Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

υποχθόνια καμόρα…
 


του ΠαπαΗλια ΥφαντηΣτο ίντερνετ προσηλυτίστηκα, μετά τα εβδομήντα μου, το 2008. Και ομολογουμένως βρέθηκα μπροστά σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο, όπου δοκίμασα ευχάριστες αλλά  και οδυνηρές εκπλήξεις. Διαπίστωσα, για παράδειγμα τις απέραντες δυνατότητες, που προσφέρονται, προκειμένου να επικοινωνήσει κάποιος με κάθε χώρο γνώσης και ομορφιάς.  Αλλά και τις παγίδες, που κρύβονται και σε υποχρέωναν να ακροβατείς, όπως ο Οδυσσέας στις περιπλανήσεις του. Συνάντησα φίλους, που ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν στην κάθε προσπάθεια, αλλά και εχθρούς έτοιμους να σου στήσουν δόκανα και να καταστρέψουν το μόχθο σου.
Πρώτα-πρώτα συγκρούστηκα με τους φίλους μου τους αναρχικούς. Γιατί τους είπα ότι, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο οι μεγαλύτεροι αναρχικοί ανήκουν στην άρχουσα αναρχία, που ποδοπατεί τις ηθικές και πνευματικές αρχές. Και μάλιστα προσδιόρισα την Ε.΄ Κυριακή των Νηστειών, ως Κυριακή των αναρχικών. Δεδομένου ότι τότε διαβάζεται η ευαγγελική περικοπή (Μάρκου:10, 32-45), που αποτελεί συμβόλαιο κοινωνικής ελευθερίας. Αφού καταδικάζει κάθε είδος καταναγκασμού, ακόμη και την απλή άσκηση εξουσίας. Με χλεύασαν και μου πρότειναν να πάω να διαβάσω κανένα αγιασμό. Κατάπια το χλευασμό τους  αλλά τελικά θέλω να πιστεύω ότι μπορέσαμε να συνεννοηθούμε.
Υπήρξαν άλλοι όμως μέχρι τέλους ασυμβίβαστοι. Όπως κάποιοι τάχα θρησκευόμενοι, ωσάν αυτούς, που ο αείμνηστος Νίκος Ψαρουδάκης ονόμαζε αστοχριστιανούς ή χριστιανοφασίστες. Οι οποίοι και ανέλαβαν εργολαβικά να με σωφρονίσουν. Μάλιστα, μου καταλόγιζαν ότι εκμεταλλευόμουνα την ιερατική μου ιδιότητα, προκειμένου να προπαγανδίζω υπέρ του κομμουνισμού. Τη στιγμή που τα κείμενά μου στρέφονταν ολοφάνερα εναντίον εκείνων, που οδηγούσαν το πλοίο της  πατρίδας μας στους βράχους των μνημονίων. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους ενδεχομένως κληρικούς, που διαβάζουν ανάποδα το Ευαγγέλιο και γίνονται απολογητές του κατεστημένου. Επειδή δήθεν οι καπιταλιστές (χριστιανοδημοκράτες, κλπ) θεωρούνται χριστιανοί και υπερασπιστές της θρησκείας. Και δεν βλέπουν το πόσο χριστιανοί είναι απ’ το γεγονός ότι  η παπαδοπούλα  Μέρκελ και το επιτελείο της σφίγγουν ολοένα και περισσότερο γύρω απ’ το λαιμό μας τη θηλιά των ασφυκτικών και αδιέξοδων μέτρων.
Μάταια προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν είμαι εγώ που μπερδεύω τον χριστιανισμό με τον κομμουνισμό αλλά εκείνοι, που τον μπερδεύουν με τον καπιταλισμό. Όμως δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια. Τους ενδιέφερε μόνο να φιμώσουν, με κάθε τρόπο, κάθε φωνή αλήθειας. Γιατί υπήρχε κίνδυνος κάποιες τέτοιες φωνές να γίνουν κακό προηγούμενο. Δεδομένου ότι τα κείμενά μου έβρισκαν μεγάλη απήχηση και αναδημοσιεύονταν και από πολλά άλλα sites. Με τα οποία, προϊόντος του χρόνου, φρόντισαν να μου κόψουν τους διαύλους επικοινωνίας, προκειμένου να με απομονώσουν. Και παράλληλα με απειλούσαν ότι κάποιο κακό μπορεί να μου συμβεί. Και δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι, όπως έλεγε κι ο Αδόλφος, είχαν περισσότερους από έναν τρόπους, προκειμένου να μου κλείσουν το στόμα.
Όμως ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα έφταναν στο σημείο να μου κλείσουν το μπλοκ. Παρότι πάμπολλες φορές μου έκαναν διάφορα καψόνια, ως εμπειρότεροι περί τα ιντερνετικά. Και αξίζει, νομίζω, στο σημείο αυτό να παραθέσω ένα απόσπασμα από την απάντηση κάποιου απολογητή του ιντερνετικού υπόκοσμου, σε διαμαρτυρία μου προς την Google. Απ’ όπου γίνεται φανερό με ποια διεστραμμένα κριτήρια έγινε η κατάργηση του μπλοκ. Ο αξιότιμος, λοιπόν αυτός μαφιόζος( ψευδώνυμο Βαλέριος) μου απάντησε, μεταξύ άλλων: «Ρε φίλε χαλάρωσε λίγο. Οι εταιρίες, όπως η Google, λειτουργούν συνήθως προληπτικά. Φανταστείτε λόγου χάρη να καταγγελθεί ένα blog για παιδική πορνογραφία…»!
 Αλλά κάποιος φίλος, ανταπάντησε στο «Βαλέριο»: «Αν τα κείμενά του παπα-Ηλία ήταν πορνογραφικά, δεν θα καταργούσατε το μπλοκ του. Το καταργήσατε, επειδή ακριβώς, στρεφόταν εναντίον της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής πορνογραφίας, που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας»!..
Αλλά το ιδιαίτερα παράδοξο είναι αυτό, που μου συνέβη εκ μέρους των τοπικών θρησκευτικών παραγόντων, κληρικών και λαϊκών. Μιλούσα ελεύθερα στις εκκλησιές για μια περίπου οκταετία. Και, όταν μάλιστα έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, εκθείαζαν τα κηρύγματά μου, επειδή στρέφονταν εναντίον των εφιαλτικών μνημονίων. Όταν όμως έγινε το τρυφερό ειδύλλιο  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, άρχισαν να διαμαρτύρονται, επειδή, λέει, στηλίτευα τους Γερμανούς. Για να μου απαγορέψουν τελικά (αρχές του 2013) το κήρυγμα. Με τη γελοία πρόφαση ότι «κινούμουνα στα όρια της αίρεσης». Λες και η τοκογλυφία και ο ναζισμός είναι δόγματα της ορθοδοξίας…
Κατόπιν αυτού αναγκάστηκα να μετατρέψω τα μέχρι τότε μαγνητοφωνημένα κηρύγματά μου, σε βίντεο και να τα αναρτήσω στοYouTube. Αλλά και πάλι η εταιρία ιντερενετικών δολοφόνων αναστατώθηκε. Με αποτέλεσμα, αφού έκαναν άνω κάτω το κανάλι μου να το κλείσουν τελικά τις τελευταίες μέρες (5-10-16) ολοσχερώς. Ποιοι το έκλεισαν; Δεν μπορώ να ξέρω! Πάντως η πραγματικότητα λέει πως μάλλον πρέπει να είναι κάποιοι, των οποίων τα σπλάχνα  είναι πιο μαύρα κι απ’ τον πιο μαύρο φασισμό. «Φαίνεται, μου είπε κάποιος, πως κατάγγειλαν τα κηρύγματά σου ως ρατσιστικά»,. Ποιοι; Προφανώς κάποιοι ντόπιοι λακέδες των ναζί και των τοκογλύφων,  απ’ τους οποίους δεν υπάρχουν χειρότεροι ρατσιστές. Δεδομένου ότι συνεργάζονται ανύπνωτα με τους αρχιτέκτονες του παγκόσμιου ολοκαυτώματος . Χρησιμοποιώντας προφανώς ως ορεκτικό την πατρίδα μας.
Και μπαίνει το ερώτημα: Γιατί τόσο αδυσώπητο μένος για τα γραφόμενα ή τα λεγόμενα ενός απλού παπά; Μήπως, επειδή δεν αναμηρυκάζονται σ’ αυτά οι διάφοροι τηλεοπτικοί και λοιποί φανφαρονισμοί τους, αλλά επιχειρείται  ν’ αποκρυπτογραφηθεί, κάτω απ’ το φως της ευαγγελικής αλήθειας, η πραγματικότητα των ολέθριων έργων τους; Πράγμα που, όπως φαίνεται, τους καίει και τους τσουρουφλίζει! Και αφού δεν έχουν επιχειρήματα ν’ αντιτάξουν αντιτάσσουν την ομερτά της υποχθόνιας καμόρας τους…

1 σχόλιο:

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.
    ΠΟΣΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!
    ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου