Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

O Ιεροκανονομαχος και Αγιομαχος αειποτε Αρχιχουλιγκαν της Αλβιωνας και παλι ξανα...χτυπησε.... Δεν φτάνουν οι οικουμενιστές, έχουμε και τους ανισόρροπους ………

O Ιεροκανονομαχος και Αγιομαχος αειποτε Αρχιχουλιγκαν της Αλβιωνας και παλι ξανα...χτυπησε....

Δεν φτάνουν οι οικουμενιστές, έχουμε και τους ανισόρροπους ……… Το σχόλιο μας.

Απάντηση στο Σχόλιο του "Αμέθυστου" από την κ.Λωρίτου Ελένη. Ακολουθεί και το δικό μας σχόλιο.



ΣΧΟΛΙΟ: "οι οποίοι απαιτούν την εκκλησιαστική αποκλειστικότητα και τον χαρισματικό αποκλεισμό και δεν αντέχουν την ευρύτητα της χάριτος του Θεού και για άλλους’’.
Αυτό είναι τό σημερινό πρόβλημα. Η ευρύτητα τής χάριτος αφορά τίς άκτιστες ενέργειες καί η εκκλησία τού Κυρίου αφορά τήν υπόσταση τού Υιού τού Θεού τού ζώντος, δέν αφορά τίς άκτιστες ενέργειες.
Αμέθυστος



η απάντηση της Λωρίτου Ελένης:


Tί λέει ο διαδικτυακός χούλιγκαν ; Μας λέει ότι βρήκε την καρδιά του προβλήματος αυτό που δεν βρήκε κανείς άλλος και αποφασίζει να μας το ανακοινώσει : "η εκκλησία τού Κυρίου αφορά τήν υπόσταση τού Υιού τού Θεού τού ζώντος, δέν αφορά τίς άκτιστες ενέργειες." 
Δηλαδή με δυό λόγια διαγράφεται ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς , η αγιοπνευματική εμπειρία της εκκλησίας , η Πεντηκοστή , η εν Αγίω Πνεύματι Παράδοση της εκκλησίας.   Αν η εκκλησία δεν γνωρίζει τον Χριστό με τις άκτιστες ενέργειες του Αγίου Πνεύματος ,τότε με τι τον γνωρίζει ,μήπως με την νόηση ; Είναι ένας Βαρλααμιστής ο τύπος ! 
Βρίσκεται σε λάθος χώρο αν νομίζει ότι πολεμά για τά θέματα της ορθοδοξίας πολεμώντας τους αγωνιστάς κληρικούς ,θεολόγους , επισκόπους και μάλιστα τους αξιοτέρους εξ αυτών και τους πλέον ηγετικούς Και με ποια κριτήρια τους κρίνει για να τους βγάλει άχρηστους με βαρείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς ; Τά κριτήριά του δεν είναι κάν ορθόδοξα ! Είναι σαν να πηγαίνει κανείς ανάποδα την Σταδίου και να νομίζει ότι όλοι οι άλλοι παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας ενώ τον παραβιάζει ο ίδιος ! 
 Αφού τίποτα δεν του αρέσει από τον αντιοικουμενιστικό χώρο , που νομίζει ότι ανήκει , ούτε οι οργανωσιακοί ,ούτε οι Καντιωτικοί , ούτε οι αποτειχισμένοι ,ούτε οι παλαιοημερολογίτες ,ούτε οι νεοημερολογίτες , ούτε οι πρόσφατες όσιακές μορφές της εκκλησίας ,όπως ο κατά την προσωπική μου εμπειρία άγιος πατέρας της εκκλησίας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος , επι πλέον οι Ιεροί Κανόνες και ΄τα δόγματα της εκκλησίας του δημιουργούν μία αφόρητη ανία ,πλήξη και στατικότητα γιατί να μένει σε αυτόν τον χώρο ; Γιατί δεν αυτομολεί στους οικουμενιστάς παίρνοντας μαζί και τις αποσκευές του τον ΄΄ Κύριο ΄΄ και τον άγιο Παΐσιο που και αυτοί τον πιστεύουν και τον τιμούν ; Σε λάθος χώρο βρίσκεται , πιο πολλά κοινά έχει με τους από εκεί παρά με τους από δώ , πιστεύουν άλλωστε στην αέναη κίνηση συνδέοντας την εξέλιξη της θεολογίας με΄ τον ιστορικό χωροχρόνο προτεσταντικού τύπου.  Η μεταπατερική θεολογία δεν διαφέρει σε τίποτα από την προπατερική θεολογία ! Και οι δύο αμφισβητουν την Παράδοση της εκκλησίας κατά το δοκούν Το ύδωρ το ζών κατ’ευθείαν από την κοιλιά των οικουμενιστών το οποίο θα μπορούσε και ο ίδιος λαμπρώς να εμπλουτίσει με την συνδρομή της πολυτάλαντης προσωπικότητάς του! 


Δεν θα ησχολούμην καθόλου με τον άνθρωπο σεβόμενη την τραγικότητά του να βιώνει μία τόσο μεγάλη κρίση ταυτότητος και πίστεως , δεν θα είχα κανένα λόγο να ασχοληθω με έναν άνθρωπο που νοσεί πνευματικά ,που είναι δέσμιος των βιωμάτων του τύπου Γιανναρά , αν αυτή η δραστηριότητά του δεν στρεφόταν στην αποδόμηση της χειμαζομένης από την αίρεση εκκλησίας και της φιλότιμης προσπάθειας κάποιων λίγων θεολόγων και κληρικών να περισώσουν με την βοήθεια του Θεού τά σπαράγματα της εκκλησιολογίας και θεολογίας της.
Δεν φτάνουν οι οικουμενιστές , έχουμε και τους ανισόρροπους να βγάλουμε πέρα ! Καημένε αμέθυστε δεν ξέρουμε πόσοι είστε ένας ,δύο , παραπάνω , λεγεών ; Αν από την εκκλησία αφαιρέσουμε τις άκτιστες ενέργειες του Αγίου Πνεύματος ,τότε τι θα μείνει ; Θα μείνει μόνο ένας ηθικισμός , πιετισμός , ένα savoir vivre , ένας γλυκούλης Χριστούλης σαν αυτόν που σου μπούκωσαν ! Θα μείνει μόνο αυτό το οποίο ξορκίζεις ,αλλά βαθύτατα πιστεύεις και το ανάγεις σε δόγμα και κριτήριο με το οποίο βλέπεις τον κόσμο γύρω σου Δυστυχώς όμως τον βλέπεις λάθος γιατί τά κριτήριά σου είναι λάθος ! Στην πραγματικότητα την αίθουσα……… των καταβολών σου ποτέ δεν την εγκατέλιψες ,την κουβαλάς μέσα σου ! Τά καταπιεσμένα κατηχητόπουλα έχουν γίνει μία μάστιγα !

Λωρίτου Ελένη

Σχόλιο:
Πολύ σοβαρό το δογματικό λάθος του αμέθυστου.
Δεν συμφωνούμε όμως με την προτροπή να αλλάξει "στρατόπεδο". Λάθη κάνουμε όλοι, άλλοτε από άγνοια, άλλοτε επειδή επηρεαστήκαμε από κάτι και δεν έχουμε το υπόβαθρο να το αξιολογήσουμε σωστά, άλλοτε από έπαρση.
Αρκεί η διόρθωση του λάθους. Το ότι "χτυπάει" διάφορους -αρκετές φορές και εμάς,  το ότι -πιθανότατα λόγω άγνοιας- κάνει δογματικά λάθη, δεν τον κατατάσσει αυτόματα ούτε στους αιρετικούς ούτε στους οικουμενιστές. Έχει την ευκαιρία να προβληματιστεί και να τα διορθώσει. Τουλάχιστον του δίνεται αυτή η ευκαιρία μέσα από τον σχολιασμό της κ.Λωρίτου.
Σ αυτό ευελπιστούμε.

Ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός"

4 σχόλια:

  1. Στην Ορθόδοξη Πίστι, δεν επιτρέπεται οι γυναίκες να διδάσκουν άντρες, να αυθεντούν ανδρός, να συμβουλεύουν ή να διορθώνουν άντρες σε θεολογικά θέματα. Είτε μας αρέσει είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θαυμάσιο σχόλιο!Δεν υπάρχει όμως Πατερική απάντησηα( τι λέει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς;).Είναι μικρή η ζημιά που κάνει ο Οικουμενιστής Αμέθυστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενάντιά σε αντιχριστους και οι γυναίκες ομολογούν και ελέγχουν τους υπεναντίους και όχι λίγα τα παραδείγματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το σχόλιο του "Παιδαγωγού" θεωρεί ότι ο Αμέθυστος έχει κάνει ένα λαθάκι! Όμως, έχει ήδη αλλάξει στρατόπεδο, δεν τον προτρεπει η σχολιαστής!
    Γ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου