Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο π. Ευθύμιος δεν κοινωνεί όσους κοινωνούν εκεί που μνημονεύονται οι αιρετικοί Οικουμενιστές Επίσκοποι, και κυριως εκει που μνημονευεται ο Αρχιοικουμενιστης πατριαρχης Βαρθολομαιος, ο χειροτερος και Λυσσωδεστερος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗΣ της Ιστοριας του Πλανητη.

 
 
ΤΟ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στον ΑΓΙΟ ΜΑΡΚΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΣΟΥΡΩΤΗΣ
Θεια λειτουργια θα τελεση το μεθεπομενο Σαββατο του Αγιου Ισαποστολου Κωνσταντινου και της μητρος αυτου Αγιας Ελενης θα λειτουργηση ο αρχιμανδριτης πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας στον ιερο ναο του αγιου Μαρκου του Ευγενικου Σουρωτης Θεσσαλονικης. 
Οσοι ειναι τεκνα της Ελευθερας και οχι της παιδισκης, μπορουν να προσελθουν.
Τηλεφ. συννενοησης 6972-896024
 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. 

Ο π. Ευθύμιος δεν κοινωνεί όσους κοινωνούν εκεί που μνημονεύονται οι αιρετικοί Οικουμενιστές Επίσκοποι, και κυριως εκει που μνημονευεται ο Αρχιοικουμενιστης πατριαρχης Βαρθολομαιος, ο χειροτερος και Λυσσωδεστερος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗΣ της Ιστοριας του Πλανητη.

6 σχόλια:

 1. Τις τελευταίες μέρες όταν πληκτρολογώ
  http://apotixisi.blogspot.gr

  η διεύθυνση γίνεται αυτόματα
  https://apotixisi.blogspot.gr

  Δηλαδή το http γίνεται https

  Ενώ σε άλλα blogs του blogspot
  το http:// παραμένει http:// και δεν αλλάζει, για παράδειγμα:

  http://paterikiparadosi.blogspot.gr

  http://aktines.blogspot.gr

  Αν το s (κι ένα λουκέτο που εμφανίζεται) είναι δική σας προσθήκη ασφάλειας, εντάξει. Αν όμως δεν το προκαλέσατε εσείς τότε τι να υποθέσουμε ότι προέκυψε μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις σας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατόπιν εγγράφου του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ επί της προσκλήσεως της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να μετάσχει ως Μέλος της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να μην επιτρέψει την κατά τα ανωτέρω συμμετοχή του, λαβούσα υπ’ όψιν αφ’ ενός μεν ότι η Πατριαρχική Πράξη του 1928 δεν περιλαμβάνει κάτι σχετικό, αφ’ ετέρου δε τυγχάνει κανονικώς άτοπο να μετέχει ο αυτός Ιεράρχης σε Συνοδικά Όργανα δύο Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ως προς το http:// και το https://
  μάλλον υπάρχει εξήγηση:
  Αν κάποιος αναγνώστης απλά διαβάζει ένα blog ισχύει το http://
  Αν θελήσει να γράψει ένα σχόλιο γίνεται https:// το οποίο παραμένει όταν ο σχολιαστής ξαναανοίξει το ίδιο blog (σα να λέμε υπάρχει στον browser μνήμη)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δεν του εζητησε να συμμεταση στην συνοδο του φαναριου
  αλλα στην μεγαλη συνοδο που ειναι δυο διοικητικες αρχες
  οι εκπροσωποι της εκκλησιας της ελλαδος που θα συμμετασχουν
  στην μεγαλη συνοδο σε δυο δοικητικες αρχες θα συμμετασχουν
  ;ΧΙ ΟΧΙ ας δουμε την θεση του εδεσσης ιωηλ
  δημ, γουναρης θεολογος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μα είναι ξεκάθαρο περί τίνος πρόκειται κύριε Γούναρη. Σαφώς και δεν είπε κάποιος ότι του ζητήθηκε να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Φαναρίου. Πρόκειται για το εξής: είναι αντιφατικό έως εξωφρενικό, ενώ είναι μέλος της Ιεράς Συνόδου της ιεραρχίας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ μισθοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο ως Δημόσιος Υπάλληλος, ενώ τελεί γάμους και βαπτίσεις ως ιεράρχης της αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, εκδίδοντας διοικητικά έγγραφα της Εκκλησίας της Ελλάδος που είναι Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου του Ελληνικού Κράτους, δηλ. Δημόσια Έγγραφα, ενώ οι υπ΄ αυτόν ιερείς, ναοί και μονές μισθοδοτούνται και υπάγονται διοικητικώς στο Ελληνικό Κράτος, να μετάσχει "ως Μέλος της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο". Δηλαδή πώς κάποιοι θέλουν να υπάγονται Διοικητικώς στο Φανάρι οι Μητροπόλεις των "νέων χωρών"; Η Τουρκία πληρώνει τους μισθούς των ιερέων και των δεσποτάδων; Έστω ότι θα τους πληρώνει. Τους γάμους και τις βαπτίσεις, θα τις καταχωρούν στα Τουρκικά Ληξιαρχεία και δημοτολόγια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πρόκειται για όντως μπέρδεμα και κυρίως για το τι πάει να επιτύχει το Φανάριον δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα με τις ευαίσθητες εθνικά περιοχές της Βορείου Ελλάδος, και συγκεκριμένα με τις Νέες Χώρες.

  Δηλαδή με κάθε επισημότητα και διεθνή προβολή, επιδιώκεται ευκαίρως ακαίρως να διατυμπανίζεται έμμεσα ότι δήθεν οι ευαίσθητες εθνικά περιοχές της Βορείου Ελλάδος δεν ανήκουν στην Ελλάδα αλλά ανήκουν στην Τουρκία, αφού 100% έτσι θα το αναγνώσουν οι μη επαϊοντες και δη οι διεθνείς παράγοντες, εάν δουν ότι ο εκπρόσωπος των Νέων Χωρών ιεράρχης δεν θα είναι με την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά ... Διαβάστε προσεκτικά την είδηση, λίγα θα διαβάσετε, πολλά που υποθέτω ότι κρύβονται από πίσω θα καταλάβετε.

  Η είδηση από το dogma.gr αναφέρει τα εξής:

  "Άδεια να συμμετάσχει ως Μέλος της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ζήτησε από την Εκκλησία της Ελλάδος με έγγραφό του ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, εκπροσωπώντας τους Μητροπολίτες των Νέων Χωρών, κατόπιν πρόσκλησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, όμως, κατά την σημερινή της συνεδρία, τελευταία για το μήνα Μάιο, αποφάσισε να μην κάνει δεκτή αυτήν την πρόταση. Η ΔΙΣ μάλιστα επικαλείται την Πατριαρχική Πράξη του 1928, στην οποία δεν περιλαμβάνεται κάτι τέτοιο και χαρακτηρίζει κανονικώς άτοπο το να μετέχει ο αυτός Ιεράρχης σε Συνοδικά Όργανα δύο Αυτοκεφάλων Εκκλησιών".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου