Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

π. Ν. Μανώλης: Αν δεν καταδικάσετε τη Σύνοδο, "χιλιάδες λαού, θα οδηγηθούμε στην αποτείχιση"!

Μα γιατί, εκβιάζετε τον άνθρωπο, όπως -λέτε ότι κάνουν- κάποιοι
άλλοι ...κακοί προς εσάς;
Ανοιχτή επιστολή προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο
για το ψευδές Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου


εφημέριος του Ιερού Ναού αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας
της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη, Σάββατον 03/12/2016
Προς τον Μακαριώτατον αρχιεπίσκοπον Αθηνών κ. Ιερώνυμον
ΘΕΜΑ: "Αίτημα δημοσίευσης των πρακτικών της 2ας συνεδρίασης της εκτάκτου Ιεραρχίας του Νοεμβρίου 2016"
Μακαριώτατε, πάτερ και Δέσποτα
την ευχή Σας,
Βαθιά θλιμμένος Σας απευθύνω την παρούσα ανοιχτή επιστολή. Ως πνευματικός πατήρ ορισμένων χιλιάδων πιστών, Σας μεταφέρω τόσο τη δική μου όσο και των πνευματικών μου τέκνων, ανησυχία, αναστάτωση και οργή για τη νέα ντροπιαστική κατάσταση της εκκλησιαστικής επικαιρότητας. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται ακόμη, αναρτημένο στον διαδυκτιακό τόπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Δελτίο Τύπου της δευτέρας συνεδρίασης της εκτάκτου Ιεραρχίας της 24ης Νοεμβρίου 2016. Εκεί σαφώς αναφέρεται ότι αποφασίσθηκε από την Ιεραρχία η έγκριση των προτάσεων της Εισηγήσεως του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγου, με θέμα την ενημέρωση του Σώματος της Ιεραρχίας περί των διεξαχθεισών εργασιών της (λεγομένης) Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις επιφανών Ιεραρχών, ουδέποτε απεφασίσθη από την σεπτή Ιεραρχία αυτό που περιγράφεται  στο Δελτίο Τύπου.
Οι δηλώσεις του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, στην εκκλησιαστική Ιστοσελίδα "κατάνυξις" (https://katanixis.blogspot.gr/) αλλά και άλλων Ιεραρχών που συμφωνούν με τον μητροπολίτη Κυθήρων, διαψεύδουν κατηγορηματικά το δελτίο Τύπου. Ο έχων την ευθύνη των Δελτίων Τύπου της Ιεραρχίας και συντάξας αυτό, μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, δεν γνωρίζει ότι "χείλη ιερέως ου ψεύδονται"; Πόσο μάλλον χείλη αρχιερέως! Τί λοιπόν μακαριώτατε; Θα επιτρέψετε τους οικουμενιστές Ιεράρχες και προπαγανδιστές της επαίσχυντης μεταπατερικής θεολογίας, να αμαυρώσουν την συνεδρίαση της Ιεραρχίας με ένα ψευδές επίσημο κείμενο; Επί τόσες ημέρες γιατί δεν δώσατε εντολή, Εσείς ως πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, να απαλειφθούν από το κείμενο αυτό τα ψεύδη;
 
Τα γραπτά μένουν ως γνωστόν Μακαριώτατε! Η διατήρηση αυτού του δελτίου τύπου στην σελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι σχεδόν βέβαιον πως σημαίνει την επιβεβαίωση εκ μέρους Σας του ψευδούς γεγονότος. Διαψεύδετε λοιπόν τους αρχιερείς που διατείνονται περί του αντιθέτου; Ο μητροπολίτης Κυθήρων έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόκληση, σε όποιον τολμήσει να τον διαψεύσει...
Όπως και να έχει μακαριώτατε, με το κείμενο αυτό της Ιεράς Συνόδου, αμαυρώθηκε η συνεδρίαση της Ιεραρχίας και κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των πιστών στην ιερά Σύνοδο. Γι αυτό τον λόγο, σας ζητώ εκ μέρους όλων των πνευματικών μου τέκνων, να δώσετε στην δημοσιότητα τα πρακτικά της συνόδου εκείνης της συνεδρίασης. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να γίνει αυτό για να φανερωθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν τα ψέματα. Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε τι συνέβη σε αυτήν την συνεδρίαση.
Κλείνω την επιστολή μου αυτήν με μία ακόμη θερμή παράκληση προς την μακαριότητά Σας. Βάλτε όλα Σας τα δυνατά, σταθείτε ορθός στην ιστορική αποστολή Σας και διατρανώστε με πυγμή και αλήθεια την απόρριψη των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Μην φοβηθείτε τις απειλές του Φαναρίου. Αρθείτε στο ύψος της αρχιεπισκοπικής Σας ιδιότητος και πρωτίστως αποσύρετε την υπογραφή Σας από τα κείμενα της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Εμποδίστε την εισαγωγή της νέας εκκλησιολογίας στην Πίστη μας. Αντισταθείτε στις σειρήνες της παναιρέσεως του Οικουμενισμού και απορρίψτε τις αποφάσεις της Κρήτης, κυρίως αυτές που αφορούν τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον υπόλοιπο κόσμο. Με μια τέτοια ηρωική και αγιοπατερική ενέργεια, θα μείνετε στην Ιστορία ως ο νέος Μάρκος Ευγενικός και ανώτερος αυτού! Κάντε το άγιε δέσποτα, και θα προστρέξει όλος ο Ορθόδοξος κλήρος και λαός να προσκυνήσει τα αγιασμένα ποδαράκια Σας. Κάντε το και θα ακούσουμε τους αγγέλους από τον Ουρανό να ψάλλουν "τον δεσπότη και αρχιερέα ημών" και θα ιδούμε να σειούνται πανηγυρικά οι πολυέλαιοι όλων των ιερών μας Ναών.
Στην αντίθετη όμως περίπτωση, Εσείς προσωπικά ως πρόεδρος της ιεραρχίας και όλοι οι υπόλοιποι αδελφοί σας Ιεράρχες, θα είστε η αιτία του πόνου και της βαριάς αλυσίδος που θα δέσει την Ορθοδοξία. Για μας όλους τους παραδοσιακούς πιστούς, δε θα μένει, παρά η μόνη διέξοδος, η τελευταία μας δυνατότητα ευλογημένης αντίδρασης, η διακοπή του μνημοσύνου όσων ιεραρχών και πατριαρχών θα δεχτούν τις αποφάσεις της Κρήτης. Χιλιάδες κληρικοί και μοναχοί, πλήθος λαού, θα οδηγηθούμε στην αποτείχιση και τότε θα είναι πολύ αργά... Την ημέρα που θα αποδεχτεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου, θα σκοτεινιάσει ο ουρανός. Οι καμπάνες από μόνες τους θα χτυπούν λυπητερά, και η οργή σαν χείμαρρος θα ξεχυθεί. Σας εκλιπαρώ, μην επιτρέψετε το κακό στον τόπο μας.
Μετἀ βαθυτάτου σεβασμού,
ασπαζόμενος την Δεξιά Σας,
πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης.

1 σχόλιο:

  1. π νικολαε ΜΟΝΟΝ ο κυθηρων εσχολιασε το ανακοινωθεν της ιεραρχιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου