Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

TI EINAI ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΑΙΣΧΟΣ;;;;; ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ;;;;

TI EINAI ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΑΙΣΧΟΣ;;;;;
ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ;;;;



 Βρε το ....ζαμπλουτο  παλληκαρι! 
Αφηνει την Ιοππη του Ισραηλ και γυροβολαει ολους τους 12 μηνες του χρονου ανα την Ελλαδα, απο μητροπολι σε μητροπολι. 
Στο Ισραηλ δεν τον χρειαζονται;
Γιατι τον πληρωνει το Κρατος μας;

 Να και ο ....Ιωηλακος μας, παντου και παντοτε, παρων και μη εξαιρετεος. Σε ολες τις ....γουρνοχαρες, που λεει και η παροιμια!!!
 Αμε; 
Τετοια του διδαξε ο π. Επιφανιος; 
΄Η ειναι και αυτος σαν τον Γιεφτιτς και τον Μπουλοβιτς απεναντι στον Αρχοντογιγαντα Ιουστινο Ποποβιτς; 

 Δεν ξεχασε ναναι παρων και ο ...ευεργετης κοτοπουλας ηγουμενος.
Τι νομιζετε θα απουσιαζε;
Ψαχνει υποψηφιους για να δωση ...κοτοπουλα, αντι ...αργυρου χρυσομιτριου......





 Καλα ρε παιδια, μεχρι προχθες δεν τον ηξερε ουτε η μαννα του τον ....Ιουστινακο. 
Σημερα πως βρεθηκαν τοσοι ...φιλοι του και εγκωμιαστες του δεσποταδες; 
Και ναλεγε και τιποτα ο ανθρωπος; 
Κενος ο λογος του και ανευ περιεχομενου.
Τενεκεδενιος!!!!
Τι σχεσι εχει αυτος με τον Νεοχρυσοστομο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ που οταν ανοιγε το στομα του εβγαιναν και σκορπιζονταν παντου χρυσαφια και διαμαντια;
Ομως αναρωτιομαστε: Γιατι τρεχουν οι δεσποταδες στις φιεστες και στα πανηγυρια;
Τι μοιραζουν εκει; 
Χρυσες λιρες; 
Δοξες; 
Υμνους και εγκωμια; 
Προσκυνηματα και χειροφιληματα; 
Καλα φαγητα;
Ας βγει επιτελους ενας δεσποτης πανηγυρτζης για να μας πει ολη την αληθεια....

 Διπλα, διπλα, να ....οσφραινεται ο ενας τον αλλο.!!!!

Να και ο ....μπουλης μας, ο εκ Φλωρινης, αλλα μη εχοντος καμμια σχεσι με τον Φλωρινης τον Γιγαντα Αυγουστινο......και ας διακηρυττει εκεινος τα αντιθετα!!!!
Φορουσε ποτε μητρα ο Αυγουστινος;
Κολακεψε ποτε κανενα λεχριτη επισημο αρχοντα ο Αυγουστινος; 
Ενω ο ...Νεοϊουστινος ο ....νεοφιλοσοφος;

14 σχόλια:

  1. Δεν συμφωνώ πάντοτε μαζί σας, αλλά επί του θέματος αυτού έχετε απόλυτο δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο άγιος επίσκοπος Αυγουστίνος όχι μόνο μίτρα δε φορούσε, ούτε και μανδύα αυτοκρατορικό με ουρά που να τη σέρνουν τα παπαδάκια, δυο μόνο λιτές στολές χειροποίητες είχε σε όλο του τον επισκοπικό βίο, όχι μόνο δεν έφερνε στη μητρόπολι Φλωρίνης περιφερόμενα λείψανα και μεταφερόμενες θαυματουργές εικόνες με σκοπό το κέρδος, όχι μόνο αμφέβαλε για τη γνησιότητα κάποιων λειψάνων που σαν χάνοι αποδεχόμαστε και προσκυνάμε ιδίως τα εκ Βατικανού προσφερθέντα, όχι μόνο δεν έχανε το χρόνο του τρέχοντας σε επιδείξεις και πολυαρχιερατικά συλλείτουργα κοινωνικοεκκλησιαστικών εκδηλώσεων φορώντας μάλιστα προκλητικές για τον λαό που πένεται και αντίθετες με τον λιτό Κύριό μας αυτοκρατορικές αμφιέσεις, όχι μόνο τα τυχηρά του κλήρου κατάργησε στη μητρόπολί του, όχι μόνο δεν ήθελε να περιφέρεται δίσκος και ντιν νταν τα κέρματα εν μέσω λειτουργίας, όχι μόνο δεν επέτρεπε ψευτοθαύματα και δεν ευνοούσε τις αέναες ψευτοπροφητείες και οράματα, όχι μόνο κατήγγελλε τη μάστιγα των "γεροντίων" (γεροντάδων) που από νυμφαγωγοί εις Χριστόν ψυχών μετατρέπονται σε νυμφίους πλανώντες και πλανώμενοι, όχι μόνο το θείον κήρυγμα θεωρούσε απαραίτητο στοιχείο της ιεράς μυσταγωγίας (ιερουργία του λόγου) στη θ. λειτουργία και το θεράπευε κι ο ίδιος αδιάλειπτα, όχι μόνο τα χρυσά τάματα σε εικόνες ιδίως της σεμνής και λιτής εν ζωή Παναγίας δεν ευνοούσε αλλά καμμιά σχέση με τα πιστεύω των υπόλοιπων δεσποτάδων δεν έχουν και οι "απόρρητες" εξομολογήσεις και απόψεις του περί πολυτελών αυτοκρατορικών δεσποτικών αμφίων, ράσου, μακρυών μαλλιών και ακόπων γενείων, περί ανωτερότητος της προσφοράς της εν τω κόσμω ιεραποστολής, ανωτερότητος της μελέτης της αγίας Γραφής και πατέρων ιδία του Χρυσοστόμου εν σχέσει με "οράματα και αποκαλύψεις", περί εκλογής των ιερέων και εκλογής των αρχιερέων ψήφω κλήρου και λαού, περί χωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, περί ελευθέρας και ζώσης Εκκλησίας, περί υπακοής των επισκόπων στο Κράτος μόνο έως του ορίου που το Κράτος παραβιάζει το Ευαγγέλιο, εξ ου δεν υπάκουσε και δεν εφάρμοσε αυτόματα και συναινετικά διαζύγια, δεν συμφωνούσε με τη συμμετοχή των αρχιερέων στην ορκομωσία στη βουλή, θεωρούσε ασύμβατη τη μασονική με τη χριστιανική ιδιότητα κ.λπ. κ.λπ. αλλά καίτοι άγιος δεν θα επιθυμούσε την λατρεία του ως θεού, την προσκύνηση του λειψάνου του ως υποκατάστατου του Θεού, ούτε την αγιοποίησή του τόσο γρήγορα μετά την κοίμησή του από το παρόν απατηλό εκκλησιαστικό καθεστώς των αφορισάντων ευσεβείς Ορθοδόξους ιεροκήρυκας και κληρικούς συγχρωτιζομένων με τους παπικούς, φανταζόμαστε δε τι θα έπραττε αν ζούσε σήμερα ο π. Αυγουστίνος κι ήταν σε ηλικία έως 60 ή 70 ετών. Περίμεναν να κοιμηθεί για να σκεφτούν να διοργανώσουν την ψευτοσύνοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΕΦΘΕΙΡΑΝ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΜΟΥ ΕΜΟΛΥΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΗΚΗΝ ΜΟΥ..................
    ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι δουλειά έχουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι μητροπολίτες Νέας Ιωνίας, Σύρου και Ατλάντας στην Καλαμαριά;
    Και ο ηγούμενος Εφραίμ πότε θα κάτσει ΈΠΙΤΕΛΟΥΣ στο μοναστήρι του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνει ότι ο λαός έχει μνήμη! Δεν κατανοεί ότι τα αρνητικά σχόλια στρέφονται όχι κατά του Εφραίμ αλλά κατά της Εκκλησίας! Ταλανίστηκε με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και με την περιφερόμενη κατά το δοκούν ζώνη, ολόκληρη η Εκκλησία, ταλαιπωρήθηκε ένα Κράτος, ένας λαός, δελτία ειδήσεων, κυβερνήσεις έπεσαν, πολιτικοί στιγματίστηκαν, ας αποσυρθεί στο κελλί της μετανοίας του να μην τον βλέπουμε!.

      Διαγραφή
  5. Η αλήθεια είναι πικρή και τσούζει αλλά θα πρέπει να λέγεται: επί π.Αυγουστίνου η Φλώρινα δεν είχε γνωρίσει τέτοιου είδους πανηγύρια, τα λεγόμενα "δεσποτικά φεστιβάλ"!
    Από τότε που ανέλαβε μητροπολίτης ο Θεόκλητος με πρωτοσύγκελο τον Ιουστίνο άρχισε να εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο.
    Και να ήταν μόνο αυτό...
    Πάει πια το πνεύμα του π.Αυγουστίνου! Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιατι δεν πηγε ο φλωρινης στην θεατρικη παρασταση
    μηπως εχει προβλημα συνειδησεως δια τον υποτακτικο του που
    περιφερεται τηδε κακεισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φλωρίνης Θεόκλητος είναι συνοδικός και χθες μετείχε της συνεδρίας της ΔΙΣ.

      Διαγραφή
  7. «Εμείς δεν θα παύσουμε να λαλούμε με τη γλώσσα της αληθείας, έστω και αν διωχθούμε, όπως διωχθήκαμε στο παρελθόν. Εμείς πάνω απ᾽ όλα ως πολυτιμότερο αγαθό θεωρούμε την Ορθοδοξία, την οποία πρέπει πάση θυσία να την διαφυλάξουμε ακεραία και αλώβητη. Αλλά αν κληρικοί τινες και μοναχοί θέλουν να την προδώσουν και να την παραδώσουν στον αντίχριστο πάπα, ο λαός, ο ευσεβής λαός, ο πάντοτε σταθείς άγρυπνος ως φρουρός της Ορθοδοξίας, και τώρα θα σηκώση το ανάστημά του και δεν θα επιτρέψει τέτοια προδοσία. Εκφράζω βαθυτάτη λύπη, διότι το άγιον Όρος, το οποίο θεωρείται πρόμαχος της Ορθοδοξίας και υπερασπιστής των ιερών παραδόσεων, κατ” εμέ και αλεξικέραυνον της ορθοδόξου Ελλάδος προδίδεται από μοναχούς, οι οποίοι υποστηρίζουν βλασφήμους ιεράρχας… Είναι τούτο σημείο εσχάτης καταπτώσεως! Αλλ᾽ αν αυτοί τόσο φθηνή αντίληψη για την Ορθοδοξία έχουν, ας μη λησμονούν ότι υπάρχει λαός, υπάρχει το λείμμα της ευσεβείας, κληρικοί και λαϊκοί, οι οποίοι πεθαίνουν για την Ορθοδοξία, έχουν ως σύνθημά· “Ορθοδοξία ή θάνατος” και δεν θα επιτρέψουν στους νεωτεριστάς νεορθοδόξους και νεοπάτορες να νοθεύσουν την πίστι και να υποτάξουν την Ορθοδοξία».

    Κάτι τέτοια είπε στο κήρυγμά του στο αγ. Όρος ο π. Αυγουστίνος και τον απέλασε ο τότε Διοικητής με εντολή ποίων;

    Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για όποιον θέλει να θεωρεί εαυτόν συνεχιστή του πνεύματος του π. Αυγουστίνου (ασφαλώς όχι με μίτρες, περιφερόμενα προσκυνήματα και πολυαρχιερατικά συλλείτουργα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και στο romfea.gr τα περισσότερα μέχρι τώρα σχόλια είναι αρνητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με ΟΛΟΥΣ τους σχολιαστές και ιδιαιτέρως με το β΄,που τον συγχαίρω εκ μέσης καρδίας και περιγράφει το πώς πολιτεύτηκε σε όλα τα χρόνια του ο αείμνηστος Αυγουστίνος!!Αλήθεια βλέποντας το...πνευματικό του τέκνο ΤΙ να λέει;;Ωσαύτως συγχαίρω και σένα,Οδυσσεύ,αν και δεν σε "παω"καθόλου,που έθιξες το θέμα!!Για κάτι τέτοια να ξέ-
    ρεις ότι έχεις ΠΟΛΛΟΥΣ ακολούθους!!ΧΤΥΠΑ τους μήπως και συνέλθουν από τα γυροφέρματα και τα πανηγύρια και κυρίως να μην ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΤΑΝΤΙΑ
    http://www.augoustinos-kantiotis.gr/wp-content/uploads/2010/10/Ιουστ.-1.jpg

    Να ποιος ειναι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου