Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ 666 ή Xξς;

ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ 
ΚΑΙ Η ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ 
ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ
  
                       666 ή χξς;
 


"Παιδια, εσχατη ωρα εστι και καθως ηκουσατε οτι ο αντιχριστος ερχεται και νυν αντιχριστοι πολλοι γεγονασιν. Οθεν γινωσκομεν οτι εσχατη ωρα εστι"(Α΄Ιω.18). 


Ερχονται καθημερινα διαφορα Συνωμοσιολογικα δημοσιευματα που ομιλουν και γραφουν αυθαιρετως και ....αναιδως, ως "εχοντες εξουσια", οτι ειμαστε στα ΕΣΧΑΤΑ και οτι ειμαστε στα ΕΣΧΑΤΑ και στα ΕΣΧΑΤΑ και να οπου ναναι ερχεται και ο Αντιχριστος, καποιοι μαλιστα ισχυριζονται οτι γεννηθηκε και οριζουν και ημερομηνιες της γεννησης του, να, ηδη εστειλε τα προχαραγματα του και τα προτυπωματα του, να και τα σημεια των καιρων εφαρμοζονται στις μερες μας κατα γραμμα - αυτοι οι νεο-σημειο-ερμηνευτες  μας τα λενε αυτα! -  ακομα και θεολογοι, ισως και γεροντες και μαλιστα εκλεκτοι, παρασυρονται απο τα εωλα αυτα και αλλα πολλα παραπλησια ατοπηματα και φαντασιοκοπηματα και αρχισαν και παλι να ξεσηκωνουν τον κοσμο με τις ακατασχετες και πληθωρικες Αντιχριστολογιες τους, να, ταπε και ο π. Παϊσιος και ο ταδε αγιος και αλλα πολλα παρομοια αλαλα και μπαλαλα.


Εκαμαν μαλιστα και συγκεντρωσεις για την Καρτα του Πολιτη του ....Αντιχριστου!!!, με συνθηματα με το 666 και με πρωτοστατουντες τους ιδιους γνωστους και μη εξαιρετεους, με την προσθηκη καποιου "επιστημονα" (που τους βρισκουν αληθεια;;;!!!),  απο την Αγγλια που μας πεταξε το νεο ....λουκουμι, οτι η Καρτα που θα κουβαλιεται μεσα στην τσεπη μας, θα επηρεαζη και τον ....ΨΥΧΙΣΜΟ ΜΑΣ!!!ναι, ναι, τον ...ΨΥΧΙΣΜΟ ΜΑΣ!!!!
Πως, τα βλεπετε;


Και στη Θεσσαλονικη και στη Λαρισα οργανωθηκαν ομιλιες, με ...αρχιμαστορα τους τον φαιδρο και γελοιο εκεινο τυπο τον πρωην αστυνομικο, με τους ελαχιστους αστειους ...κομπαρσους του, επαναλαμβανοντας ο αστοιχειωτος τα ιδια και τα ιδια φαιδρα και ανοητα φληναφηματα.

Τον ακολουθησαν μαλιστα ...κρατηθειτε, παρακαλω, μεχρι και...Αποτειχισμενοι χριστιανοι και χαρηκαν τα ματια τους, αλλα και η καρδουλα τους και τον διαβοητο λαλιστατο ομιλητη Κωσταντινιδη, ο οποιος διαφημιζει απο τα τηλεοπτικα της Θεσσαλονικης και το γνωστο ...βιαγκρα!!!
Ευλογηθηκε πραγματι ολο εκεινο το φιλοθεαμον κοινο του χωροφυλακα ...καταλληλοτατα!!!!
Αντε και εις ανωτερα, αδελφοι και φιλοι.


Στο παρελθον ασχοληθηκαμε με αυτα τα ζητηματα και τα παραπλησια με αυτα, εντατικα και οργανωμενα και απαντησαμε σε ολους τοτε ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΑ και ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ.
Και οφειλουμε να το πουμε και να το γραψουμε και αυτο, οτι δεν τολμησε κανεις  βεβαια να ελθη, παρα τις συνεχεις εκκλησεις μας σε δημοσιο διαλογο και σε ειδικες εκπομπες μας, ουτε στα ραδιοφωνα, ουτε σε τηλεορασι της Θεσσαλονικης.
Αλλα οι σοφολογιωτατοι Αγιορειτοκαλογηροι και οι Σαραντηδες με τους οπαδους τους, που τρεχουν πισω απο τα ρασα τους, παρα τον εξευτελισμο τους...ουκ ηβουληθησαν συνιεναι!!!!


Λοιπον, επειδη μας εχουν και σημερα τρελλανει με τα φαιδρα τους, οτι ειμαστε στα ΕΣΧΑΤΑ, να, βρισκομαστε στα ΕΣΧΑΤΑ των ΕΣΧΑΤΩΝ και οτι ηρθαν τα προχαραγματα, οτι να ερχεται, ειναι επι θυραις η αχρηματη κοινωνια και δεν θα μπορουμε πλεον να πωλουμε, ουτε να αγοραζουμε και οτι θα καταργηθη το ρευστο χρημα τελειως και επομενως και ο  ...Αντιχριστος γεννηθηκε ηδη και ερχεται, και να μας το βεβαιωνουν και καποιοι γεροντες και καλογηροι για διαφορους λογους του, ο καθενας. 

(Εχουμε διαβεβαιωσεις και ρητες πληροφοριες οτι εκει στο Αγιον Ορος πλουτησαν τους Αλβανους οι ασκητες απο τις ληστειες των τελευταιων ημερων. Τους βρισκουν και τους ληστευουν ολοκληρες περιουσιες ρευστου απο τα κελια τους με δεκαδες και εκατονταδες χιλιαδες μαυρα ευρω να εχουν στην κατοχη τους - ενω οι εν τω κοσμω χριστιανοι και οι μεροκαματιαρηδες εργαζομενοι οικογενειαρχαι, δεν ευμοιρουν ουτε νε 2 εκατοσταρικα ευρω - ενω εκει επανω  τους τα πηραν απο τα ερειπωμενα κελια τους και εγιναν τα πολλα χιλιαρικα ευρω τους ...επεα πτεροεντα!!!!).
Πως βλεπετε την ....χαριεστατη αυτη ειδησι, τι ερχεται στο μυαλο σας, γιατι ανησυχουν οι αγιοι ασκητικοι μας πατερες και οι λοιποι, ποιος θα μας πει;


Λοιπον, μας  ηρθε μια πληροφορια σημερα απο σεβαστο και σοφο γεροντα Θεολογο που σχετιζονταν με τον π. Επιφανιο, ο οποιος του ειπε τα εξης σε καποια αγρυπνια:



 Μερικοί λένε ότι γεννήθηκε ο Αντίχριστος.

Αν γνώριζαν πραγματικά ότι  έχει γεννηθεί, 
πρέπει να ξέρουν και πού μένει. 
Αν γνωρίζουμε πού μένει, 
να πάμε να τον σκοτώσουμε, 
γιατί δεν είναι αμαρτία να σκοτώσης τον Αντιχριστο!


Αυτά προς απάντησι ολων των ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΩΝ και ολων των ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ, κληρικων, μοναχων, ασκητων, θεολογων ή μη.
Και μαζι με την απαντησι του τετραπερατου πατρος ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ και μια Γραφικη παροτρυνσι του Κυριου μας, την οποια απευθυνουμε πρωτα στον εαυτο μας και μετα στους αλλους:


"Μη ταρασεσθω υμων η καρδια, μηδε δειλιατω.
Πιστευετε εις τον Θεον και εις Εμε πιστευετε. Ειρηνην την εμην διδωμι υμιν, ου καθως ο κοσμος διδωσιν υμιν. Εγω νενικηκα τον κοσμον" (Ιωαν.14,27 κ.ε.).

10 σχόλια:

  1. Οι αιρετικοί αιρετικοί είναι και αιρετικά διδάσκουν. Ας προσέχουμε εμείς αν θέλουμε να λεγόμαστε Ορθόδοξοι, να μην ξεφεύγουμε ποτέ απο την Αγία Γραφή και την ερμηνεία της των Αγίων Πατέρων. Γιατί αυτή είναι και η μόνη ορθή ερμηνεία. Όποιος χρησιμοποιεί τον λογισμό του και πιστεύει ότι μπορεί να εκφράζει δικές του απόψεις, διαφορετικές απο αυτές των Πατέρων, δεν ορθοδοξεί. Κατά την συνείδηση της Εκκλησίας μας βρισκόμαστε κοντά στα έσχατα. Αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας που παρακολουθεί την γενική Αποστασία, η οποία με γοργούς ρυθμούς ενεργείται. Σύμφωνα με τον πατέρα Αθανάσιο Μυτιληναίο, η Αποστασία έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της την επιβολή νόμων στα διάφορα κράτη της γης, οι οποίοι θα επιβάλλουν ό,τι βδελύσσεται ο Κύριος. Τέτοιοι νόμοι εμφανίζονται εδώ και χρόνια παντού, στην Ελλάδα μας η κατάσταση είναι πρωτοφανής. Η Αποστασία είναι εδώ λοιπόν. Δια νόμου και δια ροπάλου, ό,τι βδελύσσεται και απαγορεύει ο Θεός. Πόσα χρόνια ακόμη θα διαρκέσει, άγνωστο. Μας έχει όμως αποκαλυφθεί απο τον Κύριο ποιόν η Αποστασία θα φέρει. Υποχρέωση όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών να αγρυπνούν και να γρηγορούν, τόσο για το προσωπικό τους τέλος αλλά και ειδικότερα, για την δεύτερη Παρουσία Του. Είναι Εντολή του Κυρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγοι του Προφήτη Ησαϊα τα οποία επιβεβαίωσε ο Κύριος και προς τους συγχρόνους του,λέγοντας:

      ὑποκριταί! καλῶς προεφήτευσε περὶ ὑμῶν ῾Ησαΐας λέγων· ἐγγίζει μοι ὁ λαὸς οὗτος τῷ στόματι αὐτῶν καὶ τοῖς χείλεσί με τιμᾷ, ἡ δὲ καρδία αὐτῶν πόρρω ἀπέχει ἀπ᾿ ἐμοῦ· μάτην δὲ σέβονταί με, διδάσκοντες διδασκαλίας ἐντάλματα ἀνθρώπων.

      Ας αντικαταστήσουμε την υποκριτική Πίστι μας από πίστη σε εντάλματα ανθρώπων (όπως το α΄ σχόλιο) σε Πίστη στα εντάλματα του Θεού.

      Διαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=jezitvcc1x8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διευκρίνιση για αποφυγή, για πολλοστή φορά, παρεξηγήσεων και προτροπών του στυλ "Κύριε διαχειριστά γιατί δημοσίευσες το σχόλιο": Το σχόλιο εκφράζει προσωπικές απόψεις και σαφώς δεν απηχεί σε όλα τη γνώμη του ιστολογίου, και του διαχειριστή, ο οποίος δίνει ελεύθερο βήμα σε όλους τους καλοπροαίρετους.

    Α ) Ξέφυγε από τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής το πρώτο σχόλιο 21 Σεπτ. 2016. Ξέφυγε συνεπώς και από κάθε σύμφωνη με τας Γραφάς διδασκαλία των Πατέρων. Βρίθει αιρετικών απόψεων, πλανών, ανακριβειών, μυθοπλασιών, διαστρεβλώσεων των Γραφών, (και εωσφορικής οιήσεως άν διεκδικεί το αλάθητο). Βεβαίως βελτιώθηκε από παρόμοια διαψευσθέντα παραληρήματα του παρελθόντος που "προφήτευαν" για δήθεν 666 ως σφραγίσματα αντιχρίστου στα γραμμικά, στις κάρτες και στα τσιπάκια και διαβεβαίωναν για την δήθεν έλευση του αντιχρίστου στην εποχή μας. Όσο όμως κι αν εκφράζει ότι προσδοκά την έλευση του Χριστού στη Δευτέρα Ένδοξη Παρουσία Του, δεν αποκηρύσσει τις αντιχριστολογικές ή και αντίχριστες απόψεις των τελευταίων 30 ετών, που, ναι, ως αποστασία όχι όμως υποχρεωτικά τελική, έχουν κατακλύσει την Εκκλησία, κάποιοι δε γεροντάδες τιμώνται και προσκυνούνται ως θεοί και έχουν καθήσει ως θεοί εις θρόνον θεού, όχι όμως ως τελικοί αντίχριστοι. Διότι πολλοί γεγόνασιν.
    Δεν έχει νόημα το σχόλιο να αναιρεθεί κατά πρόταση, διότι στην ακολουθία των άρθρων και σχολίων του ιστολογίου έχει ήδη απαντηθεί και αναιρεθεί.

    Ακόμα και η μοναδική φράση που θα μπορούσε να θεωρηθεί σωστή: "Υποχρέωση όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών να αγρυπνούν και να γρηγορούν, τόσο για το προσωπικό τους τέλος αλλά και ειδικότερα, για την δεύτερη Παρουσία Του. Είναι Εντολή του Κυρίου". ελέγχεται ως ανεπαρκής. Δεν είναι για τον Χριστιανό τίποτε "υποχρέωση" αλλά εθελοντική και με χαρά αποδοχή των εντολών και διδασκαλιών του Κυρίου και όσων η Πίστις ορίζει. Και, βεβαίως ο Κύριος δίδαξε και έδωσε πολλάκις εντολή να είμαστε πάντοτε έτοιμοι, διότι είτε αιφνιδίως μπορεί να επέλθει η κοίμησή μας (βλ. παραβολή άφρονος) είτε διότι δεν γνωρίζουμε αν στις μέρες μας ή σε 666.000 χρόνια θα επέλθει η Δευτέρα Του παρουσία. Αυτή είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας, ενώ ο προσδιορισμός ημερών είναι Σατανικής προέλευσης. Ο Κύριος, οι Απόστολοι, οι Πατέρες (οι αληθινοί), η Εκκλησία διδάσκουν να μην ασχολούμαστε με χρόνια, μέρες, μήνες, να μην έχουμε περιέργεια, και να μην διαβεβαιώνουμε ή απορρίπτουμε για μήνες και χρόνια και εποχές αλλά να λέμε "ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ" κάτι που δεν πράττει το σχόλιο, που δήθεν γνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Β ) - Το είπε "ο Σωτηρόπουλος", το είπε "ο Παϊσιος" το είπε ο ... και αφού το είπε ο θεοποιημένος γέροντας ή θεολόγος, που είναι αλάθητοι σαν τον πάπα Ρώμης, είναι ...Δόγμα της Εκκλησίας.

    - Το είπε ο π.Δανιήλ Αεράκης, το είπε ο Δρ. Κων/νος Σιαμάκης, το είπε ο π.Βασίλειος Βολουδάκης, το είπε ο άγιος Νικοπόλεως Μελέτιος, το είπε ο Ιωάννης Καρδάσης, το είπε η Εκκλησία της Κρήτης σε ομοφωνία της Συνόδου, το είπε και με αγωνία για τη σωτηρία των πιστών το εκφράζει ο Οδ. Τσολογιάννης, το είπε ο άγιος Πορφύριος, α... είναι αίρεση!

    Το λάθος κάποιων που θέλουν να θεωρούνται και Χριστιανοί, είναι ότι θεοποιούν κάποια πρόσωπα. Δεν γνωρίζουν ότι η διδασκαλία της Εκκλησίας είναι πως κανένας μα κανένας άνθρωπος, καν άγιος, καν πατήρ, καν θεολόγος, καν μάρτυρας, δεν είναι αλάνθαστος στην κάθε άποψη που μεμονωμένα και ανθρωπίνως εκφράζει, ούτε υποχρεωτικά στην Ερμηνεία χωρίων της Γραφής.

    Καίτοι αντιπαπικοί, εισάγουν παπισμό στην Ορθοδοξία αποδεχόμενοι το "ΑΛΑΘΗΤΟ" όχι μεν του Ρώμης αλλά του θεούλη τους (θεοποιημένου γέροντος).

    Ο Χριστιανός σέβεται τους καλοπροαίρετους πατέρες, αλλά κρίνει και περνάει από την Κρισάρα των Γραφών, της Εκκλησιαστικής Πατερικής Ερμηνείας τους και της αληθείας κάθε διδασκαλία τους. Εν ημέρα Κρίσεως δεν θα ισχύει η δικαιολογία "μου το είπε ο πνευματικός μου, ο γέροντάς μου". Η τυφλή υπακοή στον γέροντα είναι για τους μοναχούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?v=SdwauzmAH-c

    Εμείς παιδιά μου είμαστε του Χριστού!
    Δεν θα απασχολούμαστε με τον αντίχριστο!
    Τρελλάθηκε ο κόσμος, χωρίζουν αντρόγυνα!
    Όταν βιώνουμε το Χριστό, δε φοβόμαστε το Διάβολο.
    Όπως το ηλεκτρικό μάτι όταν δεν είναι στην πρίζα δεν έχει επαφή με το ηλεκτρική ενέργεια και πυρώνεται, έτσι κι όσοι δεν έχουν επαφή με τον Χριστό, φοβούνται τον αντίχριστο.
    Αν έχουμε μέσα μας τον Χριστό, δεν μπορεί να μπει κανένας αντίχριστος.

    ιερομόναχος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, αγιοκαταταχθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.youtube.com/watch?v=YhQRQTMI6EY

    Όταν ο μοναχός Ακάκιος διάβασε στον ιερομόναχο πατέρα Πορφύριο την επιστολή του μοναχού γέροντος που διέδιδε τις προτεσταντικές αντιχριστολογικές δοξασίες της Ρέλφ, ο Πορφύριος ο και αγιοκαταταχθείς είπε: (βλ. 40 λεπτό του βίντεο)

    Ά, εγώ διαφωνώ!

    =============

    Ψεύδεται, αυταπατάται και επιχειρεί να εξαπατήσει εαυτόν και ετέρους, όποιος φρονεί και διαδίδει ότι η Εκκλησία φρονεί πως στην εποχή μας θα έρθει η Συντέλεια του αιώνος!

    Ούτε ο άγιος Πορφύριος το πίστευε! Μάλιστα έλεγε: Γιατί εγώ έκτισα τόσο μεγάλο ναό; Διότι σε 50 χρόνια θα εξαπλωθεί η Αττική και θα είναι ενοριακός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.youtube.com/watch?v=d094m0DhE3Q

    "δικταΚτορία του τσιπ. Χάσαμε τη σοβαρότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.youtube.com/watch?v=v84BRMi420A

    Ένα παιδάκι, θύμα της παραπληροφόρησης...

    Πόσα ψέμματα άκουσε από τους μεγάλους και τα επαναλαμβάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου