Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Αναχωρησε για τους Ουρανους ο Αγωνιστης αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κατσαμπίρης.

Αναχωρησε για τους Ουρανους ο  Αγωνιστης αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κατσαμπίρης.


Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 12η Ιανουαρίου 2017
Εξόδιος Ακολουθία αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Κατσαμπίρη
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Γέροντος, ιεροκήρυκος αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Κατσαμπίρη.

Προηγήθηκε, το πρωί, η Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως αυτού, η οποία τελέσθηκε ενώπιον του λειψάνου του στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παλαίρου.
Ακολούθως, στον ίδιο Ναό και ώρα 12:00’, τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αλλά και άλλων Μητροπόλεων.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ακτίου – Βονίτσης κ. Γεώργιος Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος Παλαίρου και το τοπικό συμβούλιο, ενώ πλήθος πιστών, πνευματικών τέκνων και φίλων, συνόδευσαν τον νεκρό του αγαπημένου τους Γέροντα στην τελευταία του κατοικία. Η ταφή του έγινε στον χώρο που ο ίδιος είχε ετοιμάσει στο Ησυχαστήριό του στα Σκλάβαινα, πλησίον του Ναού του Αγίου Βλασίου.
Έργο της ζωής του αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Κατσαμπίρη υπήρξε η ανάδειξη του ιερομάρτυρος Βλασίου του Ακαρνάνος και των συμμαρτυρησάντων του, και η καταγραφή τους στο αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Για το σκοπό αυτό συνεργάσθηκε στενά με τον σύγχρονό μας όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, μελέτησε, ερεύνησε και κατέγραψε τα της ζωής και του μαρτυρίου του Αγίου Βλασίου, τις εμφανίσεις και τα θαύματά του, παλαιότερα και σύγχρονα, εκδίδοντας τα ανάλογα βιβλία. 
Ο αρχιμανδριτης πατηρ Αυγουστινος συνεγραψε και τον βιο του Αγιου Μαρκου του Ευγενικου τον οποιον ιδιαιτερα θαυμαζε και μιμουνταν στη ζωη του.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κατά την ομιλία του, εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του π. Αυγουστίνου τονίζοντας ότι ο αείμνηστος Γέροντας «υπήρξε πρότυπο αγιασμένου κληρικού και μοναχού, που διακρίθηκε ιδιαίτερα για την αυστηρή ασκητική ζωή και την ταπείνωση με την οποία ζούσε, χαρίσματα τα οποία λείπουν από τους σημερινούς ανθρώπους».
Ο Σεβασμιώτατος, μίλησε ιδιαίτερα για τη συμβολή του π. Αυγουστίνου στην ανάδειξη και την αγιοκατάταξη του νεοφανούς ιερομάρτυρος αγίου Βλασίου και των συνασκητών του, λέγοντας ότι «αξιώθηκε από τον Θεό να ζήσει την επίσημο αγιοκατάταξη που τόσο ποθούσε, δεν πρόλαβε όμως να χαρεί τις πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις που θα τελεσθούν κατά την ημέρα της πανηγύρεως του αγίου Βλασίου, την 7η Ιουλίου. Από το ουράνιο όμως θυσιαστήριο θα χαίρεται και θα πρεσβεύει για όλους μας». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να αναπαύσει ο Τριαδικός Θεός τον π. Αυγουστίνο στη Βασιλεία Του και να αναδείξει μιμητές του βίου και του έργου του.
Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

8 σχόλια:

  1. Ο Αιτ/Ακαρνανίας Κοσμάς δεν είναι Οικουμενιστής; Αναγνωρίζεται η κηδεία που τελεί ένας Οικουμενιστής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλι θα τα λεμε;
      Γιατι μας τσιγκλας, για να τ' ακουσης;
      Ειπαμε οτι κατ' οικονομιαν κανουμε υποχωρησεις ακομα και στα μη υποχρεωτικα μυστηρια τους.
      Οχι και στις κηδειες τους.
      Οταν αποφασισουν να Αποτειχιστουν πολλοι λαικοι και κληρικοι τοτε θα οργανωθουμε πολυ καλυτερα.
      Εσυ τι κανεις;
      Ξερεις που βοσκεις;
      Μαλλον μαζι με τους Αιρετικους ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ.

      Διαγραφή
    2. Εγώ ξέρω που βόσκω, πάντως όχι αγκαλίτσα με τους Αιρετικούς. Εσύ ξέρεις που βόσκεις;

      Διαγραφή
    3. Οταν κοινωνεις με εκεινους που κοινωνουν με τους Αιρετικους, κοινωνεις και εσυ με τους Αιρετικους.
      Μονο η ΑΠΟΧΗ απο αυτους, η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ και η μη ΚΟΙΝΩΝΙΑ με αυτους, σε καθιστα αμετοχο και τιποτα αλλο.
      Λοιπον;
      Κανε καλα.

      Διαγραφή
  2. ΤΗΝ ΕΤΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΜΕ
    πρωτυπο κληρικου ασκανδαλιστος ταπεινος σεμνος
    παραδειγμα προς μιμηση ολων κληρικων ιδιατερως των επισκοπων
    οι οποιοι εχουν αφηνιασει στην χλιδη στα ιερα αμφια που τα
    κατηντησαν σαν μεσω προβολης και επιδειξεως
    ειδατε αρχιρεις στην κηδεια του μονο ο σεβ κοσμας
    ω εαν ητο εορτη αρχιερεως ποσοι θα ηταν η σαρα και η μαρα και το κακο συναπαντημα οπως λεει ο λαος μαςτην ευχη σου γεροντα




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη αλλά έχω μια απορία, είστε βλαμμενοι ? Διαφορετικά δεν εξηγείται! Ποιοι είστε κύριοι που θα κρίνεται την Ορθοδοξια επισκόπου ? Ποιοι είστε που θα αποφασίσετε τι είδους αμφια φοράει ο παπάς κ πόσοι δεσποταδες θα πάνε σε μια γιορτή ? Είστε πάνω από Επισκοπους, πάνω από συνοδους. .. Νομίζω είστε εκτός εκκλησίας. Ενθαρρυνετε σχισματα κ διαιρεσεις. Σας αρέσει που γεμίσαμε παλαιοημερολογιτες, οι οποίοι αυτοχειροτονουνται κ δέχονται ως κανονικούς ιερείς κληρικούς που έχουν καθαιρεθει απ το νέο ημερολόγιο ? Για συνελθετε. .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαι εμεις πιστευουμε για σενα που λες ολα αυτα τα φαιδρα δεν νομιζουμε οτι εισαι ορθοδοξος αλλα Λατινος ή καποιος γελοιος δεσποτογατος.
    Εμεις επειδη αγαπαμε τη Μαννα μας, την θελουμε να ειναι ωρια πανωρια και οχι ασχημη και κακομουτσουνη.
    Δεν το καταλαβες εσυ αυτο...κακομουτσουνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνειτε ??? Ποιο είναι το φαιδρο ???? Οι καθηρημενοι του νέου ημερολογίου, δεν καταλήγουν να γίνονται ιερείς και αρχιερείς του παλαιού ? Αν διαφωνείς να αρχίσω να γράφω ονόματα και περιπτώσεις... Αφού αποτειχιστηκαν για την πίστη και για να είναι η Εκκλησία πανωρια γιατί τους δέχονται πίσω; Παπικος και Λατίνος είναι εκείνος που δε σέβεται την Ορθόδοξη Εκκλησιολογια που στηρίζεται στο Σεβασμό της Συνοδικοτητας και χρίζει τον εαυτό του αλάθητο. Αυτό που έκανε ο Πάπας, που κατελυσε τη Σύνοδο και ορίζει αυτός μόνος το ποιος είναι Ορθόδοξος το κάνεις και συ γιατί έχετε τον ίδιο εγωισμό. Έχετε δικαίωμα να λέτε αρλούμπες διότι είστε βλαμμένοι (δεν το λέω ως ύβρη αλλά ως διαπίστωση της βλάβης ρου νου σας) αλλά δεν έχετε δικαίωμα να μας βρίζετε. Μείναμε κοντά στη μάνα μας, εσείς φύγατε μακριά. Δε δεχόμαστε μαθήματα Ορθοδοξιας από αποστάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου