Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

OI ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟΝ ΤΟΥΣ;

OI ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ  ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟΝ ΤΟΥΣ;

------------------

ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ;

Μου φαίνεται ότι έχουμε πέσει όλοι θύματα της απίστευτης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Μας έχουν πιάσει όλους πολιτικούς «κότσους». Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει αυτή την περίοδο ένα πολιτικό θέατρο, ότι δήθεν αντιδρά με τα μέτρα που του ζητούν οι δανειστές να ψηφίσει από τώρα για μετά το 2018. Όμως τόσο αυτό το θέμα, όσο και το πλεόνασμα του 3,5% τα έχει ήδη συμφωνήσει και ΨΗΦΙΣΕΙ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: 


Στο τρίτο μνημόνιο (Ν. 4336/2015, παρ. Γ΄-  ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, σελ. 1014 επ.) έχει ψηφίσει τα εξής:

«Η Ελλάδα θα θέσει ως στόχο την επίτευξη μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ, μέσω ενός συνδυασμού εμπροσθοβαρών (upfront στο αγγλικό κείμενο – δηλαδή λήψης εκ των προτέρων) παραμετρικών δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων του συστήματος ΦΠΑ και του συνταξιοδοτικού συστήματός της, υποστηριζόμενου από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, καθώς και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζεται η επαρκής προστασία των ευπαθών ομάδων. (….) Για την επιτυχία θα απαιτηθεί η συνεχής εφαρμογή των συμφωνημένων πολιτικών επί πολλά έτη».

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ΨΗΦΙΣΕΙ ότι θα νομοθετήσει εκ των προτέρων διάφορα μέτρα για τους φόρους, τον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό για πολλά έτη, προκειμένου να επιτύχει το 3,5% πλεόνασμα.

Προσωπικά αμφιβάλω για το εάν οι βουλευτές γνώριζαν τι ψήφιζαν το 2015. Προφανώς δεν περίμενε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό θα το ζητούσαν οι δανειστές κάποια μέρα. Να όμως που τώρα, για τους δικούς τους λόγους, το ζητούν.

Ποιον λοιπόν θα πρέπει να κατηγορήσουμε τώρα; Τον Σόϊμπλε που κάνει τη «δουλειά» του ή τον ΣΥΡΙΖΑ που το 2015 αψήφησε τη λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος και πήγε και παραδόθηκε στον κάθε κ. Σόϊμπλε, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο και φυσικά και την πιο πάνω διάταξη;

ΥΓ1. Αν αναρωτιέστε τι θα κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ; Φυσικά και θα ψηφίσει τα μέτρα, μην ανησυχείτε. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε ότι παίζει θέατρο.

ΥΓ2. Να σταματήσει το θέατρο και η ΝΔ, καθώς και όλη η αντιπολίτευση του συνταγματικού τόξου, γιατί όλοι μαζί ψήφισαν την πιο πάνω διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου