Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Του ζηταει να παραιτηθη με ......εμειλ!!!!!

Του ζηταει να παραιτηθη

με ......εμειλ!!!!! 

Ξερουμε πολυ καλα ποια θα πρεπει να ειναι η απαντησι:

Να παραιτηθεις ΕΣΥ, που εφυγες απο την Εκκλησια, εγω δεν θα φυγω ΠΟΤΕ απο την Εκκλησια
ΕΣΥ, που ανηκεις πλεον στους Αιρετικους και οχι στους Ποιμενες, αφου εγκατελειψες τα ΑΙΩΝΙΑ ΟΡΙΑ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και ακολουθεις πιστα και αδιαμαρτυρητα, τα νεα ...ορια της Παναιρεσης του Οικουμενισμου ταυτιζομενος και σφιχταγκαλιαζομενος πλεον με τις Παμπαλαιες Αιρεσεις που καταδικασε η Εκκλησια.
Εγω ειμαι πρωτα φυλακας και τηρητης της Ορθοδοξου Πιστεως που οφειλω να φυλαγω ως κορην οφθαλμου, αλλα και τσελιγκας των προβατων που μου εμπιστευθηκε ο Θεος, για να τα οδηγω εις νομας σωτηριους και οχι στις Αιρεσεις της απωλειας.


Αυτοι ειναι οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ πρωην ταχα επισκοποι και νυν ...νεροκουβαλητες  της κακοδοξης Κολυμπαριου ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ Βαρθολομαιϊκης ...συναξεως.
Εκτος ολων των αλλων, απεκτησαν και το θρασος και την αναιδεια του πατρωνα τους του Αρχιαιρεσιαρχη του Φαναριου.
Ο πατηρ Σπυριδων Δαμανακης ειναι γυιος του θρυλικου παπα Μιχαλη Δαμανακη του ενος εκ των 5 Σφακιανων παπαδων που αφησαν εποχη με την θαρραλεα Κρητικη φωνη τους και τους ατρομους εκκλησιαστικους και κοινωνικους αγωνες τους, τα τελευταια χρονια, οταν ενωμενοι πεντε τον αριθμον παλευαν μονοι τους αυτοι οι πεντε, κατα του επιπολαζοντος κακου της Ελληνικης Κοινωνιας. 
Ο πατηρ Σπυριδων Δαμανακης ειναι ο δευτερος Κρης εγγαμος πρεσβυτερος  της Ορθοδοξης Λεβεντιας, που επαψε να μνημονευει τον Επισκοπο του Ειρηναιο των Σφακιων(γεμισε η Κρητη απο Ειρηναιους εξ αιτιας εκεινου του νεωτεριστου Ειρηναιου Γαλανακη), στον οποιο ανηκει. 
Ομως ο πατηρ Σπυριδων, που δεν θελει να μενει πλεον και να παριστανει τον ορθοδοξο ποιμενα μεσα στα κατακαθια του ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑΤΟΣ της ΑΙΡΕΣΗΣ, που μετετρεψαν την Εκκλησια με τις αποφασεις τους στην ΛΗΣΤΡΙΚΗ συναξη του Κολυμπαριου, ζητησε απο τον επισκοπο του να διαχωριση την θεσι του απο αυτην και να την καταδικαση, γιατι αλλαξε τα ΑΙΩΝΙΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και εγκατεστησε νεα ορια, δικα της ορια, αιρετικα ορια, αλλα εκεινος δηλωσε οτι θελει να παραμεινη στο Οικουμενιστικο Κογκλαβιο του Αρχιαιρεσιαρχου του Βαρθολομαιου.
Ο κ. Ειρηναιος, ζητησε επιμονα απο τον πατερα Σπυριδωνα να συνεχιση να τον μνημονευει.
Ομως εκεινος, αρνειται την μνημονευσι διοτι πειθαρχει στους Μεγαλους Πατερες της Ορθοδοξιας και οχι στους κακοδοξους και αλλοδοξους πλεον συμμετοχους του Κολυμπαριου Βδελυγματος το οποιο αποκαλουν "αγια και μεγαλη συνοδο", ενω ειναι ενα Σατανοκινητο Νεοπλασμα και αηδιαστικο Εκβρασμα.
Οταν λοιπον ο ...Θαλαμοφυλακας των Σφακιων πληροφορηθηκε οτι ο πατηρ Σπυριδων επαψε να τον μνημονευει, μαλιστα απο τον Σεπτεμβριο του 2016, του ζητησε αμεσα την παραιτησι του με ...εμειλ. 
Τετοια ειναι η καταντια αυτων των ανθρωπων που αρνηθηκαν την επισκοπικη ευθυνη και αποστολη τους και τολμουν και ζητουν απο κληρο και απο λαο να πειθαρχησουν στα ανομα κελευσματα του Κολυμπαρικου ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ εκβρασματος και μαλιστα με ....εμειλ, αλλοιως απειλουν ...καθαιρεσεις και αφορισμους.
Καλα αυτοι οι αμοιροι και αγραμματοι ....Θαλαμοφυλακες δεν καταλαβαινουν οτι ...δερουν αερα και τα σκαγια τους δεν ...πιανουν τους Αποτειχισμενους, αλλα ειναι τελειως ...ασφαιρα και αναποτελεσματικοι δηλαδη ...αδειοι καλυκες;
Ομως εδω υπαρχει κατι το ιδιαιτερο και μια ιδιαζουσα καταστασι. 
Στα Σφακια ζουν αετοματηδες ορεσιβιοι και μπαρουτοκαπνισμενοι ανθρωποι και οταν εμαθαν τις απειλες του δεσποτη Ειρηναιου εναντιον του παπα Σπυρου, ...βρυχηθηκαν τον βρυχησμο του λεοντος και ειναι ετοιμοι να ...εφορμησουν!!!
Καλο ειναι ο ...Θαλαμοφυλακας Ειρηναιος των Σφακιων, να ...προσεχη!!!! 
Και μαζι του και ο πατρωνας του Αρχιαιρεσιαρχης Βαρθολομαιος ο Μεγαλυτερος και ο Χειροτερος Αιρετικος της Ιστοριας.

16 σχόλια:

  1. Του πατέρα του το μαγαζί είναι η Μητρόπολη και ζητάει με αυτό τον τρόπο άνευ διαλόγου, άνευ απολογίας (του σφάλλοντος εκ των δύο) την "παραίτηση" του ευσυνειδήτου κληρικού; Ο Θεός ας ενισχύσει τους γενναίους ομολογητές κληρικούς ώστε να μην αδικηθούν παρανόμως, διότι ούτε έκλεψαν ούτε αδίκησαν ούτε παρέβησαν κάποιο Νόμο του Θεού αλλά υπακούοντες στη συνείδησή τους ομολογούν την Ορθόδοξη Πίστη που δεν είναι κατασκεύασμα ανθρώπων αλλά αποκάλυψις Θεού.

    Αλλά φευ, αυτή είναι η κατάσταση στην σημερινή Εκκλησία, η απαξίωση του πληρώματος της Εκκλησίας, του ορθοδόξου λαού αλλά και του κατωτέρου κλήρου, και η εθιμική απολυταρχία του εκάστοτε δεσπότη αντίθετα με όσα διδάσκει το Ευαγγέλιο, κατάσταση που την ανέχεται το Δημοκρατικό Κράτος αφού ούτε καν επιδιώκει να αυτορρυθμιστεί η Νομοθεσία περί τα εκκλησιαστικά ώστε να συμμετέχουν οι λαϊκοί στην εκλογή των ποιμένων τους, επισκόπων και πρεσβυτέρων, και στην διοίκηση των μητροπόλεων και ενοριών. Την αντιδημοκρατική αυτή κατάσταση την αποδέχεται βέβαια ως φυσιολογική ο οσφυοκάμπτης θρησκευόμενος λαός (οι άλλοι οι πλέον λογικοί και κατηχημένοι ή αντιδρούν ή απομακρύνθηκαν) και ο κλήρος, αναγκαστικά. Για εμάς τους λαϊκούς, τώρα πλέον είναι αργά να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, πέθανε ο (κάπου δογματικώς πιθανώς "περί πνεύματος ψυχής και σώματος" σφάλλων, πλην ορθώς και Ορθοδόξως διεκδικών τα δικαιώματα των λαϊκών) Απόστολος Μακράκης, απεβίωσε ο ομολογητής κ.Νικόλαος Σωτηρόπουλος, εκοιμήθησαν οι π. Αυγουστίνος Καντιώτης, ο Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, ο Θεσσαλονίκης π. Λεωνίδας, ο Νικοπόλεως π. Μελέτιος, ο Αττικής π.Νικόδημος, σιγούν οι ηλικιωμένοι πλέον π.Δανιήλ Αεράκης και κ. Κων/νος Σιαμάκης που θα είχαν κάτι να πουν, γέρασε και ο παπα Ηλίας Υφαντής, διώκεται ο π. Ευθύμιος και οι λεβέντες ιερείς της Κρήτης.

    Εμείς οι λαϊκοί που μια ζωή υποκύπταμε σαν σκώληκες, θα υποστούμε τις συνέπειες που προβλέπονται από την παροιμιώδη έκφραση "αν μια ζωή δέχεσαι αδιαμαρτύρητα να σου συμπεριφέρονται σαν να είσαι σκουλήκι, μην διαμαρτύρεσαι όταν θα σε πατήσουν και θα σε λιώσουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενε εκπλήξεις από τον π. Θ. Ζήση. Έχει συνείδηση.

      Διαγραφή
  2. Θυμήθηκα μια παλιά περίπτωση μη μνημονεύσεως, υπό πλέον κεκοιμημένου Κρητικού ιερέα ο οποίος, επειδή ήταν αντιβασιλικών αισθημάτων, όταν επρόκειτο να συμμετέχει έστω ως ψάλτης στο τότε "πολυχρόνιον" της βασιλικής οικογενείας (πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο θεός τον ευσεβέστατον βασιλέα ημών "τάδε" συν τη ευσεβεστάτη βασιλίσση ημών "τάδε" κ.λπ. ), εύρισκε τρόπο να μην μνημονεύει, εκμεταλλευόμενος την αοριστία, χασμωδία, τους μαρόσυρτους λαρυγγισμούς της βυζαντινής μουσικής. Μασούσε τα λόγια του κι έλεγε άλλα αντ΄ ἀλλων, ή και αντίθετα, π.χ. αντί Φρειδερίκη, έψαλλε ... ισοκρατώντας φρίιιιιικηηη, όπως μου αποκάλυψε ο γιός του. Μπορούν στα απομεκρυσμένα χωριά αν θέλουν να παύσουν τη μνημόνευση με τον τρόπο αυτό... υπάρχει βέβαια κι ο άλλος, ο παραδοσιακότερος τρόπος... ο βήξ. Του επισκόπου ημών γκάχα γκούχα... ου πάντες Τρικαμηνάδες, ου πάντες Σφακιανοί και πνευματικά τέκνα του παπα Γιωργη Χιωτάκη, του π. Γ. Πυρουνάκη, και ας μην ξεχάσουμε και τον αείμνηστο κοινωνιστή ορθόδοξο Χριστιανό της προσπάθειας της Χριστιανικής Δημοκρατίας, επίσης Κρητικό, Νικόλαο Ψαρουδάκη ... Ο Θεός να δίνει δύναμη και στον ιερέα Σπυρίδωνα Δαμανάκη και να φωτίσει τον επίσκοπο ώστε να πράξει εις δόξαν της Εκκλησίας και όχι εις ταπείνωσίν της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας που εχει βγάλει μόνο δημοτικό22 Ιανουαρίου 2017 στις 2:29 π.μ.

    Αλοιμονο σε αυτούς τους επισκοπους δεν έχουν καταλάβει ότι θα κριθουν σε δογματικα από θεό στην πίστη. Δεν έχουν καταλάβει ότι πάνω από το χάρισμα του θρονου βρίσκεται το προφητικο και πιο πάνω το αποστολικο.πως λοιπόν καταργουν τους αποστολους,ονομαζοντας τους κανόνες "τείχη του αισχους"δεν φοβούνται;οι γραφες λένε -αρχή σοφίας φόβος Κυρίου. Λυπάμαι πραγματικά για αυτούς. Όσο για τους δύο ευλαβεστατους ιερείς "Μακάριοι εστε όταν ονειδισωσιν υμας και διωξωσι και ειπωσι παν πονηρον ρημα καθ'υμων ψευδομενοι ένεκεν έχουν. Χαίρετε και αγαλλιασθε ότι ο μισθός υμων πολύς εν τοις ουρανοις.ουτω γαρ εδιωξαν τους προφητας τους προ υμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας που εχει βγάλει μόνο δημοτικό22 Ιανουαρίου 2017 στις 2:32 π.μ.

    Αλοιμονο σε αυτούς τους επισκοπους δεν έχουν καταλάβει ότι θα κριθουν σε δογματικα από θεό στην πίστη. Δεν έχουν καταλάβει ότι πάνω από το χάρισμα του θρονου βρίσκεται το προφητικο και πιο πάνω το αποστολικο.πως λοιπόν καταργουν τους αποστολους,ονομαζοντας τους κανόνες "τείχη του αισχους"δεν φοβούνται;οι γραφες λένε -αρχή σοφίας φόβος Κυρίου. Λυπάμαι πραγματικά για αυτούς. Όσο για τους δύο ευλαβεστατους ιερείς "Μακάριοι εστε όταν ονειδισωσιν υμας και διωξωσι και ειπωσι παν πονηρον ρημα καθ'υμων ψευδομενοι ένεκεν έμου. Χαίρετε και αγαλλιασθε ότι ο μισθός υμων πολύς εν τοις ουρανοις.ουτω γαρ εδιωξαν τους προφητας τους προ υμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, βαρεθήκαμε να μας λες, ότι έχεις βγάλει μόνο δημοτικό. Το βλέπουμε, στο ότι μας γράφεις πάντα δυο φορές τα ίδια πράγματα. Δεν χρειάζεται να αυτοδιαφημίζεσαι πλέον.

      Διαγραφή
    2. Τι φταίει ο άνθρωπος που ταπεινολογεί, όταν η παρούσα εκκλησιαστική κατάσταση τιμωρεί τους μορφωμένους ποιμένες και ιεροκήρυκες και αναδεικνύει ως έξοχο προσόν την αγραμματοσύνη, την απλυσιά, την σαλότητα.

      Διαγραφή
    3. Άλλο η ταπεινολογία και άλλο η αυτοδιαφήμιση.

      Διαγραφή
  5. εαν εστειλε εμαιλ ο μητροπολιτης που ειναι το προβλημα
    αλλωστε ειναι αποδεικτικο παραλαβης του εγγραφου
    μηπως θα επρεπει να τον συναντηση ο δεσποτης
    συμμαζεψου οδυσσεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μέιλ είναι αποδεικτικό αποστολής αλλά όχι παραλαβής. Στέλνω μέιλ αλλά δεν ανοίγει τον υπολογιστή του ο παραλήπτης για να το παραλάβει, ή κάπου χάνεται στο διαδίκτυο.

      Φυσικά θα έπρεπε να τον συναντήσει ο επίσκοπος.., ωχ ... δεσπότης είναι; τότε ... να δούμε αν μεθαύριο οι δεσπότες της Κρήτης, των Πατρών, της Φλωρίνης, όλης της Ελλάδος που στις επαρχίες τους οι "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ" θα συμμετέχουν σε ειδωλολατρικές εκδηλώσεις, ντυμένοι οι άντρες γυναίκες ή μασκαρεμένοι, θα αφορίσουν ή θα καλέσουν σε απολογία κανέναν χριστιανό ή κανέναν παπά που συμμετέχει στα καρναβάλια. Αν όχι ... τι ρόλο παίζουν; Μόνο οι Ορθόδοξοι τους ενοχλούν;

      Διαγραφή
  6. «Πάντες οι θέλοντες ευσεβώς ζήν εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται»

    Το "πάντες" δεν το προσέξαμε. ΟΛΟΙ λέει!!!... σε σημείο που ο π. Αυγουστίνος το "πάντες" το είχε εντοπίσει ως απόδειξη της Χριστιανικής ιδιότητας εκάστου κι έλεγε καθημερινά (τον άκουγαν και τα πνευματικά του τέκνα που έγιναν επίσκοποι) "αν δεν διώκεσαι και αν τα έχεις καλά με όλους, τὀτε δεν είσαι χριστιανός". Ο Κύριος βεβαίωσε "θα σας διώξουν και θα πουν κάθε λόγο ("παν ρήμα" δηλαδή ασύστολα ψεύδη) συκοφαντικό ψευδόμενοι εναντίον σας εξ αιτίας μου, διότι πιστεύετε σε Εμένα".

    Το "διωχθήσονται" οι θέλοντες ευσεβώς ζην το αναλύσαμε; Νομίζουμε ότι θα διωχθούμε μόνο από τους απίστους και αμαρτωλούς κοσμικούς; Όχι βέβαια, αλλά και από τους ψευδαδέλφους, και ψευδοδιδασκάλους ποιμένες που έχουν εισχωρήσει στην εκκλησία. Ο ιερός Χρυσόστομος εδιώχθη από τους επισκόπους της εποχής του ώστε να καταθέσει: "ουδέν δέδοικα ως επισκόπους πλην ενίων". Δεν φοβήθηκα τίποτε εκτός από τους επισκόπους, πλην μερικών.

    Το "θέλοντες" το προσέξαμε; Διότι δεν λέει "πάντες οι ευσεβώς ζώντες" αλλά όσοι θέλουν να ζήσουν ευσεβώς (μας δίνει κουράγιο, αναγνωρίζει την θέληση, την πρόθεση αναγνωρίζει όμως και τα εμπόδια τὀσο εκ των κοσμικών πειρασμών αλλά και τις παραπλανήσεις εκ των ψευδοδιδασκάλων όταν μάλιστα αναρριχώνται σε θρόνους ποιμένων της εκκλησίας που δε μας αφήνουν "να αγιάσουμε" ανατρέποντας την πίστη με παραδόσεις ανθρώπων, μεταβάλλοντας την ευσέβεια σε τύπους που δεν σώζουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι ακροτητες σας οδυσσεα αναγκασαν τον
    πειραιως να σας εγκαταλειψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
    ΑΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΔΟΞΟΜΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας που εχει βγάλει μόνο δημοτικό22 Ιανουαρίου 2017 στις 11:15 μ.μ.

    Φίλε μου, το δημοτικό σε πειράζει η αυτά που γραφω;Αφού δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί λέω ότι έχω βγάλει μόνο δημοτικό, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακουσε αγαπητέ:

      Το να γράφεις συνεχώς: "Ένας που έχει βγάλει μόνο δημοτικό" είναι κατ' αρχήν αυτοδιαφήμιση.
      Αν ένας γράψει: "Ένας που έχει 20 διπλώματα Πανεπιστημίου" είναι και αυτό αυτοδιαφήμιση, αλλά και τα δυο είναι επιπλέον η αποθέωση του εγωισμού.

      Διαγραφή
  10. καλον θα ειναι να ζητηθει απο τον πειραιως η κανονικη συμβουλη του δια το θεμα του ιερεως διοτι ως γνωστον ο σεραφειμ ειχε διατελεσει για πολλα χρονια γραμματευς
    των συνοδικων δικαστηριων και εχει μεγαλη πειρα σαυτα τα
    θεματα
    εαν αρνηθει τοτε αποδεικνυεται οτι ο πειραιως την εσκασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου