Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Ο κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΝΩΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΣ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====
Σε άρθρο του στο «Αμήν», και με σημείο αφόρμησης την ευαγγελική παραβολή των κακών γεωργών, ο γνωστός οικουμενιστής κ. Αριστείδης Πανώτης επιτίθεται, κατά τω σύνηθες αυτώ, στους αντιοικουμενιστές. 

Στο άρθρο αυτό ο Μέγας Ιερομνήμων έχει πρωτοτυπήσει. Μας συμπεριέλαβε προσωπικά στα πρόσωπα στα οποία έστρεψε τα θορυβώδη, πλην άσφαιρα του πυρά. Συγκεκριμένα μας θεωρεί «κακούς αμπελουργούς» ερμηνεύοντας οικουμενιστικά την ευαγγελική παραβολή. Δικαίωμά του, φτάνει να μπορεί να το αποδείξει. 

Μας αποκαλεί συμμετέχοντες στον «αντισυνοδικό αγώνα». Μα, Ελλογιμώτατε, αντισυνοδικοί είναι όσοι πολεμούν τον συνοδικό θεσμό. Και στο Κολυμβάριο ο συνοδικός θεσμός πολεμήθηκε με πολλούς και ποικίλους τρόπους (τον εκ προοιμίου αποκλεισμό των πλείστων ιεραρχών των απανταχού Ορθοδόξων με το 24+1, την ψήφο μόνο των Προκαθημένων κ.λ.π.). Ελλογιμώτατε, χωνέψτε το. Πολεμούμε τις ψευδοσυνόδους κι όχι το συνοδικό θεσμό. 

Όσο για τον έωλο υπαινιγμό σας ότι η Σύναξη του Κολυμβαρίου συγκρίνεται με την … εν Κωνσταντινουπόλει Β΄ Οικουμενική Σύνοδο ρωτάμε για μια ακόμη φορά: Ποια αίρεση καταδικάστηκε στο Κολυμβάριο; Στη Β΄Οικουμενική, ως γνωστόν, καταδικάστηκαν οι Πνευματομάχοι. Ολίγη σεμνότης δεν βλάπτει. 

«Επανασύναξη των Ορθοδοξων» ήταν ο σκοπός της Συνάξεως του Κολυμβαρίου, ή η αναγνώριση των αιρετικών ως «ετεροδόξων Εκκλησιών και ομολογιών»; 

Για ποια «αιρεσιοπληξία» μιλάτε επιτέλους; Αιρεσιόπληκτοι είναι όσοι μεταμόρφωσαν οβιδιακώς τις αιρέσεις σε «λοιπόν χριστιανικόν κόσμον»; Κανείς δεν ξεχνά την προσφώνηση του Παναγιωτάτου προς τους αιρετικούς ως «αδελφές Εκκλησίες». 
Τέλος λόγου. Δείξτε μας, Ελλογιμώτατε, με στοιχεία το γεγονός ότι μονοπωλούμε «ευλαβικά μανία χυδαίου «αντιπαπισμού». Ναι, πολεμούμε, με όλα τα νόμιμα μέσα, τον κακόφρονα Παπισμό κι όλες τις αιρέσεις που πολεμούν την «άπαξ παραδοθείσαν τοις αγίοις πίστιν». Θα το κάνουμε πάντε ευπρεπώς όσο κι αν δεν γινόμαστε αρεστοί. «Πειθαρχείν δη Θεώ μάλλον ή ανθρώποις». Πάντα θα χαλούμε, όση η εν ημίν δύναμις, τη μανέστρα των οικουμενιστών.

2 σχόλια:

  1. Μετά την ψευτοσύνοδο του Κολυμπαρίου ο έρπων φιλοπαπισμός μεταβλήθηκε σε επίσημη κυρίαρχη ιδεολογία των παπικολιγούρηδων (λιγούρηδων για τους γνωστούς λόγους τους) λόγω της κατοχύρωσής του από τα κείμενα της ψευτοσυνόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μυστήριο της βάφτισης ενώνει την κοινή πίστη. Δεν συγκροτείτε η Βασιλεία των Ουρανών αν δεν ενώσουμε τις καρδιές μας πάνω στη γή...όλα προς δόξα Θεού Πατρός. Η Παναγία μητέρα όλων μας και η το Αίμα του Κυρίου και μόνου φιλάνθρωπου, αγκαλιάζει την καινή κτίση ήδη πάνω στη γή..μην ενοχλείτε περισσότερο την ειρήνη, ομόνια και αγάπη στο σωτήριο έργο Της Θείας Πρόνοιας και Οικονομίας..δόξα σοι ο Θεός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου