Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

«χριστιανών» ανάποδα…

«χριστιανών» ανάποδα…
 
 

του "κομμουνιστη" παπαΗλια Υφαντη


Ένας φίλος, τελευταία,μου «πέταξε»:

-Κάποιοι ευσεβείς και ορθόδοξοι χριστιανοί διαδίδουν ότι είσαι κομμουνιστής!

-Αυτά, αποκρίθηκα, τα «κυκλοφορούν», εδώ και χρόνια, συνήθως κάποιοι εγκάθετοι,  που διαβάζουν το Ευαγγέλιο ανάποδα. Γιατί, αν το διάβαζαν «απ’ την καλή», θα ήξεραν ότι το Ευαγγέλιο μιλάει ξεκάθαρα για την διαμετρική ασυμβατότητα ανάμεσα στο Θεό και το Μαμωνά. Κι ακόμη θα ήξεραν πως αυτά, που είπε ο Μαρξ στο «κομμουνιστικό μανιφέστο» του στα 1848, τα είπαν οι Απόστολοι δεκαοχτώ αιώνες νωρίτερα.

-Και τι είπαν οι Απόστολοι;

-Είπαν πως οι πρώτοι χριστιανοί «είχαν όλοι τους μια ψυχή και μια καρδιά και τα υπάρχοντά τους όλα κοινά. Απ’ όπου ο καθένας έπαιρνε ανάλογα με τις ανάγκες του και πρόσφερε ανάλογα με τις δυνάμεις του» (Πράξεων: Δ: 32-35)!

-Και δεν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσά στους χριστιανούς και τους κομμουνιστές;

-Τεράστια μάλιστα! Δεδομένου ότι ο Μαρξ αφαίρεσε απ’ το αποστολικό όραμα «την ψυχή και την καρδιά», που είναι ακριβώς η απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να επικρατήσει μεταξύ των ανθρώπων κοινωνική δικαιοσύνη. 
Πράγμα που σημαίνει ότι ο Χριστός και οι Απόστολοι, σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ήταν κομμουνιστές. 
Αντίθετα οι κομμουνιστές, που εμφανίζονται δεκαοχτώ αιώνες αργότερα, θα μπορούσαν να ήταν χριστιανοί, αν βέβαια δεν είχαν αφαιρέσει απ’ την κοινωνική δικαιοσύνη την ψυχή και την καρδιά…

Κάτι τέτοια, αγαπητοί αναγνώστες, είπαμε με το φίλο μου, για να μου θυμίσουν οι τωρινοί  διαδοσίες κάποιους θαμώνες του ίντερνετ, όταν το 2008, εβδομηντάρης και πλέον μπήκα νεοσύλλεκτος στα οικόπεδά τους. Όπου κάποιοι τάχα θρησκευόμενοι, ωσάν αυτούς, που ο αείμνηστος Νίκος Ψαρουδάκης ονόμαζε αστοχριστιανούς ή χριστιανοφασίστες, ανέλαβαν εργολαβικά να με σωφρονίσουν. 
Μάλιστα, μου καταλόγιζαν ότι εκμεταλλευόμουνα την ιερατική μου ιδιότητα, προκειμένου να προπαγανδίζω υπέρ του κομμουνισμού. Τη στιγμή που τα κείμενά μου στρέφονταν ολοφάνερα εναντίον εκείνων, που οδηγούσαν το πλοίο της  πατρίδας μας στους βράχους των μνημονίων.
Σε αντίθεση με κάποιους κληρικούς, που σε διαμετρική αντίθεση με το Ευαγγέλιο, γίνονται απολογητές τουκαπιταλιστικού κατεστημένου. 
Επειδή δήθεν οι καπιταλιστές (χριστιανοδημοκράτες, λαϊκή δεξιά, «και άλλα ηχηρά παρόμοια») θεωρούνται χριστιανοί και υπερασπιστές της θρησκείας. Αλλά το πόσο χριστιανοί είναι επιβεβαιώνεται απ’ το γεγονός ότι  η παπαδοπούλα  Μέρκελ και το επιτελείο της περισφίγγουν ολοένα και περισσότερο γύρω απ’ το λαιμό μας τη θηλιά των αδιέξοδων και ασφυκτικών δολοφονικών οικονομικών μέτρων.

Μάταια προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν είμαι εγώ που μπερδεύω τον χριστιανισμό με τον κομμουνισμό αλλά εκείνοι, που μπερδεύουν το χριστιανισμό με τον καπιταλισμό. Αλλά αυτούς δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια και δεν σκοτίζονταν  να καταλάβουν τι λέει το Ευαγγέλιο. Τους ενδιέφερε μόνο να φιμώσουν, με κάθε τρόπο, κάθε φωνή αλήθειας. Γιατί υπήρχε κίνδυνος κάποιες τέτοιες περιπτώσεις να γίνουν κακό προηγούμενο απέναντι στα καταχθόνια σχέδιά τους. Δεδομένου ότι τα κείμενά μου έβρισκαν μεγάλη απήχηση και αναδημοσιεύονταν και από πολλά άλλα sites. Μάλιστα, προϊόντος του χρόνου, μπλόκαραν την επικοινωνία μου με τα υπόλοιπα sites και με απειλούσαν ότι κάτι κακό μπορεί να μου συμβεί. Και ασφαλώς δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι, όπως έλεγε κι ο «αδελφός» τους ο Αδόλφος, είχαν περισσότερους από έναν τρόπους, προκειμένου να μου κλείσουν το στόμα.

Όμως ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα έφταναν στο σημείο να μου καταργήσουν το μπλοκ. Παρότι πάμπολλες φορές μου έκαναν διάφορα αλητήρια καψόνια, προκειμένου να με συνετίσουν. 
Ένας φίλος όμως με το ψευδώνυμο «Αντινέμεσις» που παρακολουθούσε την αντιμαχία μου με τους εγκάθετους αυτούς δολοφόνους, με προειδοποίησε για το ενδεχόμενο  κλεισίματος του μπλοκ. Και ως άριστος γνώστης, των ιντερνετικών λαβυρίνθων και μεθοδεύσεων φρόντισε έγκαιρα να μου κάνει ένα παρόμοιο μπλοκ (ΥΠΕΡΒΑΣΗ) στη wordpress, όπου και μετέφερε όλα τα άρθρα του ομώνυμου μπλοκ μου της Google.Έτσι η κατάργηση του μπλοκ (Ιούνιος 2010) με βρήκε προετοιμασμένο να συνεχίσω, έστω και μετ’ εμποδίων, την περιπετειώδη ιντερνετική μου Οδύσσεια.

Νομίζω ότι αξίζει στο σημείο αυτό να παραθέσω ένα απόσπασμα από την απάντηση κάποιου απολογητή του ιντερνετικού υπόκοσμου, σε διαμαρτυρία μου προς την Google. Απ’ όπου γίνεται  φανερό με ποια διεστραμμένα κριτήρια έγινε η κατάργηση του Μπλοκ.

Ο αξιότιμος, λοιπόν αυτός μαφιόζος μου έγραψε, με ύφος περισσής αναίδειας και βλακείας, μεταξύ άλλων:  
«Ρε φίλε χαλάρωσε λίγο. Οι εταιρίες, όπως η Google, λειτουργούν συνήθως προληπτικά. Φανταστείτε, λόγου χάρη, να καταγγελθεί ένα blog για παιδική πορνογραφία…»!

Όπως όμως πολύ εύστοχα, παρατήρησε κάποιος φίλος, αν τα κείμενά μου ήταν πορνογραφικά, δεν θα καταργούσαν το μπλοκ. Το κατάργησαν ακριβώς, επειδή καταφερόταν εναντίον της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής πορνογραφίας και των πορνοθεαμάτων, που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας και προωθούν τα καταχθόνια συμφέροντά τους . Για να  δολοφονούν ασύστολα την πίστη μας, την πατρίδα μας και το λαό μας, για χάρη του ναζισμού και των τοκογλύφων!..

Και, δυστυχώς, στο ίδιο επίπεδο με τα κατακάθια αυτά του ινερνετικού υπόκοσμου κινούνται και κάποιοι αυτοτιτλοφορούμενοι «ευσεβείς» χριστιανοί. Οι οποίοι, ενώ κολυμπούν μέσα στο βούρκο του αντίχριστου μαμωνά, έχουν το απύθμενο θράσος να βαφτίζουν «κομμουνιστές» ή όπως αλλιώς τους καπνίσει όσους τολμούν να μιλούν για δικαιοσύνη και ανθρωπιά.

Για να θυμίζει η  προδοτική «χριστιανοφροσύνη» τους το γερμανοτσολιά, που στα χρόνια της κατοχής, στον Άγιο Βλάσιο, κάρφωσε το ξίφος του στην εικόνα της Παναγίας, για να εκδικηθεί το γιό της τον κομμουνιστή!…

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα, 21 αιώνες μετά Χριστόν, έχουν διαστραφεί όλες οι έννοιες.

    α) Έχει λησμονηθεί και συκοφαντηθεί τόσο πολύ η αλληλεγύη μεταξύ των Χριστιανών, η κοινοκτημοσύνη των Πράξεων, η έμπρακτη αγάπη και η συνείδηση ότι είμαστε πάροικοι και παρεπίδημοι οι οποίοι γυμνοί ήρθαμε και γυμνοί θα φύγουμε και δεν θα πάρουμε τίποτε μαζί μας πλην των αγίων μας πράξεων και πεποιθήσεων, ώστε άλλοι ούτε καν γνωρίζουμε ότι η κοινοκτημοσύνη είναι του Ευαγγελίου, και άλλοι βουτηγμένοι ίσως στα θησαυροφυλάκια με τις λίρες και εν μέσω στιβών: συμβολαίων ιδιοκτησίας ακινήτων, μετοχών, τραπεζικών βιβλιαρίων καταθέσεων, εγκόσμιων απολαύσεων, γνωρίζουν μεν αλλά έχουν επιβάλει στη συνείδησή τους και στην κρατούσα Εκκλησία να διαδίδουν πως "αυτά ήταν τω καιρώ εκείνω, ανεφάρμοστα όμως για την εποχή μας". Υλισμός στην πράξη, ενώ θεωρητικά διαφωνούμε με τον θεωρητικό υλισμό των Υλιστικών θεωριών (υποθέσεων). Ανεφάρμοστοι, κατά τη διδασκαλία της νοσηρής εκκλησίας της εποχής μας οι λόγοι της Καινής Διαθήκης: "δεν έλεγε κάποιος ότι κάτι είναι δικό του αλλά ήταν άπαντα κοινά", ανεφάρμοστοι και οι αθάνατοι λόγοι του Κυρίου "όποιος έχει δυο χιτώνας να δώσει τον ένα" και "πώλησον τα υπάρχοντά σου και διάδος πτωχοίς".; Αν αυτό διδάσκει η σημερινή Δεσποτοκρατική εκκλησία, ιδού η απόδειξη ότι με τον πλέον επίσημο τρόπο έχουν διαστραφεί οι συγκεκριμένες διδασκαλίες - και όχι μόνο- της Χριστιανικής Πίστης. "Ο πταίσας εν ενί έσται πάντων ένοχος".

    β) Δεν φταίνε μόνο η ανατολική κοσμική "εκκλησία", η υποταγμένη στον Βυζαντινό Καίσαρα, που αλλοίωσε σε νέα θρησκεία το Χριστιανισμό και η Δυτική εξέλιξή της ως παποκαισαρική θρησκεία, που κάθε άλλο παρά Χριστιανισμός είναι. Φταίει και ο υπαρκτός "κομμουνισμός" και "σοσιαλισμός" που ο,τιδήποτε άλλο εκτός από κομμουνισμός και σοσιαλισμός ήταν και είναι. Χωρίς θεό, με πίστη στον θεωρητικό υλισμό, και εφαρμογή του έμπρακτου, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη, αγάπη, αλληλεγγύη, τα οποία μόνο εθελοντικά πρέπει να επιβληθούν ώστε συνειδητά να επιβιώσουν, διότι με τη βία και χωρίς Χριστό, και ο "κομμουνισμός" και ο "σοσιαλισμός" καταντά, όπως η ιστορία διδάσκει, από ολιγαρχία της νομενκλατούρας και καταπίεση των προλεταρίων έως διωγμός, εξορίες και εγκλεισμοί σε ψυχιατρεία, των Πιστών ή των υγιέστερων μυαλών. 'Ετσι στην εποχή μας έχουν διαστραφεί και η έννοιες "κομμουνισμός" και "σοσιαλισμός".

    Η διαφθορά και τα σκάνδαλα στην Ελλάδα, που απομύζησαν τα χρήματα του κοσμάκη κι έφεραν τα μνημόνια, η φοροδιαφυγή, τα δάνεια κρατικοδίαιτων που δεν επιστράφηκαν, η διαπλοκή, η υλιστική καταναλωτική κοινωνία των τρυφών και απολαύσεων και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, όλα έγιναν από "Χριστιανούς", της επίσημης εκκλησίας μη αντιδρώσας πνευματικώς προς τα τέκνα της και προς την εξουσία, αν όχι συμμετέχουσας και συνευδοκούσας. Ουδέν εποιήσαμεν και οι θεωρητικά πιστοί χριστιανοί, στην πράξη υλιστές και οι Κομμουνιστές θεωρητικά και πρακτικά άθεοι και υλιστές και οι Χριστιανοσοσιαλιστές και οι Χριστιανοκομμουνιστές και οι ΧριστιανοΦασίστες και οι Χριστιανοδημοκράτες και οι άθεοι Κομμουνιστές, Δημοκράτες, Σοσιαλιστές.

    Θυμόμαστε τον π. Αυγουστίνο να οραματίζεται Χριστοκρατία! Και να βεβαιώνει πως δεν είναι ανεφάρμοστη, αναφέροντας και ιστορικά παραδείγματα. Εφαρμόσιμη είναι, είτε σε ενιαίο Κράτος είτε, και κυρίως, όπως εφαρμόστηκε στην Εκλησία των Πράξεων, μεταξύ των μελών της Εκκλησίας ακτινοβολώντας και στον περίγυρό τους! Το διαπιστώσαμε να διατυπώνεται και στην προς Διόγνητον επιστολή. Προϋποθέτει όμως πολίτες που να είναι αληθινοί Χριστιανοί. Εκεί, μένουμε από μετεξεταστέοι έως απορριπτέοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου