Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η "ΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ Η "ΑΓΙΑ" ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ!

Πως μετά να μην τους αναγνωρίσουν ως "Εκκλησίες";

 
Στην επίσημη ιστοσελίδα της "Ορθοδόξου" Ακαδημίας Κρήτης διαβάζουμε τα εξής: "Οι οικοδομικές εργασίες άρχισαν το 1965 με την οικονομική βοήθεια που πρόσφερε η Evangelische Zentralstelle fur Entwicklungshilfe / Bonn, μια Υπηρεσία της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας, που θέλησε με τη συνδρομή αυτή να δοθεί ένα σημάδι μετάνοιας και καταλλαγής σε έναν τόπο έντονα δεμένο με τη Μάχη της Κρήτης (1941) και με βαρύτατες θυσίες για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια".
Μόνο που οι Προτεστάντες γι' αυτό το "σημάδι μετανοίας" φρόντισαν να μιλούν συχνά, κατά την προσφιλή τακτική τους να διαφημίζουν τα έργα τους.
Έτσι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, στο βιβλίο "Αλλήλοις αποκαλυπτόμενοι - αποκαλύπτοντες", το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, γράφει τα εξής σημαντικά, σε υποσημείωση επιστολής του (14-2-1974) προς τον π. Θεοδώρητο Μαύρο (η υποσημείωση μπήκε στο τέλος της εξής προτάσεως: " Εἰρηναῖος [σ. ημ. τότε Μητροπολίτης Γερμανίας] μᾶς ἐπώλησεν εἰς τοὺς Εὐαγγελικοὺς διὰ τὰ χρήματα, ποὺ παίρνει"): 
"Σὲ ἱερατικὴ σύναξη τῶν Ἑλλήνων (ὀρθοδόξων) κληρικῶν (1975) ὁ ἐπικεφαλῆς τῆς προτεσταντικῆς Innere Mission Dr. Schober δὲν παρέλειψε νὰ μᾶς ὑπενθυμίσει τὴν γενναιόδωρη οἰκονομικὴ συμβολή τους στὴν ἀνέγερση τῆς «Ὀρθοδόξου Ἀκαδημίας» στὸ Κολυμπάρι τῆς Κρήτης!". 
 
Υπήρχε λοιπόν περίπτωση στο Κολυμπάρι, να ονομάσουν, ως όφειλαν, αιρετικούς τους Προτεστάντες και να καταδικάσουν τις αιρέσεις τους;

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που προβάλλεται ως "αποκάλυψη" έχει αναφερθεἰ σε σχόλιο της "Ομολογίας" κατά την εποχή της ψευδοσυνόδου. Ασφαλώς, από μόνη της δεν είναι τόσο τραγική η οικονομική βοήθεια η γνωστή τοις πάσι και ανακοινωτέα. Εξ άλλου οι προτεστάντες συνέβαλαν οικονομικά στην αποπεράτωση Ορθοδόξου Ναού των 40 Εκκλησών της Θεσσαλονίκης όπου εφημέρευε ο αδελφός του διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Το τραγικό θα ήταν εάν λόγω της οικονομικής βοήθειας η Ο.Α.Κ. προέβαινε ως αντάλλαγμα σε οικουμενιστικές ή συγκρητιστικές τοποθετήσεις και εκδηλώσεις. Και βέβαια, όσο αφορά την ψευτοσύνοδο, θα ήταν μια καλή δικαιολογία να μετατεθεί το βάρος των ευθυνών στην Ο.Α.Κ. αλλά αυτή λειτούργησε σαν "ξενοδοχείο" του οποίου χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις. Αλλού είναι οι ευθύνες, όσο αφορά βέβαια την ουσία και την ψευτοσύνοδο, αλλά έχει και η ΟΑΚ τις δικές της σε άλλα σχετικά π.χ. http://www.romfea.gr/diafora/8446-apokrufistiko-
    oikoumenistiko-bitro-stin-orthodoji-akadimia-kritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου