Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ, κατα την Θεολογια της Εκκλησιας μας και την φωνη των Αγιων μας

ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ, 
κατα την Θεολογια της Εκκλησιας μας και την φωνη των Αγιων μας.

1 σχόλιο:

 1. Δεν είναι πλέον δύο, άνδρας και γυναίκα, αλλά ανδρόγυνο. "και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν".

  Ηχεί παλιομοδίτικο στην εποχή μας το κήρυγμα για έναν γάμο και για συζυγική πίστη που προϋποθέτουν την προγαμιαία παρθενία ανδρός και γυναικός. Ο ιερός Χρυσόστομος που ερμήνευσε σωστά και τη Βίβλο και το βιβλίο της δημιουργίας, συνιστά στους γονείς "να οδηγούν τα παιδιά τους νέα στο γάμο". Ο Δημιουργός έτσι όρισε, ρύθμισε το ορμονικό και αναπαραγωγικό σύστημα αλλά και την ψυχολογία και τον έρωτα, να εκδηλώνονται ολοκληρωμένα στα 18, τα 20, στα 22, στα 25.

  Η κοινωνία μας είναι εκείνη που, "λόγω σπουδών", "λόγω επαγγελματικής αποκατάστασης" "λόγω στράτευσης" λόγω "να γλεντήσει πρώτα τη ζωή του το παιδί" και παλαιότερα "διότι δεν υπήρχε η ανάλογη προίκα" ωθεί τους "νέους" - ιδίως στα αστικά κέντρα, σε γάμο μετά τα 35 - 40, μεσήλικες, τις γυναίκες ίσα και στο όριο ηλικίας προ της εμμμηνόπαυσης και αφού πλην εξαιρέσεων, ή έγιναν νευρικοί καταπιέζοντας την αναπαραγωγική φλόγα ως αναγκαστικά παρθένοι μέχρι τον γάμο, διότι και είναι δυσεύρετες οι παρθένες χριστιανικών αρχών (αρκετές αντί του Χριστιανικού Γάμου, ωθούνται σε μοναχική αφιέρωση) ή αυτοϊκανοποιούμενοι, ή, οι πολλοί επόρνευσαν αρκούντως ή με επί χρήμασι ή ανταλλάγμασι εκδιδόμενες πόρνες ή και εμοίχευσαν έστω με "αγνό έρωτα εναλλαγής συντρόφων" και ασφαλώς με αποφυγή τεκνογονίας ή και εκτρώσεις ή με παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς πατέρα, "αγάμων" μητέρων.

  Δηλαδή, πλην εξαιρέσεων οι πολλοί και οι πολλές, μεταχρονολογημένα, ήδη πόρνοι και μοιχοί (η εξομολόγηση συγχωρεί αλλά οι βιολογικές συνέπειες υφίστανται) οδηγούνται σε "πρώτο" γάμο, ενώ τα στέφανα της επιβραβεύσεως του αγώνα της παρθενίας, όπως και τα λευκά νυφικά φαντάζουν άκαιρα και αταίριαστα, γι΄αυτό και υποσυνείδητα, ίσως, ράβουν τα νυφικά τόσο προκλητικά και αποκαλυπτικά, με τα στήθη, τις πλάτες και τα απόκρυφα σε δημοσία θέα, ως ανύπαρκτα ή αραχνοϋφαντα, ώστε να μοιάζουν με ενδύματα πορνών ή με μή ενδύματα αλλά ...γδυσίματα. Το υποσυνείδητο του ανθρώπου δεν ξεγελιέται.

  Τα διαζύγια στους Ορθοδόξους Έλληνες αυξάνονται και πληθύνονται, όπως και οι κάθε είδους διαστροφές, εναλλαγές εγγάμων συντρόφων, διότι οι προγαμιαίες σχέσεις θεωρούνται περίπου αυτονόητες, όπως και ο γάμος σε μεγάλη ηλικία, οι πειρασμοί πολλοί, το σεξ διαφημίζεται, η Χριστιανική Ηθική συκοφαντείται ακόμα κι από ραδιόφωνα Μητροπόλεων, ως "εγωισμός", "υπερηφάνεια", "αλλαζονεία" και "ευσεβισμός", οι αρμόδιοι αδιαφορούν, οι ζηλωτές ασχολούνται με τα μονομερή θέματά τους ή μερικοι και με ανεμόμυλους, συνεπώς δεν υπάρχει η πνευματική και οι ψυχικές και σωματικές προϋποθέσεις επαναφοράς στην Ευαγγελική και Έμφυτη διδαχή και ισορροπία.

  Όσοι θέλουν, στο youtube ή στον ιστότοπο δωρεάν προσφοράς ομιλιών, "Παντοκράτωρ" μπορούν να ακούσουν την ομιλία του π. Αυγουστίνου με τίτλο "η παρθενία".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου