Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Απαντησι στους Οικουμενιστες Πανθρησκειαστες της ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ της Κρητης, που σαν ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΗ, ουδεποτε θα συγκροτηθη και αν συγκροτηθη θα χαρακτηρισθη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΘΕΤΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΟΝΗΡΕΥΟΜΕΝΩΝ.

Μια και μονο μια.
Ποία είναι τούτη; 
Αυτή η εδική μας αγία μήτηρ, 
τούτ' έστιν η Ανατολική.
  
Μία εστίν η του Χριστού Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, ου πλείους ουδέ δύο. 
Συναγωγαί πονηρευομένων εισί τα παρά ταύτην συνέδρια και σύνοδος αθετούντων. 
Ούτω φρονούμεν οι αληθινοί Χριστιανοί, ούτω πιστεύομεν, ούτω κηρύττομεν.

(Μ. Φώτιος, επ. 284, Κατά της Θεοπασχιτών αιρέσεως).
Ακούσατε όλοι και μάθετε. 
Μία είναι, μία και μόνη η Εκκλησία.
Η Εκκλησία η αληθινή, η νύμφη η καλή και εκλεκτή, καθώς την ονομάζει ο νυμφίος της. 
Μία ειναι λέγω εκείνη εις την οποίαν αναπαύεται το Πνεύμα Του το Αγιον. 
Εις την οποίαν έχει αποταμιευμένους τους θησαυρούς των αγίων χαρισμάτων. 
Ποία είναι τούτη; 
Αυτή η εδική μας αγία μήτηρ, τούτ' έστιν η Ανατολική. 
Ναι, μία είναι η καθαρά και αγία Πίστις, η θεία και Θεώ ευάρεστος, αυτή δηλαδή η της Ανατολικής Εκκλησίας» 

(Αγιος Αθανάσιος ο Πάριος, εκδ. Ορθ. Κυψελη, 1981, σελ. 258).
Στους Οικουμενιστας Πανθρησκειαστας που θα συγκροτησουν την ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ της Κρητης, 
( που μαλλον ουδεποτε θα συγκροτηθη), απανταει ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς και ο μαθητής του Ιωσήφ ο Καλοθετός σε ελεύθερη μετάφραση: 

Μας λένε όσοι αποκαλούν τους εαυτούς τους και καλούνται από τους άλλους ειδήμονες και ιερούς ότι θα μας κάνουν απόβλητους της Εκκλησίας. 
Από ποιά Εκκλησία θα μας κάνουν απόβλητους; 
Από Αυτήν των Αποστόλων; 
Από αυτήν των Ομολογητών; 
Αφού με αυτούς είμαστε σύμφωνοι.
 Άρα λοιπόν θα μας εκδιώξουν από την νέα εκκλησία με τα νεοφανή δόγματα. 
 Γιατί που φαίνεται η ευσέβεια σε αυτήν την νεοφανή εκκλησία; 
Στις απειλές, στους λοιδωρισμούς, στο εναντίον των αγίων στασιακό φρόνημα, στο ψεύδος και στην παραποίηση των Ιερών Κανόνων, στον ισοσκελισμό Αγίων και βεβήλων; 
Η δική μας Εκκλησία, είναι αγνή, καθαρά, ειρηνική, απέχει του οποιοδήποτε φαύλου καί πονηρού καί κάθε κακίας, είναι ἐλευθέρα καί δεν αναμιγνύεται με ρύπους καί σπίλους, πρεσβεύει τά υγιά καί καθαρά καί απειλικρινημένα δόγματα των θεοφόρων ἀνδρῶν. Μόνη κεφαλή δέ της Εκκλησίας είναι ὁ Kύριος ημών Ιησούς Χριστός, μέλη δέ καί μέρη τῆς τοιαύτης Εκκλησίας είναι τό σύστημα καί η σύνοδος των ευσεβών και όχι των αυτοανακηρυχθέντων δεδικαιωμένων. 

(Από την Ἀναίρεσιν γράμματος Ἰγνατίου Ἀντιοχείας, ΕΠΕ 3, 606 και από Ἰωσήφ Καλοθέτου Συγγράμματα, παρά Δημητρίου Τσάμη, τόμος 1, σελ. 294-296)


1 σχόλιο:

 1. Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2016
  Η Ι.Μ.Πειραιώς για το κείμενο του Επισκόπου Αβύδου Κυρίλλου.

  Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι «αποκλειστικά» μόνον αυτή η Μία,
  Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
  Σύντομη κριτική μελέτη στη δημοσίευση του Θεοφ. Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου, καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Εμπιστεύομαι την Εκκλησία».


  http://www.romfea.gr/diafora/8729-i-impeiraios-gia-to-keimeno-tou-episkopou-abudou-kurillou παραπέμπεται σε pdf με κείμενο που καταλήγει:

  "Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα η μέλλουσα να συγκληθεί Αγία και Μεγάλη Σύνοδος δεν θα είναι ούτε Μεγάλη, ούτε Αγία, διότι δεν προκύπτει ότι αυτή θα είναι σύμφωνη με την
  Συνοδική και Κανονική Παράδοση της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας και ότι θα λειτουργήσει όντως ως γνήσια συνέχεια των αρχαίων μεγάλων Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων. Ο τρόπος με τον οποίο είναι διατυπωμένα τα δογματικού χαρακτήρος προσυνοδικά κείμενα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας, ότι η εν λόγω Σύνοδος
  αποσκοπεί να προσδώσει εκκλησιαστικότητα στους ετεροδόξους και να διευρύνει τα κανονικά και
  χαρισματικά όρια της Εκκλησίας. Ωστόσο, καμία Πανορθόδοξη Σύνοδος δεν μπορεί να οριοθετήσει διαφορετικά την μέχρι σήμερα ταυτότητα της Εκκλησίας.
  Δεν υπάρχουν επίσης ενδείξεις, ότι η εν λόγω Σύνοδος θα προχωρήσει σε καταδίκη των συγχρόνων αιρέσεων και πρωτίστως της παναιρέσεως του Οικουμενισμού. Αντίθετα μάλιστα όλα δείχνουν ότι η μέλλουσα να συγκληθεί Αγία και Μεγάλη Σύνοδος επιχειρεί να την νομιμοποιήσει και να την εδραιώσει. Ωστόσο, οι όποιες αποφάσεις της με οικουμενιστικό πνεύμα είμαστε απολύτως βέβαιοι, ότι δεν θα γίνουν δεκτές από τον κλήρο και τον πιστό λαό του Θεού, ενώ η ίδια θα καταγραφεί στην εκκλησιαστική ιστορία ως ψευδοσύνοδος".

  Υ.Γ. Η φωτογραφία που δημοσιεύεται στο λινκ http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/8730-oikoumeniko-patriarxeio-artheite-sto-upsos-sas-opos-desmeutikate και θυμίζει τα γνωστά "Σωματεία Σφραγίδα" (θέλουν να είναι οι Πρώτοι κι Αρχηγοί των Ορθοδόξων της Υφηλίου;) ο ...Πρώτος αφού ήξερε ότι θα γίνει λήψη φωτογραφίας δεν πρόσεχε το σύμβολο με τα χέρια του; Φυσικά δεν τα πιστεύουμε τα περί συμβόλου καμπάλας και συμβόλου της Νέας Εποχής, αλλά, έχει γίνει χαμός με πολιτικούς, πρωθυπουργούς, τη Μέρκελ, γιατί δεν προσέχει ο Αρχηγός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου