἵνα μὴ μισήσωσί σε· ἔλεγχε σοφόν, καὶ ἀγαπήσει σε.

  Παρ. 9,8 Μη ελέγχης, λοιπόν, τους κακούς, δια να μη σε μισήσουν. Ελεγχε και υπόδειξε το ορθόν στον συνετόν και μυαλωμένον, και αυτός θα σε αγαπήση.

  Παρ. 9,9 δίδου σοφῷ ἀφορμήν, καὶ σοφώτερος ἔσται· γνώριζε δικαίῳ, καὶ προσθήσει τοῦ δέχεσθαι.

  Παρ. 9,9 Με τας υποδείξεις σου δίδε στον σοφόν αφορμήν διορθώσεώς του και βελτιώσεως, και θα γίνη σοφώτερος και συνετώτερος. Καμε γνωστάς στον δίκαιον τας ατελείας του και αυτός ευγνωμόνως θα δέχεται ακόμη προθυμότερον τας συμβουλάς σου.

  Παρ. 9,10 ἀρχὴ σοφίας φόβος Κυρίου, καὶ βουλὴ ἁγίων σύνεσις, τὸ δὲ γνῶναι νόμον διανοίας ἐστὶν ἀγαθῆς·

  Παρ. 9,10 Αρχή και θεμέλιον της αληθινής σοφίας είναι η ευλάβεια και ο φόβος του Κυρίου. Ποθος δε και θέλησις των αγίων είναι η κατά Θεόν σύνεσις. Η δε κατανόησις του θείου νόμου είναι δείγμα καλοπροαίρετου και φωτισμένης διανοίας.

  Παρ. 9,11 τούτῳ γὰρ τῷ τρόπῳ πολὺν ζήσεις χρόνον, καὶ προστεθήσεταί σοι ἔτη ζωῆς σου.

  Παρ. 9,11 Με αυτόν τον τρόπον, με την ευλάβειαν και υπακοήν σου προς τον Θεόν, θα ζήσης πολύν χρόνον και θα προστεθούν εις σε εκ μέρους του Θεού πολλά χρόνια ζωής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου