Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Και τώρα, τι; Θα φέρετε τα ΜΑΤ για να διώξουν τον π. Παΐσιο;

Και τώρα, τι; 

Θα φέρετε τα ΜΑΤ για να διώξουν τον π. Παΐσιο;

Η ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ
.
TOY ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ
.
ΓIA THN AΔIKH ΔΙΩΞΗ
.
ΤΟΥ π. ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 

ΔΙΩΚΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ 

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΪΣΙΟ

   π. Θεόκλητε, τί θα κάνετε τώρα; Θὰ φέρετε τα ΜΑΤ, για να ἐφαρμόσετε την ἀπόφασή σας; Οἱ πιστοί στο Μοναστήρι δεν θὰ ἀφήσουν τον κτήτορα της Μονης π. Παΐσιο, για να τον πετάξετε τόσο εὔκολα. Θὰ γίνη μεγάλος ντόρος και το δικό σας ὄνομα θα διασυρθῆ παγκόσμια.

   Ὁ π. Παϊσιος δεν ζητᾶ τον θρόνο σας, λόγω γήρατος, ἀλλὰ ἐφαρμόζει αὐτὰ που ἔμαθε ἀπό τὸν Γέροντα π. Αὐγουστῖνο και πρέπει νὰ το ἐκτιμήσετε. Δεν ἔχετε πολλους τέτοιους κληρικούς που νὰ θυσιάζονται για την πίστη τους.  Μην εἶστε τόσο σκληρός. Συμπεριφερθεῖτε ὅπως συμπεριφέρονταν ὁ π. Αὐγουστῖνος σε σᾶς.
    Μη θυμώνετε μαζί μου, Δεν εἶμαι ἐχθρός και πολέμιός σας, ὅπως νομίζετε. Ἁπλῶς, θέλω να σᾶς ἐπενθυμίσω κάποια πράγματα που τα ξεχάσατε.  Δεν μᾶς μένει πολύ καιρός για νὰ τὰ διορθώσουμε. Νὰ σᾶς πω κάτι; Ὁ Γέροντας που σας ἀγαποῦσε, ἄν και τὸν πικραίνατε, αὐτὸς με παρακινεῖ.
  Ἂν ξέρατε μέχρι ποιό σημεῖο ἔφτασαν οἱ σχέσεις τοῦ πατριάρχη με τὸν Πάπα, μὲ τοὺς Ἀγγλικανούς, μὲ τοὺς προτεστάντες με τους βουδιστάς και τοὺς μουσουλμάνους, με τους…, δεν θα τὸν δικαιολογούσατε. Ετοιμάζω ἕνα βιβλιαράκι μὲ πολύ φωτογραφικό ὑλικό, για να  δοῦν οἱ πιστοί, που δὲν ἀσχολοῦνται μὲ τὸ διαδικτυο, μεχρι ποιό σημεῖο ἔφτασε ὁ πατριάρχης. Θὰ φρίξουν ἀπό τις φωτογραφίες που θα δοῦν. 
   Ὁ π. Αὐγουστῖνος σ’ ἕνα κήρυγμά του ἔλεγε· Γεννηθήκαμε Ὀρθόδοξοι και δεν θα πεθάνουμε ὀρθόδοξοι! μπορεῖ νὰ το θυμᾶστε. Δεν φοβᾶστε ὅτι τα λόγια του αὐτά, ἐπαληθεύονται σήμερα, ὅταν μνημονεύεται ἕνας τέτοιος Πατριάρχης; Ἄν θέλετε, δεν ἔχω πρόβλημα, να ρθῶ να σας συνατήσω, και να σας δώσω ὅτι ὑλικό θέλετε ἀπὸ τον π. Αὐγουστίνο, για να ἀγωνιστῆτε και ὁ Θεός θὰ σᾶς δώση την νίκη.

2. Σκληρη απαντηση του Μητροπολιτη Φλωρινης π. Αυγουστινου Καντιωτου, στους κληρικους εκεινους, που ελεγαν μεν, το: «Εν πρωτοις μνησθητι Κυριε του αρχιεπισκοπου ημων Αυγουστινου…, αλλα πρωτοστατουσαν στην απομακρυνση του, για να γινη δεσποτης ο π. Θεοκλητος. ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ;

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

%ce%b5%ce%b3%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81-%ce%b1%cf%85%ce%b3

(Η εγκύκλιος επιστολή τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, προς τον ἱερό κλῆρο και ὄχι στον λαό, που δεν γνώριζε μέχρι εκείνη τη στιγμή τίποτε, από τα σκληρά παρασκήνια για τὴν παραίτησιν του)
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ
Αριθμ. Πρωτ 1220

Εν Φλωρίνη τη 20η Αυγούστου 1999
Εγκύκλιος επισκοπικόν γράμμα προς τον ι. Κλήρον της καθ’ ημάς Ιερά Μητροπόλεως

%ce%b5%cf%86%ce%b7%ce%bc-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%89%ce%bd

Αιδεσιμώτατοι, Πληροφορούμεθα, ότι ωρισμένοι εκ των εφημερίων μας, ωσάν να είχον επιλύσει όλα τα προβλήματα της ενορίας των, ήρχισαν να επιδίδωνται μετά σπουδής εις αλλότρια. Έφθασαν δε μέχρι τοιούτου σημείου, ώστε να επικρίνουν και αυτόν τον επίσκοπόν των, επεμβαίνοντες εις την αρχιερατικήν του συνείδησιν και θέλοντες να γίνουν ρυθμισταί του τι θα πράξη. Πως είναι δυνατόν, αγαπητοί μου, πως είναι δυνατόν, από το ένα μέρος να δέωνται «Εν πρώτοις μνησθητι, Κύριε, του αρχιεπισκόπου ημών Αυγουστίνου, όν χάρισαι ταις αγίαις σου εκκλησίαις εν ειρήνη σώον, έντιμον, υγιά, μακροημερεύοντα…», και από το άλλο να διασύρουν το όνομά του επισκόπου και μάλιστα μετ’ ολίγα λεπτά επ’ εκκλησίας; Όσοι τουλάχιστον είναι μορφωμένοι, γνωρίζουν τας συνεπείας του διασυρμού τούτου. Παρακαλώ λοιπόν άπαντας τους αιδεσιμωτάτους εφημερίους, ειδικώτερον δε εκείνους οι οποίοι δεικνύουν την τάσιν αυτήν, να επιδοθούν εις τα ενοριακά των καθήκοντα αναλογιζόμενοι τας ευθύνας των. Να είναι συνεπεις με τας διαβεβαιώσεις που έδωκαν την ημέραν της χειροτονίας των. Οι δε εξ αυτών ιερομόναχοι και με τας μοναχικάς υποσχέσεις την ημέραν της κουράς των.

Μετ’ εγκαρδίων ευχών

Ο Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

19 σχόλια:

  1. λαε του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ συμπαρασταση στον π παισιο
    ο γεροντας ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ μας παρακαλει
    σταματα θεοκλητε σταματα αστο να ζησει στο μοναστηρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Αγιος, ναι, αγωνιστής, ναι, ο Αυγουστίνος, αλλά, όπως όλοι οι μεγάλοι άντρες, όπως ο Χρυσόστομος, όπως ο Μεγαλέξανδρος, δεν φρόντισε για τη διαδοχή του. Και ιδού οι συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λυπαμαι που μονο 2 ατομα εσχολιασαν αυτην την ειδηση οι δε εννεα που
    επρεπει 100 σχολια να ειχαν αναρτηθει αυτο σημαινει πνευματικη ανασθησια ,πορωσις, και ασεβεια................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το θέμα έχει σχολιαστεί πολύ, δεν εγράφησαν τα αυτονόητα σχόλια. Δυστυχώς όπως είδατε, βρήκαν την ευκαιρία κάποιοι να αλλάξουν θέμα, είτε κατά του π.Παπαδοπούλου είτε υπέρ των συκοφαντών και εχθρών των γηρατειών του π.Αυγουστίνου.

      Διαγραφή
  4. Η επιστολή δεν είναι του π. Αυγουστίνου. Φέρει μεν την υπογραφή του, αλλά, όπως και πλειάδα άλλων ψευδοκαντιωτικών επιστολών, συνετάγησαν από άλλους, που επηρέαζαν τον υπέργηρο ιεράρχη. Τις καταγγελίες αυτές έκανε ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, αλλά και ο ίδιος ο Θεόκλητος είπε ότι ο Γέροντας Αυγουστίνος υπέγραφε μηχανικά ό,τι έγγραφο του έδιναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον πετάξουν έξω αφθορί και παραχρήμα να πάει στο σπίτι του ή στους αιρετικούς παλαιοημερολογίτες.
      Επιτέλους ο Φλωρίνης Θεόκλητος φέρθηκε ως ποιμένας και Επίσκοπος.

      Διαγραφή
    2. Ο αείμνηστος Σωτηρόπουλος δεν ήταν θεός. Δεν ήταν πάντοτε ακριβοδίκαιες οι τοποθετήσεις του, διότι ζούσε στην Αθήνα και δεν μπορούσε να έχει αντίληψη του τι συμβαίνει στη Β.Ελλάδα. Το ίδιο συνέβαινε με τον π.Δανιήλ, με τον Λιάκο, με τον Ευσταθίου, και όλους όσους ήσαν μακράν ως προς τας αποστάσεις. Αν είπε κάτι τέτοιο ο Σωτηρόπουλος, αφενός: πού το ήξερε; αφού δεν ζούσε στη Φλώρινα και μάλιστα είχε χάσει κάθε επαφή, αφετέρου, εξευτελίστηκε όταν, επειδή λόγω ακριβώς της απώλειας κάθε επαφής, δεν γνώριζε ότι η τελευταία επιθυμία του π. Αυγουστίνου ήταν να ταφεί στη Μονή Αγ. Αυγουστίνου στη Φλώρινα, και ο αείμνηστος ομολογητής της Ορθοδοξίας Νικόλαος Σωτηρόπουλος γελοιοποιήθηκε διεθνώς διότι επέμενε ότι "ο π.Αυγουστίνος είχε την επιθυμία να ταφεί στον ... Σταυρό!!!". Και επέμενε, και επέμενε ο μακαρίτης Σωτηρόπουλος διαδίδοντας ότι εκείνοι που τον φροντίζουν δεν εκπληρώνουν τις επιθυμίες του γέροντα επισκόπου! Τέτοια έλεγε ο μακαρίτης και ντροπιάστηκε.

      Βέβαια δεν σκέφτηκε το απλό, ότι πάνω στο ύψωμα ο κάθε εχθρός του έθνους και της πίστεως θα μπορούσε να βεβηλώσει τόσο το μνημείο (τάφο) όσο και το λείψανο του αγίου. Ή και να το κλέψουν βέβηλοι και ασεβείς. Προφανώς αυτήν την πιθανότητα σκέφτηκε ο επίσκοπος που συνεχώς εδέχετο απειλές, από αθέους και απάτριδες και άλλαξε την επιθυμία του ώστε να ταφή σε ασφαλές σημείο.
      Είναι ΝΤΡΟΠΗ να ισχυρίζονται κάποιοι όψιμοι ότι υπέγραφε μηχανικά ο γέροντας επίσκοπος!!! Θέλουν να αθωώσουν εκείνους που επέπληξε εγγράφως ο ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ! Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν!!! Ζουν ακόμα εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη από κείμενα για να διαβεβαιώσουν τα πραγματικά γεγονότα διότι τα έζησαν! Έζησαν τον π.Αυγουστίνο και τι έπραξε ως ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. Κι έπειτα, ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε "αν τα απολαλύψω, θα ΦΡΙΞΕΤΕ!!! ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ!!!" Τι θέλουν τώρα οι σχολιαστές; Να αθωώσουν την πέτρα του σκανδάλου βγάζοντας τον π. Αυγουστίνο ανίκανο και γράφοντας αθλιότητες περί "ψευδοκαντιωτικών επιστολών"; Τον π. Αυγουστίνο τον περιφρονούν, επιβεβαιώνοντας ότι είναι "Ψευδοκαντιωτικοί".

      Διαγραφή
    3. "Να τον πετάξουν έξω αφθορί και παραχρήμα να πάει στο σπίτι του ή στους αιρετικούς παλαιοημερολογίτες".

      =========

      φιλαράκι η Εκκλησία δεν είναι το μαγαζί του πατέρα τους. ούτε δικό σου. κουμάντο στο σπίτι σου!!!

      Διαγραφή
    4. Ο ανώνυμος 11 Οκτ. 2016 λέει συνειδητά ψέμματα. Συνειδητά, διότι η διάψευση υπάρχει στο ιστολόγιο Αυγουστίνος Καντιώτης, με κείμενα και με βίντεο. Αναμασάει ό,τι υποστήριζαν οι τελευταίοι αδίστακτοι εχθροί των γηρατειών του π. Αυγουστίνου, εκείνοι που ήθελαν να βγάλουν τον επίσκοπο ανίκανο για να ενθρονιστούν οι εκλεκτοί τους και, υποθέτω, για να μην επιπλήξει ο π. Αυγουστίνους τους εκτραπέντες. Ο π. Αυγουστίνος δεν τους έκανε το χατήρι, μέχρι που ολοκλήρωσε τις ανακρίσεις και εξομολογήσεις και παρέπεμψε με ιδιόχειρη επιστολή και με ομιλίες που μαγνητοφωνήθηκαν τους ενόχους σε μετάνοια απομακρύνοντάς τους. Αν μετανόησαν ή όχι, το ξέρει ο Θεός.

      Διαγραφή
  5. Τί βλακείες είναι αυτές που γράφει η ψευδοκαντιωτική επιστολή;

    Δεν ντρέπονται αυτοί που την σύνταξαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρεις φιλοπαπικοί σχολιαστές αμφισβητούν ύπουλα τον π. Αυγουστίνο!

      Ντροπή σας να χαρακτηρίζετε βλακείες το κείμενο του π. Αυγουστίνου!

      Ο π. Αυγουστίνος συνέταξε την επιστολή. Είναι Καντιωτική. Απευθύνεται σε όσους ήθελαν να τον απομακρύνουν για να μην τιμωρήσει τους εκλεκτούς τους που παραστράτησαν. Και μάλιστα όταν κάποιοι τότε προέβησαν σε παρόμοιες αμφισβητήσεις ως προς την σύνταξη κειμένων του π.Αυγουστίνου, για να "αθωώσουν" τους δικούς τους, αναγκάστηκε και συνέταξε ο π.Αυγουστίνος επιστολή ιδιοχείρως, με πένα και χαρτί, και όχι με γραφομηχανή, ώστε να μην την αμφισβητήσει κανένας με τέτοια αφελή και πρόστυχα επιχειρήματα. Υπάρχει στο διαδίκτυο, επίσης, βίντεο με μαγνητοφωνημένη τη φωνή του π.Αυγουστίνου της εποχής εκείνης που δίνει οδηγίες πώς να γραφτεί η επιστολή, και κάνει και διορθώσεις.

      Αλλά μπήκε μπροστά το σχέδιο, για να απενοχοποιήσετε ενόχους, τους οποίους εγγράφως απομάκρυνε ο π. Αυγουστίνος!!! Ποιος σας πιστεύει όμως!!!

      Διαγραφή
    2. Εσύ δεν ντρέπεσαι ;

      Διαγραφή
    3. "Να τον πετάξουν έξω αφθορί και παραχρήμα να πάει στο σπίτι του ή στους αιρετικούς παλαιοημερολογίτες.
      Η σωστή φράση είναι "αυθωρεί και παραχρήμα" κατ αρχήν.
      Από κει και πέρα θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι οι ποιμένες, για τους οποίους κάνει λόγο ο σχολιαστής, έλαβαν και μια παρακαταθήκη από το γέροντά τους.
      Την τηρούν άραγε;

      Διαγραφή
  6. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ http://www.augoustinos-kantiotis.gr, ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ, ΓΝΩΣΤΟ Σ᾽ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΘΟΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: «Η ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ TOY ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΓIA THN AΔIKH ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ π. ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» (Ανώνυμος11 Οκτωβρίου 2016 - 12:53 μ.μ.) ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ 1999.
    Ὁ ἀνώνυμος σχολιαστής εἶναι ἀπὸ τὰ ἑλάχιστα κακόβουλα πρόσωπα, που διέδιδαν 4 χρόνια πρὶν ἀπὸ τὴν παραίτηση τοῦ Γέροντος Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου (ἀπὸ τὸ1996), ὅτι ὁ Γέροντας δὲν ἔχει σώας τὰς φρένας, λόγω γήρατος. Το ὑφος του και το γράψιμο του τον προδίδει. Διαβάστε το ἄρθρο ΣΚΛΗΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, στον σύνδεσμο:http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=23933
    ΑΝΑΔΡΟΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ, στο σύνδεσμο:http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=24306, για νὰ δεῖτε τί ἐπιστολές με ψεύτικα ὀνόματα και ψεύτικες διευθύνσεις ἔστελνε με τὴν παρέα του, για νὰ ἐξαναγκάσει τὸν Γέροντα ἐπίσκοπο να παραιτηθῆ. Ὁ π. Αὐγουστῖνος παρ᾽ ὅλο τὸ βαθύ του γήρας καὶ παρ᾽ ὅλο τον βαρύ σταυρό που σήκωσε ἀπ᾽᾽αὐτοὺς που εὐεργέτησε, ὁργωνε τὰ χωριά της Μητροπόλεως του, ἔβλεπε καθημερινά κόσμο στο Γραφεῖο του, ἔδινε ἀγώνα για νὰ μη γίνει τὸ καζίνο στη Φλώρινα και τὸ πέτυχε. Ἀφοῦ κατόρθωσε νὰ πάρει με τὸ μέρος του ὅλα σχεδων τα δημόσια πρόσωπα τῆς Φλώρινας, που στην ἀρχή ἦταν ὑπέρ του Καζίνου! Ἡ ὁμαδούλα τοῦ ἀνωνύμου σχολιαστή, τὸν παρουσίαζε ὅτι δὲν ἔχει ἐπαφη μὲ τὸ περιβάλλον του λόγω γήρατος και κάποιοι που ἦταν μακριά και δὲν ἔβλεπαν τὸν Γέροντα τοὺς πίστευαν.
    Απάντηση για τὸ πῶς ἦταν ὁ Γέροντας ὄχι το 1996, ὄχι τὸ 1999, ἀλλὰ τὸ 2001, δύο χρόνια δηλαδή, μετά την παραίτησιν του, δίνει το βίντεο και παρακαλῶ νὰ τὸ ἀνεβάσετε. Ὁ Γέροντας τῶν 95 ἐτῶν, μὲ φοβερή ἄνεση ὑπαγορεύει τὸν πρόλογο στο βιβλίο μου: «Ο π. Αὐγουστῖνος τοῦ 2000 Διδάσκει- Ἐλέγχει-Συμβουλεύει-Καθοδηγεῖ». Ἀκούστε τον στο βίντεο:
    https://youtu.be/sEndeRxDqtk
    Ας σταματήση ἐπιτέλους ὁ συγκεριμένος κύριος, νὰ χύνει το δηλητήριο του ἐναντίον του αείμνηστου Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου και νὰ ψεύδετε. Διέλυσε την ἀδελφότητα του Γέροντος στην Ἀθήνα και ἀκόμα μιλᾶ! Ας μάθει ὅτι ὁ αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος στὸ τέλος κατάλαβε τὰ ψέματά τους και νὰ μην ἐκμεταλλεύεται το ὄνομά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το προβλημα αυτη την περιοδο ειναι ο π παισιος και οχι ο πατηρ αυγουστινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ανώνυμος υποστηρικτής των γραφομένων στο μπλογκ της Καπλάνογλου είναι για κλάμματα!
    Πολλά ψέμματα λέει ο ανώνυμος και φαίνεται κακοήθης και εμπαθής!
    Ντροπή να δημοσιεύονται τέτοια σχόλια!
    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η επιστολή αυτή δεν είναι του π. Αυγουστίνου.
    Φαίνεται από χιλιόμετρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι είσαι εχθρός του π.Αυγουστίνου φαίνεσαι κι από χιλιόμετρα κι από μέτρα κι από τα γραφόμενά σου.

      Διαγραφή
    2. Ότι ΕΣΥ είσαι πανύβλακας και συκοφάντης ανώνυμε 4:37 μμ φαίνεται από χιλιόμετρα!

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου