Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Παππουληδες...πολυ αργησατε. Σας ....εφαγαν λαχανο οι εγγαμοι. Χασατε πλεον την αμοιβη των ΕΚΑΤΟ (100) και ειναι ζητημα αν λαβετε και τα ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ( 30). Η πρωτια ανηκει σε αλλους, ακομα και σε λαϊκους....

 

Νέα ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ 

ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟΥ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ
.
ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ
.
ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΑΡΧΙ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ
.
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ
    Στην Ιερά διδασκαλία του Πανόσιου και Ομολογητού, Θεοδώρου Στουδίτη, όπως προσφωνείται ο Άγιος στο συνοδικό της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου αναφέρονται τα εξής:
  "Η κατάργησις των Ευαγγελικών Εντολών και η διαλυσις του Ευαγγελιου δεν γίνεται συνήθως δια της ακυρώσεως Συνοδικώς των Εντολών, αλλά δια της αχρηστεύσεως των στην πράξι, καθ' όσον θεσπίζομε ως γραμμή της Εκκλησίας κάτι αντίθετο στο Ευαγγέλιο". 
 Μία από τις αντίχριστες διδασκαλίες της Αιρέσεως του Οικουμενισμού,  που διακήρυξε επισήμως η Σύνοδος της Κρήτης, αντίθετη προς την Χριστιανική διδασκαλία, την οποία  ασπαστηκαν
είτε εν γνώση τους είτε εν άγνοια τους, η πλειοψηφία των Κληρικων και λιγότερο των λαϊκών, είναι το να μην Ομολογουμε την Πίστη μας φανερά αλλά κρυφά. 
   Δηλαδή δεν έχουνε Δογμα την Εντολη του Κυριου που λέγει:
 "Σας βεβαιώνω πως οποίος με ομολογησει έμπροσθεν των ανθρώπων ότι ανήκει σε εμένα, το ίδιο θα κάνει γι αυτόν και ο Υιός του Ανθρώπου έμπροσθεν των Αγγέλων Του Θεου", αλλά μάλλον έχουνε το:
  "Σας βεβαιώνω πως όποιος με ομολογήσει κρυφά στους ανθρώπους ότι ανήκει σε εμένα, το ίδιο θα κάνει γι αυτόν και ο Υιός του Ανθρώπου κρυφά στους Αγγέλους Του Θεού". 
  "Το να εφησυχάζη κανείς" μας παραγγέλλει ο Μέγας Βασίλειος, "όταν το κινδυνευόμενον είναι η Πίστης, τούτο είναι ίδιον της αρνήσεως, το δε να ελέγχη είναι ομολογία ειλικρινής... της σιωπής το κρίμα φοβερόν εστι". 

Συγχωρέστε με 

Εύχεστε και για εμένα 


Μοναχος Μακαριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου