Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

ΘΑ ΣΤΕΙΛΗ ΤΑ ΜΑΤ ο κ. ΑΝΘΙΜΟΣ;

ΘΑ ΣΤΕΙΛΗ ΤΑ ΜΑΤ 

 ο κ. ΑΝΘΙΜΟΣ;

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ, Προσπαθούν να εμποδίσουν τον π.Νικόλαο Μανώλη να λειτουργήσει κατά την εφημερία του.jpeg

Απο το ιστολογιο Κατανυξις αντιγραφουμε:
 
Όλα τα πνευματικά του παιδιά και πάρα πολλοί ενορίτες του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε κάθε μητροπολιτική ενέργεια που αποβλέπει στην παρεμπόδιση και απαγόρευση του π.Νικολάου Μανώλη, κατά την εφημερία του, ΣΗΜΕΡΑ  Παρασκευή 24/2 και αυριο Σάββατο 25/2 από τις 7:00-9:00 το πρωί, να λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας που έχει οργανική θέση.
 
Ως γνωστόν, ο π.Νικόλαος, έχοντας ακώλυτη ιερωσύνη, από την Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2017, εφαρμόζοντας τους ιερούς κανόνες και ειδικά τον ΙΕ΄ κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου επί Μεγ. Φωτίου, διέκοψε το μνημόσυνο του οικείου μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, για λόγους Πίστεως. Σε περιπτώσεις που συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, οι ιερείς ή μητροπολίτες που κόβουν το μνημόσυνο του επισκόπου ή πατριάρχου τους, τελούν τις Ιερές Ακολουθίες και τη θεία Λειτουργία, μνημονεύοντας “υπέρ πάσης επισκοπής Ορθοδόξων” αντί του επισκόπου ή πατριάρχου που καταγγέλλουν για αίρεση.
Όμως ως γνωστόν υπάρχουν θεομάχοι στην ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης που δεν δίνουν καμία σημασία στους ιερούς κανόνες και εργάζονται νυχθημερόν να επικρατήσει η παναίρεση του Οικουμενισμού στην Θεσσαλονίκη. Σκέφτηκαν λοιπόν, να οργανώσουν ιερατικά συλλείτουργα την Παρασκευή και το Σάββατο στην ενορία, λες και εορτάζουν κάποια πανήγυρη. Μη σεβόμενοι το πετραχήλι του επί 27 έτη στην ιερωσύνη πνευματικού μας πατρός, αποφάσισαν όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Ιστολογίου μας, να τελέσουν αυτά τα αποκαλούμενα από μας “μιαρά συλλείτουργα”, εφόσον γίνονται με σκοπό να εμποδίσουν τον νόμιμο εφημέριο του Ναού πατέρα Νικόλαο να λειτουργήσει. Ε! Δε θα τους επιτρέψουμε!
Γνωρίζοντας πως η παρεμπόδιση τέλεσης θείας Λατρείας αποτελεί ποινικό αδίκημα, θα περιμένουμε στο Ναό να διαπιστώσουμε αν οι μητροπολιτικοί (σε συνεργασία άραγε με ποιους του ναού; Ελπίζουμε πως δε θα βρουν συμμάχους εκεί) προσπαθήσουν να παρέμβουν παράνομα. Ο π.Νικόλαος δεν έχει στα χέρια του κάποιο διοικητικό έγγραφο που να αποδεικνύει πως βρίσκεται σε τιμωρία ή αργία. Τέτοιο έγγραφο φυσικά δεν έχει και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού για να δικαιολογεί οποιαδήποτε αρνητική ενδεχόμενη ενέργεια προς τον νόμιμο εφημέριο του Ναού. Το μόνο πρόσφατο έγγραφο είναι η κλήση του σε απολογία από τον μητροπολίτη κ. Άνθιμο, που όμως αυτό θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα. Με προφορικές απαγορεύσεις που καταπατούν κάθε έννοια δικαίου και υπερβαίνουν κάθε μορφή διοικητικής ατασθαλίας αποδεικνύοντας σε τί βαθμό έχει φτάσει η κατάχρηση εξουσία στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, θα μας βρουν απέναντί τους. Δε θα τους κάνουμε το χατήρι να παίζουν παιχνίδια οι εγκάθετοι του συστήματος.
Είμεθα πανέτοιμοι.
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ!

8 σχόλια:

 1. Εν τέλει δεν λειτούργησε ο π. Νικόλαος. Τί συνέβη;

  Πήγα στις 8 π.μ. να εκκλησιαστώ στο Ναό αλλά διαπίστωσα ότι στη Θ. λειτουργία συλλειτουργούσαν 3-4 ιερωμένοι ενώ απουσίαζε ο πατήρ Νικόλαος Μανώλης. Το εκκλησίασμα απαρτίζονταν από ελάχιστους πιστούς. Ο προεξάρχων μνημόνευσε Άνθιμον, όπως και εν χορώ εντός του ιερού άπαντες έψαλλον την φήμην, ενώ στο κήρυγμα ο προεξάρχων είπε μεταξύ άλλων περίπου τα εξής (τα παραθέτω από μνήμης): Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει ο π. Νικόλαος Μανώλης ο οποίος όμως έχει διακόψει τη μνημόνευση του μητροπολίτου Ανθίμου. Επειδή η τέλεση της θείας λειτουργίας χωρίς τη μνημόνευση του οικείου μητροπολίτου θα ήταν παράνομη διότι αντίκειται και στους ιερούς Κανόνες και στους Νόμους του Κράτους, απεφασίσθη να μην επιτρεπεί να τελεσθεί λειτουργία χωρίς μνημόνευση του κυρίου Ανθίμου, γι' αυτό απεφασίσθη να τελεσθεί ιερατικό συλλείτουργο, λόγω και της μεγάλης εορτής της ημέρας (μνήμη δὐο ευρέσεων της κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου) και για το λόγο εκλήθησαν όσοι κληρικοί της ιεράς Μητροπόλεως επιθυμούν να συμμετέχουν μαζί με τον άλλο εφημέριο του ι. Ναού του Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας. Δεν θα επιτρέψουμε (η ιερά μητρόπολις) να τελείται παράνομη λειτουργία και παρασυναγωγή και ευχόμαστε μετάνοια εφ΄ όσον ακολουθεί και η περίοδος μετανοίας.

  Εψάλη μάλιστα στο τέλος και η φήμη του Ανθίμου, "Ανθίμου το Παναγιωτάτου ... πολλά τα έτη" ενώ κατά τη λήξη, στο "Δι'ευχών", αντί "των αγίων πατέρων" πρώτα εκφωνήθηκε "δι ευχών του αγίου δεσπότου ημών", κι έπειτα "δι ευχών των αγίων Πατέρων ημὠν". Αυτά απόντος του μητροπολίτου.

  Σκέφτηκα, αποχωρώντας; "Δι ευχών του αγίου πάπα Ρώμης" ξέχασαν να εκφωνήσουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το σχόλιο αυτό κάποιος το αντέγραψε αυτολεξεί (copy paste) στην "κατάνυξι" χωρίς να αναφέρη πηγή. Απάντησα και ανέφερα ότι προέρχεται από εδώ. Και ας μην αναφέρουν την "ομολογία" στα φιλικά ιστολόγια, στον κατάλογο που παραθέτουν δεξιά της οθόνης, ενώ θεωρούν φιλικά και προβάλλουν π.χ. της Ακτίνες και άλλα θρησκευτικά ιστολόγια που δεν ανέφεραν λέξη για τον π. Νικόλαο Μανώλη.

   Διαγραφή
 2. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατέβηκε απο το αυτοκίνητο ο προιστάμενος του ναού με 3-4 φουσκωτούς και στη στροφή της Τριανδρίας υπήρχαν άνδρες της ομάδας Διας.Επίσης κάποιοι ήταν μέσα στον ναό και άνοιξαν τις πόρτες μόνο όταν ήρθε ο προιστάμενος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τωρα δηλαδη δεν θα ξαναπαει ο π.Νικολαος στον ναο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Του έδωσαν 7ήμερη υποχρωτική άδεια μέχρι να ετοιμάσει την απάντησή του. Αν θέλει υποθέτω ότι θα μπορεί να πηγαίνει, όπως θα μπορούσε να συμμετέχει και σήμερα, αλλά δεν θα ήθελε, υποθέτω, να συμμετέχει διότι θα γίνεται μνημόνευση και μάλιστα με τρόπο προκλητικότατο όπως σήμερα ...

   Διαγραφή
 4. Γνωρίζετε τό όνομα τού προισταμένου τού Ναού?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://www.romfea.gr/enoriaka/7685-epeteios-egkainion-in-agiou-spuridonos-triandrias-thessalonikis

   http://www.imth.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=177

   Διαγραφή
 5. ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ. Ο ΠΟΛΥΣ ΛΑΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ``ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ``.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου