Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Παραλήρημα Ιεράρχη της Κρήτης για σκοπιμότητες μέσα από ιστοσελιδες

mitra


Με έκπληξη διαβάσαμε αυτά που είπε προ ημερών ο γνωστός οσφυοκάπτης Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Κρήτης,  σε ομιλία που έκανε σχετικά με την πορεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Ο Σεβασμιώτατος όπως αναφέρει το Δελτίο της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο συντάσσουν οι ίδιοι νομίζοντας ότι απευθύνονται σε άβουλα πρόβατα όπως έχουν συνηθίσει, λέει πως ο Ποιμενάρχης μίλησε με θεολογικό και εύληπτο λόγο!
Και τι μας είπε ο Μητροπολίτης στον θεολογικό του λόγο για την Αγία Σύνοδο; Τίποτα πάντως που να αφορά την ταμπακιέρα, παρά μόνο μερικά έτοιμα κόψε ράψε χωρία του Ευαγγελίου τα οποία δεν ήταν και από στήθους…
Επίσης μας είπε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί τον εγγυητή της ενότητος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το οποίο όπως συμπλήρωσε δεν επηρεάζεται από «συναγωγές οιησιφόρων και δοξομανών εναντιολόγων»…πάντως για το συναγωγές μην παίρνετε και όρκο, απλά θυμηθείτε το 2009 στη Νέα Υόρκη!
Τι μας λέτε Σεβασμιώτατε; Πραγματικά συγκλονιστικός ο λόγος σας, θεολογικότατος και χωρίς εμπάθεια, γεμάτος αγάπη μόνο προς εκεί που υπάρχει το συμφέρον…
Σε άλλο σημείο μας είπε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι το ηγετικό και συντονιστικό Κέντρο της Ορθοδοξίας, ενώ προβάλει μόνο την Ορθόδοξη Παράδοση.
Σεβασμιώτατε, δεν χρειάζεται να μας πείτε εσείς τι είναι η Μητέρα Εκκλησία, οι χριστιανοί έχουν νουν και γνωρίζουν.
Πάντως εάν βάζαμε την ομιλία θα βλέπατε ότι η «γλώσσα» έφτασε στο πάτωμα από την κολακεία προς το Σεπτό Κέντρο, εντάξει προσπαθείτε και εσείς να γίνετε Αρχιεπίσκοπος...το καταλάβαμε!
Επίσης ο εν λόγω Ιεράρχης στον θεολογικό του λόγο είπε ότι τα πολυμέσα διαδικτυακής πληροφορήσεως εύκολα τροφοδοτούνται με άκριτες και κακοήθεις μικρότητες, παραπληροφόρηση, προσωπικές εμπάθειες, οι ξένες σκοπιμότητες.
Είδαμε και εσείς Σεβασμιώτατε δεν αναζητείτε καθόλου τα πολυμέσα της διαδικτυακής πληροφορήσεως, που ότι κάνετε το αποστέλλεται στα διαδικτυακά ΜΜΕ, για να προβάλλεται την διακονία σας.
Όταν όμως λέτε κάτι Σεβασμιώτατε να το λέτε με στοιχεία, όχι πετώντας έτσι αόριστα στον αέρα περί διαδικτύου, βάζοντας όλους σε έναν ντορβά…
Κλείνοντας Σεβασμιώτατε, θα σας προτείναμε να ασχοληθείτε με την Επαρχία σας και την Μητρόπολή σας, και να αφήστε το κήρυγμα στα πολυμέσα του διαδικτύου...τα οποία δεν είναι υπάλληλοί σας όπως έχετε μάθει να αντιμετωπίζεται τους γύρω σας!

1 σχόλιο:

  1. Αν και καταδικάζω το παράλογον και κολακευτικόν της επιστολής του εν λόγω ιεράρχου, τουλάχιστον όμως έγραψε επωνύμως και αυτό είναι προς τιμήν του. Ο παρών αρθρογράφος ΓΙΑΤΙ φοβάται και αποκρύπτει το όνομά του; Γιατί γράφει ανωνύμως εναντίον επωνύμου και έτσι αδικεί την αληθότητα, ακρίβεια και εντιμότητα των γραφομένων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου