Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Παλαιστινιοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι τραγουδουν το "Μακεδονια Ξακουστη" μπροστα στο αγαλμα του Μεγαλου Αλεξανδρου της Θεσσαλονικης.

Παλαιστινιοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι τραγουδουν το "Μακεδονια Ξακουστη" μπροστα στο αγαλμα του Μεγαλου Αλεξανδρου της Θεσσαλονικης.






Άραβες ορθόδοξους Χριστιανούς πρόσκοπους, από την Βηθλεέμ να παρελαύνουν και να παιανίζουν με τις γκάιντες τους το «Μακεδονία ξακουστή», αντίκρισαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Θεσσαλονικείς, στο πλακόστρωτο την παραλίας στο ύψος του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου.
Συγκεκριμένα, οι πρόσκοποι έκαναν δοκιμές για την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, στην Λ. Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο του εορτασμού του δήμου για την επέτειο της 25η Μαρτίου.
«Θέλουν να διατηρήσουν τον Χριστιανισμό στην περιοχή τους»
«Είναι πρόσκοποι Ορθόδοξοι Χριστιανοί από την Μπέιτ Τζάλα και το σύστημά μας τους έχει φιλοξενήσει και κατά το παρελθόν», ανέφερε στο «Seleo.gr», ο αρχηγός του 4ου Συστήματος Προσκόπων Συκεών, Φώτης Τσιγκρέλης, ενώ παράλληλα ανέφερε, ότι οι πρόσκοποι από την Βηθλεέμ, θα παρελάσουν αύριο μαζί τους στην παρέλαση του δήμου. Τέλος, ο αρχηγός του προσκοπικού συστήματος, είπε ότι ο σκοπός των Ορθοδόξων Χριστιανών προσκόπων, είναι να διατηρήσουν τον Χριστιανισμό στην περιοχή τους. Οι πρόσκοποι από την Μπέιτ Τζάλα, αναμένεται να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους την προσεχή Κυριακή.
Η Μπέιτ Τζάλα
Η Μπέιτ Τζάλα είναι μια πόλη στην Βηθλεέμ στην οποία ζουν περίπου 12.000 άτομα, από τα οποία το 75% είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και το υπόλοιπο 25% είναι Μουσουλμάνοι.

2 σχόλια:

  1. Θα διατηρήσουν τον χριστιανισμό στην περιοχή τους; Πώς; Παίρνοντας παράδειγμα από άλλες χώρες (προς αποφυγή παρεξηγήσεως δεν εννοώ την Ελλάδα) όπου οργανώσεις παρόμοιες με τον προσκοπισμό, τις Κυριακές διαπαιδαγωγούν τους νέους στην πράξη να απέχουν από τον εκκλησιασμό και να πηγαίνουν εκδρομές στη φύση ή να πηγαίνουν στην "ομάδα" αντί να πηγαίνουν στο κατηχητικό (Κυριακό) σχολείο; Κυκλοφορούν μάλιστα αναπόδεικτες διαδόσεις για σχέσεις κάποιων παρόμοιων οργανώσων ή περί προθαλάμου του Ρόταρυ και της Μασονίας (οι φήμες κυκλοφορούν για άλλες χώρες και για παρόμοιες ομάδες και όχι για την Ελλάδα). Διετέλεσα πρόσκοπος έως χαμηλοβαθμος βαθμοφόρος. Δεν συνέχισα, προτίμησα την Εκκλησία και τις εκκλησιαστικές Ομάδες. Ακόμα, αντίθετα από το πνεύμα της θυσίας των Ελλήνων προσκόπων του Αϊδινίου, τα περί αποικιοκρατικής αντίληψης των ιδρυτών του προσκοπισμού εναντίον αγώνων για την αποτίναξη της Αγγλικής αποικιοκρατίας και υπέρ ελευθερίας των ιθαγενών αυτοχθόνων μου έρχονται σαν θλιβερές αναμνήσεις, όπως και κάτι συνθήματα ("κανόνες") του τύπου "ο Αίολος θυμώνει οι άνεμοι φυσούν, καταστροφή σ' ό,τι κι αν βρούν". Ποιος "Αίολος" που θυμώνει και ποια αποικιοκρατική δικαιολογία. Και η εκκλησία ας μην προκαλεί το εκκλησίασμα, προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου βάσει των ανωτέρω, η συμμετοχή σε εκκλησιαστικές τελετές έστω επιταφίους των ομάδων προσκόπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση προς τον πρώην χαμηλόβαθμο βαθμοφόρο:
    Η χειρονομία του αρχηγού της προσκοπικής ομάδας για σχηματισμό "πετάλου" δεν είναι ο διαβήτης του Τεκτονισμού και η χειρονομία του προσκόπου όταν δίνει τη προσκοπική του υπόσχεση, δεν είναι ο γνώμονας του Τεκτονισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου