Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Ας προσεξουμε και εμεις οι κατα χαριν ευσεβεις ιδιαιτερα, μηπως το εν λογω χωριο της ρυπαροτητος ή της αγιοτητος, αφορα και εμας. Αλλα και εμας τους Αποτειχισμενους απο την Παναιρεσι του Οικουμενισμου και τους Ενεργητικους και Παθητικους Οικουμενιστες, στους οποιους εντασσουμε και τους "συναξιακους". . Η σωτηρια μας δεν εξασφαλισθηκε ακομα. Η σωτηρια μας θα εξασφαλισθη στο αυριο, στο μελλον, ισως να κινδυνευουμε και να μη την εξασφαλισουμε ποτε. Η ψευτοευλαβεια μας ή η υποκρισια μας, θα μας καταδικασουν. Ας το προσεξουμε αυτο ιδιαιτερα. ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Και εκεινοι ιδιαιτερα που πιστευουν οτι ...βρισκονται ενα βημα απο τον ...Παραδεισο. Αυταπατωνται οικτρα. Ιλεως γενου ημιν, Κυριε.

ΚΛΙΜΑΞ ΑΡΕΤΩΝ 

ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΞ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ

του Θεολογου Νικολαου Πανταζη

Ένα από τα συγκλονιστικότερα χωρία της Αγίας Γραφής το οποίο μου έκανε πάντοτε τρομερή εντύπωση, όχι μόνο από θεολογική και ερμηνευτική άποψη αλλά κυρίως φιλοσοφική, δηλαδή Αγιοπατερική (διότι οι Άγιοι Πατέρες είναι οι μόνοι αληθινά και ουσιαστικά φιλό-σοφοι ως Φίλοι και Εραστές της Σοφίας-Χριστός), είναι τούτο το κρισιμότατο και καθοριστικό:
"ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ρυπαρὸς ρυπαρευθήτω ἔτι, καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι!" (Αποκ. κβ' 11).
Το χωρίο αυτό αποτελεί μια σύντομη, συνοπτική κλίμακα προόδου όχι μόνο εις την αρετή αλλά τουναντίον στην κακία και την αδικία! Φρικτό πράγμα αυτό, ο Ίδιος ο Θεός, με εμφανή δόση αγανακτήσεως, να "προτρέπει" και να προωθεί τον άδικο να γίνει περισσότερο άδικος, να αδικεί ακόμη πιο πολύ! Κι ο ρυπαρός, ο βρωμερός, να βρωμίσει την ψυχή του και την ζωή του πιότερο ακόμη! Να προοδεύσουν δηλαδή στην κακία και να αυξήσουν την αδικία που διαπράττουν! Δεν τους προτρέπει σε μετάνοια πλέον και δεν "σπαταλάει" τον πολυτιμότατο χρόνο Του μαζί τους!


Είναι σαν να λέγει ο Θεός: "Το δρόμο σας και τον Δρόμου Μου! Εσείς πορευθείτε την οδό του Κάϊν και οι Άγιοί Μου την Οδό της Ορθής Δόξης και Ορθής Λατρείας!" Σαν να τους λέγει με άλλα λόγια: "Α, να χαθείτε από μπροστά Μου, ας κολαστείτε αφού τόσο πολύ το θέλετε. το επιδιώκετε και το επιθυμείτε!" Δεν είναι ότι ο Θεός το εύχεται ή το επιθυμεί. Αλλά μακροθυμεί. Παραχωρεί. Και ως Δίκαιος Κριτής "χτυπάει οργισμένα το σφυρί" και τους δείχνει την κατεύθυνση για τη φυλακή της κολάσεως.
Η Προτροπή Του αυτή, ανήκει στο κατά παραχώρησιν θέλημα του Θεού και όχι στο "κατ' ευδοκίαν". Το χωρίον: "Kαιρῷ δεκτῷ ἐπήκουσά σου καὶ ἐν ἡμέρᾳ σωτηρίας ἐβοήθησά σοι· ἰδοὺ νῦν καιρὸς εὐπρόσδεκτος, ἰδοὺ νῦν ἡμέρα σωτηρίας!" (Β' Κορ. στ' 2), υποδηλώνει σαφέστατα και απερίσφραστα ότι υπάρχει βεβαίως και καιρός ο οποίος δεν είναι δεκτός από τον Θεό και καθόλου ευπρόσδεκτος. Είναι ο καιρός των αμετανοούντων αιρετικών, των βλασφήμων, των διεφθαρμένων, των πωρωμένων και αθεόφοβων χριστιανών που ανασταυρώνουν τον Χριστό με τις διαθρησκειακές τους βλασφημίες.


Ο "ρύπος" στον οποίο αναφέρεται το ως άνω τρανταχτό χωρίο "ὁ ρυπαρὸς ρυπαρευθήτω ἔτι", είναι αμφίπλευρος, κακοήθης και μεταστασιακός. Δεν είναι μόνο ο σαρκικός αλλά κυρίως ο πνευματικός (Β' Κορ. ζ' 1). Είναι ο μολυσμός της Πίστεως, η πώρωση του Ευαγγελίου, η διαφθορά της Αληθείας και η φθορά του ναού του Αγίου Πνεύματος, όχι μόνο ως σώμα αλλά και ψυχή πλασθείσα κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν.
Οι Οικουμενιστές αμαυρώνουν μη αναστρέψιμα το κατ' εικόνα και διαφθείρουν φθονερώς το καθ' ομοίωσιν γινόμενοι "όμοιοι τω διαβόλω και τοις αγγέλοις αυτού". Μιλούν υποκριτικώς για πορνεία και μοιχεία αλλά οι ίδιοι εκπορνεύουν ανεπαίσχυντα την Ορθοδοξία στους Μοιχειακούς Οίκους Ανοχής του Π.Σ."ε".
Ο καιρός δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος για αυτούς. Έκλεισε οριστικώς η θύρα του ελέους. Ο λαός το εκφράζει ακριβέστατα: "Πηγαίνουμε ολοταχώς από το κακό στο χειρότερο..." Είναι αυτή η κατιούσα κλίμακα των ασεβών. Η κλιμάκωση της αμαρτίας. Η κατρακύλα των βλασφημιών. Η κατάπτωση των αιρετικών, η κατάντεια των ιεραρχών. Η Κλίμαξ των Αιρετικών.
Η Κλίμαξ του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου διαγράφει Θείο Αναβαθμό, σταδιακό επίπονο καθαρμό και πορεία ανοδική προς τη θέωση. Είναι η Κλίμακα των Εντολών, η Κλίμαξ των Αρετών. Κάθε αρετή και ένα σκαλοπάτι εγγύτερα στα πρόθυρα του ουρανού. Κάθε σκαλοπάτι και σκαρφάλωμα στην αγκάλη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Είναι η Κλίμακα της προσωπικής μας πορείας από τον Γολγοθά προς την Ανάσταση.

Είναι η επανάσταση της ψυχής, η εξέγερση του νοός, η ανέγερση της καρδίας, η ανάταση της διανοίας και η "έπαρση των χειρών εν ταις νυξί εις τα άγια". Είναι η επουράνια πρόοδος διά της Αγιοπνευματικής μας ανόδου. Είναι η Τριαδολογική Ανάβασις εκ του Πατρός, δι' Υιού, εν Αγίω Πνεύματι. Δι' αυτής της Θείας Κλίμακος "ἡ πρὸς Θεὸν ἡμῶν ἄνοδος γίνεται!" (Στιχηρό δ' των Αίνων των Θεοφανείων).
Προκειμένου όμως να ανεβούμε εμείς στον ουρανό, χρειάστηκε πάλι Κλίμακα για να κατέβει ο Θεός. Αυτή η Κλίμαξ δεν είναι άλλη από την Θεοτόκο! "Χαῖρε, Kλῖμαξ ἐπουράνιε, δι ' ἦς κατέβη ὁ Θεός"(Α' Στάσις Χαιρετισμών, "Γ"). Άλλοι χαίρονται χαράν Χριστού για αυτήν την Κεχαριτωμένη Κλίμακα και την τιμούν εξόχως αποδίδοντες εξαιρέτως εις αυτήν τα "δευτερεία της Υπερθέου Τριάδος!"
Οι Οικουμενιστές όμως υβρίζουν αυτήν την Παναγία Κλίμακα και την ατιμάζουν ασεβέστατα, ετεροζυγούντες αυτήν με το σιχαμένο συνονθύλευμα της προστύχου πανσπερμίας των πρωτεσταντικών αιρέσεων οι οποίοι την απαρνούνται κατηγορηματικά ως "Θεοτόκο", απορρίπτουν πεισματικά το Αειπάρθενον αυτής και την θεωρούν "κοινή" γυναίκα. Όλους αυτούς τους εχθρούς της Θεοτόκου, ο αγενέστατος πατριάρχης του οικουμενιστικού γένους, τους αναγνωρίζει ως "Εκκλησίες" με έγκυρα μυστήρια τελούμενα εις τύπον τάχα της Αγίας Τριάδος. Είναι η αίρεση της σπερματικής αληθείας και ψευδοθεωρίας των κλάδων.


Υπάρχει λοιπόν και η Κλίμακα των Αιρετικών. Η "κάθοδος των μυρίων". Η κατάπτωση των Οικουμενιστών. Η εξαθλίωση των Σιγονταρο-οικουμενιστών. Είναι η κλιμάκωση της κοινωνίας μετά ακοινωνήτων και το ανέσπερο "δι' ευχών" των υποδουλοθέντων και δειλών.
Οι αιρετικοί επίσκοποι, συνεχίζουν να σέρνουν όσους εκπροσωπούν στο βόθρο και το βούρκο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Βλασφημιών. Οι εκπροσωπούμενοι πιστοί αυταπατώνται οικτρά πιστεύοντας πως έχουν τη δυνατότητα να διαφωνούν και να αρνούνται τις ιδέες των Οικουμενιστών, παραμένοντες παράλληλα στην μολυσματική ποίμνη των ψευδεπισκόπων και λυκοποιμένων.
Εφ' όσον όμως διατηρούν Εκκλησιαστική κοινωνία μαζί τους, αυτομάτως υποπίπτουν στην υποταγή του κάθε Μνημονευομένου και σε μία άνευ όρων αποδοχή της αιρετικής πίστεώς του. Δεν μπορούν όμως ν' αντιληφθούν, δεν θέλουν ταπεινά ν' αποδεχτούν πως η Μνημόνευση συνεπάγεται ένωση δογματική και μυστηριακή. Δεν είναι καθόλου μίαν αναφορά απλή, φιλόφρονη και τιμητική του ονόματος του ιεράρχου.
Κάθε σκαλοπάτι των οικουμενιστών και αποκαθήλωση των ορθοδόξων αληθειών, απεμπόλιση της χάριτος και ανόργανη κατάδυση στις ωκεάνιες αβύσσους των προδοτικών τους κριμάτων. "Ψυχοσώστης σωτήρας" τους "ο ευλογών" και επευλογούμενος υπ' αυτών Πάπας.


Η Κλίμαξ αυτή των παναιρετικών οικουμενιστών δεν έχει πάτο. "Βυθού ανεκάλυψε πυθμένα" στα τερατώδη τάρταρα του Άδου, στα υπόγεια στρώματα της συνυπάρξεως και στην άβυσσο του πυρίνου ποταμού του συμβιβασμού. Είναι η αποθέωσις της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού.
Κάθε προδοσία και αιχμαλωσία. Κάθε πώρωση και "πρόοδος" στην λατρεία του Εωσφόρου. Κάθε προδοσία, σπονδή και θυσία στο θυσιαστήριο της Πανθρησκείας του Σατανά. Κάθε σκαλοπάτι της Κλίμακος των αιρετικών, και ένα συνουσιακό στρώσιμο της κοίτης της σατανόσπορης αγαπολογίας.
Η επερχομένη Σύνοδος "Αστέρων" συστήνει τους "άσσους" της διαβολεμένης τράπουλας στο νοητό Καζαντζάκειο Καζίνο εν Κολυμπαρίω. Η κολάσιμη Κλίμαξ των οικουμενιστικών Καλικαντζάρων εξυμνεί την "παμμεγίστη μεγαλοσύνη και μεγαλοπρέπεια της Μεγάλης" αυτής Ληστρικής σίγουρα Συνόδου. Οι Ληστές θα εισορμήσουν με αδάμαστη ληστρικότητα και πανδαιμόνια βία στα ενδότερα της Ορθοδοξίας για να καταξεσκίσουν τον παρθενικό της υμένα, να παραβιάσουν επισήμως το βασικότατο Δόγμα της ΜΙΑΣ Εκκλησίας και να αναγνωρίσουν Εκκλησιολογική Κανονικότητα στις σύσσωμες και συγκοινωνούσες μετ'αυτών αιρέσεις.


Τούτες τις διαιρέσεις και τα σχίσματα έρχεται να προλάβει και να αποτρέψει η Νομοκανονική, Αγιοπατερική Αποτείχισις και Διακοπή Μνημοσύνου. "Οὐ σχίσματι τήν ἕνωσιν τῆς Ἐκκλησίας κατέτεμον, ἀλλά σχισμάτων καί μερισμῶν τήν ἐκκλησίαν ἐσπούδασαν ρύσασθαι!». 
Όσοι μας κατηγορείτε, όσοι μας αδικείτε και συκοφαντείτε ως "σχισματικούς" γίνεσθε αθεόφοβοι θεομάχοι και καταφρονητές των Συνόδων και των Πατέρων οι οποίοι εν Συνόδω εθέσπισαν την Αποτείχιση και Διακοπή Μνημονεύσεως.
Κατεβαίνετε μαζί με τους Οικουμενιστές στην κατιούσα Κλίμακα των αιρετικών επισκόπων και επιβαρύνετε την ψυχή σας με κολάσιμο μολυσμό σαρκός και πνεύματος διά της αντιθέου σας κοινωνίας μετά ακοινωνήτων. Ενσωματώνεστε με όσους θεωρητικώς καταδικάζετε και βλάπτετε την φήμη του Παναγίου Πνεύματος παραμένοντες αμετανόητα οργανικά, ισότιμα και ισόκυρα Μέλη του Εωσφορικού βδελύγματος της Ερημώσεως που λέγεται Παγκόσμιο Συμβούλιο Βλασφημιών.
Καθώς καταβαίνετε αυτήν την Σατανόσκαλα του Αντιχρίστου, φτύνετε κατά Πρόσωπον τον Θεάνθρωπο Κύριό μας διότι προκλητικώς περιφρονείτε την Θεαρχική Του Εντολή: "ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς!" (Β' Κορ. στ' 17).  
Εσείς, όχι μόνο δεν εξέρχεσθε, αλλά λοιδορείτε και συκοφαντείτε όσους εξέρχονται κατ' εντολήν Κυρίου Παντοκράτορος και παραμένουν πιστά Μέλη της Διαχρονικής, Αδιάφθορης και Ασάλευτης Εκκλησίας του Χριστού. Δεν αδικείτε μόνον εμάς. Αδικείτε και βλασφημείτε τον Χριστό Τον Ίδιο, χάριν του Οποίου διωκώμαστε και βλασφημούμαστε όλην την ημέραν." Ο Κριτής το Εσφαγμένον Αρνίον, σας απαντά: "ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε!" (Ματθ. κε' 40).
Ο καθένας μας ευθύνεται αποκλειστικώς ως προς το ποιά Κλίμακα θα ανεβεί ή κατεβεί και θα αντιμετωπήσει υπευθύνως τις ολέθριες και τρομακτικές συνέπειες της ταχινής απωλείας την οποία επάγει η γυμνή τη κεφαλή κηρυσσομένη Παναίρεσις του Οικουμενισμού!
"᾿Εγένοντο δὲ καὶ ψευδοπροφῆται ἐν τῷ λαῷ, ὡς καὶ ἐν ὑμῖν ἔσονται ψευδοδιδάσκαλοι, οἵτινες παρεισάξουσιν αἱρέσεις ἀπωλείας, καὶ τὸν ἀγοράσαντα αὐτοὺς δεσπότην ἀρνούμενοι ἐπάγοντες ἑαυτοῖς ταχινὴν ἀπώλειαν· καὶ πολλοὶ ἐξακολουθήσουσιν αὐτῶν ταῖς ἀσελγείαις, δι᾿ οὓς ἡ ὁδὸς τῆς ἀληθείας βλασφημηθήσεται· καὶ ἐν πλεονεξίᾳ πλαστοῖς λόγοις ὑμᾶς ἐμπορεύσονται, οἷς τὸ κρῖμα ἔκπαλαι οὐκ ἀργεῖ, καὶ ἡ ἀπώλεια αὐτῶν οὐ νυστάξει. Εἰ γὰρ ὁ Θεὸς ἀγγέλων ἁμαρτησάντων οὐκ ἐφείσατο, ἀλλὰ σειραῖς ζόφου ταρταρώσας παρέδωκεν εἰς κρίσιν τηρουμένους, (Β΄ Πέτρ. β' 1-4).

Πηγή:  http:/www.wallingoff.com/639

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό άρθρο. Στο προφητικό ανάγνωσμα του Προφ. Ησαΐα (κεφ.ΛΖ΄33-38 και ΛΗ΄1-6) της στ'ώρας διαβάζουμε « Καί ἀπέστρεψεν Ἐζεκίας τό πρόσωπον αὐτοῦ πρός τόν τοῖχον καί προσηύξατο πρός Κύριον λέγων. Μνήσθητι, Κύριε, ὡς ἐπορεύθην ἐνώπιόν σου μετά ἀληθείας, ἐν καρδίᾳ ἀληθινῇ, καί τά ἀρεστά ἐνώπιόν σου ἐποίησα. Καί ἔκλαυσεν Ἐζεκίας κλαυθμῷ μεγάλῳ. Καί ἐγένετο λόγος Κυρίου πρός Ἡσαΐαν λέγων. Πορεύθητι καί εἰπόν Ἐζεκίᾳ. Τάδε λέγει Κύριος ὁ Θεός Δαυίδ τοῦ πατρός σου. Ἤκουσα τῆς προσευχῆς σου καί εἶδον τά δάκρυά σου. Καί ἰδού προστίθημι πρός τόν χρόνον σου δεκαπέντε ἔτη. Καί ἐκ χειρός βασιλέως Ἀσσυρίων ρύσομαί σε καί τήν πόλιν ταύτην καί ὑπερασπιῶ ὑπέρ τῆς πόλεως ταύτης». Μακάρι αδελφοί να βρισκόταν καί σήμερα ένας Εζεκίας να κάμψει τήν μακροθυμία του Κυρίου και να υπερασπίσει και να απαλλάξει και να σώσει ο Κύριος την Ελλάδα μας από τους συγχρόνους Ασσυρίους και Βαβυλωνίους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου